Arkadaşım vefat edince.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
başınız sağolsun Allah sabırlar versin size ailesine oğluna 🤲🏼 çok üzücü bende tanıdığım komşumu ve yakın arkadaşımı kanserden kaybettim gencecikler arkada kalan evlatlar 😔 Rabbim sevdiklerimizle imtihan etmesin çok zor teselliside yok ama zaman işte unutulmuyo ama hayat devam ediyo Allah sabrınızı artırsın 🤲🏼

Geçen sene bende aynen bu şekilde gencecik bir akrabamı kaybetmiştim aniden
Uzun bir süre kendime gelemedim
Aslında ölüm o kadar yakın ki insana herkes bunu bilerek yaşasa keşke
Bende o günden sonra kimseyle küs kalamıyorum
Allah rahmet eylesin hepsine
Anneannemi kaybetmiştim gözümün önünde ölümü gerçekleşmişti üzüldüm ama bu kadar etkilememişti beni.. yaşı gelmiş çoluğu çocuğu torun torbaya karışmıştı şanslıydı gözümde.

O ilk zamanlar otobüse binmeye bile korkardım ya düşer kafamı vurursam o abla gibi sebepsiz ölürsem diye panik geçirmiştim. Allah sevdiklerimize uzun ömürler versin inşallah 🙏🏼

Anneannemi kaybetmiştim gözümün önünde ölümü gerçekleşmişti üzüldüm ama bu kadar etkilememişti beni.. yaşı gelmiş çoluğu çocuğu torun torbaya karışmıştı şanslıydı gözümde.

O ilk zamanlar otobüse binmeye bile korkardım ya düşer kafamı vurursam o abla gibi sebepsiz ölürsem diye panik geçirmiştim. Allah sevdiklerimize uzun ömürler versin inşallah 🙏🏼
Amin inşallah 🙏

Allah uzun güzel ömürler versin

Kızlar allah kimsenin başına vermesin, eski arkadaşım, komşum, sırdaşım, oğlumun en iyi arkadasinin annesi 45 yaşında aniden vefat etti. Kahroldum. Beyin kanaması. Oğlularimiz da 15 yasinda henuz. Ona mı uzuleyim çocuğuna mi. Ağlamaktan gözlerim kurudu. Şimdi düşünüp duruyorum bu yavrucak ne yapacak annesiz. Birde böyle sahane anneyi kaybetti. Aklım hep onda. Kendi oğlundan çok onu düşünür oldum ama elimden bişey gelmiyor. 2 saat uzak mesafede oturuyorlar. Babasiyla yalnız kaldilar. Tamam babası var ama anneler bilir bir evi anne yuva yapar. Derdim bu kızlar. Ben nasil kendime geleceğim, nasil anilarimizi unutacağım. En son mesajında beni birakma yazmış. Tatil hayallerimiz vardı çocukları alip gidecektik bu yaz ev tutacaktik egede. Ben nasıl ustesinden geleceğim bu üzüntünün.
Simdiden teşekkür ederim okudugunuz için.
Zamanla bende cok yakin olmadığım ama beni derinden sarsan bi arkadasimi kaybettim gencecik
2 kucuk kizi ve henüz kırkı çıkmamış oglu varken esi geceye gitmiş bebegin ağlamasına evdeki henüz cocuk ama evin buyuk olan kızı kalkmış annesini bi turlu uyandiramayinca yavrum babasını aramis adam apar topar eve gelmiş ama maalesef...
Gecenlerde cocuklarin fotoğraflarını gördüm oğlan 4 yaşına gelmiş kizlar büyümüş
Cok yanmıştı canim bi bebegin annesiz büyüyecek olmasi beni cok üzmüştü ama bazen engel olamayacagimiz durumlar yaşıyor önüne geçemiyoruz
Basiniz sagolsun

Tuylerim diken diken oldu
Bizim icin çok çok uzucuydu. Tüm üniversite anıları onunla dolu.. Ne anlatsa surekli aniyoruz rahmetle.. 3-4 sene geçti üzerinden... Güzel bı hayat kaldı ondan geriye eşine çocuklarına ama neye yarar içinde o olmadiktan sonra.. Allah hicbirimizin çocuğunu boynu bükük koymasın çok zor.. 😔

Kızlar allah kimsenin başına vermesin, eski arkadaşım, komşum, sırdaşım, oğlumun en iyi arkadasinin annesi 45 yaşında aniden vefat etti. Kahroldum. Beyin kanaması. Oğlularimiz da 15 yasinda henuz. Ona mı uzuleyim çocuğuna mi. Ağlamaktan gözlerim kurudu. Şimdi düşünüp duruyorum bu yavrucak ne yapacak annesiz. Birde böyle sahane anneyi kaybetti. Aklım hep onda. Kendi oğlundan çok onu düşünür oldum ama elimden bişey gelmiyor. 2 saat uzak mesafede oturuyorlar. Babasiyla yalnız kaldilar. Tamam babası var ama anneler bilir bir evi anne yuva yapar. Derdim bu kızlar. Ben nasil kendime geleceğim, nasil anilarimizi unutacağım. En son mesajında beni birakma yazmış. Tatil hayallerimiz vardı çocukları alip gidecektik bu yaz ev tutacaktik egede. Ben nasıl ustesinden geleceğim bu üzüntünün.

Oğlularimiz da 15 yasinda henuz. Ona mı uzuleyim çocuğuna mi. Ağlamaktan gözlerim kurudu. Şimdi düşünüp duruyorum bu yavrucak ne yapacak annesiz. Birde böyle sahane anneyi kaybetti. Aklım hep onda. Kendi oğlundan çok onu düşünür oldum ama elimden bişey gelmiyor. 2 saat uzak mesafede oturuyorlar. Babasiyla yalnız kaldilar. Tamam babası var ama anneler bilir bir evi anne yuva yapar.

Allah rahmet eylesin. Allah geride kalan ailesine , sevenlerine sabır versin.

Arkadaşınızın vefatına üzülmeniz normal. Ancak kendi oğlunuzu bu sebeple ihmal etmeye vardırırsanız konuyu , hata edersiniz.

Hiçbirimiz ne zaman vademizin dolacağını bilmiyoruz ve bu işin bir sırası da yok. Bugünlerinizin kıymetini bilip , oğlunuzu , ailenizi ihmal etmeyin.

Oğullarınız : bugüne kadar sizin arkadaşlığınız sebebiyle arkadaşlık ettilerse ; devamı için oğlunuzu zorlamayın. Bırakın çocuklar kendi hislerine göre hareket etsinler.

Karşı tarafı sürekli arayıp " ah canım arkadaşım " başlıklı konuşmalar yapmaya meyilli bir insansanız , lütfen yapmayın. Yapılacak ziyaretlerde de karşı tarafın duygularına saygılı olunmalı ve mesafe korunmalı. Her insanın yas tutma ve acısıyla baş etme şekli farklıdır.

Arkadaşınız aklınıza geldikçe kendisine bir dua okumak en güzel anma şekli olacaktır.

Çok üzüldüm başınız sağolsun🙏🏻 Allah yavrusuna sabır güç versin annesizlik çok zor 😞

Okadar üzüldüm ki.. Allah rahmet eylesin. Çocuğu çok iyi yerlere gelsin çevresinde hep iyi arkadaş çevresi olsun inşallah. Ergenlik yaşları zaten hormonlar altüstken birde kayıp yaşamış cocuk.. Allah sabır versin :(

Başınız sağ olsun. Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
Allahım büyük sabırlar versin inşallah.

Allah sabırlar versin. Annemin bir lafı vardır vay gidene der o kadar doğru ki geride kalan herkes bir şekilde düşe kalkada olsa hayatını devam ettiriyor..
Çok sacma bi lafmis yaşamak çok güllük gülistanlık biseymis gibi... Giden gittiğinin farkinda mi sanki. Olan hep geride kalana olur. Ayrılıkta da ölüm de giden icin hep daha kolaydir.

Yakın arkadaş kaybı çok zor kardeş kaybi gibi bisey. Ben de pandemide en yakın arkadaslarimdan birini kaybettim o da anneydi. Kiziyla ilgilenmek bana iyi geliyor. Baba dediginiz gibi bi yere kadar ilgilenio. Erken yaşta annesini kaybeden çocuklara çok üzülüyorum. Cok adaletsiz geliyor.

Çok sacma bi lafmis yaşamak çok güllük gülistanlık biseymis gibi... Giden gittiğinin farkinda mi sanki. Olan hep geride kalana olur. Ayrılıkta da ölüm de giden icin hep daha kolaydir.
Çok matah bir sey değilse o zaman neden yaşıyorsunuz ? Ölen kişi yapamadıkları yaşayamadıkları ile toprağın altına girer en önemlisi en kıymetli parçasını dünyada bırakıp göçüp gitmiştir.Geride kalan bir şekilde hayatını devam ettirmek zorundadır bir anasına birde evladına alışması kabullenmesi zor gelir.

14 yaşındayken 39 yaşındaki annemi beyin kanamasından ani bir şekilde kaybettim. Çok üzüldüm arkadaşınız ve oğlu için. Benim önümde annem olsaydı belkide yaşamayacağım zorlu bir yol açıldı.Umarım arkadaşınızın oğlu daha şanslı olur ve daha kolay bir yolu vardır önünde. Üç oğlum var benimde, travmamıdır nedir bilemiyorum 39 yaşımdan çok korkuyorum. Çocuklarım hayatlarını kursunlar istiyorum bana bir şey olmadan.Çok zor gerçekten. Başınız sağ olsun.

Allah rahmet eylesin inşallah Çok zor, annem anı kalp krizi geçirince biz de ortada kalmıştık 3 kardeş çok zor zamanlar geçirdik, size tavsiyem o çocuğa destek olun bırakmayın..

Başınız sağ olsun. Rabbim ferahlık versin öncelikle çocuklarına , ailesine ve size.
Anlamaya calisiyorum belki yaşamadan tam olarak bilemiyorum ama en azindan çok güzel hatıralara sahip oldunuz. Siz ondan o sizden razı gitti. Birbirinizi sevdiniz. Bunlar cok kıymetli.
Insanın hayatında kac tane böyle güzel dostu olabilir ki? Siz ona sahip oldunuz. Hep güzellikle hatırlanacak bir insan olarak ayrılması ne kadar kıymetli.
Nasıl yaşarsak öyle hatırlaniyoruz. Size çok sevgi vermiş ki siz arkadaşınızı sevgiyle hatırlayacaksınız.
Çok özel bir duygu bu.
Bir de yasarken bomboş sevilip sevilmeden ölenler var. Ölüm hepimize hak acaba bizde arkadaşınız gibi çok sevilerek hatırlanacak miyiz? Sevgiyi bilen kıymet veren biriydi demekki.

Mekanı cennet olsun. Sizden başka bir kadında daha beyin kanaması haberi okumuştum, 38 yaşındaydı.Kimse dile getirmiyor ama doğum kontrol hapı kullanımı kadınlarda beyin kanamasına sebep olabiliyor.Buradan diğer kadınları çağrım evli de olsanız eşinizi prezervatif kullanmaya ilna edin. Ha belki bu vefat edin arkadaşınız kullanmamıştır ama özellikle bu yaşlardaki kadınlar için dkh tehlikeli maalesef.

Cok zor bir durum başınız sağ olsun. Gencecikmis .Evet anneye cok ihtiyaç duyacak bir yaşta halen oğlu ama en azından hayatının ilk 15 senesinde yanında olabildi, hamurunu o yoğurdu. Liseden bir arkadaşımın ablası doğumda vefat etti. Bebeği yaşadı. Şu an bebeği 1.5 yaşına geldi. Arkadaşım bekar, kendi evladı gibi bakıyor bebeğe. Bebek onu annesi gibi bilecek. Sürekli empati yapmaktan bir hal oldum, ölümün her türlüsü acı ama bazı ölümler geride kalanlar için çok çok zor oluyor. Allah sabırlar versin inşallah

Başınız sağolsun. Yaşadığınız duyguyu o boşluğu tahmin edebiliyorum. En yakın arkadaşı kaybetmek dostu sırdaşı..rabbim yardımcınız olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X