Arkadaş edinememe

Elasticcheart

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2015
14
3
29
Merhaba, yaklasik 5 aydır üni ye basladim lakin sınıf cok kalabalık (200 kişi) ve arkadas sıkıntısı cekiyorum yani 3-4 kisi var düzenli konustugum. Herkes hazırlıktan gectigi icin o gruplarıyla takılıyor bende cok memnun kalmadim o arkadaslarimdan anlasamadik yani. Birilerinin yanina oturuyorum ama kimse pek konusmuyor bi iki arkadas birileriyle tanistirdi ama onlarla da bi daha karsilasmadik malum sınıf büyük. Lisedeyken baya populerdim arkadas konususunda da üniversiteye gecince baya yıkıldım bu konuda ne yapacagim bilmiyorum bi fikri olan?

Merhaba, yaklasik 5 aydır üni ye basladim lakin sınıf cok kalabalık (200 kişi) ve arkadas sıkıntısı cekiyorum yani 3-4 kisi var düzenli konustugum. Herkes hazırlıktan gectigi icin o gruplarıyla takılıyor bende cok memnun kalmadim o arkadaslarimdan anlasamadik yani. Birilerinin yanina oturuyorum ama kimse pek konusmuyor bi iki arkadas birileriyle tanistirdi ama onlarla da bi daha karsilasmadik malum sınıf büyük. Lisedeyken baya populerdim arkadas konususunda da üniversiteye gecince baya yıkıldım bu konuda ne yapacagim bilmiyorum bi fikri olan?

Ben de tipatip senin gibiydim ve hala oyleyim. okuldan cok arkadas edinmemek daha bile iyi. lisede falan arkadas gozuyle bakiyorlar da unide hep rakip gozuyle bakiyorlar...

Ben de tipatip senin gibiydim ve hala oyleyim. okuldan cok arkadas edinmemek daha bile iyi. lisede falan arkadas gozuyle bakiyorlar da unide hep rakip gozuyle bakiyorlar...

Ama bi gezi bi yerlerde oturmak falan güzel olurdu yani oturdugum insanlarla oturmaktan sıkıldım :KK43: biraz sabredeyim diyorum zamanla olur ama günden güne degisen bisi yok

Ama bi gezi bi yerlerde oturmak falan güzel olurdu yani oturdugum insanlarla oturmaktan sıkıldım :KK43: biraz sabredeyim diyorum zamanla olur ama günden güne degisen bisi yok

Ben de cok ozenirdim oyle gruplara falan sonra o gruplarda herkesin birbiriyle bi halti oldugunu kimin elinin nerde oldugunun bilinmedigini ve hepsinin birbirinin arkasindan attigini ogrendigimde iyi ki girmemisim bu islerr dedim. Takilmalik bi iki arkadasim var ama artik mutluyum ic huzura erdim resmen kabullenerek :KK70:

bişey diyim mi en iyisi bu... bi tane olsun yurttan vs okuldan olmasına gerek yok sağlam olsun yani ben şunu gördüm ünide herkes samimiyetsiz birbiri arkasından konuşmayan yok herkes yüzüne güler dedikodunu yapar valla az insan çok huzur lafı varya cuk oturuyo.

Zamanla olur.
Sen canayakin, guleryuzlu, biraz da atak ol.
Arkadaslik iyidir, her yasta da guzeldir.
Universitede arkadaslik olmaz vs laflarina da inanmam. Onlar da senin gibi insan. Uzaydan "universiteli" olarak inmiyorlar.

Bence lıse arkadaslıkları unıversıteyı kazanana kadardır ...Ben şahsen lıseden bı kısıyle bıle görusmem,ama unıversıteden her sehırden hala bırsuru arkadasımla konusuruz..Bu sebepten; guleryuzlu kolay ıletısım kurabılen bırı olmanı ve baska bolumlerden de arkadaslıklar kurmanı tavsıye ederım..Ben adım atamam dıyorsan bu konularda ıyı bı arkadas bul o ortamı kurar cnm:)

Okulunun kulüpleri varsa üye ol. Fotoğrafçılık kulübü mesela. Yada okulun düzenlediği gezilere katıl. Bu geziler kulüpler arkadaşlıklar başlatıyor.
Yurtta kalıyorsan yurt arkadaşlıkları da başkadır. Kardeş gibi olursun aynı oda da. Hem de farklı bölümlerden arkadaşların olur.

Ünide herkesle hemen samimi olmak arkadas gruplari hemen degisir vs derlerdi inanmazdim gercekten de oyle surekli birileri birileruyle kuser arkasindan atar ya da menfaat konusur. en guzeli kafana gore iki uc kisi bulup herkesle samimi olmamak. Bunun icn de gezilere vs katilabilirsin

Daha bir dönem geçmiş merak etme üniversitede arkadaş ortamları çok değişir . derse erken git geç çık okulda çok vakit geçir. ama yalnız kaldım yada kalacağım diyede insanlara katlanma bazen yalnızlık güzeldir.
not: üniversitede kimse yalnız kalmaz

Boşver kimseyle samimi olma zaten. Lisedeki arkadasliklari üniversitede bbulamazsin. Herşey cikar ilişkisi herkes biriyle menfaaat ilişkisi içinde. Ben üniversitede çok dost kazigi yediğimden söylüyorum. Son sinif ogrencisiyim. Yediğim kaziklar neticesinde 2 yildir kimseye selam dahi vermiyorum birak arkadasi.. Boşver tatlim..

Bunu dert etmemelisiniz. Ben de üniversite öğrencisiyim, 3. sınıfım ve benim de üniversiteden arkadaşım yok denecek kadar az, onlar da takılmalık zaten. İyi geçiniyoruz, muhabbet ediyoruz, eğleniyoruz falan, hepsi bu. Gel gör ki sınıfın yüzde 90'ıyla sohbet etmişliğim vardır. Soğuk nevale değilimdir ama üniversitede pek tenezzül etmem. Yurttaki ve üniversitedeki çevremde bulunan insanların samimiyetine inanmıyorum, onlara güvenmiyorum mesela. Kaç tanesinin dostum dediği kişinin arkasından konuştuğuna, dedikodusunu yaptığına, kazık attığına falan şahit oldum. Kimseyle duygusal bağım yok, kimse beni üzemiyor bu yüzden mesela. Kurarsan iyi bir arkadaşlık kurarsın ama kuramazsan da dert etme. Hem daha başındasın, ben en başından beri millete selam falan vermeyen, onlar gelip muhabbet açmadığı sürece muhabbet etmeyen bir tipim mesela ama öyle birşey ki, 3 yıl olmuş ve sınıfta adını bilmediğim insanlar bana adımla hitap ediyorlar, daha önce hiç konuşmadığım kişiler de sanki kırk yıldır tanışıyormuşuz gibi gelip konuşmak istiyorlar canları isteyince. Üniversite sınıfları kalabalık, birçok insan çıkar ilişkisi kurma peşinde, ortam yapma peşinde vs. yani onlara alet olmaktansa yalnız kalmayı tercih ederim ben. Yine de istesen de yalnız kalamıyorsun bir süre sonra. Yanlış anlama ben sana benim yaptığım gibi yap demiyorum ama bunu kafana takma yani, pozitif ol, arkadaş canlısı ol.
Bir de şöyle tuhaf birşey olabiliyor bazen: Ben dershanedeyken arkadaş edinmek isterdim ve onlara daima selam sabah veren, onlarla konuşamak için, arkadaş olmak için adım atan biriydim ama umduğumu bulamadım. Daha sonra dershanede biraz içime kapandım bu yüzden. Üniversiteye geldim ve dershanede yaptığım şeyin tam tersini uyguladım; kimseyi umursamadım, kimseyle tanışmaya çalışmadım vs. yani hiçbir şekilde hamle yapmadım. Bir süre sonra arkadaş olmak için adım atan, muhabbet açan, selam verip hal hatır soran tarafın karşı taraf olduğunu gördüm. Onlar bana kendiliğinden geldiler yani. Tabi sen de öyle yap dersem iyi bir örnek olmaz, sen girişken ve arkadaş canlısı olmaktan vazgeçme.

Bu kadar kazık yeme önyargısıyla üniversite arkadaşlıkları da damgalanmamalı ama
Benim üniversiteden ve yurttan kardeşten öte can dostlarım oldu. En sıkıştığımızda memlekete dönmemiz için bilet de aldılar, zehirlendiğimde başımda da beklediler neler neler.
Üniversite bitti kaç sene oldu hala görüşürüz, bazılarına nikah şahiti dahi olduk yani.
Bu biraz da şans... Benim en değerli arkadaşlarım yurttan ve üniversitenden gelenler oldu. Lise arkadaşlarımdan kazık yedim ama onlardan yemedim. Genellemeyin bu nedenle

Bence kazık yeme olayını siz iş ortamında görün. Okul neymiş dersiniz! Arkadan konuşma, kuyu kazma v.s v.s .Tabiki bu her işyerinde böyle değil ama geneli böyle. Arkadaşsız vakit mi geçer. Bence en kısa zamanda arkadaş edinin. Çok samimi olmanız da gerekmez. Bence insanın hayatında yaşayabileceği en güzel dönem ünv. Yani benim için öyleydi.İnsanlara karşı mesafeli olmayın. Her şeyi onlardan beklemeyin bazen de siz adım atın. Kulüplere üye olun.

Bütün sınıflarınız 200 kişi mi? Seçmeli dersleriniz falan da mı yok?

Daha bir dönem geçmiş merak etme üniversitede arkadaş ortamları çok değişir . derse erken git geç çık okulda çok vakit geçir. ama yalnız kaldım yada kalacağım diyede insanlara katlanma bazen yalnızlık güzeldir.
not: üniversitede kimse yalnız kalmaz

Sanırım bende gec gidip erken cikmakla cogu seyi kaciriyo olabilirim tesekkürler :)

Bunu dert etmemelisiniz. Ben de üniversite öğrencisiyim, 3. sınıfım ve benim de üniversiteden arkadaşım yok denecek kadar az, onlar da takılmalık zaten. İyi geçiniyoruz, muhabbet ediyoruz, eğleniyoruz falan, hepsi bu. Gel gör ki sınıfın yüzde 90'ıyla sohbet etmişliğim vardır. Soğuk nevale değilimdir ama üniversitede pek tenezzül etmem. Yurttaki ve üniversitedeki çevremde bulunan insanların samimiyetine inanmıyorum, onlara güvenmiyorum mesela. Kaç tanesinin dostum dediği kişinin arkasından konuştuğuna, dedikodusunu yaptığına, kazık attığına falan şahit oldum. Kimseyle duygusal bağım yok, kimse beni üzemiyor bu yüzden mesela. Kurarsan iyi bir arkadaşlık kurarsın ama kuramazsan da dert etme. Hem daha başındasın, ben en başından beri millete selam falan vermeyen, onlar gelip muhabbet açmadığı sürece muhabbet etmeyen bir tipim mesela ama öyle birşey ki, 3 yıl olmuş ve sınıfta adını bilmediğim insanlar bana adımla hitap ediyorlar, daha önce hiç konuşmadığım kişiler de sanki kırk yıldır tanışıyormuşuz gibi gelip konuşmak istiyorlar canları isteyince. Üniversite sınıfları kalabalık, birçok insan çıkar ilişkisi kurma peşinde, ortam yapma peşinde vs. yani onlara alet olmaktansa yalnız kalmayı tercih ederim ben. Yine de istesen de yalnız kalamıyorsun bir süre sonra. Yanlış anlama ben sana benim yaptığım gibi yap demiyorum ama bunu kafana takma yani, pozitif ol, arkadaş canlısı ol.
Bir de şöyle tuhaf birşey olabiliyor bazen: Ben dershanedeyken arkadaş edinmek isterdim ve onlara daima selam sabah veren, onlarla konuşamak için, arkadaş olmak için adım atan biriydim ama umduğumu bulamadım. Daha sonra dershanede biraz içime kapandım bu yüzden. Üniversiteye geldim ve dershanede yaptığım şeyin tam tersini uyguladım; kimseyi umursamadım, kimseyle tanışmaya çalışmadım vs. yani hiçbir şekilde hamle yapmadım. Bir süre sonra arkadaş olmak için adım atan, muhabbet açan, selam verip hal hatır soran tarafın karşı taraf olduğunu gördüm. Onlar bana kendiliğinden geldiler yani. Tabi sen de öyle yap dersem iyi bir örnek olmaz, sen girişken ve arkadaş canlısı olmaktan vazgeçme.

Ayy bilmiyorum bi umut geldi simdiden sanirim dert etmemem dogru olacak. Cünkü adim attikca batiyorum kafama takmamaya calisacagim umarim becerebilirim cok tesekkürler :*

şıp diye arkadaş bulamazsın kasma bence.. Benim tanıdıgım biri vardı aile dostu oda lisesinde baya tanınıyordu üniversitede kimseyle arkadaş olamamıştı hatta tatilde gelip ağladığını hatırlıyorum tabi bu sonra böyle kalmadı arkadaşları oldu:) Kendini sıkma

X