aranızda serbest t4 düşüklüğü olan varmı çok korkuyorum ya bebeğime bişey olursa:(

Öyle yapacam heralde ,tesekkurler

34 haftalık gebeliğime kadar tiroid fonksiyonlarında anormali bir sonucum olmamıştı. en son testte serbest t4 düşük çıktı serbest t3 ve TSH normal, baya telaşlandık bi kaç gün sonra başka hastane de tekrar kan verdim bu sefer tüm torid testlerim normal çıktı biraz da olsa bu beni rahatlattı. doktorlara danışıyorum tabi bu arada gebeliğin son haftalarında serbest t4 de dalgalanmalar görülebilir dediler diğerleri normal olduğu için 15 günde birde takip önerdi. inşallah bundan sonrası düzgün olur ve zeka küpü çocuklarımız olur herkese acil şifalar...

Cnm sanirm dogumunu yapmissnzdr insallah bebisin sag salim dogmustr bnmde durumum ayni cikti.24 haftalik hamileyim tshim normal ama t4um enaz 0,7 iken bnm o,61cikti.hamileliktn once bse yoktu suan icn bni aydinlatrsan sevinirm korkmama gerek varmi

bende de t4 dalgalanması ile haşimato çıktı.diğer testlerim sizinki gibi idi. ama bir şeyler ters di anlaşılmıyordu.anti tg ve anti tpo ya baktılar,anti tpo yüksek çıktı.tokluk şekeri normal mi çıktı?.kolestrol düzeyiniz yükseldi mi t4 düştüğünde.yada düşmese de kolestrolünüzü de takip ettirin bu arada.

Cnm sanirsam dogumunu yapmistr

Merhaba kizlar uzun zaman oldu Allahın izniyle Bebeğimi kucağıma aldım 3.5 aylik oldu bile.uykusuz gazlı geceler lohusalikti derken bu alışma sürecinde yazamadım. Troid düşüklüğü nu çok kafanıza takmayin. Doktorunuz dinleyin ilaç verdiyse ılaci nizi kullanın ve gerisi Allaha kalmış tevekkül edin.Bol bol dua edin bir anne olarak yapacağımız şey bu.Rabbim herkese evladını sağlıklı hayırlı bir şekilde kucağına alıp buyutmeyi nasip etsin.

Cok sagol cnm o guzel meleginle bize donus yaptigin icin bnm tsh hormonum ii cikti ama serbest t4 brz dusuk cikti,bide dr.a cok guvenemedim baska bi dr.a gorunmde ole ilaca baslim dedim.senin hamilelik surecin nasildi ne gbi sorunlae yasamistn

Ve tiroid dusuklugu icin euthyrox 25 mg verdi ama internettdn baktiimda yuksek cikanlarada onu vermisler yanlis mi anladm acaba

Benim iyiydi taki 24.haftada troid çıkana kadar t4 0.49 du sağlık ocağında yaptirmistim testi sonra endokrino ji doktoruna gittim ilaç yazdı hiç korma dedi ılaci mi kullandım.doğum yapana kadar da olması gerekenin altındaydı bende çok korktum sizin gb.Ama ne gelirse Allahtan deyip bekledim.sezaryen doğum yapmak zorunda kaldım suyum azalmisti 38.haftada.kontrole diye gittim ertesi gün sezeryan a cagirdi doktorum☺şimdi zeynebim le uyuyorum.çok güzel bir duygu.Kucaginiza aldığınızda çok daha anlayacaksınız ve hiç bırakmak istemeyeceksiniz.

Bnde suan 24.haftaligim hamileligimin ilk basinda normal cikmisti ama smdi nedense dusmus.masallah size insallah bnde bebisimle misil misil uyurm en iisi bn yrn bska bi dr.ada gdim bu uc ay gecermi diorm bazn

Aklında kalmasın git tabi ama fazla uzatmadan ilacını kullanmaya başla. Inan banada zaman gecmiyor du. Hadi artık diye diye birde yazın o sıcağında hamilelik yandım diye diye dolasiyordumAma şimdi daha dün gibi geliyor testi yapıp hamile olduğumu öğrendiğim gun.yani bizero geciyomus gibi gelen o zaman aslında şu gibi geçiyor hiç merak etme bugünlerini çok arayacaksin uykusuz geceler 3 saatlik uykuyla ayakta durmaya çalıştığin günler olacak o yüzden keyfini çıkar diyenler doğru söylemişler.

Oyy yerim bn onlari yaa canlarim bnm,dogru diosun suan en rahat zmnlar sanirm ama gozunun onunde olmayinca insan hep bi panik halinde olusun,annelige alismak cok zorseninde mi ilk bebisin?hamilelikten once bi sorunun varmiydi tiroitle ilgili

Cnm sanirm dogumunu yapmissnzdr insallah bebisin sag salim dogmustr bnmde durumum ayni cikti.24 haftalik hamileyim tshim normal ama t4um enaz 0,7 iken bnm o,61cikti.hamileliktn once bse yoktu suan icn bni aydinlatrsan sevinirm korkmama gerek varmi
Merhabalar mesajları bugun farkettim baya gec oldu. Bebeğim dogdu evet cok hareketli ve cin gibi. Hareketleri gelişmine çok uygun tepkilerinden algılarının normal olduğuda görülüyor her ay doktor kontrolü var sıkıntılı bir durum görülmedi topuk kanları da normal. 39+3 de doğum yaptım. İlaç önermedi doktorlarım ama ben ozman doktorlara da güvenemedim ama ilaçta kullanmadım. Hamilelik sonrası normale dönmüş görünüyor yine de aralıklı kontrol ettiriyorum.Siz neler yaptınız doktorunuz ne dedi bende merak ettim. Geçmiş olsun

Son düzenleme:
Cnm bnm bska o kdr cok sorunumki ciktiki yeni hastaneden geldm.tiroitle sorunm kalmamisti en sonki teste ama smdi suyum azalmis kanamam var azda olsa 32+5haftalik hamileyim cok psikolojim bozuldu

Cnm bnm bska o kdr cok sorunumki ciktiki yeni hastaneden geldm.tiroitle sorunm kalmamisti en sonki teste ama smdi suyum azalmis kanamam var azda olsa 32+5haftalik hamileyim cok psikolojim bozuldu
bunlar Olabilir şeyler adında olduğu gibi hayırlısı kısmet 33 hafta gayet güzel bir hafta doğum yapmış bile olsan bebeğini sağlıklısı buyutebilecegin büyüklükte çok şükür. Kanaman için dinlen bu haftalarda olabildigini duymuştum suyun içinde Başak bir doktora görün derim çünkü bu matematiksel hesap değil gözle görülüp değerlendirilen bir olgu belki korkulacak kadar az miktar değildir.

Arkadaşlar Yakın geçmişde aktif olduğu için yazıyorum tam da şuara kafam karışan bir konu. Geçen hafta yaptırdığım tahlillerde tek pürüz tsh değerim normal sınırlar içinde ama alt sınırda, serbest t4 üm ise ref min 0.61 ken benim 0.57 çıktı okuduklarından moralim çok bozuldu. Endokrin doktoruna gittim bugün endişelenecek bişi yok dedi ilaç vermedi. Haftaya bir test yaptırcakmışım ailemde tiroid olduğu için bi bakalım dedi, sizler neler yaptınız bir problem olmaz inş yaaa

Cnm cok fark yok bazı hastanelerde alt sınır dha bi düşük oluo.suan kacıncı haftadasn 16.haftadn snr bebek kndı tıroıdını kullanıoms

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…