Arınç: 'Bir kadın olarak sus' demek, Meclis disiplini gereği

yani?
"ağzına vursaydı" dedikten sonra terbiyesizlik yaptı demen beni ikna mı etmeli?
ağzına mı vurmalıydı, terbiyesizlik mi yaptı? hangisi kakao.
bir kere de ama demeden bir şeye yanlış deyin diyorum.
terör evet bir sorundur ama birebir kendisiyle aynı konumda olan bir kadına "sus" demek de bir problemdir.
ilki kadar önemli değil evet, ortada can meselesi yok.
ama bu ülkede kadınların sinek gibi öldürülmesinin sebebi bizzat bu bakış açısıdır.
lütfen amalarla, aslında böylelerle açıklamaya çalışmayın diyoruz.
çalıştığınızda çelişiyorsunuz çünkü, bizzat senin verdiğin örnek bunu gösteriyor.
politikada net çizgiler yoktur körü körüne ben bu partiyi tutuyorum ölene kadarda bunu savunayım yoktur .. en azından bana göre öyleee. hiç başına gelmiyormu senin tartıştığın bir arkadaşına susmayan bir arkadaşına yüzüne ve yahut arkasından geri zekalı demedinmi.. kafası basmıyor demedinmi monroee.. kii bu örnek en basit bir örnek
 
Su bir gercek, bazi insanlar baska türlü bir Bakis acisi vardir, yani herkes ayni algilamaz Hayati.
Ama bendede söyle bir durum var, haksizlik görürsem eger, bu fark etmez tutugum partimi veya futbol takimimi hic fark etmez ama gördügüm bir saygisizlik, hakaret veya terbiyesizlik aninda tavrimi segilerim. Cünkü bunu yapmazsan eger, o terbiyesizlik büyür büyür kartopu gibi olur ve seni bulur. Etme bulma dünyasidir aslinda Hayat.
Yani ne ekersen onu bicersin.
Onun icin bana dokunmayan yilan bin yasasin Atasözü ne yazikki sadece Türk milletinde var. Ama bunu Kabul etmiyorum o yilan bana degilde sana dokunuyorsa Kakao demekki bende bunu görüyorsam müdahele etmem lazim yoksa hem sen gidersen sonra günün birinde bende giderim.
Keske insanlarimiz cok degerli olduklarini bilse. koskoca kürsüden bir Adam bir kadina böyle bagiramaz, bu cok büyük terbiyesizlikdir.
 
bu konuya ağzına vursaydı diye yorum getiren ilk benim sanırım.
yine aynı şeyi söylüyorum, şehitler için yaptıkları açıklamalar okunurken işlerine gelmedi, bik bik konuşmaya başladı o "hanımlar" gayet dürüst ve net olarak söylüyorum ben olsam ağızlarına kürekle vururum. kadın-erkek-hdp ayırmam.
dünde söyledim asla kadınlar ezilsin, sussun diyen yobaz bağnaz bi insan değilim, gerçekte tanısanız burdaki önyargılarınızdan eser kalmaz neyse..
ha gelelim oy verdiği partiyi eleştirmiyor diyenlere, daha 2 gün önce hangi partiye niye oy verdiğimi, bundan sonra niye oy vermeyeceğimi de gayet dürüst ve net şekilde yazdım başka bi başlıkta. isteyen okuyabilir.
 
bir arkadaşına susmayan bir arkadaşına yüzüne ve yahut arkasından geri zekalı demedinmi.. kafası basmıyor demedinmi monroee.. kii bu örnek en basit bir örnek
Denilmez !!!
Hatta ben türk filmlerinde komedi bile olsa insanlarin birbirinin yüzüne samar attigi Zaman bile rahatsiz olurum.
Bu komiklik degildir benim icin. Insanlar vurulmaz, sakada olsa. insanlara geri zekali denilmez, kafasi basmiyor denilmez, tam aksine onun anlayacagi gibi anlatilir.
 
politikada net çizgiler yoktur körü körüne ben bu partiyi tutuyorum ölene kadarda bunu savunayım yoktur .. en azından bana göre öyleee. hiç başına gelmiyormu senin tartıştığın bir arkadaşına susmayan bir arkadaşına yüzüne ve yahut arkasından geri zekalı demedinmi.. kafası basmıyor demedinmi monroee.. kii bu örnek en basit bir örnek
nereye varmaya çalışıyoruz?
arkadaşımın hayır, tanıdığım insanın evet dedim.
ben de tam olarak onu diyorum zaten, körü körüne savunmayın. yanlış olanı amalarla, belkilerle, işte böylelerle aklamaya çalışmayın.
ama çoğunlukla böyle yapıyorsunuz.
sorun zaten "bizim" körükörüne savunmamız değil, sizlerin olaya tek taraflı bakmanızdı.
 
Tesekkürler Meg, seni gözlerim ariyordu dogrusu ama yogunsundur diye gecirdim icimden.
Iste ne yazikki herkes biz kadinlar gibi algilamiyor, onlarin kadinlik gururunu zedelemiyor bu olay.
 
Belli bir kesime göre kadın daha az konuşur. Erkek gibi ön plana çıkmaz. Bir kaç adım ötede durur erkeğinden/erkekten. Bilse bile saygı unsuru olarak susar. Arınç bu zihniyette biri. Bunun başka türlü açıklaması yok zaten.
 
Tesekkürler Meg, seni gözlerim ariyordu dogrusu ama yogunsundur diye gecirdim icimden.
Iste ne yazikki herkes biz kadinlar gibi algilamiyor, onlarin kadinlik gururunu zedelemiyor bu olay.
Olivim özledim ben de seni canım arkadaşım.:KK19:

Gerçi kadının dağda işi ne,bi de o var. Diğer başlıkta fotolara baktım da..
 
Abartlck brsey yok knuyla alakali bi hber grdum paylastim !!!!!
şu yaptığınız gerçekten ayıp, tamam sizin düşüncenizdir, en nihayetinde bize saygı duymak düşer, Arınç'ı haksız bulmak zorunda değilsiniz, söyleminde bir uygunsuzluk görmek zorunda değilsiniz.
ama bütün bunları yaparken, zekamıza hakaret etmeden yapın bari, o haberi hangi amaçla paylaştığınız bu kadar ortadayken "ne var bunda canım, abartıyorsunuz" demeyin.
dün doğmadık, parmağımızı emmiyoruz.
 
şu yaptığınız gerçekten ayıp, tamam sizin düşüncenizdir, en nihayetinde bize saygı duymak düşer, Arınç'ı haksız bulmak zorunda değilsiniz, söyleminde bir uygunsuzluk görmek zorunda değilsiniz.
ama bütün bunları yaparken, zekamıza hakaret etmeden yapın bari, o haberi hangi amaçla paylaştığınız bu kadar ortadayken "ne var bunda canım, abartıyorsunuz" demeyin.
dün doğmadık, parmağımızı emmiyoruz.


Valla istedini dusunmekte haklisin arinc o dagdaki p degilde chp mhpli bir kadna deseydi tepkimi verirdim ama o kadina sus dedigi icin %1500hakli buluyor ve alkisliyorum.
Kimseyede cocuk demedim polemik ciksrtmaaya calsmyn . Ben geldm hzber paylastim istediniii dusunmek de serbestsin. Uzatmaya gerek yk. Kadina sus diyen vuran eller kirilsin !!! Ama o kadna hsric nettttty. Hadin by
 
Bakın gayette içten ve samimi olarak diyorum, görüşünüz, partiniz ne olursa olsun yazmanızı, düşüncelerinizi paylaşmanızı istiyorum, yaftalamadan önyargılı olmadan konuşulabilmesini arzu ediyorum, burda ne görüşte olursa olsun kimseyi uyarmak, banlamak istemiyorum ama sizlerde lütfen bunu zorlamayın.
__________

Topikte benimde yorumum var, ki yazarken parti siyaset olarak ele almadığımı da dile getirdim, parti derseniz P.Buldan'ın partisini onaylamadığımı defalarca söyledim, haz etmiyorum, bu da benim Özgür düşüncem ama konuyu partilerden soyutlayıp "Kadın" cephesinden ele aldığımda ki öyle ele alıyorum, Söylenen sözleri onaylamıyorum, bunu Buldan'da yapmış sanırım, bunu da onaylamıyorum, erkek yapınca hayır, kadın yapınca ah ne Şirin diyemem, Buldan söyledi diye de diğer söyleyeni haklı göremem, yine dönersek meclise, ben onaylamasamda onaylanıp vekil seçilmişler mi? Meclis çatısı susma yeri değil, konuşma üretme yeri.
Bir disiplin sağlanması gerekiyorsa da meclis başkanı bunun için seçilmiş, disiplini sağlar.
 
Son düzenleme:
CLPeUvHUsAAP1u8.jpg:large






  • Ben de Olsam Dağa Çıkardım. Bülent Arınç 2012
 
kendi fikrini söyleyen kadın kadın değildir
ben bilmem beyim bilir diyen kadın az biraz kadındır
ben bilmem arınç bilir diyen kadın tam manasıyla kadındır onlara göre .
 
Back
X