arkadaşım boşanıyor!! ve çaresiz...

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nil
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nil

KK Kro
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
8.822
106
363
İzmir
arkadaşlar çok yakın bir arkadaşım boşanmak üzere ay ın 13 ünde mahkemesi var...Allah'tan çocukları yok !

10 yıllık evli ve eşi arkadaşımın babasından ,yani kayın pederinden iş kurmak için 20 milyar borç para almış ve boşanma kararı aldıktan sonra arkadaşıma nafaka ,tazminat vs istemeyeceğine dair bir kağıt imzalatmış,resmi bir kağıtmış.. arkadaşım da o sıra bunu babasının boşanmak yok demesi üzerine kabul etmiş ama dahada fazla dayanamamış..

sorun şu ki,arkadaşımın bu 20 milyarı ve evlilikte edilen malların (araba) %50 paylaşımını istiyor ama görüştüğü avukat o yasadan yararlanamıyorsun demiş...

bilgisi olan var mı ? arkadaşım ne yapabilir..? bu 20 milyarı nasıl geri alabilir...? ne yapması gerekli?

Sitedeki avukatlar konuyu daha iyi bilirler. Ama benim başıma gelin bir olayı anlatayım. Sanırım 2003 yılında çıkan bir kanunla hani eşler notere gidip elde edinilen bütün mallar ortaktır diye sözleşme yapmışlardı. İşte o zaman avukat bir arkadaşıma danışmıştım. Benim babam tarafından bana verilen 2 dairem vardı eşimin bir boşanma anında o dairelerden hak iddia etmesini istemiyordum. Sorduğumda arkadaşım bana eğer noterden sözleşme yaparsanız ortak olur ama sözleşme yapmazsanız kanun çıktıktan sonra edinilen mallar ortak, kanun çıkmadan önceki mallar ise ayrı olur demişti. Genede sitenin hukuk bölümüne yazın avukat arkadaşların cevap vereceğine eminim.

avukatlar konuyu daha iyi bilirler ama henüz boşanma gerçekleşmediyse arkadaşınızın imzaladığı kağıdın hiçbir geçerliliği olduğunu sanmıyorum. tazminat ve nafakaya boşanma sırasında karar verilir, öncesinde imzalanan kağıdın hiçbir geçerliliği olmaz. arkadaşınız kağıdın tehdit ile imzalatıldığını mahkemeye beyan edebilir.
babasının verdiği paraya gelince, eğer para transferi babanın hesabından direk damadın hesabına yapıldıysa bunun için ayrıca dava açılabilir. bir arkadaşımın ayrıldığı eşi arkadaşımın ailesinden birine gönderdiği para için böyle bir dava açtı

avukat arkadaşlara sor canım onlar en iyi cevabı verecektir sana...hayırlısı olsun arkadaşın için ..

evlenıldıgi sure ıtıbarı ıle elde edılen mallar ortak sayılıyo zaten..
ve kayınpederınden alınan borc ıse bunun attıg ımza ıle ılgısı olmaz kı..

Aile hukuku konusunda çok bilgili değilim ancak 2002 yılından sonra herhangi bir mal rejimi seçilmemişse yasal mal rejimi yani edinilmiş mallara ortaklık rejimi geçerli . 2002 yılından önce edinilmiş mallar içinse eski kanun geçerli. Nafaka istemiyorum tazminat istemiyorum gibi talepler feragat anlamını taşısa da henüz doğmamış bir haktan feragat geçerli değildir yani bu hususun hakim huzurunda ileri sürülmesi gerekir. . 20.000 liraya gelince ihtar çekip icra takibi yapacaksınız veya alacak davası açılacak. O evlilikten bağımsız bir borç, verilen para elden verildiyse ortada banka havalesi veya yazılı bir borç ilişkisi yoksa ispat açısından zorluk yaşayabilir. Aile hukuku konusunda bilgili arkadaşlar daha aydınlatıcı olur umarım.

Mallar üzerinde elbette hak talep edebilir de eşinin babasından olduğu paradan onane. Babası oğluna borç para veriyor iş kursun diye. Kadın o paradan hak istiyor. Bu biraz bencilce geldi bana.
ımzalanan kağıdın hiçbir geçerliliği yoktur diye biliyorum bende. Daha önce bizde yaşamıştık ailemizde böyle bir olay hakim kabul etmemişti imzalanan kağıdı.

Umarım kolay atlatır bu dönemi.

Eğer arkadaşınızın imzaladığı kağıt anlaşmalı boşanma için protokolse geçerliliği vardır diye biliyorum...
Çünkü bir arkadaşım da boşanırken böyle bir protokol imzalamıştı... Çocuğun velayetinin annde kalması şartıyla erkeğin malvarlığıla ilgili herhangi bir hak talebim olmayacaktır diye bir kağıt(yani protokol) imzalamıştı. Ve hakim de bu protokol doğrultusunda çocuğun velyetini anneye vermişti ve adamın evi ve arabası da adamda kalmıştı...

YAni o protokolde ne yazıyorsa altına imza atıldıysa kabul edilmiş demektir...
Protokolden vazgeçmek için geçerli bir nedeniniz olmalı, tehditle imzalatılmış olması falan gibi....

Babası oğluna borç para veriyor iş kursun diye. Kadın o paradan hak istiyor. Bu biraz bencilce geldi bana.

siz yanlış anlamışsınız. parayı veren adamın babası değil, boşanmak isteyen bayanın babası. adam damadına veriyor parayı yani.

anlaşmalı boşanma protokolü bile olsa, boşanma henüz gerçekleşmediğine göre bence cayma hakkı mevcuttur. sizin arkadaşınızın durumunda iki taraf da protokole uymak istediklerini mahkeme boyunca da beyan ettikleri için boşanma protokole göre olmuştur.

Protokolden vazgeçme olmaz elbette ancak henüz boşanma söz konusu değilken yani bir hak doğmamışken o haktan vazgeçilmez. Ancak yazdığım gibi aile hukukunda bir uzmana danışmakta fayda var

siz yanlış anlamışsınız. parayı veren adamın babası değil, boşanmak isteyen bayanın babası. adam damadına veriyor parayı yani.

Bikaç kere okuduğum halde hemde :kedi: Özür dilerim arkadaştan. a.s.

arkadaşlar her birinize çok tşk ederim ...bilgileri ona aktardım ...
kendisi çok kaygılı imzaladığı kağıt için ve babasının 20 milyarı için ...
eşi paraya aşırı düşkün bir adam ve yapamayacağı şey yok ...aşırı da kurnaz biri..
şuan medeni bir pozisyonda ayrılıyorlar havasını veriyor arkadaşım eşine ,
bu tür hazırlıklar iinde olduğunu adam bilmiyor ama emin ki,eşi de boş durmuyor!
evliliğinin ilk yıllarında şiddet te görmüş arkadaşım ,hatta eşi dişini kırmış,komşular polis çağırmış vs
arkadaşımın babasından alınan 20.000 tl para elden verilmiş,babası çektiği günün kayıtlarını almış bankadan,
ama işe yayar mı bilemiyoruz tabii... daha kızın anne ve babası tüm bu yaşananları yeni öğreniyor (şiddet ve küfür olaylarını )
birde adam arkadaıma baban boşanmamızı istemiyor,onlara söylemeyelim ,haberleri olmasın ,
biz boşanırız,ama aynı evde yaşamaya devam ederiz onlar anlamaz boşandığımızı diyor ,
arkadaşım da tamam diyor ama ailesine söylüyor tabii,
yani şuan adam boşanacaklarının kızın ailesinin dışında gerçekleşeceğini sanıyor ve arkadaşımda öyle sanmasını istiyor...

Son düzenleme:
canım protokol bile olsa anlaşmalı boşanmak zorunda değil benim bir müvekkilim var adam ev alacaktı almadığı için protokole uymuyor biz de zorlayamıyoruz hakim evi alırsan boşarım git al dedi ama o da zorlayamayacağını biliyor o yüzden problem etmesin doğmamış haktan vazgeçemez

ama o 20 milyar arkadaşının babası ile damat arası borç arkadaşın onu boşanma davasında talep edemez
eve gelince de ev eğer 2002 den önce alınmışsa kimin üstüneyse onun olur o tarihten sonraysa katılım payı talep edecek %50 gene olmuyor

bir de arkadaşının dişini kırması ne zaman oldu eğer bu olaydan sonra boşanmaya kalkışmamışsa yıllar olmuşsa affetmiş sayılıyor doğrudan boşanma nedeni olmaz ama evliliğin sarsıldığına işaret eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…