Arçelik beğendiğim ve satın aldığım ürünler yerine beğenmediğim ürünleri veriyor.?

mucok

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2010
554
5
118
Merhaba Arkadaşlar
Dünde bu konuya benzer bir konu açtım ama olay 1 günde sevincimden hüzüne döndü..Orda farklı amaçla açtığım konu şimdi hukuk boyutuna uzandı.. Tüketici hakları konusunda pek bir bilgim de olmadığı için sizlerin beni bu konuda bilgilendirmenize ihtiyacım var..

Sene 2008 de Arçelikten 3 adet beyaz eşya aldım aldığımız eşyalarda evimizde yer yok diye mağazanın kabulü ile mağazada bıraktık.. Ogün eve döndüm ve verdiği kağıtları incelerken şu yazıyı okudum "Bizde bekliyen ürünlerde fabrika kaynaklı model değişikliğinden sorumlu değiliz"yazısını okuyunca ertesi gün mağazaya gidip "ben ürünlerimin değişmesini istemiyorum" diye söyledim Satıcı kabul etti..

Gelelim düne dün son taksiti ödemeden önce verdikleri ürünü tekrar incelemek için mağazaya gittim ürünlerimizin bir üst modellerle değiştiğini söylediler şimdiki verdikleri ürünleride ben hiç beğenmedim.. Tamam ürün bir üst model olabilir ama ben yıllar önce zevkimi yansıtan çok beğendiğim ve ozamanın en pahallı en son çıkan modelini almıştım.. Şimdi neden beğenmediğim ürünleri almak zorundayım beğendiğim ürünü almak içinde üzerine fark ödemek zorundayım..Aldığım orbital buzdolabında teknik bir hatadan dolayı buzdolabı toplatılmış ve benim aldığım model değiştirilmiş bu ürünün hatalı çıkması neden müşteriye patlatılıyor?

işte bu soruları sorduğumda cevabını alamadım..Bu sorularım hak teşkil edermi size soruyorum lütfen yardım edin..

Arkadaşlar yardımlarınız benim için çok önemli..

Merhaba canım, fabikanın yaptığı doğru bir davranış çünkü bazı durumlarda malın teslimatını 5 sene sonra yapabilmek durumnda kaldıkları oluyor, 5 sene fabrikada depoda tutamayacakları için bu yolu kullanıyorlar.Ortada yasal olmayan bir durum yok tatlım...bu tam tersi tüketicilerin de mağduriyetini gidermek için yapılmış bir davranış ama bazen senin durumundaki gibi memnuyitesizlikler olabiliyor...Seçenek belli ya kullanacaksın ya fark verip farklı bir model alacaksın veya halihazırdaki ürün ile aynı fiyatta veya düşük fiyatta bir ürün ile değişim yaptırabilirsin.Alacağın ürün senin ürününden düşük fyatlı ise aradaki bakiyeye karşılık ufak bir mutfak aleti ekletebilirsin...

Satıcı mağaza ürünleri değiştirmeden önce bizi arıyarak bir bilgilendirme yapsaydı belki biz ürünlerimizi eve koyardık.. Ama herhangi bir uyarı verilmedi şimdi ki ürünleri ise hiç beğenmedim ürünleri değiştirdiler ve bir üst modeller geldiği için fiyat farkını yine bize ödettiler şimdi ben ürünleri değiştirmek istediğimde yine bir fiyat farkı ödüyeceğim..Anlıyacağın bu ürünler bana çok pahallıya patladı..

Beni bilgilendirdiğin için çok teşekkür ediyorum.:) En azından bir daha böyle bir hataya ddüşmem..((

Hatalı buzdalabını değişmesi iyi değilmi bence buna memnun olmalısız.Siz kullanmaya götürüp arızalı çıksaydı asıl ozaman patlardı size bence.

Hatalı buzdalabını değişmesi iyi değilmi bence buna memnun olmalısız.Siz kullanmaya götürüp arızalı çıksaydı asıl ozaman patlardı size bence.

Hatalı değil tatlım, ürün yıllar önce satın alınmış ama teslimatın ilerki tarihte yapılacağına dair sözleşme yapılmış, aradan geçen yıllarda arkadaşımızın aldığı ürünün üretimi bittiği için günümüzde o ürünün muadili olan ürün teslim edilmiş, arkadaşımız bu ürünü beğenmemiş ne yapılabilir diye soruyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…