Arkadaşım yok :(

Canan0307

Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2017
11
6
6
34
27 yaşındayım ve 5 senelik evliyim. Uc çocuğum var ve ne yazıkki tek bir dostum bile yok. Esimin ailesiyle yakın oturuyoruz yalnızlık cekmiyorum fakat gerçek bir arkadaşım yok. Arada bir muhabbet Edip çay icebilecegim kimsem yok. Çevremde kafa dengi insan yok ve artık arkadslik kurmaktada çok zorlaniyorum. Üç cocukla da zaten uygun bir arkadaş bulmak çok zor. Artık sosyalleşme problemim oluştu insanlar arasına girmek bile benim için çok zor oluyor çünkü çok yalnızlık çektim nasıl davranmam gerektigini bile bilmiyorum artık. Gittikce dahada icime kapanmaya basladim. Sorun bende mi yoksa yalnız kala kala mi böyle oldum anlayamiyorum. Bu durum canimi çok sikiyor :(

Ne kadar az arkadasiniz olursa o kadar iyi :))) az insan cok huzur :) esinizle muhabbet edin onunla gezin.

Valla benim de "gerçek" arkadaşım yok. Bu zamanda arkadaş diyorsun bir şey paylaşıyorsun o da gidiyor başkasına anlatıyor vs vs. Duyulmasını istemediğin şeyi zaten kimseye söyleyemiyorsun o zaman ne anladım ben gerçek arkadaşlıktan. Onun dışında kalanlar da zaten akrabalarla olduğu gibi laylaylom muhabbeti. Herhangi bir can dostu durumu yok yani. Kendi eltimden biliyorum bir arkadaşı gelir onunla sıkı fıkı sonra bir bakarsın başka zaman gelenle birlikte o arkadaşı hakkında dalga geçer. Zamane arkadaşlıkları böyle galiba...

Daha onceden sosyal fobi vs gibi bir probleminiz yoksa yalniz kalmaktan oldugunu dusunuyorum, bir sekilde sosyallesecek bir yol bulmalisiniz gercekten rahatsizsaniz. Zor biliyorum ama ilk adimi atarsaniz gerisi gelir.

Ben nedense hiç arkadaşı, dostu olmayan belli yaşa gelmiş insanlardan korkuyorum.. Çevremden edindiğim izlenime göre böyle insanlar tehlikeli oluyolar.. İnsan bunca yıllık hayatında bi tane bile dost edinemez mi yaa?? Hadi dostu da geçtim arkadaş olsun.. Bence biraz problemi kendinizde arayın..bunca yıldır demekki kimseye bi faydanız olmamış ki kimse hayatınızda kalmamış.. Uyum sağlayamamışsınız hep kendinize uyum sağlansın istemişsiniz belki de.. Mesafe de bana göre buna bahane değil yurtdışına yerleşen bikaç dostum var yıllardır onlarla bile kopmadım hayatımızın her adımından haberimiz olur.. Çok şükür güvenebileceğim dostum, arkadaşım diyebileceğim insanlar var.. Bi sözümle dünyanın öbür ucundan yanıma gelecek insanlar biriktirdim hayatımda.. Bununla da hep gurur duyarım.. İnsan edinmek için biraz fedakarlık, biraz iyi niyet, biraz anlayış yeterli bence mutlaka geri dönüşü olan özellikler diye düşünüyorum.

5 senede 3 çocuk... 27 yaş 3 çocuk...

Sosyalleşmek mümkün mü sizce? Öyle instamomların 3 çocuklu cool hayatı gibi olmasını bekliyorsanız çok zor bence...

iş ortamindaki arkadaslarim disinda hic arkadasim olmadi gercek arkadas yani pismanda degilim ama insan bazen gercekten oturup bi cay icip geyik muhabbeti yapip rahatlamak istiyor ama bir yastan sonra artik herkes gecim skintisi cocuk bakimi derken buna bile zaman bulamiyor cogu zaman

Ben nedense hiç arkadaşı, dostu olmayan belli yaşa gelmiş insanlardan korkuyorum.. Çevremden edindiğim izlenime göre böyle insanlar tehlikeli oluyolar.. İnsan bunca yıllık hayatında bi tane bile dost edinemez mi yaa?? Hadi dostu da geçtim arkadaş olsun.. Bence biraz problemi kendinizde arayın..bunca yıldır demekki kimseye bi faydanız olmamış ki kimse hayatınızda kalmamış.. Uyum sağlayamamışsınız hep kendinize uyum sağlansın istemişsiniz belki de.. Mesafe de bana göre buna bahane değil yurtdışına yerleşen bikaç dostum var yıllardır onlarla bile kopmadım hayatımızın her adımından haberimiz olur.. Çok şükür güvenebileceğim dostum, arkadaşım diyebileceğim insanlar var.. Bi sözümle dünyanın öbür ucundan yanıma gelecek insanlar biriktirdim hayatımda.. Bununla da hep gurur duyarım.. İnsan edinmek için biraz fedakarlık, biraz iyi niyet, biraz anlayış yeterli bence mutlaka geri dönüşü olan özellikler diye düşünüyorum.
33 yasimdayim hic dostum yok daha kimseyede bir zararim dokunmadi tehlikeli oldugumuda sanmiyorum
herkesin bir arkadasi bir dostu olmak zorunda degil
bir abim var omuzuna kapanip agladim yeri geldi guldum yeri geldi onunla gezdim e benle assagi yukari yasit 21 tanede kuzenim var belkide buyuzden ihtiyac duymadim

33 yasimdayim hic dostum yok daha kimseyede bir zararim dokunmadi tehlikeli oldugumuda sanmiyorum
herkesin bir arkadasi bir dostu olmak zorunda degil
bir abim var omuzuna kapanip agladim yeri geldi guldum yeri geldi onunla gezdim e benle assagi yukari yasit 21 tanede kuzenim var belkide buyuzden ihtiyac duymadim
üstünüze alınmanız gerekmeyecek kadar çevreniz varmış zaten :KK66: Abi,yaşıt kuzenler de samimiyseniz arkadaş dost sınıfına girebilir bence :KK66:

İşte bu yüzden erken yaşta evlilik ve annelik olmamalı diyoruz. Bunu deyince de tepki çekiyoruz. Her şey para pulla değerlendiriliyor.
Siz evlendiğiniz zamana kadar kendinize hiç zaman ayırmamışsınız ki sosyal çevre edinebilesiniz.
Olan arkadaşlarınız varsa da sizin yaptığınız gibi başka yollara yönelmişler..

Kurslara falan katılın diyeceğim ama çocuklar küçüktür. Bırakabileceğiniz birileri varsa düşünün derim..

üstünüze alınmanız gerekmeyecek kadar çevreniz varmış zaten :KK66: Abi,yaşıt kuzenler de samimiyseniz arkadaş dost sınıfına girebilir bence :KK66:
üste alinma degil de arkadas diyince bana kan baginin olmadigi ama samimi oldugun insani cagristiriyor birden dusundum yoksa ben zararlimiyim diye ama bazi insanlar gerek duymuyor iste bunu soylemek istedim

benim de bulunduğum çevrede gerçek arkadaşım yok ama iyiki de yok başım ağrımıyor en azından
burda ne konular okuyoruz

Benim arkadaşlarım var, çok var hemde. İş arkadaşlarım, dostlarım ! , eski arkadaşlarım.. Ama gel gör ki "hadi çay suyu koy sana geliyorum". diyebileceğim kimsem yok.. Bazen bende çok yalnız hissediyorum kendimi.. Sonra kızıma, eşime sarılıyorum.. Anlıyorum ki en yakın arkadaşlarım onlar..

üste alinma degil de arkadas diyince bana kan baginin olmadigi ama samimi oldugun insani cagristiriyor birden dusundum yoksa ben zararlimiyim diye ama bazi insanlar gerek duymuyor iste bunu soylemek istedim
Yani siz şanslıymışsınız ki hem kan bağı hem gönül bağı kurabilmişsiniz demekki, ben ne insanlar tanıyorum kuzenleriyle kardeşleriyle bile o samimiyeti yakalayamamış.. Benim de en yakın arkadaşlarımdan biri kuzenim mesela :) Ama çevresinde bi çay içeçek arkadaş bulamayanları kastettim.. Bi insan hiç mi kimseyle anlaşamaz?? İşte o insan bana göre ya çok tehlikelidir ya da artık bahstsız bedevidir mi diyim ne diyim bilemedim :işsiz:. Kına gecesine 1 tane bile arkadaşı gelmeyen hatta şöyle diyim ablasından başka yakın yaşta insan gelmeyen bi akrabam var benim mesela, kendisi hep yalnızlıktan bahseder ;) Öyle kişileri kastediyorum..

Yani siz şanslıymışsınız ki hem kan bağı hem gönül bağı kurabilmişsiniz demekki, ben ne insanlar tanıyorum kuzenleriyle kardeşleriyle bile o samimiyeti yakalayamamış.. Benim de en yakın arkadaşlarımdan biri kuzenim mesela :) Ama çevresinde bi çay içeçek arkadaş bulamayanları kastettim.. Bi insan hiç mi kimseyle anlaşamaz?? İşte o insan bana göre ya çok tehlikelidir ya da artık bahstsız bedevidir mi diyim ne diyim bilemedim :işsiz:. Kına gecesine 1 tane bile arkadaşı gelmeyen hatta şöyle diyim ablasından başka yakın yaşta insan gelmeyen bi akrabam var benim mesela, kendisi hep yalnızlıktan bahseder :KK66: Öyle kişileri kastediyorum..
o konuda haklisiniz evet o tsrz insanlarda bir skinti oluyor genelde ya ailesininde baglari herkesle kopuk oldugu icin kimsesi olmuyor yada kendisinde bir skinti oluyor

iş ortamindaki arkadaslarim disinda hic arkadasim olmadi gercek arkadas yani pismanda degilim ama insan bazen gercekten oturup bi cay icip geyik muhabbeti yapip rahatlamak istiyor ama bir yastan sonra artik herkes gecim skintisi cocuk bakimi derken buna bile zaman bulamiyor cogu zaman
kural 1=az insan.
benimde iş arkadaşlarım haricinde dışarıda görüştüğüm kişi nadirdir.aslında yıllar tecrübe kazandırıyor insana.belli bi dönemde sonra yanlızlık daha mutlu edebiliyor insanı.dışarı çıkacaksam çocuklarımla çıkıyorum eşimle çıkıyorum.insanı bu hale getiren yediği kazıklar olabilir yada çağımızın hastalığı güvensizlik.tabi bunlar hep birbirine bağlantılı.acı bi gününüz oluyor.karşıdan bir teselli bekliyorsunuz .bakıyorsunuz varlar ama aslında yoklarmış.böyle böyle çıkıyorlar hayatınızdan.hayatımda 25 yaşımdaki insan sayısıyla şimdiki insan sayısı arasında dağlar fark var. bir tane dostum var.oda çok uzaklarda telefonla anca görüşebiliyoruz.arkadaş çok ama dost maalesef zor bulunuyor.

Back
X