Arkadaşıma anlatmalı mıyım?

Chedarice

Masterfit ❤️❤️ 💙💙
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2015
4.620
20.039
308
39
Merhabalar.
Yaklaşık 4 ay önce iş arkadaşımın 18 yaşındaki kızının bonzainin çesiti olan bir uyusturucu kullandigini ögrendim. Biraz tesadufi oldu ogrenisim ama kaynagim saglam. Sadece uyusturucu degil hakkinda bir kac kotu sey daha ogrendim ama onlari dile getirmeye gerek yok.
Simdi annesiyle (is arkadasimla yani )konusmak istiyorum. Bilsin istiyorum belki engel olabilir bir tedavi uygulatir. Yani yarin bir gun kizin basina bir sey gelirse ben biliyordum ama soylemedim diyerek vicdan azabi cekmek istemiyorum. Annesi de 3 kiz cocuguna tek basina bakiyor ve hakli olarak cocuguna toz konduramiyor. Kiz da biraz isini biliyor kandiriyor annesi. Bir annenin bunlari duymasi ve kabullenmesi kolay degil biliyorum ama soylemek zorunda hissediyorum kendimi.
Ne yapayim? Konusayim mi? 4 aydir sustugum gibi susmaya devam mi edeyim? Konusursam nasil anlatayim? Hangi cumlelerle anlatayim Hic bilemiyorum. Isin sonunda beni kotu gorebilir ama kizin kurtulmasina vesile olabilirsem varsin kotu olayim diyorum. Uykularim kaciyor aylardir basina bisi gelecek diye. Aslinda daha once konusacaktim ama hem vakit olmuyor hem de parayla is yapioruz kafasini takar kasada acik verir, bu hafta cok yogun olmaz, bayram, yillik izin falan derken kaldi. bu hafta konusmayi planliyorum ogle arasinda 1 saat. Nasil konusayim fikirlerini bekliyorum akil akildan ustundür.

Diyelim ki söylediniz

-Kadın inanmasa bile şüphe duyar takip eder ve en sonunda bulur. Ve kızına sahip çıkar..

- Kadın inanmadı ve bağırıp çağırdı size. Uzulursunuz ama geçer..

Diyelim ki soylemediniz..

- yarın öbür gün kıza birsey olursa vicdan azabı çekerseniz.. soyleseydim belki kız kurtulurdu dersiniz..

Kadının size bagirmasinin Yalanla ithaf etmesinin üzüntüsü geçer ama vicdaninizin sesinden kacamazsiniz..

Çok zor bir durum... 4 ay beklemeniz bile hata.. siz nasıl öğrendiniz ki?

Birsey daha söyleyeyim..

Sizin kızinizin kötü bir alışkanlığı olsa ve bu yüzden başına birsey gelse.... bunu bilip de zamanında size soylemeyen herkeze hakkinizi helal etmezdiniz değil mi??

Bir de anneyi merak ettim.. büyük konusmayayim ama insan evladindaki değişimi anlamaz mi ki acaba

bence başta şöyle yapabılırsınız tam olarak söylemeye cesaretınız yoksa
arkadaşınızı kızından şüphelenir hale getirin madde kullanıp kullanmadığı konusunda
belirtiler şöyleymiş böyleymiş felan diyerek
söylemiyorsanız bile annesini harekete geçirmiş olursunuz

Sonrasında yaşayacağınız vicdan azabının yanında arkadaşınızın olumsuz tepkisi hiç kalır.

Ben olsam sevinirim bile haber verdiği için.

Önemsediğinizi gösterir bu.

Dollandirmadan konus acik acik....
sonucta ikisinin iyiligi icin....
sakin susma

Chedarice Chedarice Elbette söyleyin annesine ama kızına toz kondurmaz diyorsun kızıma iftira atıyorsun diyebilir yada kız yine annesini kandirabilir.

Is arkadasiyiz ama fiziken calistigimiz yerler uzak. Bazen o subede oluyor bazen ben o yuzden zamani denklestiremedim bir turlu. Bu hafta konusacagim pazartesiden sonra.
Kiz zaten yillardir sorunluymus liseyi falan zor bitirmis.ben son 1 senedir taniyorum oncesini pek bilmiyorum. Universite tercihlerinin yapildigi zaman is yerine gelmisti o gun ogrendim.
Bu hafta ici bi akrabasi arkadasima demis ki "senin kizin beni uyusturucuya alistirdi" o da benim kizim bilmez oyle seyleri kim nerden uyduruyor diyor. Kabullenemiyor hakli olarak. (Ben yine uzak subedeydim baskasindan duydum)
Ben aylardir kizinin sigara ictini soyluyordum cunki evden cikip 10 dk parka gidiyormus, evden surekli para gidiyor bir sekilde pazar parasindan kardesinin kumbarasindan falan.neyse onda bile kizin cantasinda gorene kadar inanmadi.

Kesinlikle soylemelisin

Nasil soyleyecegini aen daha iyi
Bilirsin aslinda
Onu taniyan sensin ama muhakkak soyle hem anneye hem kizina hemde sana iyi gelecek bu

Back
X