Arkadaşımı, ailesi görücü usulüyle evlendirmek istiyor.

karamell_06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2010
15
0
36
Diğer
arkadaşımın yoğun ısrarları üzerine konuyu burda paylaşıyorum.fikirlerinize çok ihtiyacı var.
arkadaşım üniversite son sınıf öğrencisi.ailesi onu görücü usulu evlendirmek istiyor.akıllarında olan kişi ise 30 yaşında işi gücü evi arabası olan bir kişi.aralarında 10 yaş var.arkadaşım o kişiye karşı pek birşeyler hissetmiyor.sizce aşk evliliği mi yapmalı yoksa ailesinin istediği kişiyle mi evlenmeli?:89:

hemen evlenmesi şartmı?
tanısın biraz, hoşlanırsa evlensin, ama hiç tanımadığı biriyle sırf ailesi istiyor diye olmamalı bence
aile istemezse aşk evliliğide olmuyor
ikisinin ortasını bulması gerekiyor

Arkadaşın hiç mi birşey hissetmiyor ,yoksa aileden böyle bir öneri geldi diye mi kendini kasıyor?..
hiçbirşey hissetmiyorsa kestirip atsın, okulum var çalışıcam diye..
eğer elektrik aldıysa çıkar görüşür, illede evlenicem diye bişey yok..

Son düzenleme:
canım görücü usulüde bunlar birbirlerini görmeden mi evlenecekler?

sonuçta bende görücü usulü evlendim.

eşimle görüştük bir yerde.ikimizde birbirimizden etkilendik.

10ay konuştuk,gezdik dolaştık birbirimizi tanımaya çalıştık..

sonra karar verdik nişanlandık ve 8 ay sonra da evlendik.

sonuçta görücü usulünde de istersen tanıyorsun,istemezsen tanımıyorsun...!

ya da başta hoşlandın ama sonra huyları hoşuna gitmedi bırak...!

hangi devirde yaşıyoruz zorla evlendirecek değiller ya...!

para da bir yere kadar...!

arabası olur,yatı-katı olur ama evde huzuru olmaz...

30 yaşına kadar evlenmemiş bir erkeğin bir arızası vardır defosunu neymiş onu bir araştırın komşulara sorun !

canım 30 yaş pekte geç bir yaş değil bu devirde..okumuş, çalışmış, istediği kişiye rastlamamış olabilir..

Nice bildiğimiz kişiler var 8-10 sene arkadaşlık edip ondan sonra evleniyorlar 2-3 ay sonra ayrılıyorlar

Ailesinin istediği kişiyle evlenmemeli tabi ki.
Ailesinin istediği kişiyi, kendisi de istiyorsa evlenmeli.
O kişiyle kendi evlenecek ailesi değil.
Hem aile hem de arkadaşınız beraber ister o en güzeli olur,
ama kendisi istemiyorsa kesinlikle evlenmemeli bence.
Sanırım arkadaşınız bu kişiyi tanıyor, birşey hissetmiyor dediğinize göre.
Eğer tanıyor ve birşey hissetmiyorsa, hiç yormasın kendini.
Eğer tam olarak tanımıyorsa, tanımak adına bir şans verebilir.
Hemen evlenmesi gerekmiyor.

yapılan araştırmalara göre en uzun evlilikler görücü usülü ile yapılan evliliklermiş.benim ablamda görücü usulü evlendi vede Allaha şükür mutlular.sonuçta bunun sözü nişanı var anlaşamazlarsa ayrılırlar.ölüm yok ya ucunda bence bir şans verilmeli.

30 yaşına kadar evlenmemiş bir erkeğin bir arızası vardır defosunu neymiş onu bir araştırın komşulara sorun !

Canim kusura bakma ama cok anlamsiz bir mesaj yazmissin. Simdiki devirde kizlar bile 30 dan önce evlenmiyorla, kaldiki erkekler...
Ayrica benim, bütün kuzenlerim akrabalarimda (erkekler) 30 dan sonra evlendiler, hepsimi arizaliydi ????????????

10 yaş çok olağanüstü bir yaş farkı değil bana göre.
Erkekler zaten geç olgunlaşıyorlar, dengeleyebilir durumu.

10 yaş ço fazla bence ama arkadaşınız yaşı sorun etmiyorsa önemli olmayabilir.Gelgelelim sırf aile istiyor diye biriyle evlenilmez ama ailenin istediğini kendisi de isterse çok güzel olur .Ailenin evleneceği kişiyi istemesi de ço güzel.Tanımıyorsa tanısın bakalım belki isteyecek kendisi de yok tanıyorda istemiyorsa zaten denecek bişey yok evlenmesiz

arkadaşımın yoğun ısrarları üzerine konuyu burda paylaşıyorum.fikirlerinize çok ihtiyacı var.
arkadaşım üniversite son sınıf öğrencisi.ailesi onu görücü usulu evlendirmek istiyor.akıllarında olan kişi ise 30 yaşında işi gücü evi arabası olan bir kişi.aralarında 10 yaş var.arkadaşım o kişiye karşı pek birşeyler hissetmiyor.sizce aşk evliliği mi yapmalı yoksa ailesinin istediği kişiyle mi evlenmeli?:89:

modern gorucu usulu dedigimiz yontemle evlenmekte bir sakinca yok bence
aileler tanistirir hoslanirlarsa evlenirler
10 yas biraz cok ama o da altindan kalkilmayacak bir yas farkli degil
ben istemezdim ama ozellikle kendinden yasca buyukle evlenmeyi olgun olmalari dolayisi ile tercih eden cok
es adayinin 30 yasinda olmasi da bir sey degil
benim tum arkadaslarim 26 30 yas arasinda daha evli olanlarimiz parmakla sayilacak kadar
universite bitirmis yuksek lisans yapmis calisaninsanlar icin 30undna once evlenmek zor bir sey nede olsa
bence burda tek sorun arkadasinin daha 20 yasindayken evlendirilmek istenior olmasi bence
universitede okuyormus
bir kac sene calissin bu acele neden

Ne kadar kaba bir tabir esefle kınıyorum sizi.
aralarında 10 yaş fark var.peki bu sorun olur mu??
Aradaki 10 yaş sorun olur, ama ondan evvel başka bir sorun yok mu?
Adam 30 yaşında olduğuna göre arkadaşınız daha 20 yaşında ve öğrenci evlilik için erken değil mi?
En erken yapılabilecek evliliğin 23 yaşında olması kanaatindeyim.
Arkadaşınız tam deli dolu zamanlarında evli ve belki de çocuklu olacak tamam bu kötü bir şey değil elbette ama
bir de giden zamanın bir daha gelmeyeceğini düşünerek bakın olaya.
En hayat dolu zamanlarını kısıtlı yaşamak durumunda kalazak zira eşiyle arasındaki yaş farkından dolayı bir birlerine ayak uyduramayacaklar.
Bunlar benim şahsi fikirlerim kimse alınmasın gücenmesin ama bu kadar yaş farkıyla bu kadar gençken yapılan evlilik pek doğru gelmiyor bana.

Burada ailesinin istediği kişi ile yapılacak olan bir evlilikten ziyade arkadaşınızın bu yaşta evlendirilmeye çalışılması kötü bir durum. Kızın yaşı daha çok küçük, okulunu bitirsin, ekmeğini eline alsın sonra isterse evlenir tabi. Bu aşamada sadece görüşecekse ve 3-4 sene sonra evlenecekse (isterse) sorun yok.

Back
X