Arkadaşımın evime çöreklenen kutuları

everyonelotion

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2017
422
1.682
113
Kah uzaktan uzaktan takip ettiğim kah yorum yazdığım KK'ye gelip o kadar derdimin arasından bunu yazacakmışım demek, kısmet!

Ağustos ayında sınıf arkadaşım doktorasını bitirip başka bir şehre taşındı. Giderken "birkaç" kutu bırakıp bırakamayacağını sordu, ben de olur tabi dedim. 9 koli bırakmış salonun ortasına. Olsun, ne yapalım. Taşınmak, yeni hayat kurmak zor bir şey, destek olmak lazım. Sonra bu arkadaş kolilerini unuttu, sormaz oldu. Bense her gün eve girdiğimde ilk gördüğüm şey onun kolileri. Ne oluyor diye sorduğum zaman "Ay çok pardon, arkadaşıma haber veriyorum yakında alacak. Çok teşekkür ediyorum desteğin için." gibi mesajlar aldım. Güç bela 6 tanesini ben götürüp postaya verdim. En son geçen ay bu şehre geldiğinde yine kolileri alması için arkadaşını ayarlayacaktı. Ben götürürüm dedim, tek gitsinler evden. Tamam dedi, yine ses yok. Bu arada Aralık ayında ben yokken gelecek ve benim evimde kalacak 1 ay. Dün gece mesaj attım: "Bu ay 3 hafta sonu şehir dışındayım, yani kutuları götürmemi istiyorsan bu hafta sonu tek şansım. Ayarlayabilir misin?" Sabah şu mesajla uyandım ve sinirden bütün kaslarım kasıldı: "Nası olsa Aralık'ta bir ay orada kalacağım, o zaman yapayım diyorum. Daha ayırmam gereken şeyler var."

Veee ben 4 hafta daha kolilerle yaşayacağım. Nasıl bu duruma geldim? Nasıl 4 aydır salonun ortasında başkasının kolileriyle yaşıyorum? Düzenli bir insanım, fazlalığı sevmem. Tezden beynimi yaktım, zamanın nasıl geçtiğini mi anlamıyorum? Hem ben sınır koymasını bilen bir insan sanırdım kendimi. Nasıl oldu da bu duruma düştüm yahu? Kolileri insanın evinin ortasına bırakıp aylarca unutmak nedir? Şu anda kendimi o kadar hafife alınmış hissediyorum ki evimde kira istemeden 1 ay kalmasına izin verdiğim için bile kızgınım. Nasıl tepki vereceğimi de bilmiyorum, çünkü baştan tavrımı net koymayı beceremedim bir şekilde. Belki geçici bir kızgınlık. Yani umarım öyledir...

EDIT: Atarlı geldim, şen gittim. Var olasın KK! Harika bir yermiş burası, şimdi anladım niye millet haftada bir konu açıyor. :)

Son düzenleme:
Anlamayan anlamaz. Basıma aynısı geldi, pedi /tamponu bile ağzı açık bir çantada aylarca benim evimde bekledi, utanıp da gelip almadı. Ayağına götürdüm , utancından mı ne kapıya gelip almadı güvenliğe bıraktım. Kafama... sayım, keşke çöpe atsaydım hepsini.

Eger cok yakin arkadassaniz muhtemelen gecici bir kizginlik evet cok ayip etmis. hos goru gosterip gostermemek sizin elinizde. bu kadar koliler evinde kaldiktan sonra tatsiz bir sekildede ayrilabilirsiniz. sadece sitem edip guzel bir sekildede ayrilabilirsiniz. bence olan olmus eger iyi bir dostsa ona gore davranin buda bir tecrube olmus olsun.

İyi niyetin fazlası aptallık oluyor ne yazık ki. Siz yeterince toleranslı davranmışsınız. Ben yerinizde olsam ne yapacağına karar vereceğin aşamayı çoktan geçtin haftasona kadar ayarladın ayarladın ayarlamadın aralıkta çöpten kutularını bulur öyle ayıklarsın yazar daha da muhatap olmazdım.

Nasıl koli bu salon ortasında

Yani diğerleri giderken bunlar neden kaldı madem diğerlerini götürdünüz hepsini götürseydiniz

Aralıkta gelecek olsam aylardır duran kolilerini şimdi al diyen birine gelince hallederim cevabını veririm

Durmuş durmuş 3 hafta kalmış giderken götürür ya da atar

1 ay evimi kimseye vermem , o kolileri de ya aliyorsun ya kapinin onune birakiyorum derim
Ne kadar iyi insanlar var dunyada gercektrn , ben burdaki konulari okudukca dumur oluyorum

İyi niyetin fazlası aptallık oluyor ne yazık ki. Siz yeterince toleranslı davranmışsınız. Ben yerinizde olsam ne yapacağına karar vereceğin aşamayı çoktan geçtin haftasona kadar ayarladın ayarladın ayarlamadın aralıkta çöpten kutularını bulur öyle ayıklarsın yazar daha da muhatap olmazdım.

Gerçekten salonun ortasın da mı? Balkon falan yok mu?

Bir resim çek at whatsapp'dan. Ama neredeyse yarım seneyi devirdik. Sıkıldım ben artık bu görüntünden yaz.

Ayırıp kalanı siz de mi bırakıcak yine? Ne saçmalık, ne rahatlık...

Ya açık ve ters bir mesaj yazamıyorum çünkü olayın buraya gelmesinde benim de suçum var. Daha haftalar hatta aylar önce kutuların beni rahatsız ettiğini söylemem gerekiyordu. İhmal ettim. Şimdi "Dursun ya noolcak"tan "Al yoksa atıyorum"a geçmek olmuyor... Bir de tabi ben sinirle ve sadece bu olay üzerinden yazdığım için atladığım taraflar var. Bu gerçekten çok sevdiğim bir arkadaşım, zor bir dönem geçiriyor ve geçmişte onun da bana çok yardımı oldu. Hiç sormadı, üşenmedi, koştu yardıma. İlişkimi bozmak istemiyorum.

O değil de sen yokken nasıl sende kalacak?
Hani sınır koymayı bilirdin?

Yaşadığım yerde evi boş bırakmamak normal. Yazları burada olmadığım zaman da kiraya veriyorum. Herkes böyle yapıyor. Hem çiçeklerim sulanıyor falan. Türkiye için hiç olmayacak bir şey, evet. :)

Ya açık ve ters bir mesaj yazamıyorum çünkü olayın buraya gelmesinde benim de suçum var. Daha haftalar hatta aylar önce kutuların beni rahatsız ettiğini söylemem gerekiyordu. İhmal ettim. Şimdi "Dursun ya noolcak"tan "Al yoksa atıyorum"a geçmek olmuyor... Bir de tabi ben sinirle ve sadece bu olay üzerinden yazdığım için atladığım taraflar var. Bu gerçekten çok sevdiğim bir arkadaşım, zor bir dönem geçiriyor ve geçmişte onun da bana çok yardımı oldu. Hiç sormadı, üşenmedi, koştu yardıma. İlişkimi bozmak istemiyorum.

Cok sevdigim bir arkadasim diyebilecegim sayili kisi var,
o kisiler icin de yapamayacagim fedakarlik cok azdir.
o kisiler icin kolileri guzelce evimin uygun yerine yerlestirir ve alirken verirken kargolarken vs hep yardimci olurum.

Diger kisiler icin de esimin arkadasina yaptigim seyi yaparim.

Yaşadığım yerde evi boş bırakmamak normal. Yazları burada olmadığım zaman da kiraya veriyorum. Herkes böyle yapıyor. Hem çiçeklerim sulanıyor falan. Türkiye için hiç olmayacak bir şey, evet. :)
Doğrudur bilemem...
Yurtdışında tanıdığım çok var,ama hiç evi boş bırakmayanı görmedim.

Eger cok yakin arkadassaniz muhtemelen gecici bir kizginlik evet cok ayip etmis. hos goru gosterip gostermemek sizin elinizde. bu kadar koliler evinde kaldiktan sonra tatsiz bir sekildede ayrilabilirsiniz. sadece sitem edip guzel bir sekildede ayrilabilirsiniz. bence olan olmus eger iyi bir dostsa ona gore davranin buda bir tecrube olmus olsun.

Teşekkürler bu yorum için. Ben de hoşgörü gösterip arkadaşlığıma devam etmek istiyorum sanırım. Onun da bana çok desteği oldu geçmişte. Hiç de "eee sen de çok oldun artık" demedi. Sanırım bu olayda beni kızdıran şey benim ona zamanında tatlı ve net bir şekilde sınır koymamış olmam...

ben olsam içimi rahat edemem kolilerle..
ararim almasaniz hemen çöpe atacagim iki gün içinde derim.. atmiş olurum banane. o arkadaşığı keserdim...

O zaman dursun ya nolcak moduna devam edin. Tez dönemindesiniz sanırım insan ayrı bi gergin oluyor belki arkadaşınız içim tolere edebilirsiniz ama hassas dönemde olduğunuz için sinirlendiniz. En az kullandığınız odaya alın kolileri ev genişse. Ve bence konunuzu da kapatın arkadasınız önemli sizin için belli ki iyice hırslanmayın yorumları okuyup :)

O zaman 5 ay sabretmişiz, 1 ay daha edicez :KK66:

Sizde kalması zaten kolilerden bağımsız bir durum, sıkmayın canınızı.

Back
X