Arkadaşım hamile ve kaşınıyor..

adya88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2014
492
301
53
37
Arkadaşlar merhaba. Arkadaşım 34 haftalık hamile ve kolestaz tanısı koydular. Elleri ve ayakları felaket derecede kasiniyo. Aranızda bu sorunu yaşayıp çözüm bulan var mi?

Benim kuzenimde aynı oldu kaşımaktan artık kan akıyordu ellerinden ayaklarından doğumdan sonrada bir süre geçmedi kaşıntıları

Nemlendirici sürse devamlı işe yarar belki.

bolbol ılık su ile duş alsın cnm kısa süreli de olsa çözüm sağlar.birde banyo yaparken sabun vs. kullanmasın buda tetikler daha fazla

Tesekkur ederim hanımlar. İleticem arkadaşıma Baya zir durumda. DDiğer bebeğini de böyle kaybetti. Dokuz aylıkken

sürekli krem falan sürsün.. bende kanatıyordum kaşınırken çok fena bir durum ..

doktor tedavı baslatmıstır
bendede oldu
cildiye uzmanıda bunun için kremler verdı ve baharatlı seyler yeme , hergun yıkanma dedı

Bende yasadim ve erken dogum yaptim.neden 9.aya kadar beklettiler ilk bebegi anlamadim.surekli kontrol altinda tutulmali arkadasiniz.tahlil sonuclari ne durumda.kotuye gitme varsa hic beklemeden doguma alinmali...cunku normal bi durum degil.anne ve bebegin hayati tehlikeye giriyo. ..

Acielen doktora gorunmeli arkadasiniz.
Cunku karacigeri zararli bir asit salgiliyor bu yuzden kasiniyor ve daha onemlisi bu bebege de zarar veriyor.
Tedavi oluyor zaten. Fakat bunun azalmasi hiçbbisey yapmamış doktoru. Takip edecekmiş zaten doğuma kadar

E="yegaaa, post: 43425054, member: 492273"]Bende yasadim ve erken dogum yaptim.neden 9.aya kadar beklettiler ilk bebegi anlamadim.surekli kontrol altinda tutulmali arkadasiniz.tahlil sonuclari ne durumda.kotuye gitme varsa hic beklemeden doguma alinmali...cunku normal bi durum degil.anne ve bebegin hayati tehlikeye giriyo. ..[/QUOTE]
Yüksek karaciğer değerleri Kontrol aaltın da. Yüksek değerler. Erken doğum olabilir. Demiş doktor

Tedavi oluyor zaten. Fakat bunun azalmasi hiçbbisey yapmamış doktoru. Takip edecekmiş zaten doğuma kadar

Oyleyse baska bir doktora daha gorunmeli.
Yaklasik 8 aylik olmus bebegi dogumla alabilirler bile, kontrol altina alinamazsa.
Bir arkadasimizin daha basina gelmisti ve doktor bunu cok onemsemisti.

Allah sifa versin, bagislasin.
Bunca emegi bosa cikarmasin insallah.

Cok cok zor bir durum. Ilaclar fayda etmiyo bir turlu. Dogumdan sonra kendiliginden geciyor. Biraz daha sabir canm

normalde 37 haftaya eristiginde dogum yaptiriliyor.
40 a kadar beklemesin baska doktora gorunsun.

Yüksek karaciğer değerleri Kontrol aaltın da. Yüksek değerler. Erken doğum olabilir. Demiş doktor[/QUOTE]
Mecburen erken dogum olcak 36 haftalik falan olunca.benimdr oyle oldu sonuclarim iyice kotu cikinca daha fazla beklemeden normal dogum yaptirdilar.aslinda bu her hamilede olan bi durum demisti doktorum bana.tabi kimisi fazla etkilendigi icin hissediyo kimisi hic farkinda bile olmuyo.tamamen hamilelikle ilgili bi durum yani.dogum yapildiktan sonra tamamen geciyo. Benimki oyle olmustu.simdi tereddute dustum bende.2.ci Bebegimizi istiyoruz .ayni seyleri yasarmiyim diye korkuyorum.tekrar ayni seyleri yasamak istemiyorum offff....

Yaşarsınız büyük ihtimal. Arkadaşım bunu ikinci sefer yaşıyor diğerini dokuz aylıkkenkaybetti. FFarkına vvaramadığı sorununun. Aynen sizin gibi tereddütlü hamile kaldı

Bende yasadim ayni durumu. Doktorum haftalık kontrollere cagiriyordu beni. Her gittigimde nst ile kalp atislari takip
ediliyordu, hatta doktorum her yemek yedikten bir saat sonra bebegimin hareketlerini sayip yazmami eger bir gün onceye göre azalma olursa hemen gelmemi istemişti. Bu yüzden ben haftada 2 bazen 3 kere bile gidiyordum kontrole. 37. haftayi doldurdugumuz gunde normal dogumla dünyaya geldi kizim cok şükür. Ilk bebeginide bu yüzden kaybetmis madem lütfen daha ilgili bir doktor bulsun arkadasiniz. Ihmale gelmez çok önemli bir durum. Inşallah sağlıkla kucagina alir yavrusunu.

Yaşarsınız büyük ihtimal. Arkadaşım bunu ikinci sefer yaşıyor diğerini dokuz aylıkkenkaybetti. FFarkına vvaramadığı sorununun. Aynen sizin gibi tereddütlü hamile kaldı
Farkina varamadi derken doktor ihmalimi? Doktormu anlamadi?

Bende mantar olmuştu. Kremle geçti. Ama doğum sonrası el ve ayaklarımda bir kaşıntı başlamıştı ki Allah kimselere vermesin. Bildiğin param parça oluyordu her yerim. Gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı yinede geçmedi. En son bıraktım kendi kendine geçti. Çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…