Arkadaşımın çocuklarının yaptıklarını anlatacağım,fikir verirmisiniz??

Hepinizin yorumlarını okudum ve tamamiyle katılıyorum size,birde güzel güzel söyleyebilsem,genelde onlar gittikten sonra görüyorum bazı şeyleri,bir ara sünger topu ısırmış atmış kopan parçasını yerde gördüm ekmekmi bu deyip elime aldım topun parçası,arkadaşım hemen aaa benim m mi yaptı yoksa dedi,top değilmi önemli değil dedim..sonuçta üzerimde gücendirmek istemiyorum,sonrasında gördüğümüzü de söyleyemiyorum işte,benimde huyum bu malesef..Arkadaşımda genelde dikkat eder söyler böyle yapma bak vurulmaz gibi ama görmediği şeylerde çok oluyor..

Son düzenleme:

Kendi evlerini ev, milletin evini de çocuk bahçesi olarak görüyorlar onlar.

aynı sorunu bende yaşadım çok iyi anlıyorum seni tavsiyemi yok olsa kendim uygulardım

Ay çok beğendim,yani yanlız değilim..Ne yapalım iki taraftan biri anlayışlı olmak lazım galiba

Ay çok beğendim,yani yanlız değilim..Ne yapalım iki taraftan biri anlayışlı olmak lazım galiba

Tek taraflı anlayışlı olmak olmaz ki canım ?? O zaman hep bir taraf anlayışlı olucam diye içine ata ata üzülür... Bence tepkini belli etmelisin arkadaşını kırmadan....Fazla rahatlık iyi değil...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence yok oyuncak kirildi yok ev dagildi böyle konularin pek ustunde durmayin arkadasinizla görüsmeyi kesmek istemiyosunuz anladigim kadariyla ama cocugu var sanirim cok bosvermis bir annede degil yeri gelince cocugunu uyariyor ama kucuk bir cocugu ne kadar engelleyebilirsiniz ki onlarin geldigi gun ev dagilicak biseyler kirilicak dökülücek malesef bu böyle bizdede ayni seyler oluyo ama sanirim siz kendinizi biraz pasif gördügünüz icin cocuklarinizdada ayni sey olur ezilir korkusuyla daha fazla ustune gidiyosunuz galiba.En basiti arkadasiniz gittiginde kirilan bioyuncagi oglunuza sorup neden esyalarini korumuyosun gibi bi tavir cocuga kendini suclu hissettirip bu sefer oyuncaklarini paylasmama yada surekli size sikayette bulunma gibi bi duruma itebilir benim oglum arkadasini kirdigi seyi gösterince ben onemli degil oglum zaten senin bir suru oyuncagin var onemli olan birbirinize zarar vermeyin vurmayin diyorum.Yani yanlis anlamayin ama gelen insana oyuncaktan daha fazla deger verirseniz kirilan dokuleni gözünüz görmez sanirim siz sadece yanliz kalmamak icin bu arkadasinizla görüsmek istiyosunuzlütfen bana kizmayin yazdiklarinizdan ben böyle bir sonuca vardim.

aklıma bi yöntem geldi şimdi.. daha doğrusu eşimin tarafından bi akrabamızın taktiğini anlatayım :) ben yapamıyorum ama belki sen becerebilirsin
neyse, bizim bu akraba suçu işleyenin kim olduğunu bile bilse şahıs olarak belirtmez de işte şöyle olmuş da böyle zarar var ziyan var kim yaptı hangisi yaptı bilmem ama yazık yazık yapar, herkes üzerine alınır ama isim vermediği için kimse sesini çıkaramaz
mesela bi torunu var, bigün oturuyoruz şöyle dedi ''benim torunun da poposu bacakları hep mor, sanki hızlıca vurulmuş da morartılmış mı ne heralde biri severken falan yaptı ama yazık yani küçücük çocuk öyle mi sevilir canım di mi?'' dedi herkes anladı anlayacağını hatta bi ara ben bile kendimden şüphelenmedim değil yani
bu taktik işine yarayabilir belki?

Yazdıklarımdan bunları anlamanız beni çok şaşırttı,evimin dağılmasından bahsettiğimi hatırlamıyorum,ayrıca oyuncakların kırılmasına üzülmemde normal,kendi çocuklarıma eşyalarını oyuncaklarına güzel davranmasını tembihlerim ki kıymetini bilsinler öyle değilmi,tabiki kazara kırılanlar olabilir sonuçta kul yapısı..Bunlarıda takmam benim konuyu açtığım günde çocuk sağlam sayılan oyuncağı kırmıştı, 9yaşındaki oğlumun 1. doğum gününde yakın bir arkadaşımın getirdiği oyuncaktı bunca yıl kırılmamıs, çocuk kırmış onu sonra atmış bir köşeye ondan moralim bozulduöyle açtım konuyu..benim bir sürü arkadaşım var gidip geldiğim,ben gittiğim evde çocuğum o eve zarar vermesin diye diken üstünde dururum,ama sağolsun arkadaşlarım da böyle değiller duvarlarımı cizenler mi aramazsın,koltuğuma kalamle yazanlarmı,mesela ben evimde çocuklarıma salonda birşey yedirmem dökülmesin diye,ama gelen çocuklar sağolsunlar çikolatalı sütlermi dökmedile,r çikolatalı ellerinimi sürmediler vs vs..Yani titizim ama gelenlere birşey söyleyemiyorsun,bundan bahsediyorum..Burada bir arkadaşımda bahsetmiş kendi evlerinde herşeyin kuralı var ama başkasının evinde takmıyorlar,aman nevar evsahibi teyzesi temizlesin ne olacak mantığı var,yani kendine müslümanlar diye bir laf varya ondan..Ayrıca çocuk bunlar mutlaka yaramazlıkları olacak bunlara birşey demeye hakkım yok benimkilerin en küçük yanlışı dile getiriliyor ona canım sıkılıyor ve arkadaşlardan yardım istediğim şey arkadaşımı kırmadan incitmeden ben ne yapabilirim??di..Belki ben insanlara onların bana verdikleri değerden fazlasını veriyorum ki onlardanda aynısını saygıyı bekliyorum..haksızmıyım?

Arkadaşınla samimiyetin varsa ufaktan çocuğu direkt annesinin yanında uyarabilirsin. Canım o oyuncağı kırma bak oğlum çok üzülüyor falan diyebilirsin. Annesi müdahale eder herhalde. Birde çocuk madem oyuncaklara eşyalara zarar veriyor. Kırılma potansiyeli yüksek şeyleri ortadan kaldır. Ve gözünü çocuktan ayırma. Bir kaç kez ikaz edince anneleri de müdahale de bulunuyorlar çok yaşadım bunu.

bende bu dertden çok muzdaribim oğlumun odasını hiçbir zaman oyuncaklarıyla süsleyemedim çünkü evimde herdaim başka çocuklar değerli oyuncakları milletin eline veremem kırıp döküyorlar annelerde hiç tepki vermiyor bende iyi oyuncaklarını saklıyorum hele misafir gelince odada kötü oyuncakları bırakıoyrum kırsınlar döksünler içim rahat oluyor geçen gün gelen misafirlerimin çocukları oğlum okuldaydı kitaplığı bile karıştırmışlar ses etmedim samimi olduğum arkadaşımın oğlu gözümün önünde oğlumun oyuncağını paramparça yaptı arkadaşım oğluna hiçbirşey demedi aramız bozulacak diye korkuoyrdum neyse arkadaşım başka ile taşındıda aramız bozulmadan ayrıldık şimdiki annelerde bir tuhaf kimse çocuğuna birşey demiyor kendi evierinde böyle yapmıyorlar eminim
arkadaşını çok seviyorsan idare et yoksa bitir kendi kendini yemektense

Evin dagilmasi diye lafin gelisi yazdim canim sanirim sende beni yanlis anlamissin amacim seni elestirmek degildiaz cokta anlayabiliyorum durumunu benimde bir oglum var ve görüstügüm cogu arkadasiminda en az ikiser cocuklari oglum oldukca hareketli ve sirf bu yuzden gittigim yerde bisey kirip dokmiyelim millette zarar vermeyelim diye hep birilerini ben davet ederim ariyorum arkadasim bana 5 kere gelirse belki ben 1 kere giderim cunku bende rahat edemiyorum hep gözünün üstünde olmasi lazim cunku onlarda cocuk ne kadar tembihlesende yine bi yaramazlik bulurlar.Bunu senin icin söylemiyorum burda bahsedilen anne gibileri icin söylüyorum hani evinde titiz temiz ama bir yere gidince cocugu oldugunu unutanlara biraz öz elestiri yapmak lazim bence.Benim bi arkadasimda bana evine gelen cocuklu bi misafirini anlatiyodu gecenlerde yok cocuk hopladi ,yok zipladi ,yok yemek döktü ,onu istedi bunu istedi sonucta bvu bahsettigi kisi kucuk bi cocuk haa dese ki annesi ilgilenmiyo anlarim o zaman bu anlatan kisininde iki cocugu var ve yemin ederim ki oda bana geldiginde onun cocuklarida sikayet ettigi ayni seyleri yapiyolar sanirim sizde benim durumumdasiniz biraz cok onemli bir degeri yoksa kirilan oyuncagi falan gözüm görmez ama baskasini sikayet eden kisi ayni seyleri gelip sizin evinizde yapiyosa bence sizde benim gibi cekinmeden yuzune bu anlattiklarini senin cocuklarinda hatta benim cocugumda yapiyo deyin olsun bitsin.Gecen gün geldiler cocuk bir cikolata yemis sürmedigi yer kalmamis beyaz deri sandalyelerim pisli icinde aslinda hiiic onemli degil ben onlari oyle veya böyle siliyorum ama bunu bi baskasi yaptiginda cook buyuk ayipmis gbi anlatan insanada senin cocugunda benim sandalyelerimi cikolata yapmis derimbence sizde bu kadar direkt olmasa bile arkadasiniza rahatsizliginizi dile getirin yada cocugu kibar bir dille annesi anlayabilicek sekilde uyarin

konu sahibi ben seni çok iyi anlıyorum evime çokta samimi olmadığım bir arkadaşım geldi birgün aradı oturmaya gelicem sana buyur ettim hazırlığımı yaptım gelir gelmez oğlumun karnı aç çorba yer benim oğlum çorba varmı dedi vardı ısıttım geitdim bikaç kaşık yedi çocuk sonra evde gezmeye başladı yemiycek galiba deyip sehpanın üstüne bıraktı o çocuk o kaseyi alıp evin orta yerine boca etti tabak kırıldı heryer çorba oldu cam kırığı vs hiç bişey demedim sorun yok dedim hemen temizledim bu arada arkadaşım oğlunu kucağana aldı ayağana cam falan batmasın diye eğleniyo çocukla canım oğlulum bebişim falan kızmak falan yok çocuk 4 yaşında sonra masanın üzerine çıkıp içinde çikolata dolu olan şekerliğimi kırdı oğlumun odasındaki oyuncakların çoğunu kırmış hep sonradan gördüm pepee bebeğimiz vardı pillerini çıkarıp atmış yatağada çıkıp zıp zıp zıpladı annesi ağzını açıp tek bişey demedi oğluşum yapma ama bebişim ne oldu bugün sana yaramazlığın üstünde hahaha bu arada bende bşey diyemiyorum rahat görünmeye çalışıyorum kendi yavrumdan çıkarıyorum hırsımı oğlum bu odanın hali ne yatakta zıplamak yasak annecğim diyorum çünkü benim oğlumda onunla zıplamaya başladı yatağamızı da yeni almıştık çocuğuma bütün gün yemek yediremedim ilgilenemedim onlar gidince sinirimden oturup ağladım gece yarısına kadar evde oyuncak parçası topladım kumandalar koltuğun arkasına atılmış oğlumda şaşırdı bende anne bu çocuk evimize ne yaptı böyle dedi canımızı zor kurtardık :)) çocuğa kızmadım çocuk ama annesinin rahatlı beni çok sinirlendirdi giderkende banada gel dedi ama evde oturmayız havalar çok güzel bişeyler yapar sahile ineriz dedi kendimi enayi gibi hisettim resmen ve o kadınla bi daha hiç görüşmedim

ben rahat insanımdır.oyuncaklardan evin dağılmasını da umursamam.kendi çocuklarım da tüm oyuncakları döker öyle oynarlardı.ben toplasam arkamdan dökerlerdi.ne onlar üzülsün,ne ben sinir olayım diye düşündüm.oyunları bitince kendilerinin toplamasını sağladım sadece.ayrıca evimde sürekli misafir ve çocuk bulunurdu. o çocuklarda çocuk odasında oyuncaklarla oynarlardı ama kırılan kaybolan oyuncakların haddi hesabı yoktu.benim çocuklarım kendileri hiç kırıp bozmadığı için zorlarına giderdi.misafirler gidince çocuklarım oyuncakları toplar,kırıkları ayırır,tamir olabilecekse akşam babalarının önüne getirir,baba kırdılar derlerdi.eşimde tamir olacak durumdakileri tamir ederdi.birgün çocuğun biri giderken bir çantaya oyuncak doldurmuş,bir tanıdığına gidip götürebilirmiyim dedi.o da bana geldi ne diyeceğimi şaşırdım.çocuğun annesi de hayır demedi.pekii dedim.bir süre sonra annesi getirdi ama götürdüklerinin yarısı yoktu.neyse dedim umursamadım.

büyük oğlum 2 yaşındayken sallanan bir at almıştık.o hafta misafirlerim geldi.12-13 yaşlarında 2 kız vardı.bir baktım atın üzerindeler.kızlar sizi taşımaz dedim.hayır biz çoktandır biniyoruz taşıyor dediler ama anneleri görmedi tabii.neyse akşam oğlum bir bindi çöktü at.yeni alınmış atı kestik,ortsındaki demir kırılmış.onu yaptırdı eşim geri diktik ama oğlumda bende çok üzülmüştük.bir daha büyüklerin binmesine müsaade etmedik ama iş işten geçmişti

ailelerin çocuklarına çok dikkat etmesi lazım bir yere gittiklerinde.dağılmasını umursamam ama kendi çocuklarım kırıp dökmediği için kırılanlara çok üzülürdüm.çocuklarım büyüdüklerinde çuval çuval oyuncak dağıttım.sağlam sağlam,birilerinin işine yarasın diye.kırılmadıkları için çok birikmiş.şu anda bile evimde bir miktar oyuncak vardır.gelen çocuklar oynasın diye

Bende çok sinirleniyorum böyle olaylara,
Ama suç çocuklarda değil annelarinde.

Kızım yeni doğduğunda eşimin kuzenleri geldi,
Bir tanesinin 4 yaşında oğlu vardı.
Ben doğum yapalı 3 gün olmuş,bebekte yanımda yatıyor.
Çocuk çıktı lohusa yatağımın üzerine zıplamaya başladı,annesinde çıt yok.
Bebeğimi kucağıma aldım üstüne falan zıplar diye annede hala tepki yok,
Ben kibarca uyardım ,çocuk beni dinler mi?
Tabii korktuğum başıma geldi,çocuk bizim üzerimize düştü,bebeğimin üstüne kapandımda birşey olmadı tabii.
O can havliyle çocuğa bağırdım,ben suçlu oldum,
O günden sonra görüşmüyoruz kendisiyle.

bazı anneler gerçekten çok duyarsız

ee arkadasın cocuklarını uyarmıyor mu peki valla biizim annelerimiz dizlerimizi çürütürdü cimdiklemektem...siz onlara gittiğinizde cocuklarınız ve arkadasınız nasıl davranıyor...yani bana göre size geldıklerınde bıraz hayır demesını bilin misafirde olsa cocuk nıhayetınde ve ortadan kaldırın kırılmasını istemedıgınız oyuncaklarınızı

benzer olaylar defalarca benim başıma da geldi. sinirimden çatlıyorum kesinlikle çocukların suçu yok anneleri elime alıp bir güzel dövesim geliyor. biz küçükken başkasının evinde birşeye dokunamazdık şimdikiler salıyolar çocukları çocuk kırmış dökmüş hiç umurlarında değil. bende şimdiki anneler hep böyle diye düşünüyordum burada benim gibi düşünenleri görünce mutlu oldum

ne görüşecekin ki öylesiyle ben olsam ikisinide kapıya koyardım kadına bak yaaa resmen bu terbiyesizliktir lohusalı kadının işini gücünü görüp yardımcı olacağına ejderhasını salmış üstüne ya bebişe bişey olsaydı Allahım esirgesin sanki biz çocuklarımızı bunlar ezsin canını yaksın diye doğurduk hey Allahım yaaa

lohusalığıma bakmam evire çevire pataklardım heralde anasınıda danasınıda

doğru söylüyorsunuz.
nasıl insanlar bilmiyorum,her durumda haklılar.
görüşmüyorum,bir daha da görüşmeyi düşünmüyorum.

benim komşumun da 4-5 yaşlarında bi oğlu var.. oğlumun her oyuncağı ile oynar kendininkileri vermez. odadan atar.. sürekli de vuruyor oğluma...geçen apartmancak bi cenaze yemeğine gitmiştik. oğlumun karnına 2 kere vurdu. oğlum 2 yaşında bu arada.. 3. yü vurmadan yanına gittim ve öyle kötü baktım ki ben bile korktum. sakın bi daha dedim...çocuk şimdi oğlkuma yaklaşamıyor.. valla kadın sizin gibi yakın arkadaşım değil ama annesinin yanında söyleyemiyorsanız gizlice yapın.. herkes çocuğunu durduramıyorsa ben ne diye oğlumu ezdireyim ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…