Arkadaşım sizcede biraz fazla gaddar değil mi ??

busbusden

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2025
1
-4
1
25
Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bişey sormak istiyorum kız arkadaşım tek yaşıyor bende ona dün misafirliğe gittim yatıya sabah kahvaltılık birşeyler almak için markete çıktık arkadaşımın evinin yanında erkek çocuk yurdu var yetimhane yani neyse 2 tane erkek çocuğu önce saat sordu bize sonra arkadaşıma abla yurt çocuğuyuz marketten birşeyler alırmısın dedi ben tamam diycektim arkadaşım önümü kesti paramız yok çocuklar dedi bende arkadaşıma kızdım yazık günah dedim oda bana - kızım ben burda tek yaşıyorum bunları alıştırmaya gelmez bı alışırlarsa daha başımdan atamam kınamıyorum daha bizimde hikayemiz bitmedi ama bu yaş 15 16 yaş erkek çocukları canavar artık insan korkuyor bide paranın olduğunu görürlerse tamam . Kız yurdu olsa genç bı kız istese alırım kızdır sonuçta Orkid özel bişey ihtiyacı olur o farklı ama aman aman ben yardımımı uzaktan gozukmeden yaparım dedi . Sizcede bu biraz fazla gaddarlık değil mi 15 yaşındaki bı cocuk yicekmi sanki bizi yanlış mı düşünüyorum ben

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim bişey sormak istiyorum kız arkadaşım tek yaşıyor bende ona dün misafirliğe gittim yatıya sabah kahvaltılık birşeyler almak için markete çıktık arkadaşımın evinin yanında erkek çocuk yurdu var yetimhane yani neyse 2 tane erkek çocuğu önce saat sordu bize sonra arkadaşıma abla yurt çocuğuyuz marketten birşeyler alırmısın dedi ben tamam diycektim arkadaşım önümü kesti paramız yok çocuklar dedi bende arkadaşıma kızdım yazık günah dedim oda bana - kızım ben burda tek yaşıyorum bunları alıştırmaya gelmez bı alışırlarsa daha başımdan atamam kınamıyorum daha bizimde hikayemiz bitmedi ama bu yaş 15 16 yaş erkek çocukları canavar artık insan korkuyor bide paranın olduğunu görürlerse tamam . Kız yurdu olsa genç bı kız istese alırım kızdır sonuçta Orkid özel bişey ihtiyacı olur o farklı ama aman aman ben yardımımı uzaktan gozukmeden yaparım dedi . Sizcede bu biraz fazla gaddarlık değil mi 15 yaşındaki bı cocuk yicekmi sanki bizi yanlış mı düşünüyorum ben
Yanlış düşünüyorsunuz, arkadaşınız haklı. Devlet yurdunda da çocukların tüm ihtiyaçları karşılanıyor ayrıca. Kız öğrenci yurdu da olsa para verme vb davranışlar sergilenilmemeli.

Gaddarlık göremedim. Kimsenin ihtiyacını karşılamak zorunda değil. Kaldı ki 15-16 yaşında ki ergenler arkadaşınız dediği gibi çok tehlikeli olabiliyor. Siz bence gereksiz fazla iyi niyetlisiniz. Yetiştirme yurdun da olmayıp kırmızı ışıkta ki çocuklarda aynı yaş grubu birisi yurtta diğeri sokakta kalıyor.

Gaddarlık değil bence, gerekli yardımı da gerektiğinde yaptığını söylemiş size zaten. Böyle düşünmemeniz için izahta da bulunmuş..
Siz olaya çok duygusal bakmışsınız.

15 yaşında çocuklar birbirini öldürüyor. Kız korkmakta haklı.

Böyle yaparak iyilik etmiyorsunuz öncelikle. Kendinizi tatmin ediyorsunuz. Çocukları dilenciliğe ve kolay paraya alıştırıyorsunuz iyilik etmiş gibi kendinizi tatmin ediyorsunuz.
Asla sokaktaki çocuklara bir şeyler vermem, buna alışmasınlar diye. Yardım edecekseniz kurumlara vakıflara yönelin

Gaddar değil. Bir tanıdığım sevgi evlerinde abilik yapıyordu bir süre sonra o kadar görgüsüz oluyorlarmış ki. Kolay elde etmeyi öğrenmemeliler.

Back
X