Arkadaşıma karşı dürüst bir konuşma yapmak istiyorum.

Yaa benimde var ayni böyle bir arkadaşım, cok cok cok seviyorum hatta daha bugün telefonda konustuk, icimden ne zaman susacak acaba dedim :KK43: herseyi en ince detayına kadar anlatiyor ki konudan uzaklaşıp ne söyleyeceğimi şaşırıyorum zaten konusmama firsat vermiyor ve ayrıca dinlerken yoruluyorumda. kendimi sadece hı hı hıhı derken buluyorum 😔 Yani o kadar uzun ve detaylı konuşuyor ki ben konuşmadan kendi kendine konuşuyor saatlerce. Ama böyle bisey nasil söylenir yani ben söyleyip kalbini kıramam gelmiş 30 küsür yaşına benim söylememlemi değişecek. Insallah sen kırmadan halledebilirsin konu sahibi
"Konuşarak değişmez" diyorsunuz yani... Çoğu kişi bunu savunuyor, ki haklılar. Yani, başkasının kendini izleyerek çözemediği konuları, hele de yaşlarını başlarını almışlarsa benim açmam ironik duruyor. Bilemiyorum yani. Kendimi geri çektim sadece. Birkaç gün önce bir çağrısına cevap veremedim, "müsait değilim, seni daha sonra arayayım" dedim ve gerçekten birkaç saat sonra aradım onu. Çağrıma cevap alamadım o zaman, sorun değildi. Ama attığı mesaj "şu an müsait 'dglm'" oldu 😂 Sonra hiç aramadım kendisini. Şayet ciddi bir konu hakkında aramış olsaydı, mesajla da söyleyebilirdi diye düşünüyorum.

En azindan sizi dinliyorsa sorun yok diyecem, ama galiba o da söz konusu degil.
Araniz iyi ise direkt söyleyin gitsin.

ask olsun :KK70:

biz detayli insaniz iste, varmi? üstün körü birsey anlatmak asil sikici geliyor bana da.

ben kendimden memnunum. iletisim gücüm ve ceneme bin bir masallah.
birbirine a ve b diyip gerisini karsi tarafin hayal gücüne birakan insanlar asil garip geliyor :KK53:
insan bu. cig süt emmis. varsayimlar kurmaya cok meyilli. dogru iletisim sart.

karsi tarafin muhabbeti can sikici geliyorsa onu degistirmek yerine baska arkadasliklar kurun daha saglikli bir bakis acisi bence :)
yani karsindaki insani degil kendini degistirmek asil mesele..
Yani, kısa iletişimi hiç sevmem. Varsayımla, gizemle iletişim sürmesin de zaten. Dediğim gibi, herkesin belli bir dinleme kapasitesi var ve 250 kelimeyle anlatılan bir konunun daha az sayıdaki kelimeyle de anlatılabileceğinin mümkünâtını savunuyorum.

Yani, kısa iletişimi hiç sevmem. Varsayımla, gizemle iletişim sürmesin de zaten. Dediğim gibi, herkesin belli bir dinleme kapasitesi var ve 250 kelimeyle anlatılan bir konunun daha az sayıdaki kelimeyle de anlatılabileceğinin mümkünâtını savunuyorum.

e bunu sen yapabiliyorsun diye herkes yapmak zorunda degil ki? senin söylemen ile de degismez kimse. herkesin kelime kapasitesi de farklidir. algisi farklidir.

son cümlende baskalari da benim gibi düsünüyor olabilir diye yazmissin. arkadasin adina utaniyormusun? baskalari da ondan sikilir diye varsayim yapiyorsun yani.
ama gayet canla hevesle severek dinleyen vardir arkadasini :)
dedigim gibi kendin arkadasindan bunaliyorsan görüsme ..

e bunu sen yapabiliyorsun diye herkes yapmak zorunda degil ki? senin söylemen ile de degismez kimse. herkesin kelime kapasitesi de farklidir. algisi farklidir.

son cümlende baskalari da benim gibi düsünüyor olabilir diye yazmissin. arkadasin adina utaniyormusun? baskalari da ondan sikilir diye varsayim yapiyorsun yani.
ama gayet canla hevesle severek dinleyen vardir arkadasini :)
dedigim gibi kendin arkadasindan bunaliyorsan görüsme ..
Bu başlığı açmadan önce ortak bir tanıdığımızla konuşmuştum. Ondan da bir fikir almak istemiştim "nasıl yaparım, ederim" diye. O da "Evet, bir kere konuşurken sipariş ettiği yemek geldiğinde hâlâ konuşmaya devam etti. Ben de önce yemeğini yemesi gerektiğini, yoksa yemeğin soğuyacağını kendisine hatırlattım. Bana kalırsa bu durumu örnek bir olayla açabilirsin." demişti. Son cümlem varsayım değil yani. Elbette onu dinleyenler vardır, ama topluluk içinde konuşurken yapması gerekenleri (fizyolojik ihtiyaçların giderilmesi dahil) ertelemesi de artı bir etken. Kendisine de yazık.

Son düzenleme:
"Konuşarak değişmez" diyorsunuz yani... Çoğu kişi bunu savunuyor, ki haklılar. Yani, başkasının kendini izleyerek çözemediği konuları, hele de yaşlarını başlarını almışlarsa benim açmam ironik duruyor. Bilemiyorum yani. Kendimi geri çektim sadece. Birkaç gün önce bir çağrısına cevap veremedim, "müsait değilim, seni daha sonra arayayım" dedim ve gerçekten birkaç saat sonra aradım onu. Çağrıma cevap alamadım o zaman, sorun değildi. Ama attığı mesaj "şu an müsait 'dglm'" oldu 😂 Sonra hiç aramadım kendisini. Şayet ciddi bir konu hakkında aramış olsaydı, mesajla da söyleyebilirdi diye düşünüyorum.
Malesef konuşarak çözülmez ama kendimce şöyle yöntemler buldum, telefonunu her aradığında açmıyorum özellikle modum düşükse hiç açmıyorum çünkü sabırsız olup kalbini kırabilirim. Kendimi iyi hissedince çağrısına geri dönüyorum oda alıştı neden açmadın demiyor cok cok acilse 'cok önemli' diye mesaj atiyor canim arkadaşımla böyle anlaşıp gidiyoruz 🥰

Malesef konuşarak çözülmez ama kendimce şöyle yöntemler buldum, telefonunu her aradığında açmıyorum özellikle modum düşükse hiç açmıyorum çünkü sabırsız olup kalbini kırabilirim. Kendimi iyi hissedince çağrısına geri dönüyorum oda alıştı neden açmadın demiyor cok cok acilse 'cok önemli' diye mesaj atiyor canim arkadaşımla böyle anlaşıp gidiyoruz 🥰
Ne güzel 🌸

Bu başlığı açmadan önce ortak bir tanıdığımızla konuşmuştum. Ondan da bir fikir almak istemiştim nasıl yaparım, ederim" diye. O da "Evet, bir kere konuşurken sipariş ettiği yemek geldiğinde hâlâ konuşmaya devam etti. Ben de önce yemeğini yemesi gerektiğini, yoksa yemeğin soğuyacağını kendisine hatırlattım. Bana kalırsa bu durumu örnek bir olayla açabilirsin." demişti. Son cümlem varsayım değil yani. Elbette onu dinleyenler vardır, ama topluluk içinde konuşurken yapması gerekenleri (fizyolojik ihtiyaçların giderilmesi dahil) ertelemesi de artı bir etken. Kendisine de yazık.

Ortak arkadasina bu konuyu actiginda daha cok onun aklina bu x arkadasin cok konustugu yönünde bir algi olusturmussun.
Cunku sana hak vermek adina baya sacmalamis :D

Siparis ettigimiz yemegi hemen yemek zorunda degiliz sonucta .. sogusun diye bekleyebiliriz veya canimiz sonra yemek ister vs ..
Kime ne?

Sen arkadasindan bunaliyorsan görüsme. Muhabbeti acmiyorsa iletisimde bulunma. Söyledikleri anlattiklari kendisi gram umrunda degilse arkadasligini bitir.

Ben de çok konuşan insanlara tahammül edemem. Bu tarz insanlar konuşurken araya virgül bile koymaz, cümleleri ardı ardına bağlar. Arada hımm demene bile müsaade etmez. Bence artık kişilik özelliği, belki farkına varıp dikkat edebilir uyarırsanız.

hayat deneyimlerime dayanarak kendi açımdan kesin yargı olarak söyleyebilirim ki aşırı konuşan çok detay anlatan insanlar, gerçekte dünyanın merkezinde kendini gören ve her konuda haklı olduklarını düşünen insanlardır, kendi sorunları veya kendi yaşadıkları olaylar dışındaki hiçbirşey ilgilerini çekmez, asla derdinizi uzun uzun dinleyecek tahammülleri yoktur

ben olsam hiçbirşey söylemezdim, öyle tipler herkesin hayatında var, vaktiniz varsa dinlersiniz
psikolojik sorun falan da değil, gayet de ilgili saygılı görünüp bilinçli olarak mikrofonu ellerinde tutuyorlar, gayet de kafaları çalışıyor

hayat deneyimlerime dayanarak kendi açımdan kesin yargı olarak söyleyebilirim ki aşırı konuşan çok detay anlatan insanlar, gerçekte dünyanın merkezinde kendini gören ve her konuda haklı olduklarını düşünen insanlardır, kendi sorunları veya kendi yaşadıkları olaylar dışındaki hiçbirşey ilgilerini çekmez, asla derdinizi uzun uzun dinleyecek tahammülleri yoktur

ben olsam hiçbirşey söylemezdim, öyle tipler herkesin hayatında var, vaktiniz varsa dinlersiniz
psikolojik sorun falan da değil, gayet de ilgili saygılı görünüp bilinçli olarak mikrofonu ellerinde tutuyorlar, gayet de kafaları çalışıyor
İnanmıyorum ya nasıl bu tespiti yaptınız, hayatımda tanıdığım bir kişi var o da tıpa tıp anlattığınız gibi, bütün hepsi mi öyle?

Ben de çok konuşan insanlara tahammül edemem. Bu tarz insanlar konuşurken araya virgül bile koymaz, cümleleri ardı ardına bağlar. Arada hımm demene bile müsaade etmez. Bence artık kişilik özelliği, belki farkına varıp dikkat edebilir uyarırsanız.
Bunun için zamanlama ve üslubu doğru tespit etmem gerekiyor sanırım. Bir sonraki konuşmaya geçersek mümkün olur bu. Teşekkürler.

Hepinize yorumlarınız için teşekkürler. Sadece önerilerinizi değil, kendimi de gözden geçirmeye karar verdim. Kıssadan hisse:
1) Değişime kendimden başlayacağım ve dinleme kotamı 5 GB'ye çıkaracağım. Ama para yerine geçecek ek gıda takviyesi bulmam gerekiyor.
2) Özel insan ilişkilerinde kullandığım algı oluşturma yeteneğimi, kariyerimde de kullanacağım.

"Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" durumu oldu biraz, neyse. İyi geceler. :D

Hepinize yorumlarınız için teşekkürler. Sadece önerilerinizi değil, kendimi de gözden geçirmeye karar verdim. Kıssadan hisse:
1) Değişime kendimden başlayacağım ve dinleme kotamı 5 GB'ye çıkaracağım. Ama para yerine geçecek ek gıda takviyesi bulmam gerekiyor.
2) Özel insan ilişkilerinde kullandığım algı oluşturma yeteneğimi, kariyerimde de kullanacağım.

"Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" durumu oldu biraz, neyse. İyi geceler. :KK70:
kararlarınıza beynim yetmedi
dinleme kotanızı neden yükseltiyorsunuz ki, 5 gb dinleme kapasitesi teknik olarak bir insan için sonsuza yakın bir dinleme kapasitesidir, onu daha uzun mu dinleyeceksiniz, yoksa bizim gibi insanları mı? cümleniz bana açık gelmedi. değişime kendinizden başlamanız güzel tabii. ikinci maddede özel insan ilişkilerinde algı oluşturma yeteneğinizden bahsetmişsiniz, açtığınız konu ile çelişiyor gibi geldi ama sorun değil.
Yorum yaparak yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

"Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" durumu oldu biraz, neyse. İyi geceler. :KK70:

bir insan baska bir insanin nezaman yemek yedigine karisiyorsa net ruh hastasidir buna onay veren kisi de ayni sekilde. kendini görmez yani.

Allah arkadasini en yakin zamanda senden kurtarir insallah. Üzüldüm onun adina.
Keske sirf menfaatinden dolayi onunla görüstügünü birileri ona söylese.

Dinleme kotani degil de zeka kotani gelistir.
Dinlemek ve duymak istemedigin kisiyle konusmak zorunda olmadigini anlarsin bir umut belki.

Kimse kolundan tutarak sana kelepce vurarak dinle beni demiyor sonucta :)

hahahaha neymis siparisi gelmis hala konusuyormus mus .. size ne yahu? sana ve ortak arkadasina mi soracak nezaman yemek yedigini nezaman konustugunu ? size ne?
begenmeyen tittirsin gitsin. alla allaa :D
birde kiza bencil deniliyor..

Benim bir arkadaşım da böyleydi, telefonu hoparlöre alır işime bakardım. (saygısızlık demeyin, inanın çok konuşurdu, es verme,, soluk almak yoktu, bazen üç, dört saat konuşurdu, iki saat sonra hat kendiliğinden kapanırdı, tekrar arar konuşurdu).

kararlarınıza beynim yetmedi
dinleme kotanızı neden yükseltiyorsunuz ki, 5 gb dinleme kapasitesi teknik olarak bir insan için sonsuza yakın bir dinleme kapasitesidir, onu daha uzun mu dinleyeceksiniz, yoksa bizim gibi insanları mı? cümleniz bana açık gelmedi. değişime kendinizden başlamanız güzel tabii. ikinci maddede özel insan ilişkilerinde algı oluşturma yeteneğinizden bahsetmişsiniz, açtığınız konu ile çelişiyor gibi geldi ama sorun değil.
Yorum yaparak yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
Son yazdıklarım mizah içerikliydi. Yani, ciddiye alınmaması tek dileğim.

Back
X