Arkadaş edinememek.

Plutonn0508

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2018
343
182
33
26 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç kalıcı arkadaşlık edinemedim. Arkadaş ne demek onu bile hissettiğim çok az an olmuştur. İki kez arkadaş sahibi oldum. Ama hep bir şey oldu ve sona erdi. Uzun süre arkadaş kalamıyorum hiç kimseyle. Böyle bi sorunum var. Bundan şikayetçi değilim. Sevmiyorum çünkü istemiyorum arkadaş. Ama 26 yaşında olup bu durumda olmak içler acısı. Düğün yapsam bir arkadasim bile olmucak yanımda. Çağıracak kimsem bile yok. Bu durum da önemli değil. Bu aralar acaba dinen bu durum doğru mu yanlış mi diye düşünmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz fikir verebilir misiniz?

26 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç kalıcı arkadaşlık edinemedim. Arkadaş ne demek onu bile hissettiğim çok az an olmuştur. İki kez arkadaş sahibi oldum. Ama hep bir şey oldu ve sona erdi. Uzun süre arkadaş kalamıyorum hiç kimseyle. Böyle bi sorunum var. Bundan şikayetçi değilim. Sevmiyorum çünkü istemiyorum arkadaş. Ama 26 yaşında olup bu durumda olmak içler acısı. Düğün yapsam bir arkadasim bile olmucak yanımda. Çağıracak kimsem bile yok. Bu durum da önemli değil. Bu aralar acaba dinen bu durum doğru mu yanlış mi diye düşünmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz fikir verebilir misiniz?
Zaten arkadaşlık kurmayı sevmiyormuşsunuz.
İnsanlar da anlayıp uzak duruyorlardır sizden.

Arkadasinizin olmaması sizi rahatsız etmiyorsa olmasın yani yalnızlığı seviyorsunuz demek ki de dinen ne olabilir ki

Dini konular yasak onun için orda yorum yapmayacagim.
Benimde arkadaşım yok. Eskiden çok arkadaşım olduğunu zannettiğim insanlar vardı, ama değillerdi. Onlarinki arkadaşlık değildi. Bazıları seninle zamanları olduğunda konuşur, başkaları seninle konusabilmek için zaman yaratır. Bunu eninde sonunda bende öğrendim.
En büyük dostum eşim ve kardeşlerim. Gerisine gerek de duymuyorum artık. Kalitesiz kalabalıktan, kaliteli arkadaşsizlik daha iyi.

Gerçek bir arkadaşlığın getirdiği sorumluluklar var mesela gece bile arasa açmaya çalışırım belki bunları yapmak zor geliyordur sana ondan olmuyodur ama acınası bi durum değil kendine yetebilen biri olmalısın ben öyle düşündüm

Siz zaten bu durumdan memnunmuşsunuz yani eksiklik hissettiğiniz veya bizim dememizle değişebilecek bir durum değil. Çalışıyor musunuz peki? Karşınıza iyi insanlar çıkmamış derdim ama 26 yaşına kadar okulda, iş hayatında, sosyal hayatta hiç mi kafa dengi bir insan bulamadınız? Arkadaş asla aile gibi olmaz tabi ama insanın yeri geldiğinde aileye değil de arkadaşa anlatmayı tercih edeceği şeyler de vardır. Acınası demek yanlış olur ama ben yazdıklarınızdan sosyal açıdan sıkıntılı, geçinmesi zor bir insan olduğunuz izlenimini edindim.

Bence güncel olsun diye dine bağladı. Ramazan diye. bu aydaki kadın programları gibi /:işsiz::işsiz: Ha esas konuya gelirsek öğrenciyken gerçek arkadaş edinmediysan artık çok zor. Ha tabii ki iş arkdşları vs olur ama sadece aynı zamanda aynı yerde bulunduğumuz için. Ama bundan rahatsız değilsen bu bir problem sayılmaz bence. Ama isteyip de edinemeseydin bi psikologla görüş derdim.

Arkadaşlık, eğlenceli zamanlarda ortaya çıkar, arkadaşlığın devam edip edemeyeceği de zor zamanlarda anlaşılır...

Bence bu yüzden en iyi arkadaşlıklar lise ve üniversitede kuruluyor. Birbirine destek oluyorsun, seviniyorsun, üzülüyorsun, geziyorsun, ufak şeylerle mutlu oluyorsun, ilk aşklar ilk yaralar ilk ayrılıklar birçok şeyin ilkini yaşıyorsun onlarla. Hata yapıyorsun ya da başarıyorsun...

İş hayatına başlayınca hem yaşın gereği hem de iş temposundan dolayı bu ortamlar kurulmuyor. Hele çekingen ve mesafeli kişilikteyse herkes zorlaşıyor işler.
Kimseyle iletişiminiz yoksa, iletişimi başlatmanın en kolayı öğle aralarında yemek için başka yerler teklif etmek, çay kahve molasına birşeyler hazırlamak ardından kendinizden günlük şeylerden bahsetmek. Kahvaltıya gideceğim bildiğiniz önereceğiniz bir yer var mı diye sorabilirsiniz. Çocuğu olan birine kuzenimin bebeği oldu ona ne hediye alsam diye sorabilirsiniz. Şu etkinlik varmış (grubun maddi durumuna göre) gitmek istiyorum iş-ev den sıkıldım siz de sıkılmadınız mı hepbirlikte gidelim diyebilirsiniz.

İçinizden gelmiyor mu? İçinizden gelmesi için psikolojik destek alabilirsiniz.

Bu tür yalnızlık konularına hep aynı şeyi yazarım. Arkadaş olabiliriz istediğiniz zaman bana yazın

Back
X