• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

aranizda severek para kazanan mesleginde mutlu olan var mi

Slm kizlar of inanin cok sıkıldım herseyden ozelliklede isimden hic gidesim gelmiyor iyi meslegi olan insanlara cok ozeniyoru bilg prog mezunuyum ama hic meslegimle alakali yerlerde calisamadim ozdilek unlu mamullerde calisiyorum ekimde evlenicem calismak zorundayim ev kredimiz var bu isimden cikicam zaten cok sacma bi vardiya sistemi var bi gunduz bi ge e cok bunaldim ama nasıl bi yol izlicem hic bilmiyorum ama severek yapabilecegim bi is istiyorum artikk ; (

işimi seviyorum iş ortamını sevmiyorum alısamadım bir türlü buda psikolojimi cok etkiliyor bende bunaldım surdan bi kurtulsam dünyalar benim olacak ama işe gitmek istemiyorum gidince moralim bozuluyor psikolojim bozuluyor okadar kafama takıyorum.:ssz::ssz::ssz:

bende okulöncesi öğretmeniyım velilerin kaprisleri ve idarecilerin idare edememeleri yüzünden mesleğimden soğumak üzereyim.ööğrencilerimi sevmesem kesin istifa etmiştim öğretmenlik çekilecek dert değil!!

Ben de mesleğini yapma hayalleri kurarken alakası olmayan işleri hem öğrenip hem uygulayıp hem de doğru yapması beklenen, verilen yükler altında kimi zaman ezildiğini hisseden biriyim. Ama herşeye rağmen elimden gelenin en iyisini yapmaya ve aldığım paranın hakkını vermeye çalışıyorum. Olumlu yönlerini görüp mutlu olmaya çalışıyorum. Maalesef sevdiği işi yapan insan sayısı çok az - ya da sevdiği işi yaptığı halde kimi zaman yer, zaman ve kişilerin yanlış olması insanı mutsuz edebiliyor.
Ben artık hakkı verilen her iş kutsaldır gözüyle bakıp helal kazanca odaklanıyorum az beklenti = ufak şeylerden mutlu olabilmek bana göre...

Ben de sevdiği işi yapanlardanım.
Bilgisayar proggramcılığı kötü bir meslek değil aslında. web design, banner design flash design, ado be nin tüm nimetlerini vs içerdiğinden bir kadının yaratıcılığı ve tasarıma olan doğal yatkınlığını kullanabileceği bir meslek.
Tecrübeniz yoksa 1-2 ay düşük stajyer maaşıyla başlayıp, işi öğrendikçe maaşını arttırırsınız. Hem diplomanızın oldugu bölümde kariyerinize başlarsınız, ilerde daha iyi olur hem de özdilek'te çalışmanız gerekmez..
Veya aklınızda başka bir meslek varsa onu yazın beraber iş bakalım size :9::8::29::30::14::15:

Öğretmenim, kolejdeyim. Gerçektek köklü ve kaliteli bir kurumda görev yapan, donanımlı bir öğrtmenseniz işinizi sevmemeniz için hiçbir sebep yok, tıpkı benim gibi ;)

ben de mesleğimi sevmiyorum. başka sektöre geçmek istiyorum da şu yaştan sonra. torpilsiz geçilmiyor istediğim sektörede medya olsa mesela ne güzel olurdu :(

Canim meslegini sevmen ayri bir konu isini sevmen ayri bir konu herkes meslegi uzerine calismiyor ne yazik ki
Ben meslegimi cok seviyorum ama isimi sevmiyorum hatta nefret ediyorum;) isini degistirmen senin elinde

5 senedir çalışıyorum, Türkiye'nin sayılı şirketlerinden birinde başladım, çok cazipti fakat ben gerçekten, hastalık, depresyon derecesinde mutsuzdum, ayrıldım ve ordaki gelirin yarısı kadar bi meblada farklı bi iş buldum. Orda servise kadar sürünerek giden ben minibüse koşar vaziyetteyim şuan. burda rahatım mutluyum işi sevdim, hem mezun olduğum okulla hem de önceki işle alakası yok ama öğrendikçe sevdim :)

bende meslegimi sevenlerdenim.. ana okul ögretmeniyim :nazar:
is ortamida birlikte calistigin insanlarda vs cok önemli . Ben mesela ilk calistigim okulda hic memnun degildim cünki is arkadaslarimla anlasmiyordum ve genel anlamda ortam hosuma gitmiyordu. Hatta meslek degistirmek istiyordum oysaki isyeriyle ve meslegin arasindaki farki unutmusum. Sonra isyerini degistim simdi okadar mutlu ve memnunumki hatta izinli oldugumda özlüyorum cocuklarii

Slm kizlar of inanin cok sıkıldım herseyden ozelliklede isimden hic gidesim gelmiyor iyi meslegi olan insanlara cok ozeniyoru bilg prog mezunuyum ama hic meslegimle alakali yerlerde calisamadim ozdilek unlu mamullerde calisiyorum ekimde evlenicem calismak zorundayim ev kredimiz var bu isimden cikicam zaten cok sacma bi vardiya sistemi var bi gunduz bi ge e cok bunaldim ama nasıl bi yol izlicem hic bilmiyorum ama severek yapabilecegim bi is istiyorum artikk ; (
işimi seviyorum ama çalıştığım yerdeki üst yönetim ve iş yerindeki sosyal ortam gerçekten insanı işinden soğutacak durumda, bu nedenle bazen işe gelesim bile gelmiyor, ama iş garantim olduğundan eğitim aldığım işi yaptığımdan,az da olsa kafa dengi arkadaşım olduğundan ve iş bırakmak gibi bir seçeneğim olmadığından katlanıyorum.
zaten çalışan kesmin %90 ı işinden,iş vereninden,çalışma koşullarından yada ortamından memnuniyetsizlik yaşıyor..

işlerımın yogunlugu olmasa bende sevıyorum işimi. muhasebe burosuna aylık 150 tl ile baslamıstım işi oğrenecem dıye sımdı idare edebılecegım bır maasım var. mesaı saatlerım iyi patron varla yok arasında odasında butun gun oturur.

Ben varım.
Devlette çalışıyorum.
Her sabah işe gelirken şükrediyorum.

Maaşım iyi, çalışma şartlarım iyi.

Daha doğrusu ölümü gösterip sıtmaya razı ettikleri için şu andaki koşullardan memnunum :rolleyes:

Daha önce 07:30'da işe başlama, akşam iş kaçta biterse işten çıkabilme (Saat 17:30-18-19-20 farketmez)
Hafta içi geceleri fazla mesai (Ücretinin bir kısmını alabildiğim, bir kısmını alamadığım)
Hafta sonu çalışması (Ücretinin bir kısmını alabildiğim, bir kısmını alamadığım)
Üstlerimin hafta sonu düzenlediği sosyal aktivitelere katılma mecburiyeti
Resmi tatillerde nöbet tutma
Yıllık izni her istediğim zaman alamama
Mobbing

Şu anda sabah 09 - akşam 18
Hafta sonları ve geceleri tatil.
Resmi tatillerde izin
İstediğim zaman yıllık izin alabilme

bu ara bende aynı hissediyorum..
bahardan olabilirmi?

Ben de varım, 3 bayan olarak çalışıyoruz biri sekreter diğeri satış ben muhasebe baktığınız zaman bu 3 bayan ne yapıyor orada derler dışarından, ama işim ağır sürekli kontrollü olmam gerekiyor ve bu da beni yoruyor. Şirketin muhasebesi, patronumun oğlunun şubesinin gelir, gideri tek elde tutuluyor 2 şirketin cari takibi, gelen giden ft, aylık ödemeleri bir de yoğun olarak banka çalışmaları olunca da, beyin olarak epey yoruluyorum. Haftada 1 sırayla günde 2 kez çay demliyor bardak, wc yıkıyoruz. Sabah 8.30 Akşam 18:00 çıkış, çalıştığım yer evimden uzak en az 45 dk. ve tek ulaşım kaynağı var. Bir de herkes bir tuhaf, patronun oğlu bey kelimesiyle kurumsallığın kazanıldığını düşünüyor. Herşeyi siz yapacaksınız çünkü parasıyla herşeyi satın alabileceğini düşünüyor. İzin konusunda sıkı bir yer kınam da bile öğlene kadar çalıştım vs. Ha az daha unutuyordum cumartesi öğlene, haftada 1 kişi de 2' ye kadar çalışıyoruz. :KK14:

çok iyi bi iş değil aksine çok sıkıntılı zor bi işim vardı ama ben herşeye rağmen çok severek yapıyodum işimi ama artık yok malesef:KK42: ihtiyacımda var üstelik

Back
X