arkadaşım neden böyle?

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
83
Merhaba kızlar,

Bir arkadaşım var, genel olarak zararsız da olsa biraz fesat biri. Ama bayadır ilgimi çeken bir huyu var.

Hayatındaki ciddi olayları bana en son söylüyor. Yakın arkadaşım diyebilirim. Nerdeyse hergün birbirimizi ararız, sık görüşürüz, evlerimiz yakın sayılır. Yani samimiyette sıkıntı yok.

Mesela geçen yıl ev aldılar, söylemedi taa taşınınca haberim oldu. Hamilelik için 1 yıl tedavi görmüş, haberim olmadı, hamile kalınca da baya geç söyledi. Eşi iş kurmuş yine haberimiz olmadı, iş tamamen rayına oturunca söyledi.

Hayır ben mi yanlış düşünüyorum anlamıyorum, gönül koymakta haksız mıyım? 5-6 yıllık arkadaşım ve sorunlarını, sıkıntılarını, sırlarını anlatıyor. Dertleşmeye gelince gayet açık. Ama iyi ve güzel gelişmeler hep yapılıp tamamen oturunca söyleniyor. Ne ki bu şimdi?

Nazar degmesin diye ben de cok seyimi soylemem arkadaslarima
Ama arkadasiniz biraz abartmis nasil icinde tutuyor soylemeden valla cok sabirliymis baksana nakis gibi islemis

Oda sizin fesat olduğunuzu dusunuyordur. Nazar değdirmeyin diye olabilir

Allah Allah sizi fesat gordu de nazar degdirir diyemi hemen soylemiyor yanlis anlamayin siz oyle degilsiniz tabiki..

İyi de benim durumum zaten ondan daha iyi açıkçası. Her zaman diyor, sen şanslısın diye. Hatta bir keresinde bir ben böyle zorluk yaşıyorum, sen tık diye kondun birçok şeye diye ağladı. Bir ortak arkadaş vasıtasıyla tanıştık, ona da söylemiyor. Konuşmalardan anlıyorum.

Ben nasıl davranayım ki

Bazen karşı tarafla ilgili bişeyler hissederiz fesatlik ya da başka bir duygu. Başkalarına karşı dile getirsek tam anlaşılmaz. Ama biz anliyoruzdur işte. Öyle bir durum sizinki. ne tuhaf anlattım ulan

Gunahini almayayim ama sizi kıskanıyor gibi geldi bana.

Belki de... Ben anlatırım herşeyimi. Arkadaşlık da budur zaten..

Bazıları sırf sırlarını anlatmak, rahatlamak için karşısındakini arkadaş olarak düşünüyorlar. Sırlarını paylaştığı gibi, iyi ve kötü haberleri de sizinle paylaşması gerekir bence.

o zaman kendiyle ilgili sorunlari var diyelim.mesela is kurmuslar rahata ermeden soylemeyelim bebek konusunda ne olur ne olmaz biraz zaman gecsin oyle soyleyelim gibi dusunuyor dusunce yapisi oyle bence siz biraz sitem edip hep en son duyuyorum diyebilirsiniz..

Nazar degmesin diye ben de cok seyimi soylemem arkadaslarima
Ama arkadasiniz biraz abartmis nasil icinde tutuyor soylemeden valla cok sabirliymis baksana nakis gibi islemis

Ya benim hayatım zaten daha iyi ona göre... Ben neden kıskanayım veya nazar edeyim? Aksine mutlu olurum.

Yani ben de buna hayret ediyorum. Mesela hamile ve yüzüme baka baka bunu gizleyebiliyor

Bence de öyle. Hayatındaki en büyük sırları bile anlatıyor ama iyi şeyler yok. Buna içerliyorum ben de.

Hiç bilmiyorum... Zaten sezinliyordum bunu ama bana anlatmamasında sebep değil gibi bu. Daha çok anlatması lazım değil mi?
Hamilelik için tedavi görmesini anlatmaz. Eğer siz kendiliginden hamile kaldiysaniz bunu kiskanmis olabilir. Eşinin is kurmasını anlatmaz. Belki olmaz bi terslik çıkar da rezil olmayalım diye. Ben mi çok art niyetliyim ama bana böyle geldi sanki.

Tabi ki o da olabilir. Ama ne bileyim 5 aylıkken söyledi hamile olduğunu. Ben yine de tutamazdım bu kadar. Zaten ben de anlatmayacağım artık ona.

Ya benim hayatım zaten daha iyi ona göre... Ben neden kıskanayım veya nazar edeyim? Aksine mutlu olurum.

Yani ben de buna hayret ediyorum. Mesela hamile ve yüzüme baka baka bunu gizleyebiliyor
Sizin durumunuz daha iyiyse arkadasiniz biraz garantici o zaman kesin bir sey olmadan soylemek istemiyordur.
Kotu bir niyeti oldugunu sanmiyorum ama sabrina hayran kaldim gercekten.

Evet olabilir, anlatmayabilir tabi ki. Ama samimiyet olunca ne bileyim. Eşi diyelim işi batırdı, ben onu küçümseyecek miyim veya tedavi cevap vermedi. Ayy senin bebeğin olmuyooo falan mı yapacağım yani? Asla da kalp kırmayan biriyim elimden geldiğince...

Bilemedim.

Bazı insanlar dert anlatmak için diğer insanları yanında tutar. Gerçek dostluk, arkadaşlık kıskançlıktan uzak olur. Bence bu insan sizin arkadaşınız değil. Ya da en azından onun için arkadaş değil, dert tahtasısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…