Arkadaşıma karşı dürüst bir konuşma yapmak istiyorum.

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.732
133
Merhabalar, aslında açacağım konuyu bu başlığa taşımak ne kadar doğru bilemem (çünkü anlatacağım şey dert sayılmaz); ancak çözüm önerinize ihtiyacım var. Eski çalıştığım okuldan bir kızla diğerlerine nazaran daha iyi anlaşıyoruz. Hatta tanıdığım çoğu kişide ender gördüğüm ince yürekliliği taşıyor, ona emanet verdiğim eşyaları korumak için çırpınıyor falan. Tek sorunu (bence), konuştuğu sürenin ve kullandığı kelime sayısının benim dinleme kapasitemi aşması ve buna bağlı olarak bende ortaya çıkan baş ağrısı ve ana noktalara dikkatimi artık verememe durumu. Ki, insanları elimden geldiğince aktif dinlemeye çalışırım. Ama burada aktiften pasif dinlemeye geçiş yapıyorum otomatikmen. Dinliyor gibi yapamam, "canım, müsaadenle işim var" cümlesiyle de bir anlık konuşmayı noktalayamam. Bu konuda radikal çözüm önerinize ihtiyacım olacak; çünkü tanıdığı bazı insanlar da benimle aynı şeyi düşünüyor olabilirler. Ona en uygun bir dille bu durumdan nasıl bahsedebilirim?

Merhabalar, aslında açacağım konuyu bu başlığa taşımak ne kadar doğru bilemem (çünkü anlatacağım şey dert sayılmaz); ancak çözüm önerinize ihtiyacım var. Eski çalıştığım okuldan bir kızla diğerlerine nazaran daha iyi anlaşıyoruz. Hatta tanıdığım çoğu kişide ender gördüğüm ince yürekliliği taşıyor, ona emanet verdiğim eşyaları korumak için çırpınıyor falan. Tek sorunu (bence), konuştuğu sürenin ve kullandığı kelime sayısının benim dinleme kapasitemi aşması ve buna bağlı olarak bende ortaya çıkan baş ağrısı ve ana noktalara dikkatimi artık verememe durumu. Ki, insanları elimden geldiğince aktif dinlemeye çalışırım. Ama burada aktiften pasif dinlemeye geçiş yapıyorum otomatikmen. Dinliyor gibi yapamam, "canım, müsaadenle işim var" cümlesiyle de bir anlık konuşmayı noktalayamam. Bu konuda radikal çözüm önerinize ihtiyacım olacak; çünkü tanıdığı bazı insanlar da benimle aynı şeyi düşünüyor olabilirler. Ona en uygun bir dille bu durumdan nasıl bahsedebilirim?
Bencede düzelmez zamanla samimiyeti azaltın.

Bence kırmadan söyleyebilirsiniz, "bir olayi bu kadar detayli anlatirken yorulmuyor musun valla canina yazik yoruluyorsun konusurken gibi hissediyprum kendini bu kadar yorma anlayan anlasin anlamayan sorsun "gibisinden. Yada kirmadan başkalarının yaninda degil yanyanayken bu durumun esprisini yapın

Kızım sana söylüyorum gelinim sen anlayı deneyin.Ona sanki böyle arkadaşınız varmış gibi anlatın. Lafın sonundada artık kimseyi kafam kaldırmıyor. Uzun uzun konuşmalardan ruhum sıkılıyor. Hayatımdan çıkaracağım böyle insanları derseniz. O sizi kaybetmemek için dikkat eder.

“Ya X arkadaşım aramızdaki samimiyete ve dostluğa güvenerek eğer beni yanlış anlamazsan sana bir şey söylemek istiyorum sen bir şey anlatırken çok fazla detay veriyorsun ve bu da ana konudan uzaklaşmama sebep oluyor.Bunu sana söyleme sebebim diğer insanlarla iletişim sorunları yaşamaman.”

Böyle insanlar zor düzelir. Onların mizacı odur benim de vardı böyle bi arkadaşım onu dinlerken nefes alamazdım nerdeyse en son görüşmeyi kestim🙄

ayh hiç çekilmez , bence konuşma bile yapma uzaklas , çünkü gerçekten frenleyemiyir onlar kendilerini psikolojik bı rahatsızlık o ..hap içip beyninin donması lazım :d
Çok şükür uzun süredir görüşmüyorum. Allah düşmanımın başına vermesin öyle lanet bir şey :D

Yorumlarınızı okudum. Doğrudur, böyle insanlara olumlu bir üslupla durumu izah etsek bile, bu tutumlarını tekrarlama ihtimalleri maalesef olabiliyor. Zaten sınav stresi ve genel isteksizlik yüzünden kimseyi arayıp soramıyorum son birkaç haftadır. Bu kıza sadece mesaj atıyorum, ya da çağrı attığı zaman o an dönmüyorum. Çünkü o an kafamda "yine neler anlatacak Allah'ım" düşünceleri dönüp dolaşıyor. :KK70: Son telefon konuşmamızda yaklaşık iki saat boyunca birkaç kez söze katılmak dışında hep onu dinlemişim. Bunu duyan eski erkek arkadaşım "o kız seni iki saat dinler miydi? buna net bir cevap bul lütfen" demişti, o zaman düşüncelerim netlik kazandı gerçekten de.

Annemin bir komşusu var öyle, anlattığı gereksiz detaylar, o detayları da detaylandırması offf... O konuşurken ruhunuz çekilir o derece. Annem olabildiğince az görüşmeye başladı.

Yaa benimde var ayni böyle bir arkadaşım, cok cok cok seviyorum hatta daha bugün telefonda konustuk, icimden ne zaman susacak acaba dedim :KK43: herseyi en ince detayına kadar anlatiyor ki konudan uzaklaşıp ne söyleyeceğimi şaşırıyorum zaten konusmama firsat vermiyor ve ayrıca dinlerken yoruluyorumda. kendimi sadece hı hı hıhı derken buluyorum 😔 Yani o kadar uzun ve detaylı konuşuyor ki ben konuşmadan kendi kendine konuşuyor saatlerce. Ama böyle bisey nasil söylenir yani ben söyleyip kalbini kıramam gelmiş 30 küsür yaşına benim söylememlemi değişecek. Insallah sen kırmadan halledebilirsin konu sahibi

Çok şükür uzun süredir görüşmüyorum. Allah düşmanımın başına vermesin öyle lanet bir şey :KK70:
çok şükür ozaman :d birde bağını koparamayanlar var ben gibi , kv mesela aynı dediğiniz tipin daha beteri asla dinlemez ve sen konusurken karşısında boş boş sesler çıkarır laf bulamayınca ayh Allah'ım peki ben ne yapayım

çok şükür ozaman :d birde bağını koparamayanlar var ben gibi , kv mesela aynı dediğiniz tipin daha beteri asla dinlemez ve sen konusurken karşısında boş boş sesler çıkarır laf bulamayınca ayh Allah'ım peki ben ne yapayım
Aynısını sen de ona yapsan çok iyi olur aslında :D

ask olsun :D

biz detayli insaniz iste, varmi? üstün körü birsey anlatmak asil sikici geliyor bana da.

ben kendimden memnunum. iletisim gücüm ve ceneme bin bir masallah.
birbirine a ve b diyip gerisini karsi tarafin hayal gücüne birakan insanlar asil garip geliyor :KK53:
insan bu. cig süt emmis. varsayimlar kurmaya cok meyilli. dogru iletisim sart.

karsi tarafin muhabbeti can sikici geliyorsa onu degistirmek yerine baska arkadasliklar kurun daha saglikli bir bakis acisi bence :)
yani karsindaki insani degil kendini degistirmek asil mesele..

Söyleyeceksin "Arkadaşım kafam almıyor bi noktadan sonra, fazla geliyor, sen bana özetlesene mevzuyu, uzatmadan" filan.
Bunda pek alınacak bi şey yok.

Back
X