• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

arkadaşıma ne diyeyim?

Salon Kadini konudaki mesajınızı okudum, af buyurun kusura bakmayın ama buradaki kabahatli eşiniz, siz kayınbiraderin karakterini alışkanlıklarını bilmeyebilirsiniz ama eşiniz abisini tanır, 3-5 günlüğüne diye gelip 3-5 ay kalmışsa eşinizin hatası.

Siz bebekle annenizin evine gidiyorsunuz eşiniz hala abisini evden çıkaramıyor, iş buldu ev buldu demişsiniz lakin abisi her defasında yan çizmiş ve misafirliğin tadını kaçırmışsa, eşiniz abisinin bavulunu toplayıp kapı önüne koyacak abisine de hadi selametle deyip evden çıkaracaktı.

Bazı durumlarda ayıp diye düşünmek de bir yere kadardır, o yüzden ayıp olur diye düşündük yanlış bir tutum olmuş bence.
Kesinlikle katiliyorum.

Amasi fakati yok, dengeyi saglayamadi. Kaldigi sure boyunca haftada en az 2 gun abisine tartismadan gitmesi gerektigini huzurumuzu kacirdigini anlatiyordu, sahit oldugum icin biliyorum. O da tamam kardesim gidecegim, evlilik nedir bilirim hanimini uzme, yarin bi yerle gorusmem var diye diye uzatti meseleyi. Kufur ederek, bagirarak defol git demedi ama anlayana esimin yaptigi konusmalar aslinda oldukca agirdi.

Mesajı eksik yollamisim

Dengeyi saglayamama buydu iste, yani yuz goz olup git diyorsun ama karsi taraf anlamiyorsa anladigi dile seri sekilde gecis yapacaksin.

yaşadığın bu berbat deneyimin konuyla alakası yok bence
biz basit 1-2 gece kalmalı, "yakın arkadaşlar" arasındaki meseleyi konuşuyoruz
senin konundaki abi kişisi senin asla yakının değil ve ev tutana kadar sizde kalabilir miyim derken balık baştan buram buram kokmuş
kim 2 gün içinde ev bulabilir ki?
adam geldiğinde 3-5 ay kalacağım demiş ona da okey demişsiniz
üstelik eşin inanılmazın da ötesinde hatalı ve pasif kalmış bu konuda
adam dışarı çıktığında kilidini değiştireceksin ve kapıya gelip arıza çıkardığında polis çağıracaksın, bitecek gidecek
ama biz bu konu altında basit misafirliklerden bahsediyoruz yoksa isterse dünyada en güvendiğin arkadaşın olsun, onun da gelip haftalarca kalması asla doğru değil.
Sino'cum seni severim, sordugun sorunun yanitini konudaki bir önceki mesajimda vermiştim.

Tesekkur ederim yorumun icin 🧿

Dimdirek söyleyin bizde böyle bir gelenek var bekarı yatılı almayız deyin. Deyin ki kız kimle arkadaş olduğunu bi görsün uzaklaşsın sizden bir an evel..

Ne geleneği bu böyle? 80 senelik saçmalık .. yıl 2024 ne biçim bir zihniyet bu evli arkadasiniz olsa kocaniza yan gözle bakmayacak, bekar tehlike mi demek .. iğrenç bir zikir , karşıdaki insan için onur kırıcı bir itam. Tamamen terbiyesizlik kusura bakmayın

bir çok kişi bu kültürün sebebini sormuş, açıkçası gelin eve girerken bal sürülmesi, çocuk doğunca tuzlanması kadar eski bir doğu Anadolu adetinin temelini bilemeyeceğim ancak doğru veya yanlış hepimiz belli mitlerle büyüyor ve kabllenmesekte bilinçaltımızda şekillendiriyoruz. o yüzden yaşadıkça karşıma çıkan gelenek ve görenekleri ayırt etmeye, temellendirmeye çalışmam çok normal. Ayrıca böyle bir konu hakkında neden yalan söyleyeyim ki jdbshb istemesem direkt kabul etmem. eleştirmeden yapıcı biçimde yorumlayanlara görüşümüz uyuşsun uyuşmasın çok teşekkür ederim.
Kabullenmediğiniz şeyleri kafanızda tartıp yeniden şekillendirme şansınız var. Her şeyin suçunu bilinçaltına atıp eski gelenekleri sürdürsek işimiz iş. Gece tırnak kesilmez uğursuzluk getirir derler. Nereden çıkmış? Işık yokken, tek göz odada yemeğin içine falan tırnak kaçıyorsa bi laftır tutturmuşlar. Sene 2024'te hala buna inanıyorsanız bu bilinçaltı değil batıl inanç diyoruz biz ona. Senelerce böyle büyütülmenin etkisi illaki oluyor ama bunu sorgulayıp yeni bir yoldan gitmek de elinizde.

Ha bana mantıklı geliyor ben devam ettireceğim derseniz kimseyi ilgilendirmez. Ama bilinçaltı, vasiyet falan ı ıh

Ya bu arada konuyu cok isgal ettigim icin kendim konuyla alakali bir yorumda bulunmak istiyorum konu sahibi bu senin ailenin gelenegi degil de kaynananin seni doldurusu olabilir mi?
S suigenerisim

Kesinlikle katiliyorum.

Amasi fakati yok, dengeyi saglayamadi. Kaldigi sure boyunca haftada en az 2 gun abisine tartismadan gitmesi gerektigini huzurumuzu kacirdigini anlatiyordu, sahit oldugum icin biliyorum. O da tamam kardesim gidecegim, evlilik nedir bilirim hanimini uzme, yarin bi yerle gorusmem var diye diye uzatti meseleyi. Kufur ederek, bagirarak defol git demedi ama anlayana esimin yaptigi konusmalar aslinda oldukca agirdi.

Mesajı eksik yollamisim

Dengeyi saglayamama buydu iste, yani yuz goz olup git diyorsun ama karsi taraf anlamiyorsa anladigi dile seri sekilde gecis yapacaksin.

Sino'cum seni severim, sordugun sorunun yanitini konudaki bir önceki mesajimda vermiştim.

Eşinizdir, hatasını söylemem size kırıcı gelebilir ama abisine ağır konuşmanın yetmeyeceğini biliyor olması gerekir, aynı olay bizde yaşansaydı daha kayınbirader gelmeden eşim telefon açar kardeşim gelip kalacağım diyorsun ama misafir olarak kalacaksan en fazla şu kadar gün kalabilirsin sonra kendine yer bak, küçük bebeğimiz var yengenden ne yemek ne hizmet bekleme derdi, süreyi ve ültimatomu verdi mi kayınbiraderin vakti dolduğunda kendine yer ayarladın mı diye sorardı ayarladım ayarlamadım cevaba göre 1 gün daha mühlet verir 1 gün sonra bavulu eline verir gönderirdi, hele öyle eşi ve çocuğu kardeşi yüzünden evde kalamayacak hale gelecek evden gitmek zorunda kalacaklar, kayınbirader üzerine 1 ay daha yayılarak evde kalacak ve hala daha bir aksiyon olmayacak, mümkün değil daha 10. günde patlardı eşim.

ben de seni severim, okudum. tuzağa düşürüldük, 3-5 gün dendi falan demişsin
inanılmaz kullanılmışsınız karı koca
koca herifin günde 12 biralık alkol masrafını neden karşıladığınızı da anlamadım
bu kadar sabırlı olmak iyi bişey değil

adam sana saldırma noktasına geliyor, eşim açtı ağzını yumdu gözünü demişsin
bana göre eşinin tepkisi aşırı yetersiz. erkek olsam ne demek yani birisi karıma saldıracak ve ben sadece sözle ikaz edeceğim öyle mi ?
vallahi ağız burun kırmalı bi kavga çıkmalıydı
bazen bazı kavgalar edilmeli diye düşünüyorum bazı insanlar sadece bundan anlıyor çünkü

bugün bana da bi arkadaşım iş bulana kadar biraz sende kalsam dese kabul etmem
ama 1-2 gece misafirim olmak istese sorun etmem buyur ederim

basit, zararsız ve çok kısa süreli misafirlikler için bekarsa aslaa gelemez bu evde kocam var kafasını kabul etmiyorum
tabi günün sonunda herkesin kendi tercihi yani ev kiminse misafir kabul etmeme özgürlüğüne de sahiptir

selam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?
bekar diye sizin kocanıza sarkacak değil o zaman siz bekarken evli bir arkadaşınızın evine gidecek olsanız bu amaçla mı kalmaya giderdiniz?

selam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?

Neden sormadınızki?
Arkadaşınız söylememeside tuhaf.

Bu arada çoğu kişi linçlemiş ama ben evliyim ve eşi evdeyse gidip birinde yatılı kalmam.

Birşey olacağı için değil hoş bulmam yani.

Eşimin erkek arkadaşı bize gelip kalsa onuda istemem.

Bence evli bi çiftin evinde arkadaş olarak yatılı kalmak tuhaf birşey. Rahat edemezdim.

Eşinizdir, hatasını söylemem size kırıcı gelebilir ama abisine ağır konuşmanın yetmeyeceğini biliyor olması gerekir, aynı olay bizde yaşansaydı daha kayınbirader gelmeden eşim telefon açar kardeşim gelip kalacağım diyorsun ama misafir olarak kalacaksan en fazla şu kadar gün kalabilirsin sonra kendine yer bak, küçük bebeğimiz var yengenden ne yemek ne hizmet bekleme derdi, süreyi ve ültimatomu verdi mi kayınbiraderin vakti dolduğunda kendine yer ayarladın mı diye sorardı ayarladım ayarlamadım cevaba göre 1 gün daha mühlet verir 1 gün sonra bavulu eline verir gönderirdi, hele öyle eşi ve çocuğu kardeşi yüzünden evde kalamayacak hale gelecek evden gitmek zorunda kalacaklar, kayınbirader üzerine 1 ay daha yayılarak evde kalacak ve hala daha bir aksiyon olmayacak, mümkün değil daha 10. günde patlardı eşim.

ben de seni severim, okudum. tuzağa düşürüldük, 3-5 gün dendi falan demişsin
inanılmaz kullanılmışsınız karı koca
koca herifin günde 12 biralık alkol masrafını neden karşıladığınızı da anlamadım
bu kadar sabırlı olmak iyi bişey değil

adam sana saldırma noktasına geliyor, eşim açtı ağzını yumdu gözünü demişsin
bana göre eşinin tepkisi aşırı yetersiz. erkek olsam ne demek yani birisi karıma saldıracak ve ben sadece sözle ikaz edeceğim öyle mi ?
vallahi ağız burun kırmalı bi kavga çıkmalıydı
bazen bazı kavgalar edilmeli diye düşünüyorum bazı insanlar sadece bundan anlıyor çünkü

bugün bana da bi arkadaşım iş bulana kadar biraz sende kalsam dese kabul etmem
ama 1-2 gece misafirim olmak istese sorun etmem buyur ederim

basit, zararsız ve çok kısa süreli misafirlikler için bekarsa aslaa gelemez bu evde kocam var kafasını kabul etmiyorum
tabi günün sonunda herkesin kendi tercihi yani ev kiminse misafir kabul etmeme özgürlüğüne de sahiptir

Kendisi de daha farkli, daha atak davranmasi gerektiğini zaten daha olay bittigi gibi kabul etmisti, Allah'a sukur bir daha boyle bir sorun da yasamadik, yasamayacagimiza da eminim, o sarsinti ikimizin de evliligimize verdigimiz kiymeti pekistirdi. Bazen sinanmak iyidir, karsindakini tanirsin.

Tesekkur ediyorum yorumlariniz icin 💕

Şehir dışından gelen muhtemelen yatıya geliyordur. Arkadaşınıza söyleyin de boşuna gelmesin. Alınabilir. Neden bekar insan yatıya gelmesin ki?

Guvenle alakasi yokta neyle alakasi var diyenlere ortak cevap,

Biz de sadece bekar erkege musade edilmez, bunu bizzat deneyimleyene dek anlamiyordum, anlamsiz buluyordum ve hatta ayni sizin gibi ne munasebet kocam bana guvenmiyorsa evlenmesin diyordum ama olay sizin iddia ettiginiz gibi cinsi munasebet dolayli degil iste.

Basima gelen olayla orneklendireyim;

Ben evlendigimde kayinbiraderimi ilk kez nikahimda tanidim, o zamanlar biriyle baska sehirde yasiyordu sonra gel zaman git zaman kiz bunu sutladi, tahammul edememis anladigim kadariyla, o da bulundugumuz sehre geri dondu, ev tutana dek size gelebilir miyim dedi ben de ailemden aldigim kulture ragmen hay hay dedim. Uzerinden asir gecmis alışkanlıklar artik gecerli degil dedim.

(Bu dönemde yaklasik 6 yillik evliyiz ve bebegim 10 aylik.)
Adam sehir degistirince issiz kalmis bunu geldiginde ogrendik, once is bulacak, sonra ev tutacakti, en az 3-5 ay bize yerlesecekmis yani, boyle planlayarak gelmis.
Yine de tamam dedim zor durumda kalmis, zaten kendisi abim sayilir diye dusundum.

Ama alkolizm bataginda suruklendigini, kumarin gozune vurdugunu bizde kalmaya gelene dek bilmiyordum. Cunku adam hep uzaktaydi, zahmet edip evlilik surecimizde gelip kendini tanitmamisti.
Biz de onlara gitmiyorduk, cunku kiz ben yatili misafir sevmiyorum diyerek acikca reddetmisti, saygi duyuyorduk.

Geldi 1 ay gecti ne is ariyor ne ev, butun gun esim eve gelene dek goz goze oturuyoruz, sabahtan icmeye basliyor aksama kadar, aksam esim gelince bikac saat duruyor, gece kalkip yine iciyor ama zerre sarhosluk emaresi yok o kadar alkolik kendisi. Bu arada sürekli telefon elinde telefonda birseyler yapıp sinirle kendisini odasina kapatiyor anlayamiyorum herhalde kiz arkadaşıyla barisma cabalari sonucsuz kaliyor diyorum, meger kumarda kaybedip cildiriyormus.

Esime abisinin gelisinin 1.ayi şerefine bir konusma yaptım,

Abin tum gun oturuyor, ev aramiyor, is aramiyor, sabahtan aksama en az 9 bira iciyor ve sürekli sinirli, kendisiyle konus ben daha fazla kalmasini istemiyorum, gitsin kiz kardesinizde kalsin dedim ama abisine karsi hicbir saygisizligim yok.

Sabah kalkıyorum kusursuz kahvalti hazirliyorum, cocugu emziriyorum odama kapanip agustos ayi ev 37 derece. 10 aylik bebegim amcasinin alkol almis haliyle muhatap oluyor.

Bu boyle devam etti abi de zerre ev ve is arama emaresi yok. Alkol aliyor. Sabah kalkiyor, tras oluyor lavabomuzu tikayip asla umursamiyor. Cani sıkılınca kalkip cay demlemek disinda eve zerre katkisi yok, alkolunu de biz karsiliyoruz. Gunde en az 12-13 bira. Kumardan batiyor, esimden istiyor, ertesi gun kazaniyor, borcu odemek yok, cunku tekrar kumara yatiriyor, sustum, esimin abisidir abim dedim sustum.

3.ayda hala evde goz gozeyiz, camasirlarini yikiyorum hayatimda 2.kez gordugum adamin midem bulana bulana, sabah kalkip lavabodaki tuylerini topluyorum, dustan ciktiginda killarini temizliyorum, tatli dille uyariyorum asla degisme yok, alkol son gaz, kumar son gaz.

3 ay bitti esim surekli abisine ev buluyor, is buluyor ama asla adim atmak yok. Ayip olmasin kavgasiz gitsin diye ikimizde dis biliyoruz, esim saygi duydugu abisinden tiksinir oldu artik.

Birgun sabah neseyle evden cikti, aha dedim is gorusmesine gidiyor herhalde ya da sevgilisiyle baristi. Esime telefon ettim bu guzel haberden bahsettim. 1.5 saat sonra eve geldi, ben yegenim dogdugunda bisey takamadim, bunu kabul et lutfen dedi ceyrek altin verdi. Kabul ettim.

Aksama kadar yine alkol, kumar vs. Bu arada alkol alinca igrenc birine donusuyor, yani agziyla icemeyenlerden ama sarhos olmasi uzun suruyor. Alkol alamazsa kolonyalarimizi iciyor, oyle alkolik.

Ertesi gun esim isyerindeyken geldi benden kucuk altini istedi, hic tartismadan geri verdim. Baktim kumara yatiriyor, abi dedim afedersin ama artik gitmeni istiyorum, senin ne is bulma ne ev bulma caban yok. Adam bana neredeyse saldiracak kadar çıldırdı, esim eve gelene dek kendimi odama kapadim bu da odasinda kendi kendine soyleniyor ama bavul hazırlamak yok.

Esim eve geldi, ben cocugumun esyalarini toparlamistim annemlere gecmeye karar verdim adam gidene dek. Esime evlilik yildonumumuze dek abini evden yolla, is bulsun bulmasin istemiyorum, gitsin baska akrabanizda kalsin, bana bugun saldiracak kadar dozajini ayarlayamaz halde artik dedim.

Esim gozumun onunde abisine bayaği acti agzini yumdu gozunu, bu kiz 3 aydir senin her turlu hareketini sineye cekiyor, yatagini dahi toplamaktan acizsin git bu evden dedi (toparlayarak anlattim)

Abi gitmedi.

Ben annemlere gectim, abartisiz 1 ay kaldim, abi yine gitmedi, evlilik yildonumumde annelerini aradim, bugun oglunu evimden kovacağım, bana bunu yasatma oglunu ara tasini taragini toplasin gitsin, cocugum babasini ozledi perisan olduk evimize donmek istiyoruz dedim.

Annesi geldi bu sefer, o yerlesti, abartmıyorum. Annesi gelince ben evime dondum en azindan olaylar gozumun onunde olsun mudahale ederim diye dusundum.

Bu olay olurken yaklasik 6 yillik evliyim, kayinvalidem istisnasiz her yil gelir kalir (o da baska sehirde yasiyordu) bir kez birbirimize surat asmamistik. Kadin megerse buyuk ogluna karsi dunyayi yakacak kadar savunmaciymis, o zaman anladim.

Geldi sabah aksam esimi doldurdu, sutumu helal etmem, abin ev bulana kadar kalsin, sokaga mi atacaksin evsiz kalmis vs ne kadar duygusal manipulasyon varsa uyguluyor, sabah bana aksam esime manipulasyon dolu konusmalar. Ben kendimden nefret eder hale geldim resmen ne kadar kotuyum, adam ac acikta kalmis kafasina erdim :)

Abi olacak uyanik da annesi geldi diye sabah evden is aramaya diye cikiyor, alkol kullanimini disarda uyguluyor ama harclik yine bizden (benim kb 50 yaslarinda yetiskin colugu cocugu olan bosanmis bir adam)

Neyse birgun annesinin yaninda bana cok agir hareketler sergilemesiyle benim aklim basima geldi, ugradigim manipulasyondan kurtuldum. Kayinvalidemi mutfaga cekip, oglunu bu evden gonder, yuvami yikacaksin dedim. Esim seni kirmamak icin sesini cikarmiyor farkındayım ama ben senin ogluna daha fazla tahammul edemiyorum dedim.

Bebegim, esim ve abisi icerde anneyle ben mutfaktayiz.

Annesi bi anda mutfakta bayginlik gecirdi, çığlık atarak yere yapıştı. Daracik mutfakta ne kafasini ne poposunu hicbir yere vurmadi.

Uyandigi gibi burasi benim oglumun evi, o da oglumun abisi el olan sensin diye saydirmaya basladi, esimi doldurmaya calisiyor. Anneyle hic muhatap olmadan abiye donup, yarin sabah bu evden gidiyorsun kendini bana kovdurma dedim. Sabah kalktim abi tosur tosur uyuyor, aldim bavulunu topladim, kapinin onune koydum, esime de sen bugun izin aliyosun, bunlar gidene dek benle duruyosun yoksa ben bu yuvayi yikacagim dedim.

Esimle bir olup abiyi gönderdik, annesi de oglumun durmadigi evde ben hic durmam dedi basti gitti.

Su an bu olaydan sonra abisi bir daha evimize gelmedi, ikinci cocugumu hic gormedi. Bizim yuvamiz bir sure catirdadi ama toparladik.

Yani cok uzun anlattim ama guvenle alakasiz olan guzel bir ornek oldugu icin anlattim, belki oraya buraya kusan emojiler paylasmadan once insanlarin -guven haric- baska sebeplerle de kendilerine "bekar adamin evlilerin arasinda isi yok" dusturu edinebileceğini anlarsiniz.

Bu olaya dek, esim erkek arkadaslariyla bizim evimizde mac geceleri duzenliyordu, sehir disindan isi dusup bizim sehre gelenler vs hep kaliyordu. Arkadaslar hala gelir ama kimse yatiya kalmiyor artik.

Bunun bekar olmakla alakasi yok abi kotuymus diyebilirsiniz, haklisiniz ama bekar olmasaydi, en azindan eşi arkasini toplardi (belki), ne bileyim ben pisligini temizlemekle ugrasmazdim ya da gitmelerini istedigimde kiza surat sallayarak da cozebilirdim sorunumu, belki kavga cikmazdi hic.

Not: uzun bir mesaj yazdigim icin konu cigrindan ciktiysa bilemiyorum, ben yazmaya basladigimda iki sayfa yorum vardi sadece.

Bu benim fikrimdir, kulturumdur, siz yine de guvenle alakasi olduguna baglayabilir, elestirebilirsiniz, ben nasil sizi bekar erkegi / kadini evinize yatili aldiginiz icin genis olmakla vs itham etmiyorsam (cunku bu da sizin kulturunuz) siz de beni ya da benim gibi dusunenleri yobazlikla vs itham etmeyin lutfen.

Hepinize iyi gunler dilerim, saygi cercevesindeki elestirilerini, basimin tacidir.
Kusura bakmayın yaşadıklarınızda kesinlikle haklısınız. Ama sizin olayinizla konu sahibinin bekar kabul etmeme olayı çok alakasız. Misafir zaten 3 günlükler. Sizin ki ev arkadaşınız olmaya çalışan biri daha çok.

Kendisi de daha farkli, daha atak davranmasi gerektiğini zaten daha olay bittigi gibi kabul etmisti, Allah'a sukur bir daha boyle bir sorun da yasamadik, yasamayacagimiza da eminim, o sarsinti ikimizin de evliligimize verdigimiz kiymeti pekistirdi. Bazen sinanmak iyidir, karsindakini tanirsin.

Tesekkur ediyorum yorumlariniz icin 💕

Yeni evlilere tavsiye gibi olsun bizlerin yaşadıkları veya düşünceleri.

Elbette bir misafir ağırlama kültürümüz olsun geleni iyi ağırlayalım ama evimize aldığımız kişileri de iyi ölçüp tartalım veya misafirlik vasfını yitirmeye ev sahibine yük olmaya başlamışsa resti çekmeyi bilelim.

Herkesin yaşam tarzı, kültürü farklıdır o yüzden misafir kabul etme vs gibi durumlarda herkes başka düşünebilir ama benim için değişmez bir şey var ki insanlar birbirine net olmalı, yatılı misafir istemiyorsanız sebebini açıkça söylemelisiniz ya da yatılı misafir kabul ediyorsunuzdur ama bunun bir süresi kuralı vardır, akrabalarınız, yakınlarınız, arkadaşlarınız sizin bu huyunuzu bilir ona göre hareket eder, sonradan kırılmalar olmaz her şey baştan belli olur.

Konu sahibinin konusunu dagitmama adina topluca cevaplayim,

Cilek, abi bize issiz kaldigindan bahsederek gelmedi, sadece memlekete geri donuyorum, ev bulana dek bikac gun sizde kalacagim dedi, issiz birinin ev bulmasiyla calisan birinin ev bulma sureci sende takdir edersinki ayni degil, tuzaga dusurulduk orda.

Benim ornegimi anlatma amacim bekar erkekler evlilerin evinde kalmamali algisi kotu tecrubelerle oluşuyor ama bu tecrubeler illa +18 olmak zorunda degil. Bircok aile benim yasadigim gibi tecrubelerden koyuyor bu kurallari, evet benim konumda bekar olmasi en onemsiz detay sayilabilir size gore, ama evli olsaydi en azindan kirli camasirlarini yikamak gibi durumlarla ben yuzlesmezdim. (Bunu acayim, esim bu konuda oldukca titizdi, abisine camasirlarini odasinda biriktirmesini ve kendi yikamasini soyledi ama o hem odasinda biriktirdi hem bizim kirlilerimizin arasina atti, dolayisiyla ben camasir sepetini bosaltirken istemedigim goruntulerle yuzlestim)

Kv bizde bayildiktan sonra bir de 2.cocugumun dogumuna geldi iste, zaten soguk ve mesafeli biriydi hala da oyle, sadece ihtiyaclari olduklari zaman kapimizi caliyorlar, ariyorlar.

Anlayamadim canim? Benim kulturumu kastediyorsan biz de kayinbiraderler kimseye gidip kalmaz, kayinpedere gelin bakmaz kizi bakar, yatili kalma kulturumuz de yoktur, kimsenin evine gidip yikilmayiz. Dayim sehir disinda yasiyor, onu gormeye gittigimizde otelde kaliriz mesela.

Ama karsi tarafi kastediyorsan (esimin tarafi) onlara gore ben yobazim, kayinbiraderimi evimde istemedigim icin.

Yani sizde haklisiniz aslinda evli halleriyle de evime yerlesebilirlerdi ama ben evli halleriyle yerlesince isin icinde bir kadin oldugu icin (ya da 3.kisi diyelim) daha rahat kovardim. Cunku abinin sagi solu hic belli degildi, anlattigim uzun yazida yazdim evden git dedigimde saldiri pozisyonuna gecmisti, acikca korkuyordum abiden ne yalan söyleyim.

Neyse bitti gitti zaten ben agzimin payini aldim :)

Ya işte çok sabırlıymışsınız. Ben olsam kendi kirli sepetimde abisinin iğrenç kirlilerini gördüğüm saniye olay çıkardı. Sepeti de içindekilerle çöpe atardım.
Hadi ev aramıyor, iş aramıyor, bari efendi gibi otursaymış terbiyesiz.

Bir süre önce bir konu açılmıştı, konu sahibine evli çocuklu arkadaşı gelip otel gibi kullanmıştı evi. Yaptıklarını detaylı hatırlamıyorum ama okuyan herkes saçını başını yolmuştu sinirden.
Sizin baktığınız açının misafirin evli bekar, kadın erkek olmasıyla pek alakası yok aslında. Terbiyesizliğin cinsiyeti, medeni hali yok.
Ama konu sahibine yatılı kabul etme diyenlerin %99'unun derdinin bu olmadığı belli.

Back
X