Büyükannelerin memesini torununa vermek istemesini komik bulmanıza şaşırdım doğrusu.
Bu durum, son derece ciddi ve çocuk için travmatik sonuçları olabilecek, kesinlikle kabul edilemez bir durum.
Çocuk psikolojisi ve çocuklarda cinsel uyarım-eğitim konusunda biraz okuma-araştırma yapıp, kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim.
Bu konuda eğitimimiz veya akademik anlamda doğru bilgimiz yoksa ki bu doğal,olabilir,
etrafı yanlış yönlendirmek işten bile değil,
sizin yorumunuzda olduğu gibi
'ne var canım bunda,etrafımda çok gördüm böyle büyükanneler,hem gülünç bir durum' şeklinde yapılan yorumlar ancak yanlış bilgi paylaşımı olur.
Böyle bir babaanneye bebek bırakılamaz
zombimilena
.
40 günlük bebeğe yumurta akı vermek istemesi,memesini vermesinin yanında hafif kalır.
Benim mesleki tecrübemden kaynaklı şahsi fikrim; maddi anlamda geçinmek zora girmiyorsa annenin 36 aya (şartlar zorluyorsa en az 24 aya) kadar çocuğuna kendisinin bakıp yetiştirmesi uygundur.
Bunun mümkün olmadığı durumlarda zaman zaman aile büyüklerinin kontrolünde iyi bir bakıcı ile çoçuğun kendi evinde bakılması uygun olur.
Çocuk ilerde 'annem benim için işini bıraktı demeyek,bu günleri hatırlamayacak bile' diyenlere cevabım; bazı duyguların dile getirilmemiş olması çoçuğun iç dünyasında hissettiklerini yok etmiyor.
Meseleye bu kadar sığ bakmak bizi yanıltır.
Tüm annelerin çocuk psikolojisi ve güvenli bağlanma konusunda bilinçlenmeleri dileğiyle bir kaç kitap önerisinde bulunmak istiyorum.