Arkadaşlar bende fazla büyütmüyorum ama içimde düşünüyorum işte.Büyük oğullarımız aynı sınıfta arkadaşımlada iyi anlaşıyoruz yaşıtız,görüşmemek bence benim için kayıp olur.Arkadaşımın oğulları maşallah çok gözü çok açık kendilerini çok iyi savunuyorlar,ben ve oğullarım malesef sessiz ve pasifiz,benim çocuklar en ufak birşey yapsa onlar gelip bana annesine oğlun şunu yaptı,bunu yaptı,bana vermedi gibi şikayet ediyorlar,malesef benim oğlum hiç şikayet etmiyor,zaten küçük oğlum daha derdini anlatamıyor..Arkadaşımla iyi kötü anlaşırız ama hayatta hep böyle pasif mi olacağız kendimizi savunmamızın yolu yokmu??Onların evine gittiğimizde sorun çıkmıyor çünkü kontrol arkadaşımın çocuklarında oluyor,benimkiler uslu uslu onlara uyum sağlıyorlar..
Çocuklarınızı fazla fazla savunursanız daha pasif ve size bağımlı olmazlar mı? Ana kuzusu diye bir tabir vardır ya hatta. Hem belki çocuklarınız uyumlu, rahat mizaçlı çocuklar durumdan rahatsız olmadıkları için tepki göstermiyorlar? Kendi karakter yapınızı farkında olmadan çocuklarınıza siz yapıştırıyorsunuz bence şimdiden.
benim arkadaşım çocuklarıyla gelecekse ben de kızımın pahalı kıymetli ya da çook sevdiği oyuncakları kaldırıyorum.en azından onları kurtarıyorum.gel gör ki uyduruk bir oyuncağı vardı kızımın sen oğlan onu bi güzel kır.kızımın kapısındaki yapışkanları tek tek yırt sök.kızım günlerce ağlamıştı oyuncağına yapışkanlarına.analarına hiçbişey demedi.kızmadı.çocuk işte dedi.büyük kızı 5 yaşında kızımın büyük bir minnie mouse ı var onu alıp evine götürmeye kalktı.tabi kızılca kıyamet.kızım ağlar o ağlar.ooff.
kısacası mesele annede bitiyor.biz onlara gidince kızım yerdeki çöp dahi olsa sorar alabilir miyim diye.gideceğimiz zaman hiçbirşeyi sahiplenmez.en iyisi ne varsa kaldırmak
Aslında sizinle aynı fikirdeyim ama" farkında olmadan çocuklarınıza siz yapıştırıyorsunuz bence şimdiden "demekle nedemek istediğinizi anlamadımoğlum oyuncaklarının kırılmasından üzgün üstelik onlar gittikten sonra görüyoruz soruyorum oğlum buna ne oldu???aaaaaaa m"nin elindeydi diyor üzülüyor,bende ona kızıyorum oğlum sen neden sahip çıkmıyorsun eşyalarına diye mesela bizimde onlarında ranzası var onun annesi kızıyor diye ranzaya çıkamıyorlar benim eve gelince onun çocuklar ranzanın tepesinede orada asılı oyuncaklar var onları alıp atıyorlar hatta bazılarını kırıp söküyorlar,yapıştırılmış resimler var onları yoluyorlar..Benim sorunum değil tabiki oyuncak sonuçta alınır edilir mühim olan benim çocuklarımın paylaşımı arkadaşlığı daha önemli ama biz böyle herşeye göz yumuyoruz ,gün geliyor benim çocuklarımın en küçük şeyinde çocuklar gelip bana şikayet ediyorlar olmadı arkadaşım bana söylüyor bak böyle yaptırma diye sadece bu aradaşımda aynı değil herkeze karşı hoşgörülü oluyoruz ama bize gelince en küçük yanlışımız dile getiriliyor ben bundan rahatsızlık duyuyorum,bende zamanında bazı şeyleri söyleyeyim,üstelik bunu yaparken karşımdakini kırmayayım diye düşünüyorum..
Canım haklısın mesele annede bitiyor,önce anne herşeyin farkında olmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?