Merhaba Arkadaşlar sizden bana fikir vermenizi rica ediyorum.Çünkü benim fikrime ihtiyacı olan bir arkadaş var.
Kız arkadaşım 30 yaşında çok güzel alımlı akıllı bir bayan.Bundan 5 yıl önce nişan oldu ve ailevi problemlerden dolayı nişan bozuldu. Şimdi hayatında kimse yok, kimseye kolay güvenemiyor. Çalıştığımız iş yerinde yan binadaki şirkette depoda çalışan bir çocuk var.Çocuk çok iyi ama arkadaşım henüz tam tanımıyor ama ilgisine söylediklerine kapılmış durumda ama kızın korktuğu konular var. Çocuk 900 veya 1.000 TL Maaş alıyor ( tam bilmiyoruz ).Kirada annesi ile oturuyor.Kız arkadaşım ben onunla evlenirsem annesiylemi oturacağım diyor.Hadi annesini geçtim diyor kira ve çocuğun aldığı maaş malum.Biz nasıl geçineceğiz diyor yani ileride para sıkıntısı çekermiyiz diyor.Ayrıca söylentilere göre çocuğun kredi kartlarınada bir miktar borcu varmış.Şimdi sorarım size arkadaşlar ben kız arakadaşımı olumlumu destekleyim yoksa olumsuzmu.Karışmak istemem hayat onun hayatı ama bana sürekli soruyor ve fikirlerime güveniyor.Yanlış yönlendirmek istemem ama benim kesin düşüncemi bilsin istiyorum.Sizin fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yardımcı olun?
bence arkadasınıza bırakın hem cocugun amddı yonu pek ıyı degıl galıba hadı onu gectım huyunu bılmıyosunuz bı de kaynanasıyla oturcak arkadasınız bence cok karısmayın
bence arkadasınıza bırakın hem cocugun amddı yonu pek ıyı degıl galıba hadı onu gectım huyunu bılmıyosunuz bı de kaynanasıyla oturcak arkadasınız bence cok karısmayın
Tam tanımayıp evliliği düşünmesi başlı başına garip...
Bunlar çıkmaya başlanıp öyle çocukla konuşulacak konular...
Olumlu ya da olumsuz bir fikrim yok bu konuda...
su bi arkadasim ekolu de bitmedi gitti :) arkadasiniz sizin agziniza mi bakiyo simdi. her neyse, 'arkadasiniz', 1000 liradan yuksek maas aliyosa olmaz bu is bence. erkek daha fazla kazanmali
Bu işler kişilerin kendi karar vereceği şeyler aklı başında bir insan arkadaşınız şartları karşılaştırarak sağlıklı bir sonuca varacaktır.
İyi düşünüp iyi tartmasını söyleyin o kadar iyi veya kötü birşey söylenemez bu konularda.
böyle konularda neden başkalarına sorulur hiç anlamıyorum.. geçinecek olan o anlaşacak olan o..insan x kişiyle geçinebilirmiyim acaba olurmu anlaşırmıyız diye başkasına sorması tuhaf.. birine danışmak güzel ama fikrimizi başkalarının sözleriyle belirlemek yanlışların en büyüğü..
benim düşüncem arkadasınıza egri oturup doğru karar vermesini bu kararın ona ait oldugunu söyleyin..ince ince düşünsün ama ben arkadasınızda 30 a geldim evlenmeliyim artık gibi hava sezdim..
burda şunu sorsaydı size ,arkadaşınız için olumlu konuşabilirdim;
"bu adam beni taşır mı,karakterimiz uyar mı,mutlu edebilir mi beni?"
ama size sorulan sorular
"aldığı maaş beni geçindirmeye yeter mi, ailesiyle mi yaşayacağım?"
arkadaşınızda maddiyat kaygısı var,bunu görmemek için kör olmak gerek.
ve bu iş bencede olmaz..
ama çocuktan değil,arkadaşınızdan dolayı...
Böyle doğru dürüst tanımadığım biriyle hayatta evlenmezdim. Hadi evlenmeye karar versem bile maddi durumunu göz önünde bulundururdum. Ayrıca sevince herşey olur diyemiyeceğim. Para olmadan aşk, sağlık hiçbiri olmuyor. Böyle bir durumda arkadaşıma olmaması yönünde tavsiye ederdim.
bence hiç karışmayın biz bile karışmayalım arkadaşının kendi hayatı yaşının başını almış hakkında hayırlısı olsun ama kısmetinde varsa olur yoksada olmaz tabiki
bencede uzak dursun. Kendini arkadasının yerine koy. sen olsan napardın? öyle düşün ve ona göre karar ver. O çocuğun huyu suyu belli değil. Hadi çocuğu geçtik annesi nasıl biri onu bilmiyosunuz belki evlenince oturcaklar kadın çok dırdırcı kızın başının etini yicek evlenirler senin sayende sonra boşanırlar sen kötü olursun sonra. sen tanıştırdın o çocukla sen yaptın aramızı vs gibi saçma şeyler çıkar ortaya olan sana olur. bence sen fazla karışma. kader bu olcağı varsa zaten öyle ki olur yani kimse engel olamaz buna...