Arkadaslar merhaba,
Ben ABD deyim, bir Turk komsum var, kendisi ayni zamanda yakin arkadasim oldu burada. Bu sene tanistik ama baya samimi olduk. Yalniz sunu demek istiyorum ki bu arkadas asiri cimri. Ben de gezmeyi, tozmayi, harcamayi seven biriyim. Kendisiyle hicbir sey yapamiyoruz birlikte, surekli parasinin gitmesinden korkuyor. Tamam yapmayalim, aman parasi gitmesin. Bir de rahatsiz oldugum birsey daha var ki surekli para hesabi yapiyor. Yani muhabbeti iyi bir arkadas, gercekten de saf kalpli, iyi niyetli de biri, ama sıkıldım surekli para muhabbeti yapmasindan. Maddi durumlari gayet iyi, hatta baya lux, pahali bir araba almislar, surekli borcumuz var diyor, borcumuz yuzunden sunu alamam, bunu yapamam, suraya gidemem vs vs diyor hep. Su surda su kadar ucuz, bu burda bu kadar ucuz (ki bahsettigi ucuzluklar 3-5 cent yani 3-5 kurus) surekli bunlardan bahsediyor, aslinda iyi niyetli soyluyor yani kendisinin gordugu ucuzluklardan ben de faydalanayim diye ama gercekten her kurusu hesaplamasi baydi. Yani ben onun kurus kurus hesap muhabbetlerinden cok bunaldim. Iyi birisi, seviyorum da ama kalbini kirmadan bu muhabbetlerinden nasil kurtulurum bilmiyorum. Ilginc ama ya -ilk defa maddi durumu iyi oldugu halde- bu kadar cimri bir arkadas gordum, diger tum arkadaslarim gayet alisveris cilgini, gezme, yeme-icme cilgini tiplerdi.