Arınç: 'Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a yönelik "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" sözlerinin, "Meclis disiplini gereği söylenmiş söz" olduğunu savundu.
30 Temmuz 2015 06:39
Arınç, dün Twitter hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Yüce Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir. Ancak konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekiline 'Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür. HDP Milletvekilleri şov yapıyorlar, hedef saptırıyorlar."

-"ARTIK VEKİL BİLE OLMADIĞINI HATIRLAYIP SEN SUS"-

CHP İzmir Milletvekili
grey.gif

Zeynep Altıok Akatlı da Twitter hesabından yazdığı mesajda, "Kadın milletvekiline sus diyene kadar artık vekil bile olmadığını hatırlayıp sen sus ve kenara çekil Arınç. Kadın milletvekilleri sizin dilediğiniz zaman konuşturup dilediğiniz zaman susturacağınız oyuncaklar değildir" dedi.

MECLİS'TE NELER OLDU?

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanvekili Şafak Pavey'in başkanlığında "terör" gündemiyle olağanüstü toplandı. AK Parti, CHP, MHP ve HDP adına söz alan milletvekillerinin konuşmalarının ardından Pavey, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in kendisine yönelik sarf ettiği sözler nedeniyle "sataşma" olduğu gerekçesiyle Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a söz verdi.

Kürsüye gelerek konuşan Arınç, "Sayın Baydemir'i geçmişten tanıyorum, defalarca görüşmemiz oldu. Kendisinin çözüm süreci konusunda bitirilmesi konusunda iyi ve samimi dileklerine katılırım ancak onun grup adına bugünkü konuşması bir talihsizliktir. Aslında konuşmayı her iki eşbaşkanın da yapması gerekirdi. Eğer kadın milletvekili ve eş başkan burada konuşmuş olsaydı muhtemel 'Biz sırtımız PKK'ya, PYD'ye dayıyoruz' diyecekti. Sayın eş başkan konuşmuş olsaydı o da 'Mutlaka silahlanın, kendi öz savunmalarınızı kurun, bu hükümetten hesabını görün' diyecekti" sözleri üzerine HDP sıralarındaki milletvekilleri ayağa kalkarak tepki gösterdi.

0815486595289.jpg

Sözlerine devam eden Arınç, "Hiç telaşlanmayın, bir burada dinledik. Bakınız iki polisimiz ensesinden vurularak gece yarısı evinde öldürüldü, PKK'nın örgütü bunu üstlendi. Bu üstlenmeye karşı PKK'nın yayınladığı bildiri, 'HPG'li gençler polislere cezasını verdi.' Dün de binbaşımız
grey.gif

saldırıya uğradı, alçakça katledildi" dedi.

HDP sıralarından ayağa kalkan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan'a Arınç, "Hanımefendi sus, bir kadın olarak sus" diyerek tepki gösterdi.

http://www.mynet.com/haber/politika...k-sus-demek-meclis-disiplini-geregi-1941980-1

"Yüce Meclis çatısı altında görev yapan hiçbir sayın milletvekiline sözlü veya fiili müdahalede bulunmak tarzım değildir. Ancak konuşmam sırasında ısrarla müdahalede bulunan bir kadın milletvekiline 'Hanımefendi sus. Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği söylenmiş sözdür. HDP Milletvekilleri şov yapıyorlar, hedef saptırıyorlar."

ben onu HDP li kadına söyledim diyerek sempati toplamaya çalışıyor, bence 'kime söylediği fark etmez', gayette genel olarak kadınlara yönelik bir aşağılamaydı

arınçın bu ilk kadın düşmanı söylemleri değil, daha çok var, zaten bu konuda mimli adam, düşüncesi açık saçık ayan beyan ortada, savunulacak birşey göremiyorum, ve bir kadın olarak sus lafınıda kesinlikle bilinçli olarak söyledi bence, ve hdpli vekile değil ordaki tüm kadınlara atıfta bulunduğunu düşünüyorum akp li kadın milletvekilleri dahil, gerçi onlar zaten susuyor:KK53::KK53:
diğer kadın düşmanı söylemlerinden bir örnek:
http://www.diken.com.tr/arinc-yine-...isinde-kahkaha-atmayacak-cazibedar-olmayacak/

ben olsam o kadının ağzının ortasına vururdum açıklamaları okuyor.. millet vekili yaa gösterecek kendini bik bik herkesin bir sınırı varyaa dün detaylı inceledim haberi amanınn sırf bişiler demek için arka taraflarda çemkiriyo..aaa yeter yaa..En Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

Ben Bülent Arınç'tan o kadının tezini karşı tezle çürütüp yerin dibine sokmasını beklerdim.

Ben Bülent Arınç'tan o kadının tezini karşı tezle çürütüp yerin dibine sokmasını beklerdim.
inan bende ve bülent arınçtan bu tarz polemiklere girmesinide istemem..ama izledim yahu uyarıyor ama kadın susmuyor yahu.. herkes insan ve bir sabır noktası varyaa..

arınçın bu ilk kadın düşmanı söylemleri değil, daha çok var, zaten bu konuda mimli adam, düşüncesi açık saçık ayan beyan ortada, savunulacak birşey göremiyorum, ve bir kadın olarak sus lafınıda kesinlikle bilinçli olarak söyledi bence, ve hdpli vekile değil ordaki tüm kadınlara atıfta bulunduğunu düşünüyorum akp li kadın milletvekilleri dahil, gerçi onlar zaten susuyor:KK53::KK53:
diğer kadın düşmanı söylemlerinden bir örnek:
http://www.diken.com.tr/arinc-yine-...isinde-kahkaha-atmayacak-cazibedar-olmayacak/
ha sen yazmışsın aynını. okumadan yazdım ben

Yahu Kakao ve Ben Kakao ve Ben sen degilmiydin beimle birlikte HDP baraji assin ve meclisdede bulusun diyen ?
Hatta arkasindan ben seni izlemeye bile basladim ve sende beni !
Peki bunu söyleyen sen, simdi neden bu kadar öfkelisin ? Cok merak ediyorum, yani ne olduda sonradan fikrin degisti ?

Bu arada evet bende canl canli aninda izledim ve kanim dondu Arinc bu terbiyesiz sözleri sarf ettiginde. Kiniyorum, tüm kadinlardan özür dilemesini isterim dogrusu.
Bir laf vardir: Fikri neyse, zikride odur, diye.Onun icin kadinlara siddet arti,kadinlar öldürüldü,tecavüz edildi, cünkü böyle bizi yönetenler var.
Hic bir zaman kadinin degeri yoktur Arinc gibi düsünen insanlarin gözünde.
Tahamülleride yoktur, karsi cikamazsin. Aslinda kadin olarak ne isin var meclise, degilmi ???

uyarıyor ama kadın susmuyor

Bu cok büyük bir yalan, bende canli canli dün izledim ve Arinc orada heres gibi, hatta o an sadece o kadin degildi, baskalarida lafa girdi ama Arnc sadece kadin oldugu icin milletvekili Nursel Aydogan`a yönelik : Hamfendi sus, bir kadin olarak sus, diye sinirli ve asagilayici bir tarzda bagirdi. Bir kadina her ne ve kim olursa böyle bagirmaya hakki yok. Neticede o bir milletvekili.

"Kadın milletvekiline sus diyene kadar artık vekil bile olmadığını hatırlayıp sen sus ve kenara çekil Arınç.
Kadın milletvekilleri sizin dilediğiniz zaman konuşturup dilediğiniz zaman susturacağınız oyuncaklar değildir !!! demis milletvekili Zeynep Altiok :KK9::KK9::KK9:

Kirkor Narsistyan @bunsenbeki
bu ülkenin kadın ve aile bakanı, "kadına şiddete son" konulu konferansa ibrahim tatlıses'i davet etmeyi düşündü. o yüzden arınç saşırtmıyor

bu doğrumu acaba eğer doğruysa şokkkk

gzad7n8y_normal.jpg
Yekta Kopan @yektakopan
"Bir kadın olarak" diye başlayan ve #BirKadınOlarakSusmayacagiz dedirten cümlenin kurulabildiği ülkedeki bütün kadınlardan özür dilerim.

Eğer tepki gösterdiğiniz şey, milletvekilinin HDPli kimliğiyse bunun üzerinden tepki gösterirsiniz. "Bir HDPli olarak sus" demesini istersiniz. Kadın=HDP olmadığına göre, "kadın olarak sus" demek kadının partisine, ideolojisine değil, cinsiyetine atıftır.

Yani susmasını partisine değil, cinsiyetine bağlamaktır.

Ama "bir kadın olarak" bundan rahatsız olmuyorsanız diyecek şey zaten yok.

X