Arkadaşım için yardımlarınızı rica ediyorum...

heycir

adige
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2007
167
2
96
42
İstanbul
:çok üzgünüm:fisfisfiskızlar merhaba
benim bir arkadaşım çok fena madur kaldı bi bilginiz vardır muhakkak ne yapmamız gerek bizi yönlendirebilecek birileri varsa çok dua ederiz.

şimdi bu kızcağız annelik parası almak için gününü doldurana kadar satış temsilciliği yaptı karnı burnunda kapı kapı gezdi garibim.ihtiyaçtan malesef.izine çıkma vakti geldiğinde aldı raporunu verdi bölge müdürümüze...bende ordaydım.şimdide kızın parasını vermiorlarmış.raporu bildirmemişler.şimdi bütün yetkililer raporu sallıor kız zor durumda.biz bunları nereye şikayetedelim ne yapalımda hakkımızı arayalım bi bilen varmı acaba

değerli fikirlerinizi beklioruz.... :çok üzgünüm:

Yazik günah be, ne serefsiz insanlar var su dünyada!

Benim bir bilgim yok canim, keske olsada yardimda bulunabilsem, insallah yardimci olacak birileri cikar.

işlerini o kadar iyi biliorlar ki senede bitio :( yazik yaaaa o kadar uğraş analık parası için çalış diren
şimdide yetkili sallıo rapor yok dieee
iş mahkemesini bi sölim bakalım

Canım hakkınızı sonuna kadar arayın gerekirse mahkemeye bile verin.Çok üzgünüm çoook

nekadar insafsız insanlar var yaaa,
bi elemanın alacağı paraya tenezzül ediyorlor ş....:mymeka:
bencede hemen dava açsın arkadaşın,
emeğini arasın hakkını alsın yazık günah yaakötükedihüso

Çalıştığı şirket kurumsal bir yerse, şikayet etmek için, internette siteler var.
Anında cevap verip, yönlendirme yapıyorlar.
İnternetten bir araştırma yapabilirsin.

ahh ahh vakti zamanında çocuğuda emziriyorum iki aylık çocuğu bırakıp, emzirme saatime denk getirip, iş yerimdende izin alıp.. ssk da ne çok koşturdum anlatamam.

verdikleri 1,300 tl için git gel 6-7 kez yaptım. benim evim ssk bölge müdürlüğüne arabayla 45 dk mesafede beni oradan sağlık müdürlüğüne, hastaneye, muhasebeye yollayıp durdular. gez gez durdum anlıyacağınız. eğer paramı alamasaydım dava edicektim bende. orada bir bey yönlendirdi halletti sağolsun. tanımam etmem iyi gününe denk geldi. gerçi beni süründürende o adamdı ya neyse.
sağlık müdürlüğüne gittim orda bana diyor ki beyfendi bu evrak geçerli, ssk bölge müdürlüğü geçmez diyor.. iki arada kalmıştım. Allah bildiği gibi yapsın bu zihniyeti adamlar sanki cebinden veriyor şu sistem düzelmedikçe çok hakkımızı ararız.

çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına şikayet ediceksiniz o zaman çok araştırmıştım.

Sigortalının 30 günden az çalıştığını gösteren bilgi ve belgelerin kuruma verilmemesi veya verilen bilgi ve belgelerin kurumca geçerli sayılmaması halınde otuz günden az bildirilen sürelere ait pirimler kurumca resen tahakkuk ettirilerek tahsil edilir.
Bu şu anlama geliyor canım işveren her ne sebeple olursa olsun bir işçi eğer rapor aldıysa ssk ya kendi bildirmek zorunda sskya işçinin bir adet rapor fotokopisi + eksik gün bildirimini gösteren dilekçeyle beraber müracatı gerekli yoksa işverene ssk ceza tahhakkuk ettirir sonuçta arkadasının elinde bir rapor var eğer bunu bildirmemişse işverenin sorumsuzluğudur arkadasının değil gidip ssk dan 56 gün sonunda rapor parasını alabilir

canim hemen taze edindigim bilgiyi vereyim. raporu yoksa da devlet dogum sonrasi 8 haftalik parasini oduyor. rapor, dogum oncesi 8 haftalik parayi almak icin gerekli.
konuyla ilgili haberi suradan okuyabilirsiniz: tumgazeteler

arkadaşının önce çalışma bakanlığına başvurması gerekir.bildiğim kadarıyla ankara dışındaki yerlerde bu eski adı iş ve işçi bulma kurumu olan yeni adı türkiye iş kurumu olan kuruma başvuru şeklinde oluyor.onlar çalıştığın yere ihtar çekiyorlar. bu da işe yaramazsa sen bu ihtarla beraber iş mahkemesinde dava açıyorsun

Back
X