Arkadaşım beni değersiz hissettirdi.

quantumkizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1.778
891
83
kısa bir süre önce en yakın arkadaşım beni üzücek şeyler söyledi.
arkadaşımın sevgilisinin doğumgünü vardı. arkadaşımda özel günleri sevmez, uğraşmayı sevmez özel günlerle ilgili kafa yormayı falan... benden sevgilisine portre çizmemi istedi. ben de kabul ettim. biz eski dostuz eskiden okulda ona resim dersinde ödev verdiklerinde onları da bana yaptırırdı. ben gocunmadım şimdiye kadar söz verdiğim gibi sevgilisinin portresini çizdim. şaka yaptım "bak arkadaşım çizebildiği kadar başka konularda da marifetlidir." diye söyle reklamımı yap belki arkadaşlarından iyi bi kısmet çıkar falan dedim. güldük ettik. birkaç saat sonra da, "emek harcamamışsın gibi düşünmesin o çizimde benim de elim var diye söyle" dedim. arkadaşlar güldüler ettiler. "hatta ben çizdim onu de" dediler arkadaşıma. arkadaşım da zaten öyle diyceğini söyledi. ben bu lafından rahatsız oldum biraz. en azından öyle diycek olsa bile sormasını isterdim.
neyse ben boşverdim, sonuçta yardım ettim mutluydum bunun için.
daha sonra arkadaşlarım da alay ettiler güldüler arkadaşıma. "sen ben çizdim de, sana da inanır zaten!"dediler. arkadaşım da "ne var ben üşendim de yapmadım. ben güzel resim çizerim. eğer o portreyi ben çizseydim güzel çizerdim. uğraşmak istemediğim için verdim optimistimsi çizsin diye" dedi
ben arkadaşımın bu lafına çok alındım. hiçbişiy demedim. onca işim gücüm arasında onun işini halletmeye çalıştım. ama o uğraşmak istemediği için benden yapmamı istemiş. hadi bu bir yana, benim emeğimi değersiz görüyormuş gibi hissettim. türkiyenin en başarılı fakültesinde güzel sanatlar eğitimi aldım ama o benim kadar kabiliyetli olduğunu iddia etti. ne yapmalıyım ne etmeliyim yardımcı olun? çok mu alındım yoksa bu kadar büyütmemelimiyim?

Konu içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ne kadar ukala bir tavır emek hırsızlığı resmen. sen uğraş yap et onu düşün o ben yaptım desin..... madem okadar kabiliyeti var oturup kendı yapsaydı... Sinirlendim yine

Ben resim çizmeyi beceremediğim için bütün resimlerimi bir arkadaşıma çizdiriyorum. O da sağolsun bugüne kadar kırmadı hep çizdi. Eğer resim yapabilsem kesinlikle kendim çizerdim.

Demem o ki o arkadaşınız aynı benim gibi yeteneksiz ama bu yeteneksizliğini "ne var ben üşendim de yapmadım. ben güzel resim çizerim. eğer o portreyi ben çizseydim güzel çizerdim. uğraşmak istemediğim için verdim optimistimsi çizsin diye" gibi laflarla örtmeye çalışıyor. Alınmakta haklısınız. Bir dahakine hiçbir işini yapmazsanız aklı zaten başına gelecektir.

Alınmakta haklısınız.
Siz onun isteği üzerine vaktinizi ayırıp resim çiziyorsunuz, o size teşekkür etmek yerine ukala bir şekilde emeğinizi görmezden geliyor. Madem bu kadar kolay bundan sonra kendisi çizer, siz hiç karışmayın . O zaman yaptığı hatanın farkına varır.

Kendi beceriksizliğini bu şekilde örtmeye çalışmış işte elinizi ayağınızı çekin ondan biraz yerini bilsin çok ukala tavır sergilemiş.

bu son yardın edişin olsun arkadaşım, anladıgım kadarıyla biraz şımarık, bi daha böyle bişey isterse madem sen benden kabiliyetlisin kendin çiz de bende göreyim de..öteki arkadaşlarında o kızla dalga geçmişler bence, kız anlamamış, anlamazda zaten çünkü ona göre herkes onu çok seviyordur,begeniyordur...yaşı kaç bilmiyorum ama daha büyümemiş, ayrıca sevgilisine yalan söyleyen herkese söyler...

Ben olsam o resmi o anda alır yırtardım madem daha güzelini yapıyorsun yapabiliyorsun resim öyleyse sen yap derdim.
Kullanmış sizi resmen daha öncede böyle huyları varmıydı.
Belki oda anlamıştır yanlış bişey söylediğini konuşsanız
Sonra pişman değilse söylediklerinde konuşmazsınız.

senden iyi cizseydi sana cizdirmezdi
ozellikle sevgilisinin portresini
kiskandigi apacik ortada
emege saygi diye bir sey var
rahatsizligini dile getir
kendiniz deger verin benimseyin yaptiklarinizi

Erkek arkadaşına deki ;
Getir bir ara imzalıyım ileride çok para edecek resimlerim.

Alinmakda sonuna kadar haklisiniz. bende olsa kesinlikle alinirdim.
Tesekkür edip mahcup olmak yerine ukala ukala ne var ki bunda bende olsam daha güzelini cizerdim demis.
Madem olup alip cizseymis ya?? Birde anlamadigim bu cizimi bir ders icin ödev olarak yapmiyor ki baska bir arkadasdan istiyor?
Madem erkek arkadasina hediye yapiyor, kendi de cok güzel cizebiliyorsa oturup kendisinin emek verip cizmesi gerekiyordu.
cünkü sevgilisi icin emek verip birseyler cizmesi daha anlamli. yoksa o resmi senin cizmenin zaten hicbir ruhu kalmamis.
ben sevgilisi olsam cok bozulurdum...önemli olan güzel yapip yapmamak degil, önemli olan sevgili icin birseye emek vermektir...

Erkek arkadaşına deki ;
Getir bir ara imzalıyım ileride çok para edecek resimlerim.

Aslinda onun sözlerine iste böyle bir davranis yakisir

Cok sinirlendim, tabiki alinmakta haklisin, sen onun icin neler yapiyorsun, onun

söyledigine bak... "Cok tesekkür ederim arkadasim, ellerine saglik, ben bunu

yapamazdim ama iyi ki varsin" demek o kadar zor mu acaba?

arkadaşlar yorumlarınızın hepsini okudum. şizin verdiğiniz fikirler çok mantıklı ama o gün konu orada kapandı artık olan oldu diye sesimi çıkarmama kararı almıştım. dün arkadaşımla ikisi konuşmuşlar, sevgilisi ailesine göstermiş portreyi. ailesi falan çok beğenmiş. ay benim yapmadığımı öğrenmeseler bari diyormuş kız arkadaşım da. benim çok uzun süre önce bir arkadaşım hava olsun diye blog sayfasına kendi yapmış gibi çalışmalarımı koymak istemişti. ama kız çok rice etti mahcup oldu kızarsan anlayışla karşılarım demişti ben de sorun etmedim. en azından bu arkadaşımın da sormasını isterdim bana. ama karar verdim, o konuyu görüştüğümüzde yine açıcam, onu biraz kızdırıcam "ahaha nasıl inanmışlar ya" diycem, eğer birkez daha aynı sözleri söylerse birkaç çift lafım olucak.

konu başlığını okuyunca benide değersiz hissettiren bir arkadaşım vardı birzamanlar o geldi aklıma.16 yaşlarındaydım çok arkasından koşturdum hep yanımda olsun istedim ama o karşılığı ondan alamadım.çok seviyordum arkadaşımı o beni değil diğer arkadaşlarını tercih etti.ben ağırbaşlı hanım hanım olmam zanedersem ona sıkıcı geldi oda hoppala arkadaşlarının peşinden gitti.çok ağladım üzüldüm ağladım ama sonradan aklım başıma geldi.tamamen arkadaşlık kavramından sildim attım onu.şimdi rahatım.seneler geçmesine rağmen derin yara oluşturdu bende ama onun beni anlamasını, tekrar eskisi gibi olmamızı beklemekten yorulmuştum.artık onu gördüğüm zaman kafamı başka yere çeviriyorum çok üzdü beni onun bana vermediği bende artık ona vermiyorum karşılaştım yerde konuşmayarak.

benim de dostum geliyor aklıma, erkek arkadaşıyla gözlerini bürüyen,şimdiyse benim hayatıma almadığım bunun için tavır trip yapan..çok düştü, çok tuttum. ama sonuç , yok arkdas bazen yanlış insan kavramı cuk oturuyor. hala tavır trip yapıyo, ben de gülüyorum braz buruk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…