Arkadaşımın dediği söz beni uyutmadı

Ay şu zihniyet yok mu!!! İğreniyorum...
Ve şu memur konularını okuyunca da memurların ne kadar sığ olduğunu anlıyorum.
Tek dertleri devlete sırtını dayamak, işten çıkarılma korkusu olmamak, iyi para kazanmak.
E insanlık, sosyal hayat, yaşamak, sevişmek, sevmek, hayattan zevk almak nerde kaldı.

O tanıştığınız kişi de bence pantalonunu çıkartıp jartiyer giyip gezsin.
Kaç model erkek o öyle ya, bı kere oturup konuştuğu kızla ben sevgiliyim diyebilecek kadar yoklukta. Rüyalarda buluştu sevgili olarak sizle herhalde.
Yerinizde olsam telefon açar iyice bı haddini bildirdim size o yorumu yapan arkadaşınızın yanında.

Bı bayanin erkek tanıması suç mu, tanırsın arkadaşım tanırsın neden tanımayacaksın ki, istersen 29 kişi ile tanışır kafan yatmaz yol verirsin, 30 cu kişi ile tanışır kafan yatar evlenirsin.

Sanırım arkadaşının bu kadar tutuculugunun altında küçükken uğradığı bı taciz yada tecavüz olayı var ki, senin tanıştığın kişilerle yatıp kalktığını sanıyor.

Arkadasa sarmaktansa O 1 kere gorustugunuz adama bu soylediginin hesabini sormaniz daha mantikli degil mi? Baskalarina boyle bir yalan soylemesinin de onune gecersiniz.

Ben alıncak birşey göremedim.kendi kafa yapısına göre tavsiye vermiş birşey ima etmemiş.aynı fikirde değilseniz sizde karşılık verebilirdiniz.zaten tayin olacakmışsınız ondan ben olsam takmazdım pek.asıl sorunlu olan 1 kere görüştüğünüz size sevgilimdi diyen adam.

İlk önce bir kere görüştüğün kişiye mesaj atıyorsunuz diyorsunuz ki “ ... bey, ben ..... Sizinle sadece bir kere şurada karşılıklı oturup konuştuk ve sonrasında bir görüşmemiz olmadı. Şimdi size ilk önce sormak istedim, çünkü böyle iftira atan, kadınların arkasından saçmalayan birine benzetememişsin. Sizinle bizim sevgili olduğumuzu söylüyormuşsunuz?? Bu kişi doğru mu söylüyor?....
Cevap verirse verir. Vermezse ya buna cevap verin ya da sizi şikayet edeceğim dersiniz...
Sonra diğer insanları, çevrende görüştüğünüz memur keskini toplayıp mesajları gösteriyorsunuz ve dönüyorsunuz arkadaşa bir şey mi demek istemiştin?

Aslında arkadaşınız size kendince iyilik yapmak istemiş ama diğer insanın ağzını tıkamak ve gittiğiniz yerde sıkıntı yaşamamak için bence kesinlikle mesajları atın. Ararsa açmayın.

Kizlar 3 4 senedir cok kucuk bir ilcede memurum.Memurlarin cogu da birbirini tanir.Ama yakin arkadasim olan 5 6 kisi var.
Bundan 2 bucuk sene once biri gorusmek istedi ben de gorustum ama ilk görüsme ile kaldi.Cok yakin zamanda bu gorustugum kisi benim yakin arkadasim olanlardan birinin arkadasina biz gurbaaa ile sevgiliydik demis.Arkadasim da beni aradi ben de anlattim durumu sadece 1 defa gorustum olmadik ama sevgili dedim.
Neyse ben bu sene biriyle sevgili oldum.2 ay gorustum.Bir hafta oldu ayrilali.Onun disinda bir de gecen sene biriyle gorustum buradan 2 hafta da bitti yani konustuk bitti gibi bir sey oldu
.Olayi anlamaniz icin yazdim kizlar.Dün bu yakin olan 5 6 arkadasimla bulustuk bir cafede .Iclerinden biri (cok muhafazakardir) sen bir daha buradan kimseyle görüşme bak senin adını cikarirlar.O cocuk da sevgili olmasan bile sevgilim demis ,kimseyle gorusme dedi.Ben de görüşmem dedim zaten 3 4 ay sonra tayinim cikacak benim gidicem dedim. Ama cok kafama taktım kizlar kendimi niye savunmadım diye .Ne ile itham etmis dusundukce kotu oldum gece uyuyamadim.Sizlere anlatip rahatlamak istedim .Çok kendimi savunabilen biri değilim zaten bir sey diyemedim eve gelince de icim icimi yedi ya
Bu lafı diyen arkadaşınızla görüşmeyin,sizi savunamayan kişiye arkadaş denilmez birde üstüne size akıl vermiş,namus bekçisi mi?

Bence sizi kendi aklinca korumak istemis. Bir kere gorustugu cocuk sevgilimdi diyorsa bir iki kisiyle daha gorustugunde onlar da sevgilimdi derse adi cikar evlenemez bu kiz diye dusunmus endiselenmis sizin icin arkadasiniz. Belki de kiz hakkinizda bu tur bir dedikodu duydu bile ama size bunu soylemek uzmek istemedi. Onun yerine bir arkadasin yapmasi gerekeni yapip sizi uyardi. Ben hic muhafazakar degilim, ama kucuk bir yer ise sikintili bir durum.

O değilde koca adamın ergenler gibi bir defalık tanıma görüşmesini çevredekilere biz onunla sevgiliydik diye lanse etmesi çok iğrenç. Arkadaşında bunu içerlemiş ki seni bu pis düşüncelilerden uyarma gereği duymuş. Ben olsam kötü düşünmezdim.

Uygun olmayan arkadaşlar hep morel bozar size gelip bunu söylemeyebilirdi canınız sıkılmasın diye sonuçta sizi tanıyor, neden kendisiyle sizi karıştırıyor, çoğu erkek öyle yapar zaten cafe 1 defa oturmayla sevgili olduğunu söyler bunu normal buldum ama bende arkadaşınızın tavrına takıldım

Bence o muhafazakar arkadaşınız kendi çerçevesinden yorum yapmış. Evet ona sorsanız sizin iyiliğiniz için söyledi. Savunmuyorum ama ben de benzerini yaptım geçmişte. Ben çok muhafazakar biri sayılmam ama yine de örneğin bekarken toplumda yalnız yaşayan bir kadın olarak hal ve hareketlerime çok dikkat eden biriydim. Hatta üzerimde bol kot pantolon, üzün gömlek / kazak, spor ayakkabı ve makyajsız dolaşır, eve geç saatte gelmezdim, şayet bir erkek ile görüşecek olsam asla evime sokmam, hatta evimin yakınına bile bıraktırmazdım. Neyse sonra ev arayan bir arkadaşım geçici bir süreliğine benim evimde kaldı. Bu arkadaş Çerkezdi, 180 boyunda sarışın bir kızdı ve çok açık giyinirdi. Kışın bile mini etek giyerdi. Rahat tavırları vardı, örneğin bir kafede otururken çantasından ayna çıkartıp ruj tazelerdi falan. Yolda herkes bize bakar, erkekler laf atardı. Bir de Türkçeyi aksanlı konuşuyor… Bir gün ben bunu bizim bir aile dostumuzun emlakçılık yapan oğlunun yanına gönderdim ona yardımcı olsun diye. Sonra bu herif beni aradı ve “sen onu niye evine soktun, o yollu, senin de adın çıkar” dedi, ki ne cüret. Ben tabi ki çok öfkelendim ve herife gereken cevabı verdim. Bir daha da görüşmedim. Ama adama öyle öfkelenmişim ki kızı da uyarma gafletinde bulundum. Sen biraz giyimine hal ve hareketlerine dikkat etmelisin diye. Tabi kız çok kızdı ve bana küstü. Sonra kendimi izah etmeye çalıştım ve O da “anladım sen aslında beni korumak istedin” dedi ama aslında yaptığım yanlıştı, etrafa öfkelenmiştim ama etrafı değiştiremeyeceğime göre…
Sonra bazı tip erkekler var, hiç sevgili veya yakın olmadıkları kadınlar için de “o benim sevgilim oldu” yalanını söylerler; bunu niye yaparlar bilmiyorum ama çok iğrenç. Benim yine böyle bir tanıdığım vardı ve bunu çok yapardı. Bir gün ben başka şehirdeyken benim bir arkadaşım ile buluşmuş (bir konuda yardımını rica etmiş arkadaşım) sonra bana “aramızda bir çekim oldu, biz birbirimizden çok hoşlandık, defalarca çıktık, onunla evlenmek istiyorum, ona bir yüzük verdim” falan dedi. Ben şaşırdım arkadaşıma sordum. Arkadaşım “yok öyle şey” dedi küplere bindi, arkadaşım yalan söylemez, bundan eminim. Aynı adam gittiği bir banka şubesinde bir hanım memur ile bankada muhabbet etmişler (hesaplar konusunda) “ben ondan hoşlanıyorum o da benden hoşlanıyor, dün ona tatlı götürdüm çünkü o regli iken canı çok tatlı çekiyor” dedi. Bu laftan, kızın regllisini konuşacak kadar yakınlar oldukları anlamı çıkmaz mı? Nasıl bir muhabbet bu dedim, kıza iftira ediyorsun. O da kendini savunmak için “kadınlar regl olduklarında canları tatlı istemez mi?” dedi; iyi de onun tatlı istediğini ve o gün regl olduğunu nereden bildin? Dedim. “bilmiyordum belki regl olabilir diye götürdüm” diyor. O kafadan kontak adamla da bir daha görüşmedim. Allah muhafaza benim için de başkalarına neler der kimbilir. Yani sorun çevrenizde. Tayininizi bekleyin kurtulun o çevreden.

Kizlar 3 4 senedir cok kucuk bir ilcede memurum.Memurlarin cogu da birbirini tanir.Ama yakin arkadasim olan 5 6 kisi var.
Bundan 2 bucuk sene once biri gorusmek istedi ben de gorustum ama ilk görüsme ile kaldi.Cok yakin zamanda bu gorustugum kisi benim yakin arkadasim olanlardan birinin arkadasina biz gurbaaa ile sevgiliydik demis.Arkadasim da beni aradi ben de anlattim durumu sadece 1 defa gorustum olmadik ama sevgili dedim.
Neyse ben bu sene biriyle sevgili oldum.2 ay gorustum.Bir hafta oldu ayrilali.Onun disinda bir de gecen sene biriyle gorustum buradan 2 hafta da bitti yani konustuk bitti gibi bir sey oldu
.Olayi anlamaniz icin yazdim kizlar.Dün bu yakin olan 5 6 arkadasimla bulustuk bir cafede .Iclerinden biri (cok muhafazakardir) sen bir daha buradan kimseyle görüşme bak senin adını cikarirlar.O cocuk da sevgili olmasan bile sevgilim demis ,kimseyle gorusme dedi.Ben de görüşmem dedim zaten 3 4 ay sonra tayinim cikacak benim gidicem dedim. Ama cok kafama taktım kizlar kendimi niye savunmadım diye .Ne ile itham etmis dusundukce kotu oldum gece uyuyamadim.Sizlere anlatip rahatlamak istedim .Çok kendimi savunabilen biri değilim zaten bir sey diyemedim eve gelince de icim icimi yedi ya
Kendi cok mu duzgunmus.

O kişi senin arkadaşın değil. Benzer durum yaşadım. Hiç de dini inancıyla bağdaştırmadım bu durumu. Sadece insanın enerjisini düşüren,kıskanç bi tipti

Cevabinizi orada verecektiniz. Kimseyi ilgilendirmez. Herkese göre yasayacaksak ölelim...cıkarsa cıkar zaten gidecem diyebilirdiniz. Bu saatten sonra bisey demeniz dogru olmaz bence.

Back
X