Arkadasimi cok kiskaniyorum :(

gokcee34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2015
1
3
32
Merhaba arkadaslar

En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.

Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.

Kocasının eline bakan bir kadını mı kıskanıyorsun? Kendi ayakların üzerinde duracak, kendi paranı kazanacak, kendi hayatını kuracaksın sen. Kimseye hayaatım şuna ihtiyacım var demek zorunda kalmayacaksın. Ben kıskanılacak bir tarafını görmedim arkadaşının.

Öz eleştiri yapıyor olman güzel.ama bardağın boş tarafından değil dolu tarafından bak.sen iş hayatına atılınca kendi ayakları üzerinde duran,kimseden rica minnet etmeden kendi parasını kazanan,çok güçlü bir birey olacaksın.insanın kendi parasını kazanıp harcaması ne demek öğrenecek ve şükredeceksin.sadece zamana ihtiyacın var.

İnsani duygular bunlar. Kendine güvenini geliştir, kıskançlığı abartıp arkadaşına zarar verecek bir durumdan kaçın. Onun da hayatının normal olduğunu senin de zamanı geldiğinde evlilik hayatını yaşayacağını düşün. Zamanla nasıl olsa duruma alışırsın artık o kadar batmaz bu durum.

Onun hayatiji dusunmek yerine kendi hayatinizla mesgul olursaniz belki sizde guzel seyler basaracaksniz?
Kim bilir belkide etrafnizda size deli divane asik olan bi erkek vardir ama siz Ayline odakli oldugunuz icin hic gormuyorsnzdur onu? Olamazmi?

şimdi ben hayat bir yarış değil üstünlük savaşı değil egoist olmamak lazım hep birilerinden üstün olmakla insanın kendini tatmin etmemesi lazım başarının ölçütü bu değil desem sizin için bir şey ifade etmeyecek.
o yüzden sevgili bulun geçer diyorum.çünkü tek derdiniz onun hayatında onu seven bir adam olması geri kalan her şeyde ben daha üstünüm diyorsunuz.

Merhaba arkadaslar

En yakin arkadasimi o kadar cok kiskaniyorum ki artik kendimden yoruldum ve nefret ediyorum. Yasadigim her saniye hep o kiz var aklimda. Kiskancligin cok kotu bir sey oldugunu biliyorum ama bir turlu vazgecemiyorum.

Kiz arkadasimda bende 23 yasindayiz. Beraber buyuduk sayilir. Kiz arkadasimin adina Aylin diyeyim daha kolay olsun anlatirken. Benim hayatimda uzun suredir kimse yok. Aylin daha gecen seneye kadar kendinden 5-6 yas buyuk birisi ile beraberdi. 1 yillik iliskisini bir seferde bitirdi. Bitirme sebebide adamin cok sorumsuz olmasiymis. Ayrildiktan yaklasik 6 ay sonra baskasiyla beraber olmaya basladi. Beraber oldugu adam 75 dogumlu (kendisi 92). Adam mimar ve maddi durumu cok iyi. Biraz olgun olmasina ramen oldukca yakisikli ve sempatik. Yani 25 yasinda gibi enerjik esprili cok guzel bir enerjisi var. Aylin gibi yani. Kisa bir surede nisanlandilar ve hemen evlendiler. Simdi tam 4 aylik evliler ve cok mutlular. Ilk zamanlarda kendi kendimi avutuyordum 'adam nerdeyse babasi yasinda eminim daraliyordur hic eglenemiyorlardir' diye yalniz bir kac gun once evlerine gittim hicte oyle degil. Ben ordayken kocasi erken geldi isten ve adam iceri girdiginden beri ikisinin arasinda bir kahkahalar bir gulusmeler. Aslinda arkadasimin mutlu olmasina sevinmem lazim ama ben nedense cekemiyorum. Cok kotu bir insanim ben ne yapacigimi bilmiyorum. Sanirim o kizin mutlu olmasi ve istedigi her seye sahip olabilmesi beni cileden cikartiyor. Ben universite mezunuyum ve avukat olacagim staj goruyorum ama Aylin lise mezunu ve calismiyor. Ama istedigi her seye sahip, sadece kocasindan rica etmesi yeterli. Belkide cekemedigim budur, yani benim egitimim durumumun ondan kat be kat yuksek olupta ondan daha 'düsük' bir hayat yasamam. Bu sacma sapan dusuncelerden nasil kurtulabilirim? Cunku çekemememe ragmen Aylin gercekten cok iyi kalpli bir insan ne zaman yardim istesem iki eli kanli bile olsa gelir ve ben onun hakkinda neler dusunuyorum. Elimde olmadan oluyor ama.
Emin ol Aylin de senin yerinde olmak istiyordur :KK66:

Sen koskoca bir avukat olacaksin, yarginin islemesine katkin olacak.

Ozendigin sey , koca parasi yemek, calismadan zengin olmak mi??

Yazik.

Senin yerinde olmak isteyen binlerce genc var universite sinavina hazirlanan. Sen de koca parasi yiyen birinin yerinde olmak mi istiyorsun?

Calismadan zengin olmak mi deseler, avukat olmak mi deseler bu universiteye hazirlanan cocuklara, deli misin hukuk fakultesi tabi derler. Kardes , sen toplumun %1 lik istatistigini olusturuyorsun galiba.

Cidden yazik, okudugun zaman, emeklerine .......bunlarin hepsini zengin kocaya degis tokus etmeye razisin yani?? Git et o zaman. Sen de bul zengin bir koca, bitsin dertlerin.

17 yaş fark.
Şimdi sorun olmaz ama bundan bi 10 15 sene sonrasına bakmak gerek.
Aylin hala genç dinamik bi hanımken eşinin ona yetişecek enerjisi kalmayacak
bu evliliklerde genelde yıllar geçtikçe problem çıkar
Aylin de mutlu olsun tabi ama bilemeyiz belki senin kaderin ondan daha güzel yazıldı
belki çok güzel şeyler bekliyo seni
Aylinin eğitim ve meslek şansı olmamış buda senin artın
Hissettiğin kıskançlık bile olmayabilir özeniyo olabilirsin.
İki eli kanda olsa sana koşan arkadaşını dostunu kaybetme sakın
Hayat bu bi taraftan verir bi taraftan alır

avukatlıkla ne alaka ? mesleğinde belki de çok özgüvenli ve başarılı ? nerden biliyorsunuz ?

Ben mesleğinde özgüven eksikligi olan biri demedim.? Bunu siz uydurdunuz.

Normal hayatında özgüven eksikligi var ki arkadaşının mutlu bir eşe ve yuvaya sahip olmasını çekemiyor. Arkadaşının mutlulugunu paylaşıp ne guzel keske bende böyle bir yuva kursam diye dua ve istekte bulunmak yerine hasetlik ediyor.

Bu karaktere sahip bir insanin ülkemizde önemli bir meslegi icra etmesi ise ne derece doğru bilemem :) haberlerde çıkan yargı sistemi icinde yoğrulur gider artık.

X