Arkadaşım aç sussuz kalmış..anlayamadığım tavir

Mira_88

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.384
1.243
333
36
Merhaba hanımlar

Sevdiğim yakin arkadaşım taşındı. bizde carsamba günü akşamüstü trden döndük,2 gün toplma temizlemeyle geçti,
Cuma aksamindan yemek hazırlığı yaptım, cumartesi yemek götürecektim, onlarda bir yere yemeğe davetliydi, gidiyoruz oraya dedi ve öyle kaldı.

Dün hal hatır sorunca ise:"mutfak kurulacak, yarında alışverişe cikacagız"dedi. Ben tekrar tekrar yardıma ihtiyacı olursa bana çekinmeden söyleyebileceğini, gelip sadece kuru kalabalik yapmak istemedigimi dile getirdim. Cünku annesi ve kizkardeside yardim ediyordu.

2 çocuğu var arkadaşımin, biri 3 yasında diğeri henüz 6 aylık bebek.
Benimde iki çocuğum var, 3 ve 1 yaşlarında.
Akşama kadar çocuklarla ilgilen evin işini yap derken koltuk yüzü görmüyorum.
Yinede arkadaşım için bir yemek yapmaktan aciz değilim.

Demin sordum, nasil gidiyor diye.
Aynen şunları söyledi"taşınma işi ne zormuş ailecek kac kilo verdik hiç bilmiyorum,akşama kadar ac sussuzduk vs"ki bu kişi normalde özenle yazan kendini ifade eden biri.
Bana taş geldiğini anladim.

Kendisine "ama neden aç kaldiniz?sen mutfak şimdi kurulacak, eşimle sabah alisverise gidecez,fazlada bir iş kalmadı diyince bi daha sormak aklima gelmedi.Bende niyetliydim bugün biraz halsizdim ama olsun, Arkadaşız ne var bi tepsi yemek yapar yollardim. Üzüldüm şimdi sen böyle söyleyince,Sana hep diyorum bisey olursa cekinmeden söyle" dedim. Sonrasinda neyse filan diye kestirip atti, durdu ve ben kimseden bisey isteyemem filan yazmis, acip okumadim mesaji.
Sagolsun komsu ablasi bide yemege cagirmis filan.

Arkadaslar, ben tasinsam ac kalmam cünku en kötü ihtimal yumurta pisirme makinamda yumurta haslar, tost yaparim.
Biri soruncada, hele yakin arkadasima "ac sussuz kaldik kac kilo verdik" diye konusmam.
Bu arada kendisi cabuk panik yapan, zora pek gelemeyen biri.

Siz olsaniz bundan sonraki tavrınız nasıl olurdu?

Bu arada: ramazanda, bebegi 1 aylik iken yine tasinmislardi. Bu ramazanda cok zorladim cok agladim cunku cocuklar beni cok zorladi, konu bile acmistim. Onun sadece esi niyetliydi. Saat aksam 10a yakin iftar ediliyordu, yinede olsun arkadasdır diye iftara davet ettim. Cocuklar mizmizlandı uykulari geldi, hicbisey anlamadik kisacasi. Yani ben davet etmekten kacinan bir insan degilim,yinede tavrı cok kiriciydi

Son düzenleme:
Arkadaşın kendisi yemek isteyemez, bu normal bir durum. Senin düşünüp yapman gerekirdi. Arkadaşının üslubuna bir şey diyemem ama gücenmekte haklı bence.

Arkadaşın kendisi yemek isteyemez, bu normal bir durum. Senin düşünüp yapman gerekirdi. Arkadaşının üslubuna bir şey diyemem ama gücenmekte haklı bence.
Ben yaptım, evine götürecektim şu an nerdesin dedim, gerek yok x yere davetliyiz dedi.

Sonrasında yardım teklif ettim "aslında bişey kalmadi ya halletik sayılır, mutfakta ocak kurulacak şimdi, yarin sabahta eşimle markete gidecegiz"dedi.
Öyle kaldı, bende düşünemedim çünkü sabah markete gidiyoruz dedi. Çocuklardan bende akıl edemedim.

Ki annesi halası amcasi kuzenleri var. Ve dışarıdan alamayacak kadar değil durumlari.

Gerci cocugunun küçülmüş kiyafetlerini ayiklamada veya dip köşe temizligine bile annesini cagiran bir insan. Herhalde taşınma onu çok aştı.
Ben şahsen kendi işimi kendim görmek isterim.

Davet etmenizi bekledi belki de
Cunku sürekli yok suraya davetliyiz yok buraya davetliyiz demis..
Inanin daha bir kac gün evvel trden döndüm ve 2 gün evi topladım temizledim, getirdiklerimizi yerlestirdim.
Aksamdan yemek hazirligi yaptim, ertesi gün götürmek istedim davetliyiz dedi.
Bir o gün boştum oda bi zahmet kafa dinlemekle gecireyim 2 cocukla bende yol yorgunuydum..

Çocuklarınız olmasa istememiş bile olsa getirdim deyip götürmeniz gerekirdi derdim ama sizin de iki çocuğunuz varmış. Hepimiz taşınıyoruz kimseden beklentimiz YOk söylüyoruz dışardan o günlük yiyoruz.

Aç susuz kaldık demesi saçma olmuş bir telefonla herşey evimizde artık. Belki de taşınma stresidir yakın arkadaşsanız bi kek yapıp yerleştin mi bakmaya geldim diye gidebilirsiniz

X abla hic ummadik bir zamanda kendisine yemek getirmis emziriyorsun ac kalma bide yardim edim diye. Hic haberi yokmus:) x abla inda cocuklari büyük okula gidiyor.
Kullandigi kelimeler cok agirdi, umarım siniri gecince ettigi lafı tekrar düşünür

Inanin daha bir kac gün evvel trden döndüm ve 2 gün evi topladım temizledim, getirdiklerimizi yerlestirdim.
Aksamdan yemek hazirligi yaptim, ertesi gün götürmek istedim davetliyiz dedi.
Bir o gün boştum oda bi zahmet kafa dinlemekle gecireyim 2 cocukla bende yol yorgunuydum..

Haklisiniz herkesin kendine gore bir isi gucu var.
Siz iyilik etmissiniz ( ki bunu yapma zorunlulugunuz da yok )
Kendisi bilir.

Aman birak, laf olsun diye konusuyor. Neyin acligiymis bu sana gelene kadar anasi ablasi varmis zaten? Disardan yeseymis ya da en kotu sandivic filan yapsaymis. Benim de taşindigim oldu ve ustelik yardim eden de yoktu anne, abla vs... Hic aç ve susuz kalmadim.

Aynen
Yurtdışında tek başıma taşındım yahuuu
Pizza söyledim yedim kıyamet gibi dürümcü kebapçı pizzacı var 1 telefon uzaklıkta. Bu devirde aç susuz kalmak zor

Ben yaptım, evine götürecektim şu an nerdesin dedim, gerek yok x yere davetliyiz dedi.

Sonrasında yardım teklif ettim "aslında bişey kalmadi ya halletik sayılır, mutfakta ocak kurulacak şimdi, yarin sabahta eşimle markete gidecegiz"dedi.
Öyle kaldı, bende düşünemedim çünkü sabah markete gidiyoruz dedi. Çocuklardan bende akıl edemedim.

Ki annesi halası amcasi kuzenleri var. Ve dışarıdan alamayacak kadar değil durumlari.

Gerci cocugunun küçülmüş kiyafetlerini ayiklamada veya dip köşe temizligine bile annesini cagiran bir insan. Herhalde taşınma onu çok aştı.
Ben şahsen kendi işimi kendim görmek isterim.

O zaman arkasından bu kadar eleştirdiğin insan için ‘yakın arkadaşım’ deme lütfen. Şu an kendini haklı çıkarmak için onun başka olumsuz gördüğün yanlarını (alıntıdaki koyulaştırılmış alan) bu platformda anlatıyorsun. Bu ne kadar etik sence?
Unutmuş olabilirsin, yoğunluktan yapamamış olabilirsin, anlarım. Ama bu o insanın kırıldığı ve senin de gönül almak yerine kendini aklamaya çalıştığın gerçeğini değiştirmiyor.

O zaman arkasından bu kadar eleştirdiğin insan için ‘yakın arkadaşım’ deme lütfen. Şu an kendini haklı çıkarmak için onun başka olumsuz gördüğün yanlarını (alıntıdaki koyulaştırılmış alan) bu platformda anlatıyorsun. Bu ne kadar etik sence?
Unutmuş olabilirsin, yoğunluktan yapamamış olabilirsin, anlarım. Ama bu o insanın kırıldığı ve senin de gönül almak yerine kendini aklamaya çalıştığın gerçeğini değiştirmiyor.

Örnekle sadece zora gelemedigini, cabuk panikledigini ifade etmek istedim. Bana normal gelen seyler onu belki aşıyor. Bu sebebten taşınmanin verdigi stres ile bana patlamis olur demek istiyorum.
Bende mükemmel degilim ama gruptaki diger arkadasimda sahit, benim kadar kimse onunla ilgilenmemistir.

Ben mi gönül alıcam? Hic sanmiyorum.

Back
X