Arkadaşlar merhaba, kendim için değil ama bir arkadaşım adına konu açma gereği duyuyorum.Fikirleriniz önemli.
10 yıldan fazla bir süredir tanıdığım çok yakın bir kız arkadaşım var.kendisi nişanlı.arkadaşımın adı "Selin" olsun. Nişanlısını da 5 yıldır tanıyorum,adı "Burak" olsun.
Arkadaşım Selinle uzun sayılabilecek bir aradan sonra bugün görüşme fırsatımız oldu.Biraz canı sıkkındı,konuyu irdeleyince nişanlısıyla bir tartışma yaşadıklarını söyledi.Olay şöyle gerçekleşmiş.
Burak Amsterdam şehrini çok merak ediyor ve mutlaka gitmek istiyor.Aslında Selinle nişanlanmadan önce yazın giden arkadaşlarıyla gidecekti fakat vizesinde sıkıntı çıkınca gidemedi ama arkadaş grubu gitmişler.Bu da çok üzülmüş kendiside gidemediği için falan.Selinle nişanlandıktan sonra balayımıza Amsterdam'a gideriz diye plan yapmışlar.
2 gün önce Burak telefonda konuşurken Selin'e,
"-evlenmeden önce senden bazı isteklerim var.Kabul etmeni bekliyorum. ben evlendikten sonra yılda bir kere arkadaşlarımla tatile gitmek istiyorum." demiş.Selin böyle birşeyi kabul etmeyeceğini söylemiş.Biraz tartışmışlar.Sonra Selin'e "bende istersen seni arkadaşlarınla tatile gitmene izin veririm.Ne var ki bunda?Ben sana güveniyorum." falan demiş.O gün geçmiş.
Bu sabah telefonda konuşurken Burak aynu konuyu yine açmış.Düşündün mü falan demiş.Sonra "ben nisan-mayıs gibi param da olursa arkadaşlarla Amsterdam'a gidicem.(Nişanlı iken gitmekten bahsediyor).Seninle de sonra gideriz" demiş. Bayağı tartışmışlar. Selin böyle bişeyi kabul etmeyeceğini,nişanlı da olsalar kendisine karşı sorumlu oldugunu buna izin vermeyeceğini söylemiş.Burak da "sen bana güvenmiyor musun, ben seni aldatacak ayarda bir adam mıyım?öyle bişey olacak olsa ben burada da yapmaz mıyım bana güvenmiyor musun?Ne var yani arada bir arkadaşlarımla bekar gibi takılsam senede bir kere?ben seni ihmal etmem sorumluluklarımı yerine getiririm bu kadarcık şeyi bana niye çok görüyosun vs.." diye bir sürü şey saymış.Kavga kıyamet kapatmışlar telefonu.Selin de bana sence ben mi abartıyorum ,izin vermeli miyim diye sordu.Ne diyeceğimi bilemedim kızlar.
Siz böyle bir durumda olsanız ne yapardınız?
Sizce böyle bir istek normal mi anormal mi?Bu arada ikiside 28 yaşında. Buradan fikir alıp kendisine akıl vermek istiyorum.Şimdiden herkese teşekkürler.