Arkadas Meselesi

dugunun mantigi sevdiklerinle o gunu paylasmak degil mi,misafirlere taki ve para gozuyle bakan insaardan nefret ediyorum bosverin bu onlarin sigligi

Siz kendi acinizdan haklısınız
Belki kızın annesi oglan tarafına hava atmaya çalışıyordur ya da kendi kızının size daha çok taktığını falan sanıyordur Bir de öyle düşünün
Evet bizde damadin arkadaslarina hava atmak istedigini dusunduk bu da anı oldu artik ne yapalim :)

durumunuz yokmuş yeterli 50 tl
velev ki oda saate ortak olmuş

boşverin iyi yapmışsınız
okutma adeti heryerde var belki kadın utanırsınız diye öyle okuttu belki de az geldi laf vurdu bilemeyiz

bazı düğünlerde fazla para söyletmeyi incelik kabul ederler belki incelik yapmaya çalıştı
Dediginiz gibi incelik yapmaya çalışmış olabilir yani kotu niyetli degil ama gereksiz oldu :)

Sende evine hediye alsaydın yani sana birsey takmamışlar sonuçta
Valla ben herkese çeyrek taktım pişman oldum.ben bekarım evlenicem mi belli değil tek başıma bütün millete çeyrek taktım.düğünlete gitmiyorum artık çok yakınım değilse .evine gider ev hediyesi götürürüm .yalnız başına ayakta durmaya çalışan bir kadınım niye herkese çeyrek takıyorsam ..
Sende çalışmıyorsan ona göre davranırsın sonuçta sana altın gelmemiş .keşke o arkadasına öyle deseydin..
Gerçekten arkadas olsa bakmaz ne taktığına..benim arkadasım gelse yeter istemiyorum takı falan.hayat pahalı herkes ayakta durmaya çalısıyor ufak bir ev hediyesi yeter yani .

Ayrıca bir duvar saati kaç lira?
50 lira ancak vardır üçü birleşmiş duvar saati getirmiş ..bide senin 50 tl ni brğenmemiş laf çarpıtmışlar ayıp .

Sende evine hediye alsaydın yani sana birsey takmamışlar sonuçta
Valla ben herkese çeyrek taktım pişman oldum.ben bekarım evlenicem mi belli değil tek başıma bütün millete çeyrek taktım.düğünlete gitmiyorum artık çok yakınım değilse .evine gider ev hediyesi götürürüm .yalnız başına ayakta durmaya çalışan bir kadınım niye herkese çeyrek takıyorsam ..
Sende çalışmıyorsan ona göre davranırsın sonuçta sana altın gelmemiş .keşke o arkadasına öyle deseydin..
Gerçekten arkadas olsa bakmaz ne taktığına..benim arkadasım gelse yeter istemiyorum takı falan.hayat pahalı herkes ayakta durmaya çalısıyor ufak bir ev hediyesi yeter yani .

Ayrıca bir duvar saati kaç lira?
50 lira ancak vardır üçü birleşmiş duvar saati getirmiş ..bide senin 50 tl ni brğenmemiş laf çarpıtmışlar ayıp .

Emin olun o taktiklarinizin hepsi malesef gelmiyor bizzat yasadim ama olsun helal ettim. Dediginiz gibi cok yakin degilse takmaya gerek yok gercekten. Cok yakin oldugun da da durum neye musaitse o takilir dediginiz gibi ortak saat alirken iyi ben durumumu izah etmeme ragmen elli lira taktim diye kiz burnumdan getirdi dugunu. Allah gonlune gore versin diyorum ne diyeyim :)

Kızın annesinin yaptığı garip olmuş.Sanırım yakın arkadaş olarak sizin taktiginiz paradan utanmış. Yakın arkadasların birbirlerine bir çeyrek takamamasınıda garipsedim kusura bakma ( senin dugununde dahil )

Kızın annesinin yaptığı garip olmuş.Sanırım yakın arkadaş olarak sizin taktiginiz paradan utanmış. Yakın arkadasların birbirlerine bir çeyrek takamamasınıda garipsedim kusura bakma ( senin dugununde dahil )
Benim durumum olsaydi tek basima takardim ama inanin oyle bir durumum yoktu ne yazik ki..

3 kişi bir olup gram altın takılabilirdi aslında. Çeyrek olmuyorsa bile. Ayrı ayrı para vermektense. Size takı takılmadı diye çok fazla üstüne düşmemişsiniz siz de haklısınız. İsim okutma olayı vs. Ailesi gorgusuzmus bu yuzdende 300 tl falan diye sacmalamislar... diger size bir ceyrek alamadik vs diye cikisan kiside sacmalamis yani. Onlarin size takmamasi ayip olmus ama size laf edemez kimse

3 kişi bir olup gram altın takılabilirdi aslında. Çeyrek olmuyorsa bile. Ayrı ayrı para vermektense. Size takı takılmadı diye çok fazla üstüne düşmemişsiniz siz de haklısınız. İsim okutma olayı vs. Ailesi gorgusuzmus bu yuzdende 300 tl falan diye sacmalamislar... diger size bir ceyrek alamadik vs diye cikisan kiside sacmalamis yani. Onlarin size takmamasi ayip olmus ama size laf edemez kimse
Keske dediginiz gibi gram altin alsaydik bunu dusunemedim hic :( yani konumda belirtmemin nedeni de buydu aslinda benim icin onemli olan arkadaslarimin yaninda olmasi para altin umrumda degilken boyle bir tavir beni cok kirdi. Zaten annesi bozuldugumu anladi cunku saskinliktan cevap veremedim bile

Merhaba hanımlar kafama takılan bir konu var gerçekten canımı sıkıyor kendi kendime fazla mı alınganlık yaptim diyorum bu yüzden sizlere danışmak istedim.

Biz dört arkadaş liseden beri görüşürüz, birbirimizi çok severiz sahipleniriz kardeş gibi adeta. Ben evlenirken arkadaslarim dugunume katilamadi. Sadece ikisi nisan, kina ve nikaha geldi. Bana nisanimin oldugu gun ikisi ortak olarak aldigi bir duvar saati hediye ettiler onun dışında bir para veya taki gelmedi. Yanlis anlamayin bunun hesabini tutmuyorum asla ama birazdan anlatacagim sey icin onemli bir bilgi. Her neyse benim dugunumun uzerinden iki seneden fazla gecti simdi bu nisanda ortak saat hediye alan arkadaslardan birisinin dugunu oldu hafta sonu. Dugunden oncede ben ve diger iki arkadas konustuk ne takalim diye ucumuz ceyrek altin alalim dendi. Bende dedim ki canim ben calismiyorum ustelik hamileyim bebege hala bir sey alamadik maddi durumdan dolayi zorlanacagiz bayagi bu yuzden ben ortak olamam ancak elli tl takabilirim dedim. Herkes tamam o zaman hepimiz ayni miktar takalim dediler. Ben takiyorum diye elli tl takmak zorunda degilsiniz isterseniz siz ikiniz gram altin alin ortaklasa dedim yok dediler. İste dugun gunu geldi taki zamanina yakin bir zamanda bu arkadaslardan birisi ucumuz bi ceyrek altin alamadik ya yaziklar olsun gibisinden bir seyler geveledi. Bende cok kirildim ve dedim ki arkadasim ben suan mecburen esimin eline bakiyorum adam dönüpte demez mi bana arkadaslarin sana bir sey takmadı ben neden vereyim bunun parasini diye hadi calissam neyse tek basima alirim ceyrek altini ama calismiyorum ustelik seni zorlamadim elli lira tak diye cok istediysen gidip alsaydin dedim o da bozuk atti bayagi. Neyse biz elliser liralari annesine verdik kizin anneside tutup arkadaslarindan ucyuz lira diye okuttu. Halbuki 150 tl taktik toplamda ve okutmadik adimizi. Sonra gidip biz okadar takmadik yanlislik olmasin dedim yok ben sizi yuceltmek icin oyle okuttum dedi ben sok oldum orda. Kime karsi neye karsi yuceltmek? Pek belli etmeyeye calissam da modum bayagi dustu. Bu uc arkadastan birisi bana hak verdi adet bu sekilde ne gelirse onu takarsın bu yuzden sıkma canini dese de engel olamiyorum kendime bayagi kafama takildi cunku bu tavirlar agrima gitti.
sana alınan hediye saat bayağı dandik birşey sanırım arkadaşının nasibide oymuş ne yapalım ortak hediye fikri saçma zaten sen üzülme elinden gelenş yapmışsın gelinin anneside bir garipmiş erkek tarafına hava atmak istemiş sanırım

sana alınan hediye saat bayağı dandik birşey sanırım arkadaşının nasibide oymuş ne yapalım ortak hediye fikri saçma zaten sen üzülme elinden gelenş yapmışsın gelinin anneside bir garipmiş erkek tarafına hava atmak istemiş sanırım
Haklisiniz herkes nasibini yermis. Evet bencede erkek tarafina hava atmak istedi ama bizi kirdi :)

Aynı şekilde okuldan 4 arkadaşız biz de,yatılı okuldaydik oda arkadaşıydık lisede.3ümuz evlendi 1i bu yaz evlencek.ben diğer 2sinin düğününe gittim ikisine de altın taktım tek başıma.ama bu gittiklerimden biri geldi düğüne
Bu yaz evlenecek olan gelmedi bile.ben de gitmeyeceğim,hediye de vermeyeceğim umrumda değil yani. Siz yine iyi 50 tl vermissiniz.boşverin alemin enayisi biz miyiz? Ben de çok sinirliyim bu konuda vallahi:KK12:

Aynı şekilde okuldan 4 arkadaşız biz de,yatılı okuldaydik oda arkadaşıydık lisede.3ümuz evlendi 1i bu yaz evlencek.ben diğer 2sinin düğününe gittim ikisine de altın taktım tek başıma.ama bu gittiklerimden biri geldi düğüne
Bu yaz evlenecek olan gelmedi bile.ben de gitmeyeceğim,hediye de vermeyeceğim umrumda değil yani. Siz yine iyi 50 tl vermissiniz.boşverin alemin enayisi biz miyiz? Ben de çok sinirliyim bu konuda vallahi:KK12:
Esimde oyle diyor dugunde dis cekimde kim geldi ki sen hamile halinle bide kizin dis cekkmine gittin. Paradan daha onemli seyler var once bunu anlasinlar diyor ama nerde :) birde dediginiz gibi ne gelirse o gider adet boyle yani

Back
X