arkadasım neden böyle davranıyor olabilir.

serapakel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
205
4
46
İzmir
Benim liseden beri tanışık oldugum ve cok sevdiğim bir arkadaşım var. Yaklaşık 5 senedir arkadaşız. Arkadasımın beni kıskandıgını düşünüyorum. Ama bunu cok yanlıs buluyorum. Hatta son zamanlara kadar farketmemiştim bile bu durumu bana da kardeşi söyledi. Bir yere gittiğimizde benim umrumda olmadıgı halde erkeklerin ona daha cok baktıgını söyledi. Kıyafet denesek afra tafra yaptı hep olmadı yakışmıyor sana diye. Ev işlerinde de hep beni eziyormuş. Ben maşallah cok güzel yemek yaparım ve cok titizimdir her gün siler süpürürüm etrafı. Tabi kendime bu özelliklerim henüz evlenmeyi hiç düşünmüyorum. Ama beni çok kötülüyor ''yapamıyorsun kimse almayacak seni'' diyor. Bunu sevgilimin yanında bile dedi ''*** ile evlenirsen yandın valla aç kalırsın evi *** götürür'' dedi resmen.

Ben ona yardımcı olmak istiyorum cunku bu yaptıkları beni sevmemesinden dolayı değil biliyorum beni cok sevdiğini, etrafınca hor görüldüğü için böyle bir tepki veriyor diye düşünüyorum.

hayatıyla ilgili de cok yanlıs kararlar veriyor. Okulunu okuyup ayakları üzerinde duracağına serseri tiplerle vakit geçiriyor onlarla nişanlanacağını söylüyor.

Arkadaşın düpedüz seni çekemiyor. Seni sevdiğinden eminsen psikolojik sorunları var demektir. Sevgilinin yanında da böyle davrandığını söylemişsin. Seni küçük düşürmeye ne hakkı var ? Bu nasıl sevgi anlamadım ben. Bence sen bu kıza güvenme

arkadaşınızın sevgi açlığı var,ilgiye şefkate ihtiyacı var,istediklerini alamıyor,yapamıyorda olabilir..üzerindeki baskıyı sizde çıkartıyor..ayrıca arkadaşınızın kardeşide kardeş değil sanki düşmanı..sizi rahatsız ediyorsa,mutsuzluğunuza sebebiyet veriyorsa görüşmeyin eğer arkadaşınızın sizinlebirlikte güzel günler geçireceğinize inanıyorsanız sevginizi daha çok belli edin..

arkadaşın seni çekemiyor. benim de böyle bi arkadaşım vardı ve herkesle de aramı açmaya çalışıyordu. bence onunla ilişkiyi kes tamamen, kesemiyorsan bile samimi olma. sana zarar vermesine izin verme

Beni çekememesi için bir sebep yok oysa ikimiz de kendimizce güzel kızlarız marifetliyiz falan. Ama özellikle erkekler konusunda yapıyor bana bu baskıyı. Sanki hepsini elinden çekip alacakmışım gibi. Ama ne zaman ihtiyacım olsa gelir yardıma işini gücünü bırakıp yani sevmese yapmaz ki. Bir de depresyondaydı o 2 yıl önce ilaç falan kullandı ama ne alaka diyorum depresyonla. Ay kafam durdu vallahi

Arkadaşının neden böyle davrandığını kendin cevaplamışsın zaten. :s

Çekememek olarak bakma o zaman,senin yerinde olmak istiyor. Seni seviyor ama bi yandan senin gibi olmakta istiyor. Bazen kıskançlığı tutuyor bence bu nedenle...

Kardeşi de direk söylemedi aslında seni kıskanıyor diye. Sadece durumu sezdi sana tuhaf davranıyor eskisi gibi değil dedi. Ben de sizin gibi düşündüm. Etrafında pek az arkadası var ve en yakını da benim, bu yüzden bana böyle davranması mantıklı geldi cünkü başkalarıyla pek sorunu yok.

bence bu arkadaşı değiştirmenin zamanı gelmiş, boşver ablalık, kardeşlik yapmayı falan bu devirde verdiğin emeğin karşılığını almak çok zor malesef, vakit kaybı, üzüntü kaynağı olur sadece

arkadaşın seni çekemiyor. benim de böyle bi arkadaşım vardı ve herkesle de aramı açmaya çalışıyordu. bence onunla ilişkiyi kes tamamen, kesemiyorsan bile samimi olma. sana zarar vermesine izin verme

keşke o kadar kolay olsa. Beni sevmediğini düşünsem inanın bir dakika düşünmez veda ederdim.

arkadaşınla arana mesafe koy senin bir açığını bulmaya çalışması, seni ezmesi kendinden üst görmesi bir arkadaşa yakışacak hareketler değil psikolojisi ne olursa olsun .arkadaşlık dostluk bu değil .serseri kişilerle oturup kalkması senin başına da iş açabilir

erkek arkadaş,eş,arkadaş olsa değiştirirdim ama can dostum dediğim insana yapamıyorum malesef. Bazı sorunları var yardımcı olmak istiyorum. Bu durum beni sevmediği için değil buna eminim.

sorunu daha da karmaşık yapıyorum ama arkadaşımın bu arkadasları başıma iş açamaz cunku başka şehirdeler. İnternette cok vakit geçiriyor.

erkek arkadaş,eş,arkadaş olsa değiştirirdim ama can dostum dediğim insana yapamıyorum malesef. Bazı sorunları var yardımcı olmak istiyorum. Bu durum beni sevmediği için değil buna eminim.

sanırım yirmili yaşların başındasın, insanlar yıllar geçtikçe değişiyor malesef, karı kocalar bile fikir ve düşünce ayrılıkları yüzünden ayrılıyor, seni sevip sevmemesi değil ki konu, konu arkadaşlık edip edememeniz, ki artık edemiyorsunuz
tercih meselesi tabii, bilmiyorum herhalde ben yaşım gereği vakit kaybı olarak görürdüm, hayat kısa

Son düzenleme:

evet haklısınız. Ama yaşayarak göreceğim bazı seyleri. Arkadaşımı öylece bırakamam ki şuan.

"Ben ona yardımcı olmak istiyorum cunku bu yaptıkları beni sevmemesinden dolayı değil biliyorum beni cok sevdiğini" bu cümleniz çok hoşuma gitti :) bence senin gibi bir arkadaşı olduğu için çok şanslı :) hala onun iyiliğini düşünüyorsun.dostluk budur bence :)

Hala "arkadaş" sıfatını mı kullanıyorsun bu insana karşı?
Yani böyle dostun varsa düşmana ihtiyacın yok diye düşünüyorum.
Arkadaş dediğin, seni kıskanmaz, derdini dinler, sen mutsuz olduğunda seni mutlu etmeye çalışır, senin mutluluğun için elinden geleni yapar.
Ben böyle bir insana "arkadaş" demezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…