Arkadaşımın bebege bağırması

ogretmen bir arkadasim vardi cok mantikli akilli cocuk egitimde bilgili sabirli ve cok hassas biri ne kadar iyi bir anne olacagini dusunurdum dogum yaptiktan bir kac ay sonra ziyarete gittim bana dediki biliyormusun benim bunaldigim hicbirseye yetemedigimi hissettigim osirada bebegin surekli agladigi ve benim kendimi cok caresiz hissedip elimden hicbisey gelmedigi icin yeterr artik suss nolur diye bagirdigim oldu dedi ve bunu soylerken bile gozleri doldu simdi sorarim size burda ve cevremizde bir suru kadin cocuklarini ortada birakip sevgili koca pesinde kosarken arkadasim gibi annelere kotu anne demek haksizlik degilmi konuyu acan arkadasa sunu tavsiye ederim birdaha arkadasina giderseniz ona yardimci olun yemegi o yapiyorsa bebege siz bakin onun bebege davranislarini izleyip ayyy nasil anne demeyin onemli bisey yok canm bebektir yemeyebilir sonra yedirirsin gibi konusun evinde bir hafta kalmissiniz iyi anne olup olmadigini sorgulamissiniz o bunu hissetmedi mi sizce sizede ispat cabasina girdi ve sonuc yine ilk yorumumda bahsettigim gibi

Geçenlerde bir konu vardı, 18 yaşındayım babam erkek arkadaşımla vedalaşırken gördü, eve gelince bana tokat attı diye, orada "baban o senin, seni ondan başkası düşünemez, ilerde çookkk ararsın bu tokatları" falan denilmişti.hayretler içinde kalmıştım.şimdi konu sahibinin bağırıyor dediği bölümlere baktım bu kadın ne yapıyormuş diye, muhtemelen ya ailesinden böyle görmüş iletişimi ya da cidden dönemlik bir darboğazın içinde gibi görünüyor.Evet biraz arkadaşa derdini dinleyerek, çocuk bakımında haftada bir de olsa yardım ederek, en azından kısa süreli dışarıda bir kahve içmelik zaman yaratarak ve yardım alması kibar bir dille önerilerek yardımcı olunabilir.Yalnız ağladığında hiç üzülmüyor gibi görünüyor iyi niyetli bir cümle gibi gelmedi bana da.çünkü üzülüp üzülmediğini göremiyor olabiliriz, bu nesnel değil öznel bir yorum.

evet gercekten okumamissin son paragraftaki emanete kadar gelmissin. komiksin :KK70: sana da mutluluklar. dilerim evladin vicdanli yetisir
Allah çarpsın ki okumadım, sonlarda gözüme ilişti sadece :) ben sana kalpten gelen güzel temenniler yazdım sen karşılık olarak evladımın vicdanına dil uzatma istersen. Burası iki cümleden insan tanınacak yer değil, alt tarafı kadınlar kulübü. Beni tanımıyorsun bile, peşin hükümlü olma.

Son defa, hoşçakal :)

Konu sahibi kişi ben size şaştım sizemi dert oldu tamam doğru birşey değil bağırması küçücük çocuğa ama içinde yaşadığı durumu bilemeyiz madem öyle kendisine sorsaydın niçin bağırdığını belki bir derdi vardı

Oglumu 2 sene bekledim ve yetemedigim zamanlar bagirdigim oldu simdi ben kotu bir anne miyim ??? Bir arkadas bahsetmis ewladimizi sevmedigimizden degil.yemek bekleyen bir eş,toplanmasi gereken bir ev,camasirlar ,bulasiklar hepsine yetememenin verdigi sinir.ustune uykusuzluk...bu yazdiklarimi sikayet gibi goreninizde olabilir ama kesinlikle degil.bagirinca canimin yarisi gidiyor sanki ama bi anlik sinir evladimiza kizdigimiz icin degil aslinda dış etmenler bunun nedeni.

kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz. siz sadece bu yönlerini cımbızlamışsınız belli. çocuğun altını açması, emzirmesi ya da mamasını hazırlaması, ona uygun yemekler hazırlaması, üstünü yıka ütüle, dışarı çıkar, evin ısısını kontrol et, ev hanımlığı yap. bunlarda çeşitli meziyet. ha bunlar karşılığında bağırmalı mı hayır tabi ki ama bunlarla da annelik sorgulanmaz. iyi bir arkadaş olsaydınız burda konu açarak arkadaşınızı yereceğinize, uyarma peşine düşeceğinize bebeğe bakımında yardımcı olurdunuz. yani ben bebekli kadınlara bunu yaparım.
Gercekten yazdiklariniza ictenlikle katiliyorum cok cok dogru..Konu sahibi belli ki anne degil..

Ruh hastası kadın.. psikolojisi bozuksa doktora gtsin,bidahada doğurmasın. Bebek lan o sadece bebek.

Oglumu 2 sene bekledim ve yetemedigim zamanlar bagirdigim oldu simdi ben kotu bir anne miyim ??? Bir arkadas bahsetmis ewladimizi sevmedigimizden degil.yemek bekleyen bir eş,toplanmasi gereken bir ev,camasirlar ,bulasiklar hepsine yetememenin verdigi sinir.ustune uykusuzluk...bu yazdiklarimi sikayet gibi goreninizde olabilir ama kesinlikle degil.bagirinca canimin yarisi gidiyor sanki ama bi anlik sinir evladimiza kizdigimiz icin degil aslinda dış etmenler bunun nedeni.
Gerçekten size katılıyorum annelik güzel bir duygu ama zorluklarıda var uzaktan davulun sesi hoş gelir insanları yadırgamamak gerekiyor

ya kızım sen kendini ne sanıyosun be herkesin iatediği konuyu okuyup yorum yapma hakkı var ve bende kendimce yorum yapıyorum kendini bi halt sanma. Bana bağırılmasını ben psikolojik şiddet falan olarak görmüyorum yeri geliyo kadınlar artık dayanmıyo. Sen kendini ne diye mükemmel zannedip herkesi yargılama,kötüleme hakkı buluyosun acaba bide yorumlarımı üstüne alınma sana yorum yapmıyorum konu sahibine yapıyorum egoya bak. Gören de çocuğun kafasını duvarlara vuruyor,üstünde sigara söndürüyo zanneder. Sen öyle büyümemişsin zatenbelli. O yüzden insanları anlamadan yorum yapıp duruyosun

Yazdıklarından basitlik akıyor "yaa kızım" nedir?? Benim yaşımda kaç tane kızın var senin acaba merak ettim???
Daha sana ne cevap ki vereyim ben?? zaten seninle polemiğe girmek beni yeterince rahatsız ediyor....
Senin dilinden konuşsam,kendimi çok daha kötü hissedicem...

O yüzden :KK25:

Hahahahah anne yemek yemeyen çocuğuna sesini yükseltti diye psikolojik şiddet uygular oldu şimdi de :KK70:

Abartmayın allah aşkına tamam kimse çocuğuna bağırmasın ama yok ruh hastası yok psikolojik şiddet falan yahu bahsettiğimiz şey bir ANNE. Zaten hayatı yeterince zor kadını bi de tımarhanelik etmeyin.

BEBEĞİNE bağıran anne ruhsal açıdan sağlıklı değildir...
Evet bağırarak çocuğa psikolojik şiddet uyguluyor bunun aksini iddia ediyorsun ve doğruluğuna kendini inandırıyorsun...
Belki çocuğun var belkide sende çocuğunu bağırarak büyütüyorsun bu yüzden vicdanını rahatlatmak için bunun normal olduğunu zannediyorsun...

Bir psikyatrla konuşmanı tavsiye ederim bakalım o ne diyecek senin bu düşüncelerine...

Yazdıklarından basitlik akıyor "yaa kızım" nedir?? Benim yaşımda kaç tane kızın var senin acaba merak ettim???
Daha sana ne cevap ki vereyim ben?? zaten seninle polemiğe girmek beni yeterince rahatsız ediyor....
Senin dilinden konuşsam,kendimi çok daha kötü hissedicem...

O yüzden :KK25:

şu üye yüzünden "polemik yarattığım için" hesabım bir süre aktif değildi. aynı şekilde kendsinin de. Şimdi arkadaşın cezası bitince işi gücü bırakıp hâlâ benimle uğraşmaya devam ediyor. Umarım görülür bu yorumları.

Back
X