Arkadaşım Hamile Olduğunu Gizledi

Sizinle paylaşmamasının ne sebebi olabilir? Ya nazarınızın değdiğini düşünüyor. Siz de evlat özlemi içindeyseniz paylaşmamış olabilir. Ya da paylaşmaya değer görmemiş. Yollayın uzay boşluğuna gitsin.

Merhabalar,
Geçtiğimiz yıllarda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım var iş yerinde. Fakat uzaktan çalışma imkanı verildiğinden beri yaklaşık 8 aydır evden çalışıyoruz. Bu süreçte ben bir iki kez muhabbet etmeye çalıştım telefondan ama arkadaşım kendisi hiç ulaşmadı bana.
Şimdi öğrendim ki doğum iznine çıkmış. Bunu da başkasından öğrendim yine , arkadaşımdan değil. Şok oldum. İnstagrama da bayadır fotoğraf koymuyordu.
Hamileliğini daha gözlerden uzak geçirmek istemesini anlarım ama en azından doğum iznine çıkmadan bir söyleyiverseydi diyorum.
Şimdi iş yerinde bebek hediyesi için para toplandığında katılmam ve tebrik için özel olarak aramamam uygun olur mu?
Sonuçta yedi kat yabancı gibi davranıldı bana.
Madem paylaşmadı hediyeye katıl arama bence

Ben de hamile kaldığımda kimseye özel olarak haber vermedim. Zaten pandemi dışarı çıkılmıyor kimseyle görüşmedim e haliyle çoğu kişinin haberi yok. Özel olarak saklamadım tabi ama ne bileyim söyleme ihtiyacı da hissetmedim belki öyle bir şeydir

Sebebi ogrenmeden yargılamak dogru olmaz..belki çok zor günler geçirdi

Yasadim evet. Esimle benim ailelerimiz ve yakin arkadaslarim biliyordu
Çok geçmiş olsun. Umarım sağlıkla kucağınıza almışsınızdır.
Ben eşim ve annem hariç kimseyle paylaşmadım, bir de burada tüp bebek bölümündeki bir arkadaşla -yani beni aslında tanımayan biriyle- paylaştım sadece. Tüp bebek, pozitifi gördük, yoo yoo sevinmeyelim hemen bakalım bhcg 2 katına çıkacak mı dedik, çıktı, yoo sevinmeyelim bakalım kese ve kalp atışı duyucak mıyız dedik, kanamayla beraber hastaneye gittiğimizde kalp atışını duyduk. Doktor da “muhtemelen düşecek” dedi. 20 gün yataktan kalkmamacasına yattım. Allah korudu, düşmedi. Bu sefer de ikili test sonucuna bi bakalım daha sevinmeyelim dedik, o güzel çıktı tam artık sevinelim diyoruz, bu sefer yaş faktörü ve tüp bebek olduğu için nifty test önerdi doktorumuz. Hopp ben nifty için de kan verdim mi... sonucu daha çıkmadı.
Daha ben kendim sevinemedim yani.
Başka bir arkadaşımın rahim yetmezliği var, alttan dikiş atıldı, çocuğu içerde ne kadar tutabilecekler belli değil. Başka bir arkadaşımın 3lü test sonucu iyi çıkmadı, amniyosentez sonucunu bekliyor.
Siz paylaşmayı tercih etmişsiniz ama herkes tercih etmez, bunun da nazarla falan alakası yok. Biz kimiz ki nazar değecek ya bize, hiç orasında değilim. Lafım sırf size değil, genel olarak konuşuyorum. Keşke herkes daha çok kendi hayatıyla ilgilense. Herkes paylaşımcı olmak zorunda değil.

Çok geçmiş olsun. Umarım sağlıkla kucağınıza almışsınızdır.
Ben eşim ve annem hariç kimseyle paylaşmadım, bir de burada tüp bebek bölümündeki bir arkadaşla -yani beni aslında tanımayan biriyle- paylaştım sadece. Tüp bebek, pozitifi gördük, yoo yoo sevinmeyelim hemen bakalım bhcg 2 katına çıkacak mı dedik, çıktı, yoo sevinmeyelim bakalım kese ve kalp atışı duyucak mıyız dedik, kanamayla beraber hastaneye gittiğimizde kalp atışını duyduk. Doktor da “muhtemelen düşecek” dedi. 20 gün yataktan kalkmamacasına yattım. Allah korudu, düşmedi. Bu sefer de ikili test sonucuna bi bakalım daha sevinmeyelim dedik, o güzel çıktı tam artık sevinelim diyoruz, bu sefer yaş faktörü ve tüp bebek olduğu için nifty test önerdi doktorumuz. Hopp ben nifty için de kan verdim mi... sonucu daha çıkmadı.
Daha ben kendim sevinemedim yani.
Başka bir arkadaşımın rahim yetmezliği var, alttan dikiş atıldı, çocuğu içerde ne kadar tutabilecekler belli değil. Başka bir arkadaşımın 3lü test sonucu iyi çıkmadı, amniyosentez sonucunu bekliyor.
Siz paylaşmayı tercih etmişsiniz ama herkes tercih etmez, bunun da nazarla falan alakası yok. Biz kimiz ki nazar değecek ya bize, hiç orasında değilim. Lafım sırf size değil, genel olarak konuşuyorum. Keşke herkes daha çok kendi hayatıyla ilgilense. Herkes paylaşımcı olmak zorunda değil.
Tabi isteyen soyler istemeyen soylemez. Ben ozellikle saklanmasini, soruldugunda soylenmemesini falan mantiksiz buluyorum. Yoksa hamilelik cok dogal bir surec, yayinlamaya da gerek yok gizlemeye de. Zaten karniniz cikinca herkes anlayacak.

Merhabalar,
Geçtiğimiz yıllarda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım var iş yerinde. Fakat uzaktan çalışma imkanı verildiğinden beri yaklaşık 8 aydır evden çalışıyoruz. Bu süreçte ben bir iki kez muhabbet etmeye çalıştım telefondan ama arkadaşım kendisi hiç ulaşmadı bana.
Şimdi öğrendim ki doğum iznine çıkmış. Bunu da başkasından öğrendim yine , arkadaşımdan değil. Şok oldum. İnstagrama da bayadır fotoğraf koymuyordu.
Hamileliğini daha gözlerden uzak geçirmek istemesini anlarım ama en azından doğum iznine çıkmadan bir söyleyiverseydi diyorum.
Şimdi iş yerinde bebek hediyesi için para toplandığında katılmam ve tebrik için özel olarak aramamam uygun olur mu?
Sonuçta yedi kat yabancı gibi davranıldı bana.
Ben cok kırılırdım .Ve bellı ederdım.Irtıbatada gecmezdım.Ne munasebet .

yaklaşık 8 aydır evden çalışıyormuşsunuz, bu 8 ayda bir iki kez muhabbet etmeye çalıştıysanız o sırada neler yaşadığını bilemezsiniz belki de zor bir hamileliği vardı.
ve iş yerinde olsanız o süreçte zaten illa görüşülüp bir haber verilme olur ama 8 aydır görüşmediğiniz için durup dururken ben hamileyim dememiştir belki çok muhabbetiniz olmadıysa sonradan. ya da çok çok yakınsanız ve böyleyse bir sebebi vardır. zaten çok yakın olsanız bence buraya sormak yerine direk kendisine sorardınız bunda sorulmayacak bir şey yok çünkü. demek ki çokta yakın değilmişsiniz.
ama kafaya taktıysanız madem; bence arkadaşınıza sorun, aranızdaki ilişkiyi en iyi siz bilirsiniz. açıklama yapar tatmin olursanız katılın tatmin olmazsanız katılmayın

Söylemek zorunda değil belki sıkıntısı var gebeliğiyle ilgili ben 8 aylıktı aileme söyledim o da mecburiyetten elimden gelse doğunca söylerdim riskli gebeliğim var kimse darılacakmı diye düşünmedim önemli olan benim psikolojim hiç umrumdada değil isteyen istediğini düşünsün arkadaşınızın belki böyle bir durumu vardır bilemezsiniz

Ben hamile olsam uzunca bir süre söylemezdim, karnım belli olunca nasıl olsa herkes anlayacak derdim. Böyle bir hassasiyeti olabilir. Sonuçta sosyal medya hesaplarında da paylaşmamıştır bunu. Ha herkesle paylaşıp bana söylemiyorsa alınırdım gerçekten. Ama kendi adıma ben de söylemezdim :)

Back
X