benim bir hukukçu olarak görüşüm budur. evlenmedim hiç. 5 yıllık erkek arkadaşım tarafından aldatıldım. şüphelerim vardı ancak bir defa olsun telefonunu mailini karıştırmadım. şüphe bitirdi herşeyi.
gelgelim burada olay farklı. aldatılma olsa da olmasa da bitmiş bir ilişki. cinsel yönelim farklı.. eğer internet kafecinin adamla bir husumet varsa ve aile düzenini bozmak veya adamın itibarını zedelemek amaçlı iftira atıyor ise durum farklı tabi. bunu bilmeden olayın muhattabına yüklenmek de tamiri mümkün olmayan zararlara yol açacaktır.
olay doğru diyelim, eşcinsel bir erkeğin aynı yatağa girdiği eşinin bu durumu anlamama şansı var mı? var da anlamadıysa belli ki arada zaten sorunlar sıkıntılar var.
şüphe varsa bitmiştir. benim eşim gay değil diyemiyorsa hanımefendi, benim eşim yapmamıştır diyemiyorsa zaten bitmiştir.
Anlıyorum. Teşekkürler cevap için.
Peki şunu biliyor musunuz teori ile pratik her zaman farkeder bunu üniversite sıralarında öğretmezler.
Bende öğretmenim mesela kendi çocuklarımıza yetemezken geleceğin tıpçılarını, hukukçularını falan yetiştirebiliyoruz.
Velilere bilmiş bilmiş konuşuruz, teorik bilgilerle ama kendi evimizde işlerin öyle ilerlemediğini farkediyoruz. Başkalarına bu kadar faydalı olabiliyorken verdiğimiz tavsiyelerin kendi hayatımıza sökmediğini farkediyoruz.
O yüzden pratik meselesi kitap, yasa, pedagoji hatta Freud'un cümlelerinin bile çok dışında ilerliyor.
Geçmişimde eski sevgilim tarafından bende aldatıldım. Hemde onun en yakın arkadaşı-hastahaneden doktor arkadaşı- benim en yakın arkadaşım gibi çeşitli kombinlerle birkaç kez.
Benim jeton köşeli olduğu için kombinlerin sonuncusunda dank etti kafama, yol verdim. O zaman duysam bu yasal süreci hak verirdim. Soğuk kanlı durabildim çünkü elin oğluna. Çünkü olsundu.
Ama kocamın yaptığını düşününce hak veremiyorum. Değil yasa, önümde dağ dursa yediririm ben adama o konuşmaları.
Sevgilinin sevgilisinden gayrı özel hayatı vardır ama eşin eşten başka bir özel hayatı olamaz. Eşin özel hayatı zaten eşidir.
Şimdi değil belki ama evlenirseniz bir gün anlarsınız.
Nacizane...