• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaş mı düşman mı belli değil...

kızlar canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum..
benim üniversiteden yakın bir arkadaşım var..
aynı şehirde yaşıyoruz şuan, görüştüğüm bir kaç insandan biri..
ben ondan bir ay önce evlendim..
mutlu bir evliliği var, Allah artırsın inşallah..
benim evliliğime dair yaşadığım sıkıntılardan az buçuk haberdar..
çok anlatmadım, empati kuramadığını farkettiğim için..
her neyse, bu arkadaşım sürekli eşiyle yaşadığı güzel şeyleri bana anlatıyodu..
eşi gerçekten çok aşık..adamın bakışlarından bile anlaşılıyo..
ben başlarda o anlatırken kendi evliliğimi düşünüp, moralim bozuluyodu..
kıçkançlık mı bilmiyorum, ama kıskançlık olsa onun mutlu olmasını istemezdim..durum öyle değil tabi..Allah içimi biliyo, her daim mutlu etsin onları..benimki imrenme sanırım...
şimdilerde tavır değiştirdim artık onun yaptığını ben de yapıyorum..moralimin bozulmasına ortam oluşmaması adına sürekli görmemişler gibi kocamı anlatıyorum ona..o da ben bir şey söylersem beş şeyle cevap verip, adeta seninki asla benimki gibi olamaza getiriyo lafı..
ve diyelim ki, benim anlattığım bir güzellik şayet onlarda yoksa 2 gün sonra hemen onlarda da oluyo ve arkadaş hemen bi fırsatta bana anlatıyo..
okurken durumu çok komik bulduğunuza eminim..
ama yaşayan konumundayken trajikomik oluyo malesef..
öyle paylaşmak istedim sadece...sevgiler....

Senin yine arkadaşınmış cicim. Benim eve gelen yardımcım yapıyor bunu. Mesela Çamaşır katlayıp yerleştiriyor "bu t-shirtler neden ters katlanmış" diyor. Eşim topladı çamaşırları dikkat etmez tersine düzüne diyorum. Hemen cevap yapışıyor "hahaha benimki de öyle, çamaşır toplamak onun işi, ama erkek işte beceremiyor" diye. Her hafta bunun gibi milyon tane olay. Ne desem hahaha bemimki de öyle. Bi gün basacam kalayı az kaldı.

Ben böyle tiplerin hazımsız insanlar olduğunu düşünüyorum artık. Mutlu bir evliliğim var çok şükür. Eşinden yeni ayrılmış da bir kuzenim. Onun yanında eşime sarılmaya bile çekiniyorum ben, acaba üzülür mü diye. Biraz ince düşünmek lazım.

Siz de bir araya geldiğinizde evliliklerinizden konuşmayın. Başka şeyler konuşun dicem ama bazı insanların da bütün sohbetleri evlilikten ibaret oluyor.

Bence eşini değil başka şeyleri konuşun

Yad a o konuşmaya başladığında söyle aman ne anlatıp duruyoruz sunlari . Onlar bizi bu kadar kojusmuyordur. gel kıyafet falan bakalım de..
Eğitimde görmezlikten gelme diye birşey var. Bi süre görmezlikten gelirsen o davranış Soner gider.. yani bi süre orali olma.. emin ol arkadasin da rahat rahatsız dir bu durumdan. Ufak bi sorun gibi görünüyor ama kurtaramadın mi arkadaşlığın biter benimde aynen böyle bi ark vardı ama bizde tam tersi durum . Seninki benimkinden daha kötü Hayır benimki daha kötü gibiydi . En sonunda bitti arkadaşlığımiz

Hazımsız insanlar yapıyor bunu ve insanında yakın arkadaşı olunca canını sıkıyor. Bir türlü aşkta mutluluğu bulamayan bir arkadaşım vardı mesela ben o incinmesin diye eşimle olan güzel paylaşımları anlatmazdım. Olur çünkü nispet gibi algılanır, üzülür... Arkadaşınızla yarışmak yerine onunla mesafe koysanız daha iyi olur sanırım. Kafanız rahat olur hem.

Hazımsız insanlar yapıyor bunu ve insanında yakın arkadaşı olunca canını sıkıyor. Bir türlü aşkta mutluluğu bulamayan bir arkadaşım vardı mesela ben o incinmesin diye eşimle olan güzel paylaşımları anlatmazdım. Olur çünkü nispet gibi algılanır, üzülür... Arkadaşınızla yarışmak yerine onunla mesafe koysanız daha iyi olur sanırım. Kafanız rahat olur hem.

evet tatlım..zaten mümkün mertebe ortak zamanlarımızda kendimi dolduruyorum sık buluşmamak için...
kısasa kısas:KK53:
böyle insanlardan biraz uzak durmak bence en saglıklısı:KK69:
yapmadıgım şeyi yapmışım gibi söyleyip. yalana teşvik ediyo. al burdan yak yani:KK4:

evet...direk yalan olmasa da abartı giriyo mutlaka devreye...kesinlikle haklısınız..

kimi insan da egolarını bu şekilde tatmin eder,
düşünün ki hayatında belki de anlatacak başka şeyleri yoktur...
görüşün, devam edin, herkesin hataları olabilir,
ama bunlardan rahatsız olmamayı deneyin bence...
arkadaşların da söylediği gibi zaman geçirmek için alternatiflere yönelebilirsiniz, mantıklı..

çok doğru..
kesinlikle övünmek adına demiyorum ama fiziksel olarak arkadaşıma göre daha beğeniliyorum..
işim onun çok istediği ama yapamadığı bir şey..
yani bunları görüp,eşinin güzelliklerini anlatıp rahatlıyo da olabilir..

Bacim dikkat et, yaristiracak bisey kalmayinca kiminki daha buyuge gider olay :confused:

hmm..işte o konuda bişi diyemez..benim kocamınki bir numara der geçerim :KK53::KK70::KK70::KK70:

Bence sürekli koca muhabbeti yapmayın. Ben olsaydım mesela, kendimi de dahil ederek, "iyice buldumcuk olduk, heriflerden başka edecek lafımız yokmuş bizim. Gına geldi valla, bundan sonra ne anlatıcam, ne senden kocam lafı duymak istiyorum artık " derdim

geçen öyle dedim..
amaan kız bizde ne görmemişiz bırakalım şu muhabbeti dedim..
haklısın dedi..
bir iki muhabbetten sonra yine başa sardık..:KK53:

Belki çok büyük sorunları var üstünü kapatmak için böyle mükemmel evlilik rollerinde.
Hiç aldırış etmeyin, onun yaptığını yapmayın bence.
Bana biri sürekli kocişini anlatsa görmemişin koçişi olmuş derim yani :p

sorunları vardır tabi küçük de olsa..
ve bizim evliliğimizde özendiği taraflar da var biliyorum..
ama daha çok sanki eşimin yaptıklarını öğrenip, onları kendi eşine yaptırmaktan zevk alıyo gibi geldi bana...

çocukça davranış bunlar hep dost denilebilecek biri değilmiş arkadaşınız belli

dost diyemem evet..ama uzak da değil..arkadaş işte...

Senin yine arkadaşınmış cicim. Benim eve gelen yardımcım yapıyor bunu. Mesela Çamaşır katlayıp yerleştiriyor "bu t-shirtler neden ters katlanmış" diyor. Eşim topladı çamaşırları dikkat etmez tersine düzüne diyorum. Hemen cevap yapışıyor "hahaha benimki de öyle, çamaşır toplamak onun işi, ama erkek işte beceremiyor" diye. Her hafta bunun gibi milyon tane olay. Ne desem hahaha bemimki de öyle. Bi gün basacam kalayı az kaldı.

Ben böyle tiplerin hazımsız insanlar olduğunu düşünüyorum artık. Mutlu bir evliliğim var çok şükür. Eşinden yeni ayrılmış da bir kuzenim. Onun yanında eşime sarılmaya bile çekiniyorum ben, acaba üzülür mü diye. Biraz ince düşünmek lazım.

Siz de bir araya geldiğinizde evliliklerinizden konuşmayın. Başka şeyler konuşun dicem ama bazı insanların da bütün sohbetleri evlilikten ibaret oluyor.

herkes keşke senin gibi ince olsa canım..
inşallah zamanla ilgi alanlarımız genişler bizim de farklı muhabbetler ederiz arkadaşımla..

Bence eşini değil başka şeyleri konuşun

Yad a o konuşmaya başladığında söyle aman ne anlatıp duruyoruz sunlari . Onlar bizi bu kadar kojusmuyordur. gel kıyafet falan bakalım de..
Eğitimde görmezlikten gelme diye birşey var. Bi süre görmezlikten gelirsen o davranış Soner gider.. yani bi süre orali olma.. emin ol arkadasin da rahat rahatsız dir bu durumdan. Ufak bi sorun gibi görünüyor ama kurtaramadın mi arkadaşlığın biter benimde aynen böyle bi ark vardı ama bizde tam tersi durum . Seninki benimkinden daha kötü Hayır benimki daha kötü gibiydi . En sonunda bitti arkadaşlığımiz

doğru..
görmezden gelme de olabilir..
şimdiye kadar anlattıklarını hep ciddiye aldım bak..
bi de bunu deneyim :KK58:

Bu tip insanları vazgeciremezsin...bir şekilde konu evliliğe kayar. ..ister istemez canın sıkılır. ..ve böyle devam ederse eşinden bekletin artar ve huzursuz olabilirsin? Bak sende demişsin ikisinide arti yönleri var...4*4 luk kusursuz insan yoktur..arkadasin abartılı bence ve böyle anlatarak aslında kendini tatmin etmeye çalışıyor olabilir?

bak benim de bir arkadaş böyledir. ..hic kendi evliliğimi ile kıyaslamam ilk önceleri sevindimsonra kendini kikıyaslama ya başladığını farkettim ben bir.sey anlatmasam da gözlemlerdi. ..Kurtuluş yoktu yani sonra araya biraz mesafe koydum.ne güzel esin yapiyor desem sanki dünyayı fethetiyordu:) ama sonradan öğrendim ki eşi çocuk olduğu için son bir şans. Vermiş yoksa bosanacakmis. ..etrafındaki Evliliklerde kocasını kıyasla adama zorla istediklerini yaptırmaya çalışıp çevreye mukemmel koca gösterisi yapmaya calisiyormus. ..Eee karşındaki ego yüzünde kullanırsanız bir yerde patlak verir zaten...keşke aklını başına devşirse. De bosanma salar. ..o yüzden sen ona uyma canım. .

umitli52898 .!.:
açıkçası ben üzgünken özellikle anlatıyodu ve onun bu tavrı beni anlatmaya itti..
onun eşi çok hediye süpriz vs. bilmez ama karakter olarak çok hoş biri tanıyorum kendisini..
benim eşim de karakteri zordur ama onunkine göre daha erkeksi ve cooldur..
açıkçası arkadaşımın benim eşimde beğendiği yanları farkedince, istemsiz olarak intikam almak istedim..
çünkü ilk aylar, en zor anlarımda bile eşini anlatarak, çok canımı yakmıştı..
Neden surekli esini anlattığı belli..sizin esinizde olan ve onun eşinde olmayan hasletlere ozenmis..demekki onun kocasi da mükemmel değilmiş. .tamam yapmışsınz gecmis degistirilemez ama bence gelecekte mesafe koymayi denerseniz daha huzulrlu olursunuz.
Karsilikli anlayis cok onemlidir.benm zor anlarmda baska bir arkadasm mesela mutllu da olsa anlatmazdi bazi insanlar iyi niyetli ve düşünceli:)

Bu tip insanları vazgeciremezsin...bir şekilde konu evliliğe kayar. ..ister istemez canın sıkılır. ..ve böyle devam ederse eşinden bekletin artar ve huzursuz olabilirsin? Bak sende demişsin ikisinide arti yönleri var...4*4 luk kusursuz insan yoktur..arkadasin abartılı bence ve böyle anlatarak aslında kendini tatmin etmeye çalışıyor olabilir?

bak benim de bir arkadaş böyledir. ..hic kendi evliliğimi ile kıyaslamam ilk önceleri sevindimsonra kendini kikıyaslama ya başladığını farkettim ben bir.sey anlatmasam da gözlemlerdi. ..Kurtuluş yoktu yani sonra araya biraz mesafe koydum.ne güzel esin yapiyor desem sanki dünyayı fethetiyordu:) ama sonradan öğrendim ki eşi çocuk olduğu için son bir şans. Vermiş yoksa bosanacakmis. ..etrafındaki Evliliklerde kocasını kıyasla adama zorla istediklerini yaptırmaya çalışıp çevreye mukemmel koca gösterisi yapmaya calisiyormus. ..Eee karşındaki ego yüzünde kullanırsanız bir yerde patlak verir zaten...keşke aklını başına devşirse. De bosanma salar. ..o yüzden sen ona uyma canım. .

teşekkürler canım tavsiyelerin için..
çok haklısın..sevgiler...:KK36:

Evliliklerinizden baska konusacak seyler bulun bence kendinize, belli ki sen zaten pek konusmuyorsun da arkadasin baya merakli anlatmaya:KK53:
Bence boyle arkadaslik olmaz, ben olsam gorusmelerimi azaltirim. Sen ona nispet o sana nispet, yorucu olur. Bosver uyma sen ona:KK51:

rahatsız oluyorsanız o anlatırken konuyu değiştirin dinlemek zorunda değilsiniz.

sadece anlatan konumda değil ki arkadaş..
çoğu zaman da soruyo takip ediyo eşin naptı şu konuda diye..
bişey demesem de gözlemleyip yorum yapıyo..

Siz üniversite mezunu musunuz sahiden? Niye böyle bir yarışa girdiniz ki. Arkadasinizdan hoslanmiyorsaniz şayet mesafe koyarsiniz olur biter. Dunyada ovunme ve boburlenme en büyük gafletlerden ikisi

üniversite mezunuyum..
masafe koydum ama yine de görüşüyorum ara ara..
tamamen bıçak gibi kesemem ilişkiyi..
başka güzel huyları da var çünkü neticede...

Evliliklerinizden baska konusacak seyler bulun bence kendinize, belli ki sen zaten pek konusmuyorsun da arkadasin baya merakli anlatmaya:KK53:
Bence boyle arkadaslik olmaz, ben olsam gorusmelerimi azaltirim. Sen ona nispet o sana nispet, yorucu olur. Bosver uyma sen ona:KK51:

azalttım görüşmeyi canım..
artık damarıma basarsa söylüyorum kıskanacağı bişeyi..değilse normal konuşuyoruz..
ben de o anlattıkça iyi ne güzel, maşallah, çok hoş deyip geçiştiriyorum..

böyle arkadaşlık mı olur, sizin ki sidik yarışına dönmüş.
görüşmeyin huzura erin bence...

aynenn....

sadece anlatan konumda değil ki arkadaş..
çoğu zaman da soruyo takip ediyo eşin naptı şu konuda diye..
bişey demesem de gözlemleyip yorum yapıyo..

hiç çekemem ben böyle arkadaşı.yüz yüze görüşmeyi azaltmanız lazım o zaman.ya da sadece telefonda görüşün.o tip konular açtığında da bir bahane bulup işim çıktı diyerek telefonu kapatın.böylelikle başınız şişmemiş olur.

ınsan yakın arkadasıyla evlılıgını yarıstırır mı baska hıc mı konu kalmadı ben yakın bır arkadasımla bır araya gelsem tabıkıde evlılıgımden bahsederım ama ustunkoru gerı kalan zamanımı daha baska eglencelı bır sekılde gecırırım.. bırde hergun konu acacak kadar nereden buluyorsunuz bu aksıyonları unıv mezunusunuz bence bır pıskologa gorunun

Esin aldığın süse ne tepki vericek merak ediyorum hemen yaz mi dedi :KK57:ben bayginlik gecirdim burdan :KK51:... haklisiniz mesafe koymak zor ama imkansiz değil. Benim on yedi yillik dostumdu bunu yapan ve bazen cok özlüyorum yine de tutuyorum kendimi. Anlayis iyi niyet yoksa, arkadasinin mutlulugu ile mutlu olucak mangal gibi bir yurek yoksa ne yapacaksiniz oyle arkadasi. Mesele sadece birlikte ağlamakta değilmiş . Su yasima kadar anladim ki asil zorluk dostunun mutlulugu ile mutlu olan birini bulmaktaymis. Şükür ki boyle insanlar da var umarim size de denk gelir

kızlar canımı sıkan bir konuyu paylaşmak istiyorum..
benim üniversiteden yakın bir arkadaşım var..
aynı şehirde yaşıyoruz şuan, görüştüğüm bir kaç insandan biri..
ben ondan bir ay önce evlendim..
mutlu bir evliliği var, Allah artırsın inşallah..
benim evliliğime dair yaşadığım sıkıntılardan az buçuk haberdar..
çok anlatmadım, empati kuramadığını farkettiğim için..
her neyse, bu arkadaşım sürekli eşiyle yaşadığı güzel şeyleri bana anlatıyodu..
eşi gerçekten çok aşık..adamın bakışlarından bile anlaşılıyo..
ben başlarda o anlatırken kendi evliliğimi düşünüp, moralim bozuluyodu..
kıçkançlık mı bilmiyorum, ama kıskançlık olsa onun mutlu olmasını istemezdim..durum öyle değil tabi..Allah içimi biliyo, her daim mutlu etsin onları..benimki imrenme sanırım...
şimdilerde tavır değiştirdim artık onun yaptığını ben de yapıyorum..moralimin bozulmasına ortam oluşmaması adına sürekli görmemişler gibi kocamı anlatıyorum ona..o da ben bir şey söylersem beş şeyle cevap verip, adeta seninki asla benimki gibi olamaza getiriyo lafı..
ve diyelim ki, benim anlattığım bir güzellik şayet onlarda yoksa 2 gün sonra hemen onlarda da oluyo ve arkadaş hemen bi fırsatta bana anlatıyo..
okurken durumu çok komik bulduğunuza eminim..
ama yaşayan konumundayken trajikomik oluyo malesef..
öyle paylaşmak istedim sadece...sevgiler....
görüşmek zorunda olduğun birimi...zorla yada çalıştığınız y erde karşılaşıp bir araya gelip konuşmak zorunda mı kalıyorsun...değilse eğer

arama gitsin ...görüşme ne canını sıkacaksın yaaa...

Hiçbir zaman özelinizi,sorunlarınızı en yakın arkadaşınız olsa dahi kimseye anlatmayın.
O gün olmasa bile başka bir gün bunu size karşı kullanır.

Back
X