Arkadaşım Hamile Olduğunu Gizledi

Yakın olduğunuzu düşünüyorsanız yazın WhatsApptan. Bana söylemememin özel bir nedeni mi var , x hanımdan duyunca şaşırdım ,bana söylemedin onlara söyledin benim bir hatamı mı gördün deyin. Zaten umursamadıysa, belli bir nedeni yoksa utanır insan bu sebepten. Riskliyse gebelik söyler. Bende ilk kayıptan sonra 2.de 5 aylık olana kadar söylemiştim , sonra işten ayrılmama rağmen haber vermiştim.
Bayadır yazıp yazmamak arasında gidip geliyorum. Bana özellikle söylemediyse eğer yırtık dondan fırlar gibi yazarsam iyice rahatsız mı olur bilemedim.

Daha önceden sıkıntılı bir hamilelik yaşamışsa insanlar çekiniyor müjde vermeye. Her an sanki bir şey olacak ve tek tek insanlara yine aynı kötü haberi vermek insanları yıpratıyor gerçekten de.

Bende hamileyim daha annem bile bilmiyor hatta oğluma bile söylemedim. Düsüklerim ve kürtajim var söyleyince sonrasinda daha cok strese sokuldum. Oyüzden bu gebeligim saglikla devam ederse 20.haftaya kadar söylemicem cünkü gebeligim riskli.belki arkadasinda öyle birsey yasamistir. Doğuma kadar stresli belirsiz problemli gebeligi olmus olabilir.

Evli değilim ben. Çocuk istiyorum da olmuyor gibi bi durumum da yok yani. bu arkadaşım kayınvalidesini görümcesini falan uzun uzun konuşurdu hep benimle yani baya paylaşırdı pek çok şeyini.
Doğum iznine ayrılmıșsın çok şaşırdım bunca zaman söylememene hayırlı olsun deyin ne diyecek bakalım duruma göre hediyeye katılın. Ama yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyorsa garip yani normal bir şey değil. Sıkıntısı da varsa anlatabilirdi size

Çok yakın arkadassa zaten sık görüşülür ve söylenir zaten. Ama diğer türlü normal arkadaşlara arayıp ben hamileyim demekte bana garip geliyor. Gerçi sizin muhabbetiniz olmuş laf arasında soyleyebilirdi telefonda. Bende çoğu kişiye söylemedim çok değerli olduğundan filan değil. Pandemi zaten evdeyiz. Görüşemiyoruz. Kötü niyet filan değil yani gereksiz geliyor bu sekilde haber vermek.

Merhabalar,
Geçtiğimiz yıllarda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım var iş yerinde. Fakat uzaktan çalışma imkanı verildiğinden beri yaklaşık 8 aydır evden çalışıyoruz. Bu süreçte ben bir iki kez muhabbet etmeye çalıştım telefondan ama arkadaşım kendisi hiç ulaşmadı bana.
Şimdi öğrendim ki doğum iznine çıkmış. Bunu da başkasından öğrendim yine , arkadaşımdan değil. Şok oldum. İnstagrama da bayadır fotoğraf koymuyordu.
Hamileliğini daha gözlerden uzak geçirmek istemesini anlarım ama en azından doğum iznine çıkmadan bir söyleyiverseydi diyorum.
Şimdi iş yerinde bebek hediyesi için para toplandığında katılmam ve tebrik için özel olarak aramamam uygun olur mu?
Sonuçta yedi kat yabancı gibi davranıldı bana.
Her zaman empati yaparak davranilmasi yonündeyim mesela benim durumum cok cok farkli uzun hikaye bende aynisini yapmistim kimseye söylememistim en yakin arkadasima bile korktugu yada skntilı bir surecten gecti belki yada daha farklı şeyler yaşadı kendi içinde bilemeyiz bence bana kalirsa hediyeye de ortak olun ve arayin kutlamak için o size kendini açiķlama ihtiyacı duyarsa nedenini izah eder diye düsünüyorum üzmeyin kendinizide 🤗

Hediyeye ortak olun elbet ama yerinizde olsam özel bir hediye almazdım. İlk 5-6 ay saklanmasını anlarım fakat özel ailevi sorunlarını anlatacak kadar yakın bir arkadaşını bırakın hamilelik haberini vermeye hiç arayıp sormuyorsa kesinlikle özel ilgi göstermem. Demek arkadaşınıza göre o kadar da samimi değilmişsiniz.

Bayadır yazıp yazmamak arasında gidip geliyorum. Bana özellikle söylemediyse eğer yırtık dondan fırlar gibi yazarsam iyice rahatsız mı olur bilemedim.
Sana özellikle söylemediyse veya soğuk davranırsa ilişkini kesersin olur biter. Tebrik etmezmezsin , işe döndüğünde yakın olmazsın. İş yerinde hediyeye katıl , ona katılmazsan dedikodu döner boşuna. Ekstra bir şey yapmazsın. Arada aramışsın söyleyebilirdi.

Yakın arkadaşım bana bu 9 aylık süreçten bir kere bile bahsetmediyse ve beni hiç aramadıysa ne hediye alırım ne de arayıp konuşurum. Herkes nasıl davranırsa öyle karşılık alır

O kadının nasıl bir hamilelik geçirdiğini bilemezsiniz. Kanaması mı oldu, bebek tedavili mi oldu, acaba gebelik tarama testleri iyi mi çıktı kötü mü çıktı? Bilemezsiniz...
Ben hamile olduğumu öğrendiğim andan beri endişeliyim. Nazar falan değil bu arada. Sağlıklı olacak mı, zamanında gelecek mi, eli ayağı düzgün olacak mı? Düzgün bakabilecek miyiz? O kadar kişiye özel bir süreç ki, baba adayları bile işin dışında kalıyor aslında. Bi de ne diyeceksin ki yani, uzaktasın kimse görmüyo herkes kendi hayatında. Herkesi tek tek arayıp hamileyim mi diceksin? Hayat şu an normal akışında değil ki.

ya özetle şu, eğer lohusa halimle bana “niye söylemedin” hesabını soracak babayiğit varsa, buyursun sorsun. Bi daha muhattap almam kendisini. Hayat sizin etrafınızda dönmüyor, kimse bu özel durumunu sizinle paylaşmak zorunda değil.

he yakınlığımızı sorguladım diyosanız da, siz bilirsiniz. Onu sorgulamak hakkınız... bence bu düşüncelerinizden ötürü de karşınızdaki kişinin sorgulamak hakkı.
Ben hamileligim boyunca boyle stresli ve endiseliydim.simdi okadar pismanim ki resmen dogru duzgun tadini cikaramamisim diyorum.Size tavsiyem rahat olmaya calisin.Hayirlisiyls kucaginiza alirsiniz insallah

anneme kv ye 5. ayda söylemiştim

aslında söylemeyecektim de o esnada bir arkadaşımın annesi vefat etti de duygusala bağlayıp söylemiştim

eltim Cuma doğuracakmış Kv pazartesi memlekete gidiyorum diye aradığında söylemişler ondan önceki görüşmelerinde söylememişler

bu durumda arkadaşa ne zaman haber verilir ki

hamile olduğumu bir arkadaşıma söylemiştim, oda hamileydi başka şehirde

iş arkadaşlarım mecburen öğrenmişti

birine de yanlışlıkla yazmıştım ama o yanlışlığın yalan olduğunu düşünmüş olabilir

onun dışında kimseye açıp da ben hamileyim demedim

neden denmeli ki

bir de siz evli misiniz çocuğunuz var mı bilmem de çocuğu olmayan ama evli olan kişilere söylememeyi tercih ederim

belki onlar da istiyor da olmuyor diye düşünürüm

ortak iş yapıyorsa doğum izni zaten iletilir işler paylaşılır ama onun dışında ben alınmam

Seninle paylaşmamış bile ben olsam hediyeye falan katılmam asla aramam da . Seni yok sayan birine neden incelik yapasın ki

Merhabalar,
Geçtiğimiz yıllarda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım var iş yerinde. Fakat uzaktan çalışma imkanı verildiğinden beri yaklaşık 8 aydır evden çalışıyoruz. Bu süreçte ben bir iki kez muhabbet etmeye çalıştım telefondan ama arkadaşım kendisi hiç ulaşmadı bana.
Şimdi öğrendim ki doğum iznine çıkmış. Bunu da başkasından öğrendim yine , arkadaşımdan değil. Şok oldum. İnstagrama da bayadır fotoğraf koymuyordu.
Hamileliğini daha gözlerden uzak geçirmek istemesini anlarım ama en azından doğum iznine çıkmadan bir söyleyiverseydi diyorum.
Şimdi iş yerinde bebek hediyesi için para toplandığında katılmam ve tebrik için özel olarak aramamam uygun olur mu?
Sizinki arkadaş benim öz ablam benden gizlemişti 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 tesadüfen babamın telefonundaki fotolardan görmüştüm 🤣🤣🤣🤣🤣 o da yetmemiş gibi sülaleye “biker beni tebrik etmediiiiğğğğğ” diye dert yanmıştı 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 krize girdim 🤣🤣🤣🤣🤣

bende ilk basta ayni yerde calistigim kiz attigim durum fotosuna kilo almisin kizz hamilemisin yazmis normalde hatrimi sorsa neyse dicem ama bende kocam iyi bakiyo dedim 😂 gicik oldum cunku. oda benden ilk ise basladigimda bosandigini saklamisti evli saniyodum bazen karsilikli oluyo. ama yerinizde olsam ne hediyesi be salla gitsin derim belki sonrasi hic gorusmeyeceksin bile o samimiyeti goremedim

Valla şöyle söyleyeyim.
Samimiyetimin olmadigi ama selamlaşma, arada grup sohbetlerinde şakalaştigim iş arkadaşlarımın bebek hediye parasına ortak oldum.
Olurum yani katılmak ister mısın diye sormaları yeter.

Ama evine bebek görmeye gittiler iş çıkışı ona katılmadım. Şartlarımı zorlamadım.

Sizin samimiyetiniz varmış ama bebek haberini boşverin bir kaç aramanıza karşılık o sizi aramamış hiç.. Bu tek başına tuhaf ve alınmak hakkınız.

Yerinizde olsam içimden geldiği gibi davranır çok umursamazdım.
Zira arkadaşınız umursuza benziyor..

Dusuk riski yoksa, veya ilk 3 ay gectikten sonra hamilelik neden saklanir ben anlamiyorum. Nazardan korkan insanlar oluyor, ama senin cocugun sen dogurup bakacaksin kime ne?
Cok anlam yukleniyor turkiyede bu annelik, dogum, cocuk olaylarina.

Merhabalar,
Aynı durumu bende yaşadım. Pandemiden dolayı birbirimize gidip gelemediğimiz yakın arkadaşım çoçuk istiyordu. Ama olmuyordu.( 1 kızı var 2. yi istiyordu ) meğer hamile kalmış çocuk olmuş 4 aylık ve ben durum güncellemesinden öğrendim şok oldum. Msj attım tebrik ettim ama bana samimi davranmadı. Ben de sildim heryerden. Daha sonra hatasını anladı özür diledi vs. Bende hormonlarına bağladım ve kapattım üzerini. İnsana kendini kötü hissettiriyor böyle durumlar. Hediyeye ortak olun. Aramayın ama msj atın tebrik edin. Sizi kaybetmek istemeyen bi açıklama yapar en azından

Belki nazardan veya yanlış anlamayın sizin için demiyorum o öyle düşünmüş olabilir ama kıskanmanızdan korkmuş olabilir

Akrabamızin ilk çocuğu bir aylıkken düştü . herkeze söylediler.ikinci hamileliğini kimseye söylemediler riskli diye 6 ayda oda düştü, sakliyorsa vardır bir sebebi.ben olsam sormam soramam. hediyesini alır giderim uygun, zaman olursa laf arasında hic duymadik cnm der ağzını ararım.. dan diye sorulmaz..

Dusuk riski yoksa, veya ilk 3 ay gectikten sonra hamilelik neden saklanir ben anlamiyorum. Nazardan korkan insanlar oluyor, ama senin cocugun sen dogurup bakacaksin kime ne?
Cok anlam yukleniyor turkiyede bu annelik, dogum, cocuk olaylarina.
Peki mesela düşük riski varsa bunu herkesle paylaşmalı mı?

Back
X