Arkadaşımın kıskançlıkları (bana karşı değil)

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Benim bir arkadaşım var. Bir süredir gözlemlediğim üzere maalesef başkalarının sahip olduğu şeylere karşı kıskançlığı olduğunu farkettim. Bana karşı değil ama, arkadaşıyım diye herhalde. Neyse mesela yanımızda bir kızın güzelliği övülsün hemen morali bozuluyor. Çok bariz farkediyorum. Tıp kazanan bir tanıdığımız vardı mesela, bunun konusu geçti. Yine hemen morali bozuldu. Kötülemeye başladı hemen. Sanki kazanmak çok zor, istesem ben de kazanırdım, çok özel ders aldığı için kazandı, kazandığı şehir İstanbul Ankara bile değil vs. gibi şeyler söyledi. Bunun gibi örnekler işte. Bana karşı kıskançlığı olmasa da bu durum moralimi bozuyor. Sizce sırf bu sebepten ötürü mesafe koymalı mıyım? Ya da uygun bir dille nasıl uyarabilirim?

Benim de fesat bir arkadasim vardi. Huyunu bildigim icin uzaklasmaya calissam da yapistigi icin kurtulamiyordum. En azindan bana karsi degil fesatligi derdim, benden bir kotuluk gormedi ki derdim. Ama o fesatlik sonunda bana dondu. O sebeple arkana bakmadan kac konu sahibi🌸

Edit: uyari ise yaramiyor. Uyardigin icin sana da bileniyor.

Kedi uzanamadığı ciğere murdar der. Hep mi böyledir yoksa yeni yeni mi? Belki mutsuz olduğu için etrafında mutlu istekleri olan kişileri şuan çekemiyor olabilir geçici bir şey olabilir.
Karakter olarak böyle biri ise mesafeli ol bence içten içe seni de kıskanıyor olabilir

Benim de var böyle arkadaşım maalesef. Çok itici bu tipler, hasetçi, gün gelir sana da döner hatta büyük ihtimal sana karşı da öyledir belli etmemeye çalısıyodur çünkü benim arkadaşım öyle oldu, anladım en sonunda..

Benim bir arkadaşım var. Bir süredir gözlemlediğim üzere maalesef başkalarının sahip olduğu şeylere karşı kıskançlığı olduğunu farkettim. Bana karşı değil ama, arkadaşıyım diye herhalde. Neyse mesela yanımızda bir kızın güzelliği övülsün hemen morali bozuluyor. Çok bariz farkediyorum. Tıp kazanan bir tanıdığımız vardı mesela, bunun konusu geçti. Yine hemen morali bozuldu. Kötülemeye başladı hemen. Sanki kazanmak çok zor, istesem ben de kazanırdım, çok özel ders aldığı için kazandı, kazandığı şehir İstanbul Ankara bile değil vs. gibi şeyler söyledi. Bunun gibi örnekler işte. Bana karşı kıskançlığı olmasa da bu durum moralimi bozuyor. Sizce sırf bu sebepten ötürü mesafe koymalı mıyım? Ya da uygun bir dille nasıl uyarabilirim?
Bence belli etmese de sizi de kıskanıyordur. Belki de başkalarına da sizi çekiştiriyordur. Kıskanç insan sınır tanımaz hep kıskanır. Ben mesafe koyardım

Kedi uzanamadığı ciğere murdar der. Hep mi böyledir yoksa yeni yeni mi? Belki mutsuz olduğu için etrafında mutlu istekleri olan kişileri şuan çekemiyor olabilir geçici bir şey olabilir.
Karakter olarak böyle biri ise mesafeli ol bence içten içe seni de kıskanıyor olabilir
Galiba hep böyleydi ama ya ben yeni farkediyorum ya da kendini yeni yeni belli etmeye başladı.

Tamam sana karşı kıskanç değil ama bu karakterde bir insanla nasıl anlaşacaksın ki?

Benim bir arkadaşım da böyleydi. Kendi başarısızlıklarına olan öfkesini başkalarını eleştirirken anlayabiliyordum. Bazen resmi bir kurumda işimiz oluyordu, orada hiç alakamızın olmadığı bir memur kadını gösterip onun yerinde ben olmalıydım o haketmiyor diyordu :D İçi kıskançlık ve haset doluydu o yüzden arkadaşlığımı bitirdim. Bence sizin arkanızdan da bir sürü şey söylüyordur. Aranıza mesafe koymanızı öneririm

Aynı görümcem 🤣 huyu öyle hasetliğinden kendini yiyıyip bitirmiş aşırı zayıf bir tip. Herkese karşı haset ruhu öyle dğeişmez

Belki içten içe sizi de kıskanıyor bilemezsiniz. Fesat insan fesattır ayrım yapmaz.

Boz sende. İsteseydim kazanırdım lafına kazansaydın o zaman de.
Büyük ihtimal bozduğunda veya uyardığında senle bir daha arkadaşlık etmez. Bu tipler ne olduğunu kabullenmez. Sana beni kıskanıyorsun falan diyecektir büyük ihtimal

böyle insanlarla bir arada olması bile zor, yorar insanı. size karşı birşeyi yok şimdi, ama sonra olmayacağının garantisi var mı? ilişkiyi tamamen bitirmeyecekseniz bile mesafe koyun. sizi rahatsız etmeye başladıysa bu konu yakın olmanıza gerek yok.

Arkadaşınızın karakteri böyle, muhtemelen sizin olmadığınız yerde de sizi çekiştiriyordur. Aranıza mesafe koyun çünkü böyle insanların mutsuzluğu bulaşıcı oluyor.

Belki sizi de kıskanıyor ve sizin arkanızdan da böyle konuşuyordur. Bilemezsiniz.
Karakteri böyle ise herkesin olumlu olan her yanını kıskanacaktır, siz de dahil.
Biraz mesafe koyardım sanırım ben olsam. Kalbinin kötü olduğunu düşünürdüm, kalbi kötülerden de uzak durmalı.
Seviyorsanız arkadaşınızı, öncelikle bu tür konuşmalarında "neden öyle diyorsun" diye sözünü bölün ve irdeleyin biraz. Cidden kötüyse mesafe koyarsınız.

Back
X