Arkadasımın evli eski sevgilisi ve yaptığı yorumlar canımı sıkıyor.

İnsanoğlu şaşar beşer bir varlık. Hata yapmıs, pişman da değil belli ki. İnsan Oldugumuzu ve hatalar yapabileceğimizi unutmayın. Görüşmemenizi de anlarım zaten muhtemelen bende irrite olurdum ama sonuc olarak bu onun özel hayatı, sizi de ilgilendirmez aslına bakarsanız. Ona yakıstıramamanız asıl sorun burada bence herkesin içinde kötü bir taraf olabilir, kabullenin bunu.
Evet yakıştıramadım herkesten beklerdim ondan beklemezdim
O yüzden şaşkınlık içindeyüm
Tamam herkes hata yapabilir ben yargılamam
Ama diğer kadın için ölsün demek nedir ya
O kadar da değil
Ben Allah korusun böyle birşey yaşasaydım yinede kendimi suçlardım kadına birşey demeye hakkım yok

Bugün olmaz dediğimiz ne varsa insan dediğimiz yaratığa dair hepsi oluverir. Nefsi emmare taşıyan bizler her türlü kötülüğe gitmeye ve her türlü iyiliğe yönelme mümkünatına sahibiz. Dünya hayatı da bunun için var. İmkanlar var ki insanlar sinanacak kim altın kim bronz kim değersiz anlasilacak. Kişi bu hayatta kendini anlatıyor aslında her yaptığı her dedigiyle ben bugün benim ahlakın karakterim bu diye diye anlatıyor. Egosu zedelenmis vs vs o kadar çok ihtimal var ki.. hangi birinin üzerinde durup düşünmek inanın bize fayda sağlamayacaktır. Arkadaşınızla irtibatinizi kopartmak bu durumda daha mantıklı gözüküyor. Çünkü Allah muhafaza aynı hataya siz niye cekilmeyesiniz. Eğer ki anlatabilirim bu gücü kendimde goruyorum diyorsanız tabii anlatın arkadaşınıza hata yaptığını bu hatanın bedelinin çok ama çok ağır olduğunu. Lakin insan fıtratı gereği bu durumlarda çok yorulur. Bu hatayı yapan kişinin hata ile değişen karakteri çevresini yorar hele ki hatanın mahiyetini idrak edememisken. Ki bunun sonucu isteksizce o kişiden uzaklaşma ile biter. Sizlere kolaylıklar dilerim. Umarım Arkadaşınız bu hatadan tez vakitte kurtulur. Eski temiz zihnine kavuşur.

O kadar da değil
Ben Allah korusun böyle birşey yaşasaydım yinede kendimi suçlardım kadına birşey demeye hakkım yok
Tabiki yaptıgı hatanın sorumluluğunu alamıyor arkadasınız, özelestiriden yoksun ve bencil diyebiliriz ama işte bütün bunlar onun problemi .

Görüşmeyin bence görmezden gelincek bişey değil..böyle böyle güç alıyo bunlar doğru olduğunu sanıyor sizler tepki vermeyince...hatta konuşun bu sebeple görüşmek istemiyorm diyin anlasın..cezalansın.

Bugün olmaz dediğimiz ne varsa insan dediğimiz yaratığa dair hepsi oluverir. Nefsi emmare taşıyan bizler her türlü kötülüğe gitmeye ve her türlü iyiliğe yönelme mümkünatına sahibiz. Dünya hayatı da bunun için var. İmkanlar var ki insanlar sinanacak kim altın kim bronz kim değersiz anlasilacak. Kişi bu hayatta kendini anlatıyor aslında her yaptığı her dedigiyle ben bugün benim ahlakın karakterim bu diye diye anlatıyor. Egosu zedelenmis vs vs o kadar çok ihtimal var ki.. hangi birinin üzerinde durup düşünmek inanın bize fayda sağlamayacaktır. Arkadaşınızla irtibatinizi kopartmak bu durumda daha mantıklı gözüküyor. Çünkü Allah muhafaza aynı hataya siz niye cekilmeyesiniz. Eğer ki anlatabilirim bu gücü kendimde goruyorum diyorsanız tabii anlatın arkadaşınıza hata yaptığını bu hatanın bedelinin çok ama çok ağır olduğunu. Lakin insan fıtratı gereği bu durumlarda çok yorulur. Bu hatayı yapan kişinin hata ile değişen karakteri çevresini yorar hele ki hatanın mahiyetini idrak edememisken. Ki bunun sonucu isteksizce o kişiden uzaklaşma ile biter. Sizlere kolaylıklar dilerim. Umarım Arkadaşınız bu hatadan tez vakitte kurtulur. Eski temiz zihnine kavuşur.
İnşş
Bide ona güvenim azaldı sanki
Herseyi yapabilirmiş gibi geliyor
Üff düşünmücem artık

Ahlak namus bekaret :kusmuk:
Bu 3ü aynı cümlede geçince kusuyorum
Gerisini de okumadım.

Görüşmeyin bence görmezden gelincek bişey değil..böyle böyle güç alıyo bunlar doğru olduğunu sanıyor sizler tepki vermeyince...hatta konuşun bu sebeple görüşmek istemiyorm diyin anlasın..cezalansın.
Ortak diğer arkadaslarımıza söylemiyor evliler var içlerinde tepki verirler diye
Ben bekarım sanırım ondan anlattı
Öyle işte çok şaşırdım
Ayrıca böyle egoist olması çok ilginç
Ben çok güzelim şöyleyim böyleyim o kadın kilolu falan diyor
Ki arkadasım da bakımlı ama öyle çok güzel değil bence
Bana şunları diyordu diyor adam için
Bizim yaşadığımız şey çok özeldi vs
Benim ilişkimi aşağılamaya kalktı bi kere
Bozdum ama
Lütfen dedim herkesin yaşadığı kendine özel

İnsan 3 günde değişmez , arkadaşın hep böyleydi belki de sen yeni farkına vardın sadece.Farkına vardıktan sonra da sana düşen bu kız ne yapmaya çalışıyor diye kafa yormak yerine arkadaşlığını bitirmek.Yanlış tanımışım diyip çıkarmalısın hayatından bu insanı.

İnsan 3 günde değişmez , arkadaşın hep böyleydi belki de sen yeni farkına vardın sadece.Farkın vardıktan sonra da sana düşen bu kız ne yapmaya çalışıyor diye kafa yormak yerine arkadaşlığını bitirmek.Yanlış tanımışım diyip çıkarmalısın hayatından bu insanı.
O zaman da daha kötü olmaz mı
Daha çok belaya bulaşır yalnız kalırsa

Kusura bakmada demekki arkadasin okadarda namuslu degilmis.
Gecen Emine bulut olayinin sokunu uzuntusunu atamadim uzerimde nasil bir kadin bir kadin icin ölsün der.
Yazik ne kadar gözü kör olmus arkadasinin bir kadinin ölümünü isteyecek kadar nasil bir millet olduk anlamiyorum cok yazik bir erkek icin buna degermi insafsizlar

Çok sevdiğiniz bir arkadaşınız ise yüzüne gerçekleri söylemeliydiniz. Dost acı söyler! Yok eğer hayatınızda yer tutan biri değil ise yine söyleliydiniz dosdoğru düşüncelerinizi ve varlığı da yokluğu da önemli değil deyip devam etmeliydiniz yolunuza. Neden rahatsız olduğunuzu söyleyeyim ben bugün X kadınına yapan yarın bana da yapar diye geçti derinlerden ve güveniniz kırıldı, tedirgin oldunuz. Aldatılan kadına empati yaptınız arkadaşınızın durumu sıfatı çirkin geldi. Hiçbir şey söylemeye cesaret edemediniz madem aranıza mesafe koyun ve sağda solda dedikodudusunu yapıp durumu onun için de kendiniz için de kötüleştirmeyin.

O zaman da daha kötü olmaz mı
Daha çok belaya bulaşır yalnız kalırsa
Sen sürekli ona yarenlik edemezsin ki sen onun velisi değil arkadaşısın.Koskoca kadın kendi aklı fikri yok mu? Bence zaten o senin akıllarını da çok beğenmiyor , kendini beğenmiş bir tip diye anlatmadın mı? Böyle biri seni sadece aşağı çeker.

Benimde bir arkadaşım vardı oda evli 2 çocuklu adamla flörtlesiyordu bunu anlattığında şok olmuştum bende , güzel güzel nasihat verdim gençsin guzelsin ne isin var evli adamlarla o adamlar hala bi al benim var mi diye kendilerini tatmin ediyorlar yoksa hiçte oyle karisini birakip gelecek adamlar degiller diye .... ama sunu soylemeliyim ki bi kez kendini aşan bi insan artik çokta düzelmiyor bi kere kendi sınırlarını aşmışlar... kısaca yillardir görüşmüyorum arkadasimla görüşüp konuşacağım bir karakter kişilik olmaktan çıktı..

Çok sevdiğiniz bir arkadaşınız ise yüzüne gerçekleri söylemeliydiniz. Dost acı söyler! Yok eğer hayatınızda yer tutan biri değil ise yine söyleliydiniz dosdoğru düşüncelerinizi ve varlığı da yokluğu da önemli değil deyip devam etmeliydiniz yolunuza. Neden rahatsız olduğunuzu söyleyeyim ben bugün X kadınına yapan yarın bana da yapar diye geçti derinlerden ve güveniniz kırıldı, tedirgin oldunuz. Aldatılan kadına empati yaptınız arkadaşınızın durumu sıfatı çirkin geldi. Hiçbir şey söylemeye cesaret edemediniz madem aranıza mesafe koyun ve sağda solda dedikodudusunu yapıp durumu onun için de kendiniz için de kötüleştirmeyin.
Ben dedikodu mu yapıyorum ?
Burda beni de kimse tanımıyor arkadasımı da
İsim yok cisim yok
Kimlik vs hiçbirşeyimiz yok
Ortak kimseyede birşeu demedim demem asla
Ben burda durumu anlattım sadece
Evet başkasına yapan banada yapar diye düşündüm düşünmedim değil ama olay buda değil zaten
Bu kadar kötü şeyler söyleyebilmesi o kadın için ki kendi suçluyken

O kadar da değil
Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir. En çok ahlaktan namustan bahsedenler bir fırsatını buldu mu hemen değişiyorlar. Bu arada arkadaşınızda hala utanma pişmanlık yok. Sırf kullanılıp atıldı diye hırs yapıyor. Adam karısını bıraksa umrunda olmaz. Acımıyorum böylelerine. Tamam herkes hata yapar ama karısı için ölsün demesi çok adice. Çok bencil ve zavallı biriymiş arkadaşınız.

Sen sürekli ona yarenlik edemezsin ki sen onun velisi değil arkadaşısın.Koskoca kadın kendi aklı fikri yok mu? Bence zaten o senin akıllarını da çok beğenmiyor , kendini beğenmiş bir tip diye anlatmadın mı? Böyle biri seni sadece aşağı çeker.
Aklı sıra benim ilişkimi aşağılamaya çalıştı ama fena bozdum sonra birşey diyemedi
Evet egoist tarafları var bazen de kendine güvensiz gibi
Zaten ben çok egoistçe konuşanların bilinçaltında özgüvensiz olduğunu düşünüyorum

Burda dedikodu yapıyorsunuz demiyorum aranıza mesafe koyun ve sağda solda eş dost akraba komşu sevgili koca vs bilmeyen insanlara anlatmayın. O da zarar görür sizde zarar görürsünüz. Silin arkadaşınızı söyleyin fikrinizi arkanıza bakmadan bye bye diyin diyorum

Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir. En çok ahlaktan namustan bahsedenler bir fırsatını buldu mu hemen değişiyorlar. Bu arada arkadaşınızda hala utanma pişmanlık yok. Sırf kullanılıp atıldı diye hırs yapıyor. Adam karısını bıraksa umrunda olmaz. Acımıyorum böylelerine. Tamam herkes hata yapar ama karısı için ölsün demesi çok adice. Çok bencil ve zavallı biriymiş arkadaşınız.
Pişman oluyor zaman zaman
Ama daha çok neden aramıyor derdinde
Kendi adım atmaz artık gurur yapar
Neyse bitti gitti işte

Back
X