Arkadaş kaybı, siz olsaydınız ne yapardınız

Irmaak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2013
281
0
36
35
Ankara
Öncelikle merhabalar, birilerinin beni ynlendirmesine ihtiyacım var...

Bir arkadaşım var; adına Ayşe diyelim misal. Ayşeyle arkadaşlığımız 6 yıldır. Annesini kendi annem gibi severim; çok defa dizlerine yattım (bir ara bitlenmiştik Ayşeyle, annesi temizledi saçımızı :17: ), kendi annemden daha çok onun annesine yakındım. Babası desen o da öyle mazlum, sevecen biridir; amcam gibi benim :) Hem Ayşeyle hem de ailesiyle tahmin edemeyeceğiniz kadar yakındım ben. Mesela maydanozdan nefret ederim annesi peynirli poğaça yaparken iki türlü yapar tekine koymaazdı maydanoz, ben seviyorum diye zeytinyağlı sarma yapıp gönderirdi...

Ayşeyle öyle yakındık ki, tek bir gn görüşmediğimiz olmazdı, üniversite aynı sınıftaydık.. aynı mühitte oturuyorduk(ama aramızda iki mahalle vardı)... benim otobüse binerdi Ayşe, sırf beraber gidelim diye, sonra iner yaklaşık 20 dk kendi evine yürürdü... Kışın bile hem de... Bir gün görmesek birbirimizi(yaz tatillerinde falan) her gün arardık, aveanın kampanyaları vardı onları yapar sabaha kadar konuşurduk... 5 yıl her gün görüşen iki kardeşten öteydik. Ailemdi o benim resmen; her sırrımı, derdimi, mutluluğumu bilen ailem... Bendeki hakkı öyle çokki...

Sınıftan başka bir arkadaşım benden not istesin(kız arkadaş) hemen küserdi bana Ayşe.. Memleketimden(liseden) yakın arkadaşım arayınca yüzü düşerdi.. Beni arkadaşlarımdan kıskanırdı yani..

Ne olduysa 2 yıla yakın bir süredir var. Eşimle sevgili olduğumuz zamanlarda başladı. Eşimi Ayşeye anlatmıştım, hoşlandığım zamanları falan. Ayşe olmaz diye düşünüyordu... Eşim bana olan duygularını söyledi, 4 gün sonra doğumgünüydü, bir pastanede kutladık Ayşe ben eşim. İlk defa da o zaman Ayşeyle tanıştırdım eşimi. Benim bir hatam oldu Ayşeye karşı; aynı yerde çalışma hayallerimiz vardı. Bir kurum bulduk, ayşenin babasının tanıdığı. Ayşe orada çalışalım ikimiz diye tutturdu ama oranın yolu bana çok fazla uzak. İnanın 1,1.5 saat olsa giderdim ama aktarmalı çok zıt bi yer 2 saat dönüşte de daha uzun süren bir yol. Ben o gün onu yarı yolda bırakmış oldum sanırım aynı kuruma gitmeyerek...

Neyse; Ayşe bu dönemlerde bana karşı uzaklaştı, aramamaya başladı, ben arayınca açmamaya. Mesaj atıyordum ertesi gün cevap geliyordu(normalde telefon hep elindedir bunu bilmesem içerlemicem bu akdar). Bahaneler buldu; arkadaşlarlaydık, dışardaydım, piknikteydik kızlarla vs diye. beni yeni arkadaşlarıyla kıskandırır gibiydi. son 1, 1.5 yıldır hep ben arıyordum onu, mesaj atıyordum. Bazen geceleri aklıma geliyordu uyanınca, saat 3 gibi ona onu ne çok özlediğimi derdim, niye böyleyiz diye sorgular; eski günleri, anılarımızı paylaşırdım. sayfalarca yazardım ona o bana "ah canım ben de seni çok özledim yakında görüşürüz öperim" yazardı. oturur ağlardım.

Her konuşmamızda laf sokar oldu; (eşimin adına Ahmet diyelim); sen Ahmet için atanmadın, kpssye bile girmedin, oysa aynı şehre atanacaktık, benimle dışarı çıkmıyorsun, hayatını ona göre yönlendiriyorsun falan dedi. Ben hiç bir zaman buldumcuk olmadım ki... Sadece arkadaşım işten sonra yani akşam 7den sonra çıkıyordu dışarı. Eve gidip hazırlanıp çıkması saat 9u buluyordu. Evlenmeden önce mümkün değildi bu saatlerde pek çıkmam babam çok izin vermezdi. Yılda bi kere verirdi izin mesela. Ama evlenince eşime söylüyordum, o gittiğimiz yere bırakıyordu(içkili ortamlardan nefret ettiği ve içmesek de bulunmamızı istemediği için gittiğimiz yeri bi görmek isterdi), sonra dönüşte ikimizi alıp Ayşeyiğ evine bırakıyorduk.

Çok uzun oldu biliyorum, affedersiniz ama ancak anlatabildim... Şimdi ayşeyi yine çok özlüyorum, onunla dostluğumuzu neşemizi... Ayşenin feysbuk'unda hep ikimizin resimleri vardı şimdi onları kaldırmış başka bir arkadaşıyla olanları koymuş, o arkadaşına yazılar yazmış.. Bu çok acıtıyor canımı...

Tekrar mesaj mı atsam ayşeye ya da arasam mı... Bu arkadaşlık toparlar mı, ne yapsam... Nolur bana bir akıl verin...

Arkadaşlık ilişkilerinde tek bir kişiye bağlanmak çok tehlikeli..Seni aşırı derecede kıskanmış hiç sağlıklı değil bence.Eşinden bile kıskanmış yani.Kişiliği yapısı bu mu bilmiyorum ama bence onla arkadaşlık etme artık daha çok yıpranırsın.Siyam ikizleri gibi sürekli birlikte olmak istiyo yapmayıncada kızıyo hiç bulaşma o kişiye bence:19:

Arkadaşlık ilişkilerinde tek bir kişiye bağlanmak çok tehlikeli..Seni aşırı derecede kıskanmış hiç sağlıklı değil bence.Eşinden bile kıskanmış yani.Kişiliği yapısı bu mu bilmiyorum ama bence onla arkadaşlık etme artık daha çok yıpranırsın.Siyam ikizleri gibi sürekli birlikte olmak istiyo yapmayıncada kızıyo hiç bulaşma o kişiye bence:19:

o böyle uzaklaşmadan ve beni arkadaşlarıyla kıskandırmaya çalışmadan önce çok iyiydik; en yakınımdı. Şimdi bu çok dokunuyor içime. Buluşmalarımızda bana sürekli Fatma, Zeynep vs diyor; hani adımı arkadaşlarıyla karıştırırmış gibi. Ama bunu kasıtlı oalrak yaptığından eminim, mesela Fatma dyor bana derken gözleri dönüyor, demeden önce bi kızarıyor falan değişiyor. Yapmacık şekilde diyor. Sanki bana sen artık önemli değilsin der gibi.

o böyle uzaklaşmadan ve beni arkadaşlarıyla kıskandırmaya çalışmadan önce çok iyiydik; en yakınımdı. Şimdi bu çok dokunuyor içime. Buluşmalarımızda bana sürekli Fatma, Zeynep vs diyor; hani adımı arkadaşlarıyla karıştırırmış gibi. Ama bunu kasıtlı oalrak yaptığından eminim, mesela Fatma dyor bana derken gözleri dönüyor, demeden önce bi kızarıyor falan değişiyor. Yapmacık şekilde diyor. Sanki bana sen artık önemli değilsin der gibi.

hey Allahım ne kadar saçma..Eski sevgilisiniz sanki.Bende buna benzer bişey yaşamıştım ordan biliyorum baktım onun yüzünden kimseyle konuşamıyorum sildim.Başka biriyle konuşunca kıskanmak falan çok saçma sevgililik ilişkisine benzemeye başlıyo bi süre sonra çünkü.Bence bu hareketleri yapan biriyle arkadaş olmasan daha iyi canım :26:

Bence arkadaşın seni hayatının merkezine koymuş.Bütün hayatını sana göre planlamış o yüzden seni eşindende kıskandığını düşündüm.Eşine yaklaştığını onunla olan hayallerinizin olmayacağını görünce fotoğrafları kaldırarak, geç cevap vererek, arkadaşlarını gözünüze sokarak gizli sitem etmiş verdiğiniz ilginin daha fazlasını istemiştir. Şimdi ise artık onu önemsemediğinizi asla eskisi gibi olamayacağınızı düşündüğü için ya hep ya hiç moduna geçmiş olabilir. Bu kadar geçmişiniz var yine mesaj atın, arayın ama güvenini kaybetmişsiniz bir kere ondan sonrada mesaj atmanıza rağmen eskisi gibi olamamış bir daha. İşe yarayacağını sanmıyorum :19:

hey Allahım ne kadar saçma..Eski sevgilisiniz sanki.Bende buna benzer bişey yaşamıştım ordan biliyorum baktım onun yüzünden kimseyle konuşamıyorum sildim.Başka biriyle konuşunca kıskanmak falan çok saçma sevgililik ilişkisine benzemeye başlıyo bi süre sonra çünkü.Bence bu hareketleri yapan biriyle arkadaş olmasan daha iyi canım :26:

aynen öyle oldu, sanki ayrılmış sevgililer gibi. bir kursa gittim bi ara orada arkadaşım oldu, sürekli o kızla ilgili laf soktu bana. apartmandan komşum vardı bi akşam bize geldi o kız kek yaptık beraber onun lafını etti falan. bir yandan da onunla arkadaşlığımızı özlüyorum, çok arada kaldım

Ayşe çok tehlikeli geldi bana :20: İçten pazarlıklı gibi.. Sakın aramayın bu kıskançlıkla yuvanızıda dağıtır. Bırakın güzel bi mazi olarak kalsın :34:

aynen öyle oldu, sanki ayrılmış sevgililer gibi. bir kursa gittim bi ara orada arkadaşım oldu, sürekli o kızla ilgili laf soktu bana. apartmandan komşum vardı bi akşam bize geldi o kız kek yaptık beraber onun lafını etti falan. bir yandan da onunla arkadaşlığımızı özlüyorum, çok arada kaldım

Bence arkadaşlığınızı bu kadar yakın başka bir arkadaşınız olsa özlemezdiniz.Belki arkadaş çevreniz çok geniş olamadı o kişi yüzünden çünkü sizi hep kıskanmış.Başka arkadaşlar bulmayı deneyin bi süre sonra aklınıza gelmiycek zaten tecrübeyle sabit :1:

Bence arkadaşın seni hayatının merkezine koymuş.Bütün hayatını sana göre planlamış o yüzden seni eşindende kıskandığını düşündüm.Eşine yaklaştığını onunla olan hayallerinizin olmayacağını görünce fotoğrafları kaldırarak, geç cevap vererek, arkadaşlarını gözünüze sokarak gizli sitem etmiş verdiğiniz ilginin daha fazlasını istemiştir. Şimdi ise artık onu önemsemediğinizi asla eskisi gibi olamayacağınızı düşündüğü için ya hep ya hiç moduna geçmiş olabilir. Bu kadar geçmişiniz var yine mesaj atın, arayın ama güvenini kaybetmişsiniz bir kere ondan sonrada mesaj atmanıza rağmen eskisi gibi olamamış bir daha. İşe yarayacağını sanmıyorum :19:
ama ben ona hep ilgi gösterdim, hiç bir gün yemin ederim eşimden dolayı arkadaşımı boşlamadım. her gün aradım yine ayşeyi, her gün cıvıl cıvıldım yanında. ama söz olacağı zaman sanki siz birbirinize göre değilsiniz, yakışmıyorsunuz da gibi şeyler söyledi. sonrasında senin hayatın farklılaştı artık evin, kocan, çocukların olur hayatın falan dedi ama ben güldüm geçtim, şaka yapıyor sandım... inanın güvenini kaybedecek birşey yapmadım, o aradığında bi kere eşimin halasıgilde yemeğe gitmiştik(sözlüydük o dönem). halasıgil çok alındılar biliyorum ama ben anında kalktım yanına gittim bana ihtiyacı var diye. mesaj atıcam, ama ya yine umursamazsa yine "bende özledim canım görüşürüz öptüm" derse umursamaz gibi...

burcu ne ayşe'nin?
akrep, ikimizde akrebiz

aslında arkadaşlıkta öte dost galiba

benimde çok samimi dostum var ama malesef uzak bana bazen arkadaşlarıma sinir olur onunla okul yıllarımızdan beri hep beraberiz çok severim kendisini.her sıkıntımda yanımda olmuştur

arkadaşla dost arasında çok fark vardır öncelikle ona bunu anlatmaya çalışın

bende olsam üzülürdüm su zamanda arkadaş bulmak kolay ama dostum diyecek birini bulmak zor :34:

benimde öyle bir dostum var (dı) ne zaman ki evlendim istediği yerlere beraber gidemedik ona ayak uyduramamaya başladım kendine yeni kanka yaptı ama hala dostuz işte lafta sadece....boşver ararsa ararsın aramazsa sende arama kendine yeni dostlar arkadaşlar bul kimse değmiyor emin ol....

Ayşe çok tehlikeli geldi bana :20: İçten pazarlıklı gibi.. Sakın aramayın bu kıskançlıkla yuvanızıda dağıtır. Bırakın güzel bi mazi olarak kalsın :34:
böyle yaparsam da acaba "evlendi gitti beni unuttu böyle bir insamış demek" falan der mi, ya da öyle biri mi olurum diye korkuyorum sadece..

Bence arkadaşlığınızı bu kadar yakın başka bir arkadaşınız olsa özlemezdiniz.Belki arkadaş çevreniz çok geniş olamadı o kişi yüzünden çünkü sizi hep kıskanmış.Başka arkadaşlar bulmayı deneyin bi süre sonra aklınıza gelmiycek zaten tecrübeyle sabit :1:

benim arkadaşım çoktu; sınıftaki herkesle konuşurdum, şakalaşırdım. seviyorum insanlarla konuşmayı. ayşeyle birlikte ingilizce kursuna gitmiştik ben hemen kızlarla tanıştım, ayşeyi de tanıştırdım ama onun yüzü düştü. hep laf sokardı "sen çok çabuk tanışıyorsun herkes senin en iyi arkadaşın" falan diye. ben mı hatalıyım acaba... yani siz ayşenin yerinde olsaydınız kırılır mıydınız bana

ama ben ona hep ilgi gösterdim, hiç bir gün yemin ederim eşimden dolayı arkadaşımı boşlamadım. her gün aradım yine ayşeyi, her gün cıvıl cıvıldım yanında. ama söz olacağı zaman sanki siz birbirinize göre değilsiniz, yakışmıyorsunuz da gibi şeyler söyledi. sonrasında senin hayatın farklılaştı artık evin, kocan, çocukların olur hayatın falan dedi ama ben güldüm geçtim, şaka yapıyor sandım... inanın güvenini kaybedecek birşey yapmadım, o aradığında bi kere eşimin halasıgilde yemeğe gitmiştik(sözlüydük o dönem). halasıgil çok alındılar biliyorum ama ben anında kalktım yanına gittim bana ihtiyacı var diye. mesaj atıcam, ama ya yine umursamazsa yine "bende özledim canım görüşürüz öptüm" derse umursamaz gibi...

akrep, ikimizde akrebiz

Tahmin ettim haha benim de burcum akrep.. :) Tabiki de ara görüş yine.. Geçmişte çok güzel bir dostluğunuz varmış anladığım kadarıyla.. Kolay dost bulunmuyor. Umarım eskisi gibi çok güzel devam edersiniz arkadaşlığnıza burçdaşlarım :)

böyle yaparsam da acaba "evlendi gitti beni unuttu böyle bir insamış demek" falan der mi, ya da öyle biri mi olurum diye korkuyorum sadece..

benim arkadaşım çoktu; sınıftaki herkesle konuşurdum, şakalaşırdım. seviyorum insanlarla konuşmayı. ayşeyle birlikte ingilizce kursuna gitmiştik ben hemen kızlarla tanıştım, ayşeyi de tanıştırdım ama onun yüzü düştü. hep laf sokardı "sen çok çabuk tanışıyorsun herkes senin en iyi arkadaşın" falan diye. ben mı hatalıyım acaba... yani siz ayşenin yerinde olsaydınız kırılır mıydınız bana

Senin hiç hatan yok.Ben kıskanç bi yapıda olmadığım için kızmazdım size.Zaten en sevmediğim huy kıskançlıktır.Hadi sevgiliysen bi derece tahammül edersinde arkadaşlıkta en olmaması gereken duygu.Sen kendini boşa suçluyosun yazdıklarına göre tamamen haklısın.Asıl arayıp özür dilemesi gereken o.Evlisin önceliğin tabi ki eşin olucak neyin kıskançlığı bu?Sınıftaki herkesle tanışan arkadaş canlısı biriymişsin diye kıskanmış yüzü düşmüş sağlıklı bir ruh hali değil gerçekten.

benimde öyle bir dostum var (dı) ne zaman ki evlendim istediği yerlere beraber gidemedik ona ayak uyduramamaya başladım kendine yeni kanka yaptı ama hala dostuz işte lafta sadece....boşver ararsa ararsın aramazsa sende arama kendine yeni dostlar arkadaşlar bul kimse değmiyor emin ol....

ne güzel söylediniz kimse değmiyor...Bu devirde arayıp sormayanlar kıymete bindi zaten.Arayıp sorarsan keriz yerine konuyosun.

aslında arkadaşlıkta öte dost galiba

benimde çok samimi dostum var ama malesef uzak bana bazen arkadaşlarıma sinir olur onunla okul yıllarımızdan beri hep beraberiz çok severim kendisini.her sıkıntımda yanımda olmuştur

arkadaşla dost arasında çok fark vardır öncelikle ona bunu anlatmaya çalışın

bende olsam üzülürdüm su zamanda arkadaş bulmak kolay ama dostum diyecek birini bulmak zor :34:
beni çok iyi anladığınızı düşünüyorum :) arkadaşım çok benim, iyi arkadaşım da çok... ama dostum iki tane, kardşeim gibi olan, kopamadığım dostlarım. Ayşe onlardan biri ve diğerini kabullenemiyor. O diğeri ise ilkokuldan arkadaşım, 5 sınıftan beri ve hiç kopmadık. ayşenin yeri farklı onun yeri farklı. ayşeyi ondan daha da çok seviyorum açıkcası ama o tek olmak istiyor sanırım. o diğer dostum arayınca telefonumu alır meşgule atardı of sonra konuş derdi.

onun gibi bir dost bulamam(ayşe gibi), onu kaybetmek istemiyorum. ama sanki o düzelmeyecek gibi; özellikle son 5-6 yıldır çok çabaladım ama yok. hafta sonu buluşalım dedim defalarca tamam haber vercem dedi vermedi.. çok üzülyorum gerçekten...

ben elimden geldiğince ayak uydurdum ona; ama mesela eşimle biz hafta sonları çok birlikte zaman geçiremiyoruz(hep ailelere gitme gibi bir zorunluluğumuz var). bi hafta sonu ailelerimize yalan söyledik, hafta sonu eşimin semineri var istanbula gitcez diye. oysa ankaradaydık :) beypazarına gittik, ayşe aradı illah kızlarla buluşalım. ben gitmek istemedim çünkü hep onun arkadaşlarıydı, orda onları daha çok seviyor gibi görünüp beni üzmeye çalışacaktı biliyorum. bide ilk defa eşimle hafta sonu bir plan yapabilmiştik ailelerden kopup... onun dışında akşam yemeğini hazırlamadan eşime "nolur sen dışardan bişeyler söyle ye ayşeye gitmemgerek" diyip gittiğim bile oldu...

Tahmin ettim haha benim de burcum akrep.. :) Tabiki de ara görüş yine.. Geçmişte çok güzel bir dostluğunuz varmış anladığım kadarıyla.. Kolay dost bulunmuyor. Umarım eskisi gibi çok güzel devam edersiniz arkadaşlığnıza burçdaşlarım :)
ben hep arıyorum, hep mesaj atıyorum bazen eski günleri anımsıyorum diyorum ona da.. eşime geçen akşam 1 saat anlattım onu. dizi izlicektik eşimle(karadayıyı çok seviyor eşim), ben habire ayşeyi anlattım bak bi kere de Ankamall'e gitmiştik diyorum eşim "biliyorum biliyorum şöyle olmuştu" diyor. dizi de izletmedim adamcağızaa :)) 6 aydır bi kere mesaj atmadı aramadı, özellikle son 6 aydır diyim 1.5 yıldır öyle gerçi :) siz yine de arar mıydınız...

Senin hiç hatan yok.Ben kıskanç bi yapıda olmadığım için kızmazdım size.Zaten en sevmediğim huy kıskançlıktır.Hadi sevgiliysen bi derece tahammül edersinde arkadaşlıkta en olmaması gereken duygu.Sen kendini boşa suçluyosun yazdıklarına göre tamamen haklısın.Asıl arayıp özür dilemesi gereken o.Evlisin önceliğin tabi ki eşin olucak neyin kıskançlığı bu?Sınıftaki herkesle tanışan arkadaş canlısı biriymişsin diye kıskanmış yüzü düşmüş sağlıklı bir ruh hali değil gerçekten.

insanlarla tanışıp asla onu atmazdım ama, her zaman ayşe farklıydı. sadece sıcak kanlıyım, otobüste giderken teyzelerle bile konuşur dedikodu yaparım ben :) şimdi acaba ne yapsam, onun sesi çıkana kadar sessiz mi kalsam? ben aramadığım zaman 4-5 ay tek kelime etmeden durmuştu ama..

:19: hayır o sizi aramayı bırakmış siz onu çok aramışsınız. Düşünmeyin Ayşenin hatasını anlayıp sizi aramasını bekleyin.. Aramazsada başka arkadaşlıklar kurun.

akrep, ikimizde akrebiz

Ana akrep olduğunu tahmin etmiştim :D Bende akrebim ve bende hiç böyle çoklu arkadaşlıklar kuramadım. Genelde 1 arkadaşım olsun tam olsun her zaman olsun demişimdir. Arkadaşım olan kişininde benden başka arkadaşı olmasına tahammülüm olmamıştır. Akrep böyledir sevdiklerini kıskanır sahiplenir aşırı değer verirler.Ama arkadaşın bence abartmış biraz olayı. Anca eşinden boşanırsan senle eskisi gibi olur herhalde :1:

Back
X