• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arı sütü zammı

Ayşe teyzenin dolarla ne işi var diyolardı ya. Al işte süper örnek. Herşeye zam geliyo heeerşeye. Dışardan almadığımız şeylere bile. Yurdum insanı niye zam yapmasın ki? Dolar kuru falan demeyeymiş iyiymiş ama ben olsam herşeye zam geldi geçinemiyorum ben p.ç miyim ben de yaptım derdim:D

Bence fırsatçılık değil. Bu işin malzeme, ekipman maliyeti çok düşüktür diye tahmin ediyorum. Burada işçilik maliyeti artmıştır. Çünkü üreticinin yaşam maliyetleri arttı.

Pazar fiyatları, market fiyatları tavan yaptı. Devlet ek vergi, zam vs koymaktan cekinmezken üreticiyi fırsatçılık ile suçlamak saçma. Hele Erzurum da yerel üretici.

Adam ne yapsın benzin 7 tl olmuş kovanı ithal ediyordur vs yapacak birşey yok . Dolara zam geliyor buda markette bile herşeye yansıyor. Adam neyle evini geçindirsin sizde yani

Bence fırsatçılık değil. Bu işin malzeme, ekipman maliyeti çok düşüktür diye tahmin ediyorum. Burada işçilik maliyeti artmıştır. Çünkü üreticinin yaşam maliyetleri arttı.

Pazar fiyatları, market fiyatları tavan yaptı. Devlet ek vergi, zam vs koymaktan cekinmezken üreticiyi fırsatçılık ile suçlamak saçma. Hele Erzurum da yerel üretici.
Katılıyorum size aynen öyle ticaretten anlayanların kafası düz düşündüğünden böyle konuşuyorlar

Hanımlar beni tanımıyorsunuz ekonomiden gayet iyi anlıyorum . Bana garip gelen adamın böyle saçma bir açıklama yapması. Dese hayat pahalılığı onu bile anlarım ama dünyada bal piyasasının dolar bazında fiyatlandırması gibi bi saçmalık olamaz. Adam gecinemiyoruz dese bana ne. Mune Mune konumu kapatır mısın yanlış yerlere çekiliyor.

Merhaba hanımlar.
Infertilite tedavisinde bal ürünlerinin önemini biliyorsunuz.
Biz de Erzurumda ikamet ediyoruz bunu söylememin nedeni Erzurum bal üretim yeri. Burada yerel bal ürünleri satan bir yer var 20 gün önce gramı 2 liradan arı sütü almıştık günlük 2 gram kullanmak gerekiyor. Bugün yine gittik ve bize gramı 2bucuk lira dedi.
Işın garip kısmı buradan başlıyor eşim dedi ki 20 gun önce 2 liraydı neden fiyat farkı var ( Biz burada ürün stoğu azaldı hava etkiledi vs demesini bekliyoruz)?
Adam aynen şunu dedi "değişen dolar kuru nedeniyle 1 haftadır fiyatımızı arttırdik".
Eşim de ben de dumura uğradık bal ve dolar ne alaka "burada üretilmiyor mu bunlar, dolarla aldığınız bir ürün yok ki" dedim. Daha şahane bir cevap geldi " Dünyada bal fiyatları dolar kuru baz alınarak belirleniyor biz de bunu takip ediyoruz çoğu yer 3 liradan satmaya başladı biz müşteriler için 2bucuga satıyoruz".

Sevgili hanımlar Erzurumun arısının Erzurumda ürettiği balının Erzurumda satışının dolar ile ne alakası var. Bir insan zam yapar doğal bu ama bu bahane yanlış değil mi hele de ülke bu durumdayken yaptıkları fırsatçılık değil mi? Eşimi tanidiklarindan bu seferlik 2 liradan sayalım dedi o fiyattan aldık ama üzüldük.
çiçekler hollandadan geliyor deseymiş bari sahtekar oldu herkes hıh

Hanımlar beni tanımıyorsunuz ekonomiden gayet iyi anlıyorum . Bana garip gelen adamın böyle saçma bir açıklama yapması. Dese hayat pahalılığı onu bile anlarım ama dünyada bal piyasasının dolar bazında fiyatlandırması gibi bi saçmalık olamaz. Adam gecinemiyoruz dese bana ne. Mune Mune konumu kapatır mısın yanlış yerlere çekiliyor.
Sanane diye birşey yok adam senden kazandığı para ile evini geçindiriyor hiç birşeye zam gelmese benzine geldi fark ettiniz mi

Merhaba hanımlar.
Infertilite tedavisinde bal ürünlerinin önemini biliyorsunuz.
Biz de Erzurumda ikamet ediyoruz bunu söylememin nedeni Erzurum bal üretim yeri. Burada yerel bal ürünleri satan bir yer var 20 gün önce gramı 2 liradan arı sütü almıştık günlük 2 gram kullanmak gerekiyor. Bugün yine gittik ve bize gramı 2bucuk lira dedi.
Işın garip kısmı buradan başlıyor eşim dedi ki 20 gun önce 2 liraydı neden fiyat farkı var ( Biz burada ürün stoğu azaldı hava etkiledi vs demesini bekliyoruz)?
Adam aynen şunu dedi "değişen dolar kuru nedeniyle 1 haftadır fiyatımızı arttırdik".
Eşim de ben de dumura uğradık bal ve dolar ne alaka "burada üretilmiyor mu bunlar, dolarla aldığınız bir ürün yok ki" dedim. Daha şahane bir cevap geldi " Dünyada bal fiyatları dolar kuru baz alınarak belirleniyor biz de bunu takip ediyoruz çoğu yer 3 liradan satmaya başladı biz müşteriler için 2bucuga satıyoruz".

Sevgili hanımlar Erzurumun arısının Erzurumda ürettiği balının Erzurumda satışının dolar ile ne alakası var. Bir insan zam yapar doğal bu ama bu bahane yanlış değil mi hele de ülke bu durumdayken yaptıkları fırsatçılık değil mi? Eşimi tanidiklarindan bu seferlik 2 liradan sayalım dedi o fiyattan aldık ama üzüldük.

O adamın aldığı her şeye zam geliyorken, gelirini arttırmak istemesi size neden garip geldi?

Niye olmasın? Eğer dolarla malzeme alıyorlarsa, dolarla fiyatlandırma yapması çok normal değil mi?
Arıcılık sadece arıdan ibaret değil ki. Ekipmanı falan da var sonuçta...
Kurban bir kaç ay geçsin, eğer hala dolar bu şekilde olursa asıl o zaman et fiyatlarını görün derim..
Koyunlarda dolar kuruna göre değerlendiriliyor
Çünkü saman bile ithal.
Veteriner çağırıyorsunuz, aşı ithal.
Hasta oluyor ilaç ithal.
Eee? Üreticinin masrafı artsın ve kazanmasın o vakit..

Sanki balı siz üretiyormuş gibi her söylenene bir cevap bulmuşsunuz yahu pazara gidiyoruz sebzeye meyveye bile zam gelmiş onlarda burada üretiliyor. Ama dolar karşısında türk parası değer kaybediyor o da kovan alıyor doğalgaz elektrik hepsi lazım yansıtmayan kaldı mı ki o yansıtmasın her yer zamlandı yerli beyaz eşya hatta kıyafet bile.İşinize gelmiyorsa başka yerden baksaydınız. Bahane değil gerçek yani.

kk dolar değişimiyle ilgili içinde ne varsa yoksa döküyor buraya hanımlar ben de hayatın zamnlanmasini anlamlandirabiliyorum idrak sorunum yok. gramı 2 liradan alınan gayet pahalı bir üründen bahsediyoruz adam ac değil açıkta değil. Ve ben neden zamlanmis demiyorum neden böyle saçma cevap verdi diyorum. siyaset yapacaksanız başka konularda var bana yuklenmeyin

Hayat arı ve sütü etrafında dönmüyor.
Adam geçen hafta 5ten alıyorsa bu hafta 6dan alıyor benzini.
Öğle arası yediği ekmek bile 1buçuk lira oldu.
Tabiki zam yapacak.

kk dolar değişimiyle ilgili içinde ne varsa yoksa döküyor buraya hanımlar ben de hayatın zamnlanmasini anlamlandirabiliyorum idrak sorunum yok. gramı 2 liradan alınan gayet pahalı bir üründen bahsediyoruz adam ac değil açıkta değil. Ve ben neden zamlanmis demiyorum neden böyle saçma cevap verdi diyorum. siyaset yapacaksanız başka konularda var bana yuklenmeyin

Sacma cevap vermemiş ama. Her ürünün fiyati piyasaya göre orantilanir.
Adam zahmet edip açıklamış. Canim istedi diyebilirdi sonucda. Açıklaması bana makul geldi

Not: ari sütünün (gelee royale) infertilite ile arasinda bir bağ aslinda yok. Maximal bağışıklık sistemini güçlendirir oda yararsa

Adam nerede saçma cevap verdi acaba bi anlayamadım ben

Hanımefendi eğer üretimi pahalı olmasa üründe pahalı olmaz ama arı sütünün nasıl elde edildiğini biliyor musunuz? aç açıkta olmadığını nereden biliyorsunuz bunun üretim aşaması emeği masrafı zaten fazla Balıkesirliyiz orada da yapılıyor arıcılık yakınlarımızdan biliyoruz.

Bir tarladan halka gelen meyve sebze bile dolar nedeniyle zamlanırken bir konfeksiyon ürünü bile pahalıyken bu kadar mekaşatle elde edilen arı sütüne şaşırmanız inanmamanız enteresan siyaset değil ki bu türk parasının durumu malesef ayrıca infertiliye arı sütü doğrudan etki etmez doktor tedavileri daha yararlı olur

Adam erzurumun aricisi, nasil bir kendini ifade şekli bekliyorsunuz ki? Ekonomik dalgalanmanin urun fiyatlarina etkisini İlber Ortayli tadinda anlatacak hali yok. Dolar artti ari sutu de artti demis gecmis, uzun uzun ekonomi dersi verecek değildi ya.

Back
X