Arkadasimin (komsumun) asiri cimriligi

new_yorker

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2016
415
488
103
38
Arkadaslar merhaba,
Ben ABD deyim, bir Turk komsum var, kendisi ayni zamanda yakin arkadasim oldu burada. Bu sene tanistik ama baya samimi olduk. Yalniz sunu demek istiyorum ki bu arkadas asiri cimri. Ben de gezmeyi, tozmayi, harcamayi seven biriyim. Kendisiyle hicbir sey yapamiyoruz birlikte, surekli parasinin gitmesinden korkuyor. Tamam yapmayalim, aman parasi gitmesin. Bir de rahatsiz oldugum birsey daha var ki surekli para hesabi yapiyor. Yani muhabbeti iyi bir arkadas, gercekten de saf kalpli, iyi niyetli de biri, ama sıkıldım surekli para muhabbeti yapmasindan. Maddi durumlari gayet iyi, hatta baya lux, pahali bir araba almislar, surekli borcumuz var diyor, borcumuz yuzunden sunu alamam, bunu yapamam, suraya gidemem vs vs diyor hep. Su surda su kadar ucuz, bu burda bu kadar ucuz (ki bahsettigi ucuzluklar 3-5 cent yani 3-5 kurus) surekli bunlardan bahsediyor, aslinda iyi niyetli soyluyor yani kendisinin gordugu ucuzluklardan ben de faydalanayim diye ama gercekten her kurusu hesaplamasi baydi. Yani ben onun kurus kurus hesap muhabbetlerinden cok bunaldim. Iyi birisi, seviyorum da ama kalbini kirmadan bu muhabbetlerinden nasil kurtulurum bilmiyorum. Ilginc ama ya -ilk defa maddi durumu iyi oldugu halde- bu kadar cimri bir arkadas gordum, diger tum arkadaslarim gayet alisveris cilgini, gezme, yeme-icme cilgini tiplerdi.

Cimri insandan hemen sogurum.

Sana önerim; onunla evde kahve iç. Sohbet et. Ama dışardaki aktiviteler için başkalarıyla takıl.

Biriyle bir yere gittigimde ve yenilen içilen nedeniyle gerildiginde, herseyi hesapladiginda, ödemek istemediğinde, cimrilik yaptığında inanilmaz geriliyorum. Ve bir daha görüşmüyorum.

Oysa gerçek arkadaşlarimla hatırlamıyorum bile, nerde Hangimiz odedik.

Sende ona amaaan iki kuruş için oraya gittiğine harcadığın benzine değmez de, sık sık görüşme . Uff baydi beni bu konu başka şeylerden konuşalım hesabını sonra yaparsın de .

Bu sizi neden ilgilendiriyor? varsın hesap yapsın varsın ucuza kaçsın harcamasın olabilir yani bunun size ne zararı var siz hiç düşünmeden hesap yapmadan gezip tozup harcama yapıyorsunuz diye niye herkes aynı olsun. Karakterine bakın iyi güvenilir bir insansa bunların önemi yok sizi de ilgilendirmez neye ne kadar harcadığı.

Ben sana su kadarini soyliyeyim yurt disinda Turk Turk'le arkadas olamaz :) deneyimlerle sabit. Gezme tozma falan yaparsiniz ama neden bilmem garip bir goz oyma durumu oluyor en sonunda.

Yapabileceğiniz tek şey ben para muhabbetlerini sevmiyorum, sıkılıyorum konuyu değiştirelim demek.
Sonuçta kocanız değil kardeşiniz değil niye dert olsun ki size?

Cimri insandan hemen sogurum.

Sana önerim; onunla evde kahve iç. Sohbet et. Ama dışardaki aktiviteler için başkalarıyla takıl.

Biriyle bir yere gittigimde ve yenilen içilen nedeniyle gerildiginde, herseyi hesapladiginda, ödemek istemediğinde, cimrilik yaptığında inanilmaz geriliyorum. Ve bir daha görüşmüyorum.

Oysa gerçek arkadaşlarimla hatırlamıyorum bile, nerde Hangimiz odedik.
Yani ben de senin gibiyim, diger tum arkadaslarimla gayet rahat yer, icer, gezer, harcardim, ustelik hicbirimiz oturunca su markette 5 cent ucuz, bu magazada 3 cent ucuz muhabbeti yapmayiz. Ama bu arkadas surekli 3-5 cent ucuzluk muhabbeti yapiyor. Her muhabbetin ucu uc-bes kurus ucuza cikiyor. Para harcamamak icin evden cikmiyor, hicbirsey almiyor, ne eve ne kendisine. Ustelik bunu soyluyor da, para harcamamak icin evden cikmiyorum diyor. Yani ben de alisveris yaparken su 3 kurus ucuz, bu 5 kurus ucuz aramam hic, iyi niyetli de olsa surekli ucuzluktan bahsetmesi baydi. Gecende beraber markete gittik, orada iki demet maydanoz aldik, o odedi. Bir tanesini ben aldim, onun bile parasini aldi benden, ben sok oldum. Aman alsin, istemem 5 kurusunu ama bu nasil arkadasliktir, cok rahatsiz oldum. Yani daha bunun gibi bircok seyi var. Hani var ya hep hediye falan aliyorum veriyorum, vermeyi gorsun, ogrensin diye ama onda tik yok. Ben cok garipsedim bu kadar cimri olmasini, maddi durumu da hic kotu degil oysa.

Bunu değiştiremezsiniz

Ya kabul edin olduğu gibi yada ayrılın
Gurbet de yabancı ülkede azınlık olan Türkkerin içinden kafa dengi birini bulman şans işi bunu da biliyorsun değilmi...samanlık da iğne gibi bişey sen de o iğneyi bulmuşsun, kimse dört dörtlük değildir

Yani ben de senin gibiyim, diger tum arkadaslarimla gayet rahat yer, icer, gezer, harcardim, ustelik hicbirimiz oturunca su markette 5 cent ucuz, bu magazada 3 cent ucuz muhabbeti yapmayiz. Ama bu arkadas surekli 3-5 cent ucuzluk muhabbeti yapiyor. Her muhabbetin ucu uc-bes kurus ucuza cikiyor. Para harcamamak icin evden cikmiyor, hicbirsey almiyor, ne eve ne kendisine. Ustelik bunu soyluyor da, para harcamamak icin evden cikmiyorum diyor. Yani ben de alisveris yaparken su 3 kurus ucuz, bu 5 kurus ucuz aramam hic, iyi niyetli de olsa surekli ucuzluktan bahsetmesi baydi. Gecende beraber markete gittik, orada iki demet maydanoz aldik, o odedi. Bir tanesini ben aldim, onun bile parasini aldi benden, ben sok oldum. Aman alsin, istemem 5 kurusunu ama bu nasil arkadasliktir, cok rahatsiz oldum. Yani daha bunun gibi bircok seyi var. Hani var ya hep hediye falan aliyorum veriyorum, vermeyi gorsun, ogrensin diye ama onda tik yok. Ben cok garipsedim bu kadar cimri olmasini, maddi durumu da hic kotu degil oysa.
Benimde böyle komşum var, 5 cent daha ucuz diye ıku sokak ötedeki markete gider yağmur da karda,magazada poşete para vermez elinde taşır, o kısıyor kocasıda ailesine yediriyor ama akıllanmaz ki, can çıkar huy çıkmamış

Görüşmek zorunda değilsiniz ki, eşiniz olsa, anneniz olsa neyse ama komşu sonuçta. Rahatsız oluyorsanız mesafe koyun. Herkesi memnun etmek mümkün değil. Size uygun arkadaşlıklar kurun.

Benimde böyle komşum var, 5 cent daha ucuz diye ıku sokak ötedeki markete gider yağmur da karda,magazada poşete para vermez elinde taşır, o kısıyor kocasıda ailesine yediriyor ama akıllanmaz ki, can çıkar huy çıkmamış
Yok canim bu arkadasin kocasi da ayni. Kari-koca hesap kitap ile kafayi bozmuslar.

Arkadaslar merhaba,
Ben ABD deyim, bir Turk komsum var, kendisi ayni zamanda yakin arkadasim oldu burada. Bu sene tanistik ama baya samimi olduk. Yalniz sunu demek istiyorum ki bu arkadas asiri cimri. Ben de gezmeyi, tozmayi, harcamayi seven biriyim. Kendisiyle hicbir sey yapamiyoruz birlikte, surekli parasinin gitmesinden korkuyor. Tamam yapmayalim, aman parasi gitmesin. Bir de rahatsiz oldugum birsey daha var ki surekli para hesabi yapiyor. Yani muhabbeti iyi bir arkadas, gercekten de saf kalpli, iyi niyetli de biri, ama sıkıldım surekli para muhabbeti yapmasindan. Maddi durumlari gayet iyi, hatta baya lux, pahali bir araba almislar, surekli borcumuz var diyor, borcumuz yuzunden sunu alamam, bunu yapamam, suraya gidemem vs vs diyor hep. Su surda su kadar ucuz, bu burda bu kadar ucuz (ki bahsettigi ucuzluklar 3-5 cent yani 3-5 kurus) surekli bunlardan bahsediyor, aslinda iyi niyetli soyluyor yani kendisinin gordugu ucuzluklardan ben de faydalanayim diye ama gercekten her kurusu hesaplamasi baydi. Yani ben onun kurus kurus hesap muhabbetlerinden cok bunaldim. Iyi birisi, seviyorum da ama kalbini kirmadan bu muhabbetlerinden nasil kurtulurum bilmiyorum. Ilginc ama ya -ilk defa maddi durumu iyi oldugu halde- bu kadar cimri bir arkadas gordum, diger tum arkadaslarim gayet alisveris cilgini, gezme, yeme-icme cilgini tiplerdi.
alışveriş, gezme yeme içme çılgını değilim
yaşım da 20 li yaşlarda değil
çılgınlık yapmak da istemiyorum
bu cimri oldugumu mu gösterir

belki o da sizi çok savurgan olarak betimliyordur?

bu kadar baydı ise mesafe koyun görüşmeyin.

Arkadaslar merhaba,

Belki cocuklugu cok zor sarlarda gecmistir bilincaltina isleyen biseyler yasamistir bilemezsiniz

Bende cebimde param yoksa bir yere baskadiyla gitmekten haz etmem bulundugum cevrede oyle alnan usulu lek gecerli degildir kimde varsa o an kim naskin gelirse o oder

Beraber sık sık takıldığımiz bi arkadasim vardi genelde cogunlukla ben oderdim genelde ben yemek ismarlardim o cay ama paranin buyuk kismi hep benden cikardi ama oldugu zaman hic sorun etmedim

Cok sık suraya gidelim buraya gidelim cikalim gezelim demeye basladi bende musait degilim falan degince artik bozulmaya basliyordu artik olmayinca acik acik maddi durumum sıkışık uygun degilim falan diyordum hani ne olacak bu seferde benden olsun yerine yacas yavas tavir aldi baska seyler yasanincada koptuk

Kendime cimriyim ama hayatta baskasina cimri olmadim ama karsimdaki tarafindan kullanildigimi hissettigimde soguyorum

Ama anladigim kadariyla komsunuzda sizi kullqnma gibi bi durum olmamis onunla maddiyat gerektirecek seyler yerine beraber kahve icin biseyler hazirlayip bi parka gidin alisverise degilde magazalara bakinmaya gidin

Hic bi arkadasimin savurganligi yada cimriligi beni rahatsiz etmez cimriligi yada savurganligi bana zarar vermeyecekse

Ha kurus hesabina falan gelincede kimi insanlar takintilidir bende cok begendigim bisey girursem direk fiyatini sorarim

Back
X