• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık arapça isimler...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Tam benlik o zaman :) Yusuflar yakışıklı olur diye biliyorum :) Benim niyetim Yusuf Peygamber gibi, hem güzel hem iffetli ve ahlaklı çocuk olması :) İnşallah ilerde olursa tabi. Musab çok büyük bi sahabenin adı bence güzel ve alışılmamış. Ama Yasin bilemiyorum o da güzel de bi tanıdık var o adla çok kıskanç falan itici biri o yüzden pek isim olarak sevmiyorum ama sadece o kişi yüzünden :-D bence çok uygun :) kızlara Nisa ve Maide ismini çok yakıştırıyorum sûre olarak, çok naîf. :12:

ama genede ismi koymadan araştırmalıyız tatlım nisa burada benım oturdugum mahallede var erkek gıbı cocuk herkesı dovuyor kız gıbı nazlanmayı bılmıyor.. kuranı kerımde nısa surası neyı anlatıyor ona bakmak lazım.. maideyi nereden duydun ki? ne demek miş

ama genede ismi koymadan araştırmalıyız tatlım nisa burada benım oturdugum mahallede var erkek gıbı cocuk herkesı dovuyor kız gıbı nazlanmayı bılmıyor.. kuranı kerımde nısa surası neyı anlatıyor ona bakmak lazım.. maideyi nereden duydun ki? ne demek miş

Nisa kadın demek canım. Kadınlar hatta, Kuranda kadınlara özel sûre. Hayrünnisa hayırlı kadın demek, ne güzel :) Maide Sûresi de tam bilmiyorum ama çevremde bu isim kullanılmış otuzlu yaşlardaki kadınlarda genellikle.

Nisa kadın demek canım. Kadınlar hatta, Kuranda kadınlara özel sûre. Hayrünnisa hayırlı kadın demek, ne güzel :) Maide Sûresi de tam bilmiyorum ama çevremde bu isim kullanılmış otuzlu yaşlardaki kadınlarda genellikle.

hayrunısa koymak ıyı degılmıs ama kuzum.. benım kulagıma oyle geldı.. hayrunısanın baska anlamıda var sanırım bılıyormusun

Ismin kisilige etkisi olduguna inanirim .
Ama Arapcada gecen her kelime de isim olarak konulmamali .
Bir cok insan Kuran'da geciyor diye cocuguna o isimleri veriyor ama
anlamina bakildiginda baglac olarak kullanilan kelimeler ,
hic bir anlam ifade etmeyen cer cop isimleri
ya da anlami kotu oluyor
Dikkat etmek gerek...

ya da anlami kotu oluyor
Dikkat etmek gerek...

kesınlıkle sıze katılıyorum.. kuranda ecrın gecıyor dıe cocuga ecrın ısmını koyuyorlar ama ecrın ucret manasındaymıs

Atalarımız Muhammed'e saygıdan Mehmed koymuşlar. Bence Mehmet sıradan bir kişi için uygun bir isim hem tam olarak Muhammed değil o ağırlığı yok. Yusuf hakkında ne düşünüyorsunuz? Hayallerimin ismi:12:

Ben de cok severim Yusuf ismini ama ne zaman soylesem Yusuflar kadersiz olur derler. Bilemiyorum ne kadar dogru. Gerci Hz. Yusufun hayatini dusununce dogruluk payi var gibi. :)

Bana göre de isim mevzusu çok önemli lisede bir arkadasımın adı muhammetti ve maho derdi herkes çocuk çok efendi iyi biriydi ama bütün işleri ters gitti çocuğun. Ya da samet ismi tek çocuklara ağır geliyo bence. Anlamını araştırmak çok önemli ismin ecrin isminin anlamı ücret demek

ya da anlami kotu oluyor
Dikkat etmek gerek...
Evet canım sana katılıyorum kuranda geçiyor diye konuluyor ama bi anlamı yok dediğin gibi.isim meselesi çok önemli anne babanin çocuğa bırakacağı en güzel miras o yüzden çok dikkatli olmalı kulağa hoş geliyor diye konulan o kadar manasız isim var ki.
Bana göre de isim mevzusu çok önemli lisede bir arkadasımın adı muhammetti ve maho derdi herkes çocuk çok efendi iyi biriydi ama bütün işleri ters gitti çocuğun. Ya da samet ismi tek çocuklara ağır geliyo bence. Anlamını araştırmak çok önemli ismin ecrin isminin anlamı ücret demek
Samet Allahın isimlerindendir zaten insani varlığa konulamaz zira kadir de öyle ancak abdülkadir abdurrahim abdussamet olarak konulabilir allahın kulu anlamına gelir.

Isimlerin bende çocukları etkilediğini düşünüyorum.Benim de iki kardeşimin de isimlerinde nur eki var çok haşarı çocuklar ama en küçüğü elif mesela çok daha sakin diğerlerine göre.

Manasına çok dikkat edilmeli zira Peygamber Efendimiz anlamı güzel olmayan isimleri değiştirmiştir.

arkadaslar sizce cocuklarımıza ısın koyarken nelere dıkkat etmelıyız..? mesela küçük yaşta ölen cocugun ısmını bır baska cocuga koyuyorlar ama gecmıste olen cıcugun ruhu yenı dogn cocugu rahatsız edıyor ve ısmı degıstırılıyor.. bunu bıyerden duymustum.. sonra mesala sahabe ısımlerı.. koymak ıyı mıdır? yanı o kucucuk bebek o yüce ismi tasıyabılır mı? ömer ali vs..de mesala nur? hira nur? yasin? bu tip ismi olan cocuklarınhaylaz asırılık kendısını yönetememe gibi sorunları oluyormus. bikaç kişide denk gedim nur ismi koymuslar kızlarına kız oyle cazgır kii dile getiremiyorum.. kafam bu konuda karıstı. dger actıgım konuda sınırlı ogrencım konusunda da ogrencımınısmı musab yasın.. acaba ısmı ıle huyları davranısları arasında bı baglantı olabılırmı dıe dusundum

Ben bunlara pek inanmıyorum.
Arapça olunca ağırlığı var da Türkçe ya da İngilizce, Fransızca olunca yok mu?
Bana kalırsa anlamı güzel, telaffuzu kolay olan her isim konulabilir çocuğa.

samet allahın ısımlerındendır.. allahın ısımlerını basında bı takı olmadan koymamız caız degıldır.. mesaa hamıd.. tek basına olmaz abdulhamıd olmalıdır..

İsimlerin etkisine bende inanıyorum canım .

Benim ismim Güneş . Kendimi bildim bileli herkes bu isme ne kadar uygun olduğumu , güneş gibi parladığımı ( pozitif olmak anlamında) söylerler

Baran ,arda bende bu isimdeki cocuklarin cok yaramaz oldugunu dusunuyorum birde hamza :)

Bencede isim cok önemli, bi ömür boyu tasiycak... Kimi isimlerin Agir geldigini bende duymustum, bide illa kuranda olmasi gerekirmis der cogu insanlar, ama bence abartilmamasi gerekiyor... Mesela kuranda elem geciyor ama anlami keder yani bu hosmu simdi... Bide biz hocaya danismistik illaki kuranda olmasi gerekmezmis, anlami olan güzel bi isim olabilirmis... Gerci her hocada farkli yorumlar ama... Suan cocugunuza isim ariyorsaniz ve aklinizda bisey varsa bi hocaya danisin derim bakalim ne diycek... Mesela aleyna ismide cok agir geldigini duymustum, sonra ceylin cennet kapisi diye senelerdir biliyoduk ama gecenlerdr okudum alakasi yokmus, yani degisik olcak diye bicok isim uydurulmayada basladi... Vallah zor is cocuguna isim bulmak, insan bin türlü sey düsünüyo, ben iki evladima allahtan buldum koydum, kuranda gecmiyor, benim ismimde gecmiyor ama hoca güzel temiz anlamli isimler dedi, allah kabul eder insallah... Herkese güzel isim bulmakta sans diliyorum, isimleriyle yasasinlar miniciklerrr....

Son düzenleme:
mahser gunude ısımlerımızde cagrılacagız.. alı kızı fatma gbı.. ısımların arapca olması cok onemlı.. ısmı turkce olan kulagına turkce ısım okunmus olan mahser gunu arasad dıe bı yerden dger kata gecemıyorlarmıs.. benım adımda turkce bn duydugumda cok koru oldum anneme adımı sordum kulagıma arapca outmuslar ancak nufusuma turkce baska ısım yazmıslar hoca kulagıma turkce ısmımı okumamıs okunmaz olmaz demıs.. cocuklarımızdada dıkat etmelıyız.. mesala 2ısım koyacaksak bırını sır gbı saklamalıyız kı ona buyu vs.. gbı seyler bulasmasın dıe..

isim bulmak gerçekten zor benim ismim gülşen keşke ikinci ismim olsaydı babam annesinin adı diye tek isim koymuş

Ben de cok severim Yusuf ismini ama ne zaman soylesem Yusuflar kadersiz olur derler. Bilemiyorum ne kadar dogru. Gerci Hz. Yusufun hayatini dusununce dogruluk payi var gibi. :)

3 tane yusuf var tanidigim hatta gecen esimle konusduk 1 haric diger ikisinin karekterleri cok bozuk :50:bu guzel ismin hakkini verememisler:50:burda tanidigim arablarin isimleri mina hassan ahmed alladdain {quadir kadir}safa mikail gabriel aise afra ikra amina akmar amira gibi aklima gelenler

Çocuk o ismi kaldiramaz haylaz olur diye biseye inanmiyorum ben. O kadar da degil. Elbette ki mesela Allah'in isimlerini ve peygamber efendimizin yasaklafigi bazi kötü manali isimleri koymak yanlis. Fakat mesela.benim kizimin adi sahra nur. Evet yaramaz fakat cok zeki oldugundan. Zekasini kullanmak icin surekli aktif, sorular soruyor, evdeki esyalarla deney yapmak istiyor(daha 5 yasinda) ve bu bize yaramazlik gibi geliyor kabul ediyorum bazen asiriliklari da oluyor ama hepsi cocukluktan ileri geliyor. Asla ismini tasiyamaz diye düsünmedim ki bircok hoca tanidigimiz dan da asla boyle bir kelime duymadim. Oglum olacak simdi de. İsmi kerem taha olucak. Severek koyuyoruz. Taha ismi verilen cocuklar cok zeki cok basarili ve efendi olurmus tanidigimiz bir müftünün sözleri bunlar. Agir gelir koymayin demedi. Ayrica ölen birinin ismini koymak fikrine bende sicak bakmam. Hele ki bir yakinimsa. Fakat düsünsenize mesela.bizim isimlerimizden kac kisi vardir zamaninda yasayip da vefat eden.. Yani fazla takmamak lazim. Onemli olan hayirli ve anlami guzel isimler koymak..

Back
X