Arkadaşım Hamileliğini Bizden Saklamış

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
46
Merhaba hanımlar. Bir konuda yorumlariniza ihtiyacım var. Eşimin bir arkadaşı var bizden sonra evlendiler. Kimseye zararı olmayan insanlar. Evlendikten sonra ben de eşiyle arkadaş oldum ve samimiyizdir. Benim iki düşüğüm oldu. Bir kez zorunlu kürtaj oldum. İki kez de histeroskopi oldum. Anlayacağınız bebek yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşın ise 10 aylık bir bebeği var. Malum ramazan olduğu için iftara davet etmişlerdi bizi. Bir baktım x in karnı şiş. Hamile misin diye sordum 7 aylık demesin mi. Ben şok oldum. Neden bu vakte kadar hiç soylemedin dedim. O da cevap olarak Allah sana da nasip etsin dedi. Çok üzüldüm. Hamile olmasına değil ama bunu bizden saklanmalarına. Eşim biz uzulmeyelim diyedir diyor ama böyle birşey ne kadar saklanabilir ki. O günden beri içimde birşeyler koptu. Sogudum onlardan. Siz olsaniz ne düşünürdünüz?
Bu arada Hamileliğini hiç mi anlamadin diye sorabilirsiniz. 7 ayda sadece 4 kilo almış arkadaş.

Mümkün değil bu kadar ilerlemiş bir hamileliği saklamak. Siz dikkat etmemişsiniz fazla.

siz uzulmeyın dıye soylemıs olabılır şöylekı
benım komsum aynı zamanda akrabam , hamıle oldugumu soylemedım...
okadar cok cocuk ıstıyorlar kı cocukları olmadı, ona sevınmek hamıleyım demeye utandım hakkım yokmus gıbı hıssettım, nazar mevzusu falan degıl ...
ogrendı hamıle oldugumu allahım sana da versın cok dua edıyorum kımseyle paylasmadım yanlıs anlama dedım hıc de kırılmadı hatta ıykıde soylememıssın nazar deeger allah korusun ne olcak canım buna kırılır mı hıc ınsan bıseye ıhtıyacın olursa soyle dedı...
anlatabıldım mı

art niyet aramaya gerek yok belki öğrendiği zaman sen hamilelikle ilgili kötü günler geçiriyordun..kendince seni üzmemek istemiş..

siz uzulmeyın dıye soylemıs olabılır şöylekı
benım komsum aynı zamanda akrabam , hamıle oldugumu soylemedım...
okadar cok cocuk ıstıyorlar kı cocukları olmadı, ona sevınmek hamıleyım demeye utandım hakkım yokmus gıbı hıssettım, nazar mevzusu falan degıl ...
ogrendı hamıle oldugumu allahım sana da versın cok dua edıyorum kımseyle paylasmadım yanlıs anlama dedım hıc de kırılmadı hatta ıykıde soylememıssın nazar deeger allah korusun ne olcak canım buna kırılır mı hıc ınsan bıseye ıhtıyacın olursa soyle dedı...
anlatabıldım mı

Elbette anladım. Ama kendimi anlayamıyorum sanırım. Boyle dusunmustur doğru. Ama 7 aydan bahsediyoruz. Ne zamana kadar saklanabilir ki. Doğru olan bizi şaşırtmak yerine bir laf arasinda söyleyebilirlerdi. En azından ben de evlerine bilerek gider ve bana acindigini düşünmezdim.

Benim memlekette bir abim var. Bi ariyordu ki yengem dogum yapmis. Daha hamile oldugunu bile bilmeden doğumunu ogreniyorduk. :KK70::KK70:

Hic de umursamiyorduk. Oturup neden bunun icin dert yaniyorsunuz anlamis degilim. Ki size soylemek zorunda da degil.

Allah size de hayirli saglikli evlatlar nasip eder insallah tez vakitte.

Bi de 10 aylik cocugu varken 7 aylik hamile mi?? :eek::eek:

Tatlım senin o sıkıntılı durumunu bildiği için saklamak istemişlerdir... Bence nazar değer durumu değil, haklıdın 7 aylık olana kadar belirtebilirlerdş belki ama çekinmişte olabilirler sanırım...
Benimde tek düşüğüm var şuan ve bende hamile kalırsam inş 3-4 aylık olana kadar kimseyle paylaşmay düşünmüyorum çünkü oan kötü şeyler yasayan olabilir. Kötü gözle bakan olabilir...

Bebegi olmayan arkadaslar fazla pimpirikli bu konularda kusura bakmayin millet nerden yaklasacagini sasiriyor soylese soyledi olur, cok bahsediyor olur kirilir soylemese sakladi olur ..millet sizin icinizi ne bilsin yani herseyden nem kapiyorsunuz
Cidden insan denen varlik biyerden sonra cekilmiyor Allah yardim etsin sizede yani

Bazen insanlar fazla ince düşünelim derken, ne yapacaklarını kestiremeyebiliyorlar. İyi niyetli insanlar olduklarına inanıyorsanız, durum bundan ibarettir. Yani size ne zaman ne şekilde söylemeleri gerektiğini, kötü hissedip hissetmeyeceğinizi bilememişlerdir. Bu kadar çok düşünmelerine gerek yoktu ama neticede onlar da insan, her şeyi doğru yapacaklar diye bir şey yok ama bu da kötü niyetli olduklarını göstermez.

Bebegi olmayan arkadaslar fazla pimpirikli bu konularda kusura bakmayin millet nerden yaklasacagini sasiriyor soylese soyledi olur, cok bahsediyor olur kirilir soylemese sakladi olur ..millet sizin icinizi ne bilsin yani herseyden nem kapiyorsunuz
Cidden insan denen varlik biyerden sonra cekilmiyor Allah yardim etsin sizede yani

Amin. Size de sivri arkadaşım.

Üzülebileceğini düşünmüş olabilir çok takma Allah hayırlısıyla isteyen herkese çocuk nasip etsin.

Merhaba hanımlar. Bir konuda yorumlariniza ihtiyacım var. Eşimin bir arkadaşı var bizden sonra evlendiler. Kimseye zararı olmayan insanlar. Evlendikten sonra ben de eşiyle arkadaş oldum ve samimiyizdir. Benim iki düşüğüm oldu. Bir kez zorunlu kürtaj oldum. İki kez de histeroskopi oldum. Anlayacağınız bebek yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşın ise 10 aylık bir bebeği var. Malum ramazan olduğu için iftara davet etmişlerdi bizi. Bir baktım x in karnı şiş. Hamile misin diye sordum 7 aylık demesin mi. Ben şok oldum. Neden bu vakte kadar hiç soylemedin dedim. O da cevap olarak Allah sana da nasip etsin dedi. Çok üzüldüm. Hamile olmasına değil ama bunu bizden saklanmalarına. Eşim biz uzulmeyelim diyedir diyor ama böyle birşey ne kadar saklanabilir ki. O günden beri içimde birşeyler koptu. Sogudum onlardan. Siz olsaniz ne düşünürdünüz?
Bu arada Hamileliğini hiç mi anlamadin diye sorabilirsiniz. 7 ayda sadece 4 kilo almış arkadaş.
üzülme diyedir şimdi ben düşündüm
ben de arkadaşınız gibi yapardım
hiç 2 düşük yapmış insana ben hamileyim denir mi üzülürsünüz ki onlar daha sonra evlendi hamile ben olmadım daha diye(herkesin kısmeti zamanı ama öyle düşünürsünüz biliyırum)
elbet öğrenirsiniz diye düşünmüştür

bravo valla iyi saklamış,samimiyiz diyorsunuz saklaması tuhaf,nasıl olsa duyulcaktı,kırılmakta haklısın bence,allah inş tez zamanda sanada nasip eder

Elbette anladım. Ama kendimi anlayamıyorum sanırım. Boyle dusunmustur doğru. Ama 7 aydan bahsediyoruz. Ne zamana kadar saklanabilir ki. Doğru olan bizi şaşırtmak yerine bir laf arasinda söyleyebilirlerdi. En azından ben de evlerine bilerek gider ve bana acindigini düşünmezdim.

Daha önce kötü tecrübeler görmüş ve yaşamış insanlar , bebeklerinin sağlıklı olduğunu öğrenene kadar söylememeyi seçiyorlar. Bunda şaşılacak bir durum görmüyorum.

Yakın çevremizde bir arkadaşımız daha ilk günden tüm çevresiyle hamileliğini paylaştı , hepimiz adına çok sevindik. Hatta o zaman başka bir arkadaşımız keşke bu kadar erken söylemeseydi , bebeğin tutunmasını bekleseydi demişti.

Maalesef gebeliği sonlandırmak zorunda kaldılar bebeğin sağlık sorunları nedeniyle. Sonraki hamileliğinde 1-2 kişi hariç kimseye söylemedi. Bebeğini ultrasonda görene dek bekledi.

Arkadaşınız da ilk başta bu süreyi beklemiş olabilir. Sonrasında siz hastane durumlarınızı anlatırken "ben de yeniden hamileyim " demek istememiştir. Nispet yapar gibi gözükmek , sizi kırmak istememiştir.

İnşallah tez vakitte Allah size ve tüm isteyenlere nasip etsin.

burada bile pek çok konu açıldı,hamileleri görmek,hamile haberleri duymak istemiyorum diye,muhtemelen sen sıkıntı yaşarken dile getirmek istememiştir.bir de daha bebeği küçükken hamile kalınca da hemen söyleyemiyor insanlar.:KK66:

X