Arkadaşımın Eşi İnternet Kafede

nadide_jelibon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2011
4
0
86
Ankara
Herkese merhaba. Arkadaşımın ısrarı ile arkadaşımın başına gelen bir olayı sizlerle paylaşıp fikir almak istiyorum. Arkadaşımın eşi internet kafede biriyle yazışırken görülmüş. Gören kişi de mahalleden biri, internet kafeci. Anabilgisayar internet kafedeki herkesin ekranını görebiliyor. O şekilde görmüş. O da eşine anlatmış. Eşi de arkadaşıma anlatmış. Gözleriyle görmedi ama içine sıkıntı düştü. Olay şöyle. İnternet kafeci ekranlara bakarken (kötü sitelere giriyorlarsa v.s. müdahale için) arkadaşımın eşinin yazışmalarını görüyor anlık, ilgisini çekip okuyunca şöyle yazılar görüyor.
Eşinin haberi var mı? Eşin bizi biliyor mu? Görüşelim v.s. Kamera da açıkmış. Karşısındaki kişi erkek! Kızlar arkadaşımın çocukları yok.Kafası çok karışık. Yorumlarınıza ihtiyacı var.
 
Farklı yönelimi var yani. Biraz daha seyretsin telefonlarını kontrol etsin, bir daha internet kafeye gittiğinde suç üstü yakalasın. İnternet kafe sahibinden de ekran görüntüsünü çekmesini isteyebilir eğer bosanirsa yardımcı olur deliller
 
Ne yorum yapılabilir ki.
Büyük geçmiş olsun arkadaşınıza.
Kimse, hele ki bir dükkan sahibi böyle bir konuda iftira falan atmaz.
Arkadaşınız açık göz olsun, sıkı takibe alsın.
 
Siz ciddi misiniz, kadın aldatılıyor farkında mısınız.
Başlarım öyle özel hayata. Başlarım öyle suça. Başlarım etiğe.
Tövbeler olsun.
 


Kullanmak zorunda değil ama emin olmak için başka yol göremiyorum
 
aldattığından şüphesi var ise ayrılır. yolu bu değil. şuça suçla karşılık vermek yaptığını meşru kılmaz.
Tartışmak için yazmıyorum yanlış anlamayın sadece bakış açınız ilgimi çektiği için yazıyorum.
Başınıza gelse bu etik değil, kocamın özel yazışmalarının izinsiz takibi hem özel hayat gizliliğinin ihlali hem de kişisel verileri koruma kanununun ihlalidir mi diyecektiniz cidden.
Eşin eşten başka özel bir hayatı olabilir mi mesela?
Merak ettim.
 

benim bir hukukçu olarak görüşüm budur. evlenmedim hiç. 5 yıllık erkek arkadaşım tarafından aldatıldım. şüphelerim vardı ancak bir defa olsun telefonunu mailini karıştırmadım. şüphe bitirdi herşeyi.

gelgelim burada olay farklı. aldatılma olsa da olmasa da bitmiş bir ilişki. cinsel yönelim farklı.. eğer internet kafecinin adamla bir husumet varsa ve aile düzenini bozmak veya adamın itibarını zedelemek amaçlı iftira atıyor ise durum farklı tabi. bunu bilmeden olayın muhattabına yüklenmek de tamiri mümkün olmayan zararlara yol açacaktır.

olay doğru diyelim, eşcinsel bir erkeğin aynı yatağa girdiği eşinin bu durumu anlamama şansı var mı? var da anlamadıysa belli ki arada zaten sorunlar sıkıntılar var.

şüphe varsa bitmiştir. benim eşim gay değil diyemiyorsa hanımefendi, benim eşim yapmamıştır diyemiyorsa zaten bitmiştir.
 
Anlıyorum. Teşekkürler cevap için.
Peki şunu biliyor musunuz teori ile pratik her zaman farkeder bunu üniversite sıralarında öğretmezler.
Bende öğretmenim mesela kendi çocuklarımıza yetemezken geleceğin tıpçılarını, hukukçularını falan yetiştirebiliyoruz.
Velilere bilmiş bilmiş konuşuruz, teorik bilgilerle ama kendi evimizde işlerin öyle ilerlemediğini farkediyoruz. Başkalarına bu kadar faydalı olabiliyorken verdiğimiz tavsiyelerin kendi hayatımıza sökmediğini farkediyoruz.
O yüzden pratik meselesi kitap, yasa, pedagoji hatta Freud'un cümlelerinin bile çok dışında ilerliyor.
Geçmişimde eski sevgilim tarafından bende aldatıldım. Hemde onun en yakın arkadaşı-hastahaneden doktor arkadaşı- benim en yakın arkadaşım gibi çeşitli kombinlerle birkaç kez.
Benim jeton köşeli olduğu için kombinlerin sonuncusunda dank etti kafama, yol verdim. O zaman duysam bu yasal süreci hak verirdim. Soğuk kanlı durabildim çünkü elin oğluna. Çünkü olsundu.
Ama kocamın yaptığını düşününce hak veremiyorum. Değil yasa, önümde dağ dursa yediririm ben adama o konuşmaları.
Sevgilinin sevgilisinden gayrı özel hayatı vardır ama eşin eşten başka bir özel hayatı olamaz. Eşin özel hayatı zaten eşidir.
Şimdi değil belki ama evlenirseniz bir gün anlarsınız.
Nacizane...
 

teori ile pratiğin farklı olabileceğini hesaba katarak yorum bıraktım zaten.

1- iddia yalansa kim bunun hesabını verecek düşündünüz mü?
2-iddia doğru ise;

ortada bir kocalık durumu kalıyor mu? kalmıyor ise daha neyin özel hayatı..

teori ve pratiğin ayrıştığı noktaya hem de en can alıcı noktaya geleyim.

adam eşcinsel ise muhtemelen aile veya çevre baskısı ile evlendirildi bir kadınla. Burası Türkiye, kaç mahallede eşcinsellik kadınlık veya erkeklik gibi normal karşılanıyor? bir elin parmaklarını geçmez. adam cinsel kimliğini dışa vuramuyor ve gizli saklı dürtülerini tatmin etmeye çalışıyor.

demem o ki iddia doğru ise ikisine de yazık. adam evlenmemeliydi, kadını mutsuz etti kadına yazık. adam ise zaten yönelimi yüzünden baştan handikaplı. şimdi de dile düşecek internet kafecinin anlattıkları yüzünden o da kurulu düzeninnden çevresinden kopmak zorunda kalacak.

iddia doğru ise ortada karı kocalık kalmamış zaten. o yüzden iletişim gerek. doğru ise ayrılık gerekir.

iftira veya yanlış anlaşılma ise de onu sonra konuşuruz
 
Kadının kafasının bu kadar karışmasını göz önünde bulundurursak karı - koca hayatı yoktu diyemeyiz belli ki beklendik bir durum değildi. Bu durumda adamın eşcinsel olmasından ziyade biseksüel olma ihtimali daha yüksek bir ihtimal. Çünkü bahsettiğiniz toplumun kanayan yarası gizleme amaçlı yapılan evliliklerde genelde kadınlar eşlerinin davranışlarından şüphelenir ve böyle bir durum ortaya çıktığında beklendik yönde tepkiler verir. Eşcinsellik konuları bu forumda çok açıldı, insanların yaşadıklarına istinaden söylüyorum.
Öte yandan eşcinsel olduğunu varsaysak bile bu bir dolandırıcılıktır kimsenin hayatını toplumsal baskılar ya da her ne sebeple olursa olsun karartmaya, yanıltmaya hakkı yok. Hiç kimsenin hayatı başka birinin menfaatleri uğruna kendinde açık gördüğünü gizleme maksatlı kullanılacak yara bandı değildir.
Dürüst olmamak, yalan söylemek, insan kandırmak etiğe göre yazışmaları ortaya çıkarmaktan daha utanç verici bir davranış.
Ve altın kural "empati"
 
Arkadaşım uyurken eşinden gizlice telefonunu karıştırmış, whatsapptan gönderilmiş mutemelen aynı kişiden gönderilmiş çıplak erkek fotoğrafları bulmuş. Yüzleri görünmüyor, hepsi belden aşağı, arkadaşım çok yıkıldı, ne yapacağını bilemiyor.
 
Arkadaşınız için üzüldüm, bahsedildiği şekilde delil sunma konusuna gelince de neden bu kadar paragraf döşendi anlamadım, bu bir kanundur ve bunu mahkemede sunmak suçtur, haklıyken haksız duruma düşürür, sencesi bencesi yoktur.
 
Peki arkadaşınız hiç mi farketmemiş, eşinin kendisine yaklaşımı nasılmış?
 
Peki arkadaşınız hiç mi farketmemiş, eşinin kendisine yaklaşımı nasılmış?
Severek evlendiler, düğünlerine falan epey özendiler. Dışarıdan baksan normal erkek gibi, çok garip. Bir yerde okumuştum gizli gaylar epey fazla yazıyordu, evde evin babası, dışarıda bir yerlerde farklı yönelimleri olan bambaşka biri. Arkadaşım geçmişte eşinin kendi arkadaşlarıyla sık sık yaptığı gezilere taktı kafayı. Oralarda da farklı şeyler olmuş mudur diye düşünüyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…