şu ranza muhabbetini okuyunca aklıma geldi de; hani bazı insanlar vardır evlerinde öyle titizdirler öyle titizdirler, çocuklarının üstüne başına giydiğine çıkardığına aşırı dikkat ederler ama bi komşuya falan gidildiğinde o çocuk dışardan gelip ellerini bile yıkamasa önemsemezler, ayakları başları kirli gezinirler komşuda ya işte senin arkadaş da öylelerinden galiba :) evde ranzada hoplamak zıplamak yasak, sana geldi mi senin ranza bedavaya alınmış ya onun için orda heveslerini alabilir çocuklar!
ilgisiz anne tipi misafirlerle uğraşmak gerçekten çok zor. benim de henüz küçük bi kızım var bakalım bizler nasıl olcaz :18:
aynı sorunu bende yaşadım çok iyi anlıyorum seni tavsiyemi yok olsa kendim uygulardım
Ay çok beğendim,yani yanlız değilim..Ne yapalım iki taraftan biri anlayışlı olmak lazım galiba
Hepinizin yorumlarını okudum ve tamamiyle katılıyorum size,birde güzel güzel söyleyebilsem,genelde onlar gittikten sonra görüyorum bazı şeyleri,bir ara sünger topu ısırmış atmış kopan parçasını yerde gördüm ekmekmi bu deyip elime aldım topun parçası,arkadaşım hemen aaa benim m mi yaptı yoksa dedi,top değilmi önemli değil dedim..sonuçta üzerimde gücendirmek istemiyorum,sonrasında gördüğümüzü de söyleyemiyorum işte,benimde huyum bu malesef..Arkadaşımda genelde dikkat eder söyler böyle yapma bak vurulmaz gibi ama görmediği şeylerde çok oluyor..
Bence yok oyuncak kirildi yok ev dagildi böyle konularin pek ustunde durmayin arkadasinizla görüsmeyi kesmek istemiyosunuz anladigim kadariyla ama cocugu var sanirim cok bosvermis bir annede degil yeri gelince cocugunu uyariyor ama kucuk bir cocugu ne kadar engelleyebilirsiniz ki onlarin geldigi gun ev dagilicak biseyler kirilicak dökülücek malesef bu böyle bizdede ayni seyler oluyo ama sanirim siz kendinizi biraz pasif gördügünüz icin cocuklarinizdada ayni sey olur ezilir korkusuyla daha fazla ustune gidiyosunuz galiba.En basiti arkadasiniz gittiginde kirilan bioyuncagi oglunuza sorup neden esyalarini korumuyosun gibi bi tavir cocuga kendini suclu hissettirip bu sefer oyuncaklarini paylasmama yada surekli size sikayette bulunma gibi bi duruma itebilir benim oglum arkadasini kirdigi seyi gösterince ben onemli degil oglum zaten senin bir suru oyuncagin var onemli olan birbirinize zarar vermeyin vurmayin diyorum.Yani yanlis anlamayin ama gelen insana oyuncaktan daha fazla deger verirseniz kirilan dokuleni gözünüz görmez sanirim siz sadece yanliz kalmamak icin bu arkadasinizla görüsmek istiyosunuzlütfen bana kizmayin yazdiklarinizdan ben böyle bir sonuca vardim.
Yazdıklarımdan bunları anlamanız beni çok şaşırttı,evimin dağılmasından bahsettiğimi hatırlamıyorum,ayrıca oyuncakların kırılmasına üzülmemde normal,kendi çocuklarıma eşyalarını oyuncaklarına güzel davranmasını tembihlerim ki kıymetini bilsinler öyle değilmi,tabiki kazara kırılanlar olabilir sonuçta kul yapısı..Bunlarıda takmam benim konuyu açtığım günde çocuk sağlam sayılan oyuncağı kırmıştı, 9yaşındaki oğlumun 1. doğum gününde yakın bir arkadaşımın getirdiği oyuncaktı bunca yıl kırılmamıs, çocuk kırmış onu sonra atmış bir köşeye ondan moralim bozulduöyle açtım konuyu..benim bir sürü arkadaşım var gidip geldiğim,ben gittiğim evde çocuğum o eve zarar vermesin diye diken üstünde dururum,ama sağolsun arkadaşlarım da böyle değiller duvarlarımı cizenler mi aramazsın,koltuğuma kalamle yazanlarmı,mesela ben evimde çocuklarıma salonda birşey yedirmem dökülmesin diye,ama gelen çocuklar sağolsunlar çikolatalı sütlermi dökmedile,r çikolatalı ellerinimi sürmediler vs vs..Yani titizim ama gelenlere birşey söyleyemiyorsun,bundan bahsediyorum..Burada bir arkadaşımda bahsetmiş kendi evlerinde herşeyin kuralı var ama başkasının evinde takmıyorlar,aman nevar evsahibi teyzesi temizlesin ne olacak mantığı var,yani kendine müslümanlar diye bir laf varya ondan..Ayrıca çocuk bunlar mutlaka yaramazlıkları olacak bunlara birşey demeye hakkım yok benimkilerin en küçük yanlışı dile getiriliyor ona canım sıkılıyor ve arkadaşlardan yardım istediğim şey arkadaşımı kırmadan incitmeden ben ne yapabilirim??di..Belki ben insanlara onların bana verdikleri değerden fazlasını veriyorum ki onlardanda aynısını saygıyı bekliyorum..haksızmıyım?
Bende çok sinirleniyorum böyle olaylara,
Ama suç çocuklarda değil annelarinde.
Kızım yeni doğduğunda eşimin kuzenleri geldi,
Bir tanesinin 4 yaşında oğlu vardı.
Ben doğum yapalı 3 gün olmuş,bebekte yanımda yatıyor.
Çocuk çıktı lohusa yatağımın üzerine zıplamaya başladı,annesinde çıt yok.
Bebeğimi kucağıma aldım üstüne falan zıplar diye annede hala tepki yok,
Ben kibarca uyardım ,çocuk beni dinler mi?
Tabii korktuğum başıma geldi,çocuk bizim üzerimize düştü,bebeğimin üstüne kapandımda birşey olmadı tabii.
O can havliyle çocuğa bağırdım,ben suçlu oldum,
O günden sonra görüşmüyoruz kendisiyle.
Arkadaşım ile cok iyi anlaşıyoruz,bugün bize geldiler küçük dörtbuçuk yaşında önce çok güzel bir oyuncağımızı kırmış,gittiklerinde farkettim,yeni aldığımız 2yaşındaki oğlumun bindiği arabasının tekerini çıkarmış,mutfaktaki tv yi ne yaptıysa acamadım,hala açılmıyor,her geldiğinde oynadığı bir oyuncağımız var parçalı onu istiyor,veriyorum 2 3parcası mutlaka kırılıyor kutunun artık dibinde kaldı neredeyse..Bugün bir kutu asker oyuncaklarımız var onu istedi verdim iceriye gittim,benim 2bucuk yaşındaki küçük oğluma kızmış odadan atmış,küçüğün sesini duyunca gittim benimki ağlıyor,iceriye koydum,teyze bunları bozuyor diye kızdım diyor artık neyaptıysa,bende o oyuncaklar oğlumun birdaha oğluma kızarsan kaldıracağm bak dedim..ama sinir oldum..Ben hassasım kimseyi gücendirmek istemem birde çekingenim ama arkadaşım çok baskın bir karekter birşey diyemedim,aslında arkadaşımda genelde uyarır ama arkadaşım da çocuklarıda konuşkan ve baskınlar kendilerini suçsuz göstermesini biliyorlar ben bunu yapamıyorum..Arkadaşımı kırmadan düzgün bir şekilde nasıl anlatmalıyım sizce..
Tabii korktuğum başıma geldi,çocuk bizim üzerimize düştü,bebeğimin üstüne kapandımda birşey olmadı tabii.
ne görüşecekin ki öylesiyle ben olsam ikisinide kapıya koyardım kadına bak yaaa resmen bu terbiyesizliktir lohusalı kadının işini gücünü görüp yardımcı olacağına ejderhasını salmış üstüne ya bebişe bişey olsaydı Allahım esirgesin sanki biz çocuklarımızı bunlar ezsin canını yaksın diye doğurduk hey Allahım yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?