- 13 Eylül 2015
- 21.917
- 68.883
- 598
- Konu Sahibi Kardelenfzt13
"Zıkkımın pekini ye"demenin yörecesiymişbende anlamaım yanlız değilsinilk kez duydum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
"Zıkkımın pekini ye"demenin yörecesiymişbende anlamaım yanlız değilsinilk kez duydum
"Zıkkımın pekini ye"demenin yörecesiymiş![]()
bende aklıma bu gelmişti..hediyeyi de kesin beğenmedi bu...bir dürtükle bakalım ağzından baklayı çıkarır kesinBelki de bir mekan kapatmasını bekliyordu,ev az geldi:))
Şimdi genelde öyle oluyor ya,ev kesmemiştir.Geçenlerde bir yerde çay içmiştik eşimle,havuz kenarı bir yer.Bir de kafe tarzı kapalı mekanı var.İçerden birden alkışlar yükseldi,pasta geldi,iyi ki doğdun filan.Sürpriz miydi bilmiyorum ama,doğum günü kızımız süslüydü,tahmin etmişti belki de:))bende aklıma bu gelmişti..hediyeyi de kesin beğenmedi bu...bir dürtükle bakalım ağzından baklayı çıkarır kesin
Kesinlikle size katılıyorum,çok güzel yazmışsınız,en azından azıcık bile olsa nezaket gösterebilirdi.Doğum günü ile ilgili ne hatırası veya anısı olabilir bilmiyorum ben bu yalanları anlamam. Görgü kuralı diye birşey var. İnsan doğum gününde bile kötü anı yaşasın yapılan sürprize ne olursa olsun sevinmeli.
Gülsün, eğlensin ne bileyim o kötü anıyı düşünmesin. Nezaketten bol bol teşekkür etsin “bana değer veren insanlar var” diye. Bunu düşünsün o kötü anılar gitsin kafadan eğer var ise anı..
Hediye beğenmemek nedir? Nasıl kişilik bozukluğudur bu?
Hediye hediyedir karşı taraf beğeniyor alıyor yapıyor tasarlıyor kendi zevkin olmasa bile o hediyeyi açtığında insanın canından bir parça oluyor. Öyle bir sevgi.
İnsanlar kafayı yemiş, sıyırmış. Nasıl yetiştirilme tarzı bu?
Bırak konu sahibi. Arkadaşlığınızı bitirin size ders olmuş özellikle evinize ne çağırın ne adım atın uzak durun.
Ne güzel bir hikayeDoğum gününü kutlayacağı biri yok diyorsunuz ama "kutlayacağını biliyordum, bugün beklemiyordum" demiş. Bana bilmediğiniz, size anlatmadığı biriyle planı varmış o bozulmuş, o yüzden surat yapmış gibi geldi. Ama tabi ki her şeye rağmen çok ayıp yapmış. Böyle düşünülmek çok hoş olmalı. Benim annem belli yemekleri asla yapmazdı. Benim de çok sevdiğim şeyler vardı içlerinde anneannem yapardı. Üniversitenin ilk senesi ananem felç geçirdi neyse işte o yemekler yemekhanede çıkınca "ay çok severim, bir senedir hiç yemedim" gibi bahsetmişim demek ki. Yurttaydım o zaman henüz. Ailesiyle yaşayan bir arkadaşım vardı. Bir gün beni çağırdı. O bahsettiğim tüm yemekleri yapmışlar annesiyle. Yemin ederim size hayatımda aldığım en güzel hediye hala budur. Epey bir ağlaşmıştık üçümüz o gün deli gibiAynı sizin gibi saklama kaplarına koyup verdiler bir de yanıma. Diğerlerini götürdüm de biri sele zeytin kutusundaydı, evlendim o kutu hala evimde, saklıyorum. Anneniz de siz de çok tatlısınız bence.
Yaa sizde çok tatlısınızzzzayyy coook tatlisin bana yapsana mutluluktan cilgina dönerdim sanirimmm
Lütfen ne mesaj atın, ne arayın ne sorun ne hal hatır sorun. Konuyu açtığınızdan bu yana hiç konuştunuz mu bilmiyorum. Veya size ulaşmaya çalıştı mı bilmiyorum. Hiç cevap vermeyin. Ne oldu neden cevap vermiyorsun derse meşgulum deyin geçiştirin. Hiç sen böyleydin şöyleydin üzdün beni vs deme. Meşgulum diye diye geçiştirin bahanelerin arkasına sığının soğuk olun onun size yaptığını yapın. Sonra uzaklaşacaktır.Kesinlikle size katılıyorum,çok güzel yazmışsınız,en azından azıcık bile olsa nezaket gösterebilirdi.
Konuştunuz mu arkadaşınızla.Ne güzel bir hikayeAma keşke herkes sizin gibi olsa
Yüz yüze konuşmak istedim,o yüzden konuşamadım henüz,konuşunca yazarım buraya :)))Konuştunuz mu arkadaşınızla.
Yok yok ablasınada sormuştum emin olmak içinYanlış günde kutlamış olmayasın?
Benim geçen bi arkadaşım doğum günümden tamm 1 gün sonra kutladı
Yanlış bilinince de insan bozuluyor
Ama yine de böyle suratsız davranılmaz
Sanmıyorum morali bozuk oldugunu,öyle olsa bile nezaketen mutlu olmuş yapsaydı2 senelik arkadaşınıza doğum günü sürprizi yapmanız biraz garip olmuş, yani bu tip sürprizler 5 seneden fazla olan arkadaşlıklar için hazırlanır genelde, öncelikle bunu söylemeliyim. Siz çok güzel düşünmüşsünüz yine de, kim hangi sürprizi yaparsa yapsın insan sevinir genelde. Ama arkadaşınız pek kıymet bilememiş, karakterini belli etmiş biraz açıkçası, belki de o gün morali bozuktu? Böyle bir ihtimal var mı?
Öyle olsa anlanlardım ki sevmeme durumu olsa,normalde gayet iyiyiz,hatta çok önceden ben benimkini kutlamak zorunda olmasın diye sevmem demiştim kendi dogum günümün öyle kutlanmasını,bende sevmem gibi bişey demediSizi mi sevmiyor acaba? Ya da belki çok samimi olmak istemiyordur.
Zamanında çok da yakın olmak istemediğim biri de bana doğum günü süprizi yapmıştı. Bi de altın bir kolye almıştı. Açıkçası benim için gereksiz bir sevgi gösterisiydi. Bi de bu süpriz yapanlar daha sonra beklentiye filan giriyorlar. Onların doğum günleri gelmesin, benden bi süpriz beklemesin diye düşünmek de cabası. Zaten hediye almayı da hiç beceremem, ki kendim için alışveriş yapmak bile benim için bir yük . Bu durum beni aşırı geriyor mesela.
Dimi ama 10 kişide toplamadım,biz bizeydikYa bence bahanelik bir durum yok sürpriz yaptı diye kızı suçlu çıkarmış bazıları hatta şaka gibi. Ne sorunu varsa var, sonuç olarak arkadaşı onu düşünmüş annesiyle uğraşmış ortada bir emek var. Kime altı üstü bir sürpriz yaparken oturup "Allah Allah acaba ailesiyle sorunları olabilir mi?" diye düşünüyorsunuz? Surat yapılmaz öyle bu terbiyesizlik. Hadi başka planın vardı, ailenle sorunluydun şöyleydin böyleydin; orada çaktırmaz sonradan söylersin "Kusura bakma ben böyle böyle hissettim, şöyle planım vardı" diye. Bu cidden terbiyesizlik, hatta şımarıklık.
Konu sahibi, yerinizde olsam bir daha asla görüşmem. Benim erkek arkadaşım da sürpriz sevmez mesela ama bana bunu en baştan söylemiştir "Bak Astoria ben sürpriz doğumgünü partilerini sevmem, herkesi toplayıp sürpriz yapma bana" diye; ben de hiç yapmadım. Bunu söylemeden kız nereden bilebilir, nezaket göstermesi lazım yani. Ki zaten 10 kişi toplamamış oraya anne kız bir şeyler yapmışlar. Ben ciddi ciddi sinirlendim burada yalnız ehehe.
Merhaba Kızlar
Hemen konuma geçiyorum.Benim 2 senelik yeni yeni samimi oldugum arkadaşım var.Ben ailemle yaşıyorum,o tek başına yaşıyor.Dogum günü için ona sürpriz yapmak istedim bizim evde,balonlar aldım şişirdim ki balon patlamasından aşırı korkarım fobi gibi bişey,çocuklugumdan gelen.Neyse evi süsledim,annemle pastalar börekler yaptık,hediyede aldım.Ama arkadaşım bu sürprizime öyle soguk tepki verdi ki hatta hediyeyi begenmedi bence tepkisi öyleydi.Annem bile böyle şeyleri takmayan kadın üzüldü çok o kadar ugraştık yaptıgına bak diye.
Hatta dedim ki yanına pasta börek koyayım evde ugraşma bugün yemek yapmaya dedim,azarlar gibi nereye koyucam onları burdan evime gitmiyorum dedi.Bende öyle sinir olup üzüldüm ki anlatamam.
Neden böyle yaptı bilmiyorum,hediyesini kullanmadı bile,böyle şeylerin lafı olmaz ama bütçemi biraz zorlayıp almıştım.Çok üzüldüm kırıldım.