arkadaşımın derdi var ve tavsiye lazım

melorine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2023
1
0
1
23
merhabalar. mesajı okunma açısından çok uzun yazmayacağım.
çok değer verdiğim bir arkadaşım bana bugün bir derdinden bahsetti ve gerçekten tasviye istemesine rağmen ne diyeceğimi bilemedim o yüzden belki tecrübesi olanlar vardır diye yazmak istedim. konu şu:

bu arkadaşın geçen yıl eylülde aynıldığı bir sevgilisi var. üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen başka ilişkiler yaşamış başka birilerinden hoşlanmış olmasına rağmen bu kişiyi her gece hatırladığını ve ne yapcağını bilemediğini söylüyor. net bir şekilde ayrılmışları bu arada ve ben geri yazması taraftarı asla değilim. takıntı olabileceğini ve psikolojik bir destek alabileceğini söyledim ama bana onu kıskanmadığını yanında kim var diye merak etmediğini sadece her gece onunla sohbet etmek isteğinin aşırı güçlü olduğunu ve artık kafayı yiyecek raddete geldiğini söyledi. aşık olduğu söyledim bu sefer de peki bu konuda ne yapabilirim eğer öyleyse dedi. Kısaca durum bu ne yapmasını önerirsiniz? (klavyemde virgül kısmı bozuk eğer anlam karmaşası olduysa özür dilerim)

Yani yapabileceği çok da bir şey yok gibi. Ayrılmışlar. Karşıdaki kişi onu geride bırakıp hayatına yönelmiştir belki de. Bana da biraz takıntı ya da boşlukta kaldığı için öyle hissediyor gibi geldi. İlla konuşmak istiyorum derse ulaşmayı deneyebilir ama yerinde olsam ben yapmazdım

Özlem değildir o alışkanlıktır.
Baktı aklına geliyor, hemen kafayı başka şeye yorsun başka bir ilgi alanı bulsun yada kafayı dağıtacağı yeni bir yaz aşkı, yavaş yavaş düşünmeyi de bırakır

Paşa paşa bekleyecek unutmayı.

Hayatta sadece ilişkiler yok . Akşamları onunla sohbet etmek zorunda olmadığını o saatleri kendisi için bir şeyler yapmak için ayırabileceğini söyleyebilirsiniz. Mesela kurslara gitmek , kitap okumak , dil öğrenmek, örgü örmek. Sayısız seçenek var.
Sonrasında hayatı yoluna girecektir zaten, karşıki taraf hayatına devam etmiş sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…