Arkadas Meselesi

ShellShock

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2016
3.616
3.867
133
Merhaba hanımlar kafama takılan bir konu var gerçekten canımı sıkıyor kendi kendime fazla mı alınganlık yaptim diyorum bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Biz dört arkadaş liseden beri görüşürüz, birbirimizi çok severiz sahipleniriz kardeş gibi adeta. Ben evlenirken arkadaslarim dugunume katilamadi. Sadece ikisi nisan, kina ve nikaha geldi. Bana nisanimin oldugu gun ikisi ortak olarak aldigi bir duvar saati hediye ettiler onun dışında bir para veya taki gelmedi. Yanlis anlamayin bunun hesabini tutmuyorum asla ama birazdan anlatacagim sey icin onemli bir bilgi. Her neyse benim dugunumun uzerinden iki seneden fazla gecti simdi bu nisanda ortak saat hediye alan arkadaslardan birisinin dugunu oldu hafta sonu. Dugunden oncede ben ve diger iki arkadas konustuk ne takalim diye ucumuz ceyrek altin alalim dendi. Bende dedim ki canim ben calismiyorum ustelik hamileyim bebege hala bir sey alamadik maddi durumdan dolayi zorlanacagiz bayagi bu yuzden ben ortak olamam ancak elli tl takabilirim dedim. Herkes tamam o zaman hepimiz ayni miktar takalim dediler. Ben takiyorum diye elli tl takmak zorunda degilsiniz isterseniz siz ikiniz gram altin alin ortaklasa dedim yok dediler. İste dugun gunu geldi taki zamanina yakin bir zamanda bu arkadaslardan birisi ucumuz bi ceyrek altin alamadik ya yaziklar olsun gibisinden bir seyler geveledi. Bende cok kirildim ve dedim ki arkadasim ben suan mecburen esimin eline bakiyorum adam dönüpte demez mi bana arkadaslarin sana bir sey takmadı ben neden vereyim bunun parasini diye hadi calissam neyse tek basima alirim ceyrek altini ama calismiyorum ustelik seni zorlamadim elli lira tak diye cok istediysen gidip alsaydin dedim o da bozuk atti bayagi. Neyse biz elliser liralari annesine verdik kizin anneside tutup arkadaslarindan ucyuz lira diye okuttu. Halbuki 150 tl taktik toplamda ve okutmadik adimizi. Sonra gidip biz okadar takmadik yanlislik olmasin dedim yok ben sizi yuceltmek icin oyle okuttum dedi ben sok oldum orda. Kime karsi neye karsi yuceltmek? Pek belli etmeyeye calissam da modum bayagi dustu. Bu uc arkadastan birisi bana hak verdi adet bu sekilde ne gelirse onu takarsın bu yuzden sıkma canini dese de engel olamiyorum kendime bayagi kafama takildi cunku bu tavirlar agrima gitti.

3 kişi bi küçük altın alsaydınız da 80liraya falan denk gelirdi aşırı bi uçurum yok arada 50lirayla.Siz daha çok size bi şey yapmadılar diye takmamışsınız gibi geldi bana.

2 sene öncesiyle şimdiki bir değil yani bu kadar yakın arkadaşa bi altın takmayı bu kadar abartmamak lazım.Atla deve değil yani küçük altın alt tarafı.Ben arkadaşınıza hak verdim.İyi bari saat alalım dememişsiniz

3 kişi bi küçük altın alsaydınız da 80liraya falan denk gelirdi aşırı bi uçurum yok arada 50lirayla.Siz daha çok size bi şey yapmadılar diye takmamışsınız gibi geldi bana.

2 sene öncesiyle şimdiki bir değil yani bu kadar yakın arkadaşa bi altın takmayı bu kadar abartmamak lazım.Atla deve değil yani küçük altın alt tarafı.Ben arkadaşınıza hak verdim.İyi bari saat alalım dememişsiniz

Esimin aldigi maas cok fazla degil memur maasi zaten evimiz kira borcumuz var hamile oldugum icin isten cikartildim ayin sonunu zor getirirken birakin aradaki otuz tl farki bes tl nin bile hesabini yapmak zorundayim. Eger calissaydim tek basima alirdim altini inanin niyetim kotu degildi.

Borcunuz varmis esiniz vermezmis belki de o konuda haklisinjz. Ucunuz toplam 150 verdiyseniz diger iki arkadasiniz 50 liraya az daha koyup ceyrek alabilirdi belki de , tabii calisiyorlarsa. Ucunuz de calismiyorsaniz durumunuz yoksa yeterli iste 150 lira. Gelinin annesi de ayip etmis ne demek yuceltmek. Durumu olmayan 10 lira takiyor ya da borcam getiriyor onlar ölsun mu o zaman. Dugunde takilani okutmak da oldukca sacma. Bazi adetlerimiz insan hayatini zehir etmek uzerine kurulu. Sizin kendinizi kotu hissedeceginiz bir durum yok bana gore.

Ucunuz bı araya gelip alacağınız küçük altın , altın olacaktı o parayı ayrı ayrı 50 TL olarak takmanız yerine küçük bı altın daha zarif olabilirdi ya da ben direk ev hediyesi goturcem deseydiniz duvar saati goturseydiniz ozaman

Bence bu konuda en saçma şey 300 TL ile adınızı okunması.

Şu okutmak kadar görgüsüz bir adet bilmiyorum zaten ben... Okuttun da ne oldu sanki değil mi? Yani ben sizi haklı buldum, durumunuz yokken ve arkadaşlarınızın yardımı o denli küçük olmuşken sizinkinin göze batması saçma olmuş.

Hamilesiniz sizi kırmak istemem ama arkadaşlarınız size takı ya da para yerine saat aldığı için bu şekilde davrandığınızı düşündürttü yazdıklarınız.

Ha şu da var ki sizin insiyatifinizde olan bir şey ister 20 tl verirsiniz ister tam altın takarsınız, kimsenin müdahale hakkı yok.

Gelinin annesinin yaptığına da söyleyecek söz bulamıyorum, çok ayıp..

Off düğünlerde en tiksindiğim şey şu okutma işi. Daha beter bişey yok yani nasıl bi görgüsüzlük aklım almıyor.

Siz haklısınız bence boşverin. Durumunuz yoksa yoktur beneğinizin bişeyinden daha kıymetli değil düğün

Kimsenin tavır takmasına gerek yok ki kim ne elinden geldiyse e siz tavır almışmıydınız ki saat aldılar diye anne de çok saçmalamış yücelmeniz nedir olabilir insanlık hali bu herzaman çok yüksek şeyler gelmez ki karşımıza

Ay bu okutma hala varmı ya
Bizde bi masa kurulmuştu bi kişi durdu isteyen ordaki sepete koydu hediyesini
Ben eğlenmeme baktım
Annesi çok ayıp etmiş hakikaten eski kafa işte
Arkadaşında haksız takılma boşver

o kadın da çok ayıp etmiş 300 diye okuttum yücelttim demekle. Zamanında sizde onlara tavır yapabilirdiniz sadece bir saat almışlar diye..Herkes durumuna göre ne isterse onu takar bana göre şahsen ben şuan düğünümde kim ne taktı takip etme çabasına girmedim onların zamanı gelince de durumum neyse ona göre takarım uygun gördüğüm kadarıyla hiç sevmem şöyle kibirli olanları

Borcunuz varmis esiniz vermezmis belki de o konuda haklisinjz. Ucunuz toplam 150 verdiyseniz diger iki arkadasiniz 50 liraya az daha koyup ceyrek alabilirdi belki de , tabii calisiyorlarsa. Ucunuz de calismiyorsaniz durumunuz yoksa yeterli iste 150 lira. Gelinin annesi de ayip etmis ne demek yuceltmek. Durumu olmayan 10 lira takiyor ya da borcam getiriyor onlar ölsun mu o zaman. Dugunde takilani okutmak da oldukca sacma. Bazi adetlerimiz insan hayatini zehir etmek uzerine kurulu. Sizin kendinizi kotu hissedeceginiz bir durum yok bana gore.
Her iki arkadasimda calisiyor . Aslina bakarsanız ben isten cikartilmasaydim ceyrek almayi dusunuyordum tek basima ama kismet boyleymis. Tesekkur ederim yorumunuz icin

Ucunuz bı araya gelip alacağınız küçük altın , altın olacaktı o parayı ayrı ayrı 50 TL olarak takmanız yerine küçük bı altın daha zarif olabilirdi ya da ben direk ev hediyesi goturcem deseydiniz duvar saati goturseydiniz ozaman

Bence bu konuda en saçma şey 300 TL ile adınızı okunması.
Ev hediyesi goturme imkanimiz yok sehir disina gelin gidiyordu bizde kendisi begenir alir diye dusunduk aslinda ben ceyizine bir sey almayi teklif etmistim aylar once kabul etmemislerdi. Evet biz okutmadik zaten ozellikle okumayin dedik adama arkadasin annesi okuttu ne yazik ki cok utandim

Şu okutmak kadar görgüsüz bir adet bilmiyorum zaten ben... Okuttun da ne oldu sanki değil mi? Yani ben sizi haklı buldum, durumunuz yokken ve arkadaşlarınızın yardımı o denli küçük olmuşken sizinkinin göze batması saçma olmuş.
Yani bencede para okutulmaz zaten kameralar goruyor . Hata bende aslinda zarf alacaktim aceleden unuttum malesef. Cok kirginim arkadasima ister istemez uzuluyorum

Hamilesiniz sizi kırmak istemem ama arkadaşlarınız size takı ya da para yerine saat aldığı için bu şekilde davrandığınızı düşündürttü yazdıklarınız.

Ha şu da var ki sizin insiyatifinizde olan bir şey ister 20 tl verirsiniz ister tam altın takarsınız, kimsenin müdahale hakkı yok.

Gelinin annesinin yaptığına da söyleyecek söz bulamıyorum, çok ayıp..
Yok inanin isten cikartilmasaydim tek basima ceyrek almayi dusunuyordum cunku arkadasimi seviyorum deger veriyorum ama maddi durumum yetersiz kaldigi icin goturdum 50 tl yi.

Off düğünlerde en tiksindiğim şey şu okutma işi. Daha beter bişey yok yani nasıl bi görgüsüzlük aklım almıyor.

Siz haklısınız bence boşverin. Durumunuz yoksa yoktur beneğinizin bişeyinden daha kıymetli değil düğün
Ah birde arkadasim boyle dusunseydi hala icim icimi yiyor inanin. İnsanin en yakin dostlari bile halini anlamazsa kim anlasin.

Kimsenin tavır takmasına gerek yok ki kim ne elinden geldiyse e siz tavır almışmıydınız ki saat aldılar diye anne de çok saçmalamış yücelmeniz nedir olabilir insanlık hali bu herzaman çok yüksek şeyler gelmez ki karşımıza
İste bende ondan bahsediyorum hani ben saat geldiginde tavir almazken onlarin bu tavri almasi sıktı canimi bazi uyeler anlamadi neddn belirttigimi saat olayini.

Back
X