• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın beraber olduğu kişi madde bağımlısı..Ona nasıl yardımcı olabilirim?

Bir kere en başta,adamın karakteri zayıf.
Kızarkadaşını unutamayıp esrara-alkole başlıyor.
Bu nasıl bir zayıflık ? Sırf bu sebep bile,uzak durmaya yeter.

Bırakmak bırakmamak,kendi sorunudur.Arkadaşın için bırakacaksa hiç bırakmasın.
Yarın kavga etseler yine mi başlayacak ?
Veya ayrılmak istese,beni bırakırsan esrara başlarım diye tehdit mi edecek ?

Kız 20 yaşında olsa adam 33 olur.O yaşta bir insan doğruyu yanlışı ayıramıyor mu ?
Hep hayatındaki kadınlara göre mi yaşıyor ?
Zayıf adam,zayıf...

İnsana kendinden başkası yardım edemez. Ve bu adam, bir arkadaşımızında dediği gibi zayıf karakterli belli ki. Kız bu adama nasıl yardım etsin? Adamı güçlendirdi, adam bıraktı diyelim, en küçük bir anında adam tekrar esrara başlayacaktır. Bir de bu adamla evlenilmez. Esrarın genlere kötü etkisi vardır. İlerde çocuğu olduğunda sakat olursa çocuk, üzülmeyecekse bu adamla devam etsin.

uyuşturucu bağımlılığı öyle sevgili desteğiyle falan bırakılmaz.mutlaka ama mutlaka bir uzmandan yardım almalı hatta gerekiyorsa bir kliniğe yatmalı.
açıkçası arkadaşın tehlikeli sularda yüzüyor.o batağa sürüklenmeyeceğinin garantisini kim verir?ya sevgilisi kafası iyiyken bi kötülük ederse?nasıl güveniyor nasıl bir cesarettir bu.
derhal ayrılmalı arkasına bile bakmasın bence.
devir kötü canım sağlam adamdan korkuyoruz, kafası dumanlı olan daha korkutucu.

yaş falan sorun değil de, adam güçsüz ve iradesiz...
benim eşimde benden 10 (hatta 11 sayılır nerdeyse) yaş büyük, evlenip boşanmış önceden. bunlar inanınki hiiç sorun değil, ama esrar alkol şu bu... (yani alkol alanları kınamak değil yanlış anlamayın, bunalıma girip bağımlısı olmak cok farklı bişey)

İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Dün Arkadaşımla konuştuk bu konu hakkında, vazgeçirmeye çalıştım, oda düşünmüş oda yapamayacağını anlamış ve vazgeçecek. Bu gün görüşüp tamamen kesicek iletişimini. herkese çok tşk ederim..

İlginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Dün Arkadaşımla konuştuk bu konu hakkında, vazgeçirmeye çalıştım, oda düşünmüş oda yapamayacağını anlamış ve vazgeçecek. Bu gün görüşüp tamamen kesicek iletişimini. herkese çok tşk ederim..

en doğru kararı vermiş arkadaşın
kaçsın kurtulsun o adamdan yazık etmesin kendine:31:

Back
X