• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arı sütü zammı

melekeda

Wait for it.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.468
3.753
53
Merhaba hanımlar.
Infertilite tedavisinde bal ürünlerinin önemini biliyorsunuz.
Biz de Erzurumda ikamet ediyoruz bunu söylememin nedeni Erzurum bal üretim yeri. Burada yerel bal ürünleri satan bir yer var 20 gün önce gramı 2 liradan arı sütü almıştık günlük 2 gram kullanmak gerekiyor. Bugün yine gittik ve bize gramı 2bucuk lira dedi.
Işın garip kısmı buradan başlıyor eşim dedi ki 20 gun önce 2 liraydı neden fiyat farkı var ( Biz burada ürün stoğu azaldı hava etkiledi vs demesini bekliyoruz)?
Adam aynen şunu dedi "değişen dolar kuru nedeniyle 1 haftadır fiyatımızı arttırdik".
Eşim de ben de dumura uğradık bal ve dolar ne alaka "burada üretilmiyor mu bunlar, dolarla aldığınız bir ürün yok ki" dedim. Daha şahane bir cevap geldi " Dünyada bal fiyatları dolar kuru baz alınarak belirleniyor biz de bunu takip ediyoruz çoğu yer 3 liradan satmaya başladı biz müşteriler için 2bucuga satıyoruz".

Sevgili hanımlar Erzurumun arısının Erzurumda ürettiği balının Erzurumda satışının dolar ile ne alakası var. Bir insan zam yapar doğal bu ama bu bahane yanlış değil mi hele de ülke bu durumdayken yaptıkları fırsatçılık değil mi? Eşimi tanidiklarindan bu seferlik 2 liradan sayalım dedi o fiyattan aldık ama üzüldük.

Ariyi besledikleri yem ithaldir. Kovanlari yaptıkları sey ithaldir. Kaldi ki ihracatta yapiyorlarsa eger dolar kuruna gore zam yapmislardir. Samanin bile ithal edildigi memelekette normal.
işte onu sordum hiçbirşey ithal değil herşey yerli malı bunlar altın fiyatlarıdır gibi fiyatlandırmış o garip

İyi de her şeyi dışa bağımlı halde alıp verdiğimiz için dolardan etkilenmeleri gayet normal. Yemler kutular, kovanlar ilaçlar vs her şey tabi arıya yedirdikleri şeker de! :KK14:. Ha bir de kiralar var tabi. Kiralar bile dolarla sonra da canım milletim Amerigayı boykot ediyor. “ Starbaksa gitmeyinnnnğğğ, mekdanıldsa gitmeyinnnnğğğğ lan vatan hainnnğleri” diye nara atıyorlar. İlginç :işsiz:

Bence çifçilerin durumu gibi olabilir yani patates de üretiliyor ama paratesin tarlasını bellemek için adam traktör kullanıyor ve traktör için yakıt lazım ee yakıt neye emdeksli dolar.
Arıcılıkta araç kullanılmıyor.
İyi de her şeyi dışa bağımlı halde alıp verdiğimiz için dolardan etkilenmeleri gayet normal. Yemler kutular, kovanlar ilaçlar vs her şey tabi arıya yedirdikleri şeker de! :KK14:. Ha bir de kiralar var tabi. Kiralar bile dolarla sonra da canım milletim Amerigayı boykot ediyor. “ Starbaksa gitmeyinnnnğğğ, mekdanıldsa gitmeyinnnnğğğğ lan vatan hainnnğleri” diye nara atıyorlar. İlginç :işsiz:
Lirası dolarla ödenecek bir yerde değil ki bu yer zaten adamın bana sunduğu argüman komik

Arıcılıkta araç kullanılmıyor.

Lirası dolarla ödenecek bir yerde değil ki bu yer zaten adamın bana sunduğu argüman komik
İyi de adam ne yapsın? Her şeyr zam geliyor e bu adam da zamlara oranla kazanması lazım ki geçinsin. Bu sebeple zam yapmıştır ben hak veriyorum açıkçası.

Şöyle olmalı. Yurtdışına satış yapılan bir ürün ise, iç piyasaya dağıtmayı tercih ettiğinde zarar etmemesi için fiyat yükseltmesi gerekir.
Diyelim ki ben yurtdışına balın kilosunu 10dolara satıyordum iç piyasaya da dolar 3tl iken 30tl ye dağıtıyordum. Şimdi yurtdışına 10dolara sattığım üründen 60tl kazanıyorum. Niye iç piyasaya satayım ki? O zaman ihracatımı arttırmaya çalışırım. Başaramazsam da farkı kapatmak için iç piyasaya yüksek fiyattan vermek zorunda kalırım. Toptancılar böyle yapmaya başlayacak üç kovanla bal yapan karşı komşuya kadar etkilenecek maalesef. Küresel pazar yerli üretim dinlemiyor maalesef.

Şöyle olmalı. Yurtdışına satış yapılan bir ürün ise, iç piyasaya dağıtmayı tercih ettiğinde zarar etmemesi için fiyat yükseltmesi gerekir.
Diyelim ki ben yurtdışına balın kilosunu 10dolara satıyordum iç piyasaya da dolar 3tl iken 30tl ye dağıtıyordum. Şimdi yurtdışına 10dolara sattığım üründen 60tl kazanıyorum. Niye iç piyasaya satayım ki? O zaman ihracatımı arttırmaya çalışırım. Başaramazsam da farkı kapatmak için iç piyasaya yüksek fiyattan vermek zorunda kalırım. Toptancılar böyle yapmaya başlayacak üç kovanla bal yapan karşı komşuya kadar etkilenecek maalesef. Küresel pazar yerli üretim dinlemiyor maalesef.
Yurtdışına satmıyor ki küçük bir dükkanı anlatıyorum kendileri üretip satan

İyi de adam ne yapsın? Her şeyr zam geliyor e bu adam da zamlara oranla kazanması lazım ki geçinsin. Bu sebeple zam yapmıştır ben hak veriyorum açıkçası.
o zaman memur maaşına da zam yapılsın adil mi? bizim maaş sabit yerel dükkandan aldığım ürün zamlı

Back
X